Luxus CML 1246

Datum: 2012-07-13 /11:13:00 / Allmänt /  
Detta är en hingst helt i min smak. Har följt honom ett tag nu, han är lika gammal som Melroose. Honom vill jag verkligen betäcka Melroose med! Se och njut. Själv blir jag bara mer och mer förälskad, VILKEN KILLE!
Bilder och text lånat från hemsidan: http://www.luxuscml.se/
 
 

Kombinerar topprestation med fantastiskt temperament

Luxus CML var redan som föl en häst med stor utstrålning och började med att vinna riksföl och bli BIS. Han fick sedan diplom som tre- och fyraåring. Till fyraårschampionatet kvalade han genom att vinna kvalitetstävlan med genomgående nior på gångarter och ridbarhet. Han blev sedan tvåa i Breeders Trophy och sexa i det öppna championatet. Vid sitt bruksprov 2012 fick han betyg 9 av båda testryttarna och omdömet ”Mjuk attityd, mycket positiv, okomplicerad, ridbar. Väl framme för sin ålder”. Markdomarna beskrev honom som ”avspänd, arbetsvillig och fokuserad på sin uppgift. Uppmärksam och samarbetsvillig.”

Luxus CML är efter den framgångsrika Florencio som vann unghäst-VM både som fem- och sexåring. Florencio har placeringar i svår dressyr och har som fadershingst gjort stor succé, bl a under 2011 vann Charmeur PAVO-cup för 4 åringar och Borencio vann femårsklassen. Florencio ligger även i topp i vårt svenska dressyr-blup.

Luxus morfar Bolero är exporterad till USA, placerad i svår internationell dressyr och var i Breedersfinal både som fem och sexåring. Bolero är A-premierad med högt blupindex och är far till bl a Helios i Grand Prix, Ruter Dam och Boomerang som både har gått unghästchampionaten framgångsrikt och har nu placeringar i svår dressyr. Han har också en godkänd son - Brio i SWANA.

Luxus CML har dessutom ett mycket starkt möderne där både mamma, mormor och moster är elit-premierade. Modern Boette var 1999 års högst bedömda sto när hon fick 52 poäng på sitt treårstest med bl a 10 på typ. Hennes äldsta avkomma Don Corleone har tillsammans med sin ryttare Johanna Due Boje placeringar i svår dressyr. Boette har 129 i dressyr-blup.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=jMo0kvQshpQ&feature=BFa&list=UUL2LdSRV_9vDq5IYdMJ3zkA

 




Postat av: Gaia
Datum: 2012-07-13 Klockan: 17:24:02 | Kika in här: http://www.iconadeironchi.com

Hi, what a beautiful blog!
I’m a sho-jumping rider from Italy =)
congratulations to Malin and Sweden at Falsterbo!
keep in touch with our blog:
??? http://www.bloglovin.com/sv/blog/3666016/icona-dei-ronchi ???
I have tretorn as sponsor too:
http://www.iconadeironchi.com/2012/02/tretorn-advance.html



Postat av: Paulina
Datum: 2012-07-15 Klockan: 09:50:15 | Kika in här: http://fotopaulina.blogg.se

Åh gud vad vacker hästen är. Jag vill också ha en avkomma efter en sådan :D



Postat av: moa
Datum: 2012-07-17 Klockan: 17:33:40 | Kika in här: http://moaamnebrand.blogg.se

riktigt snygg var han! :D



Postat av: Elin- Northern Showhorses
Datum: 2012-07-18 Klockan: 09:40:20 | Kika in här: http://www.northernshowhorses.blogg.se

Riktigt läcker var han ! :)



Postat av: Hanna
Datum: 2012-07-18 Klockan: 14:01:04 | Kika in här: http://dressyrfux.blogg.se

Oj, vad stilig han är!







Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?


Kommentar:

Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.