STUDENTEN!

Datum: 2010-05-29 /18:43:43 / /  
För jag har tagit studenten!

Var en jätte kul dag igår, tack alla!
Har lite panik idag faktiskt för jag börjar nog smälta det lite.
Nu är man arbetslös liksom, oj...
Nu är man vuxen, eller det sägs så iaf.
Det blir arbetsförmedlingen på måndag, så jag får pengar efter 3 månader iaf.
Kan ju jobba hos Ulrik, men jag vet inte hur. Nu räcker det ju inte bara med extrajobb. Sen tycker jag det jobbet är jätte kul men min hälsa är ju mer än på botten just nu och så har det varit rätt så länge. Får nog ta ett väldigt rutinmässigt jobb.

Hela grejjen ger panikångest.
- Saknar klassen.
- Vet inte vad jag vill bli när jag blir stor.
- Pengar?
- Liv?
- Jobb som fungerar med min opålitliga hälsa.
- Att man måste våga nu och inte vara rädd.


På tal om rädd, det är jag för mycket. Men samtidigt oerhört orädd.
Jag har ingen balans med sånt, jag ska göra det eller inte göra det. Inget "nee, jag vet inte riktigt"
Många är mörkrädda, jag med såklart!
Egentligen är det människan jag är rädd för, människan i mörkret - människan i ljuset.
Fantastiskt att jag har träffat bästa Robban och just han är min fästman.
Okej, han är min fästman av vissa anledningar såklart.
Men om man ska tro på något övernaturligt (jag tror inte på Gud, men något)
Så är det som att detta något såg till att det blev jag och Robban, han står ut med mina rädslor, mina känslor, mina tankar, min humor.

Ha en underbar lördag!
x o
Den nyblivna studenten


himla panik...

Datum: 2010-05-25 /22:15:13 / /  

Kände när jag vaknade imorses att detta skulle bli en ångest-dag.
Himla skit ångest.

Är ensam, har massor ångest, kan inte sova, har inga pengar på mobilen och mår illa. Antagligen för att jag är hungrig. Men nu är jag inte direkt sugen på att äta alls. Får sova ensam också.. Jag är en alldeles för orolig själ för att kunna sova utan Robban.

Nu skulle jag verkligen behöva Robban, Anna eller Melroose.

Åh, och det som gick så bra att rida Melroose förut. Varför är jag inte lycklig över det? Fast det är jag verkligen, men hur mycket jag än flyr och "biter ihop" har jag fortfarande allt skräp inuti mig, som en hård sten som stoppar mig från att leva lyckligt.
Lyssnar på MGMT-kids och det gör mig gladare iaf.
Imorn kommer ni få se en optimistisk Julia igen, vill inte visa mig svag.

Jag vill vara snygg som Gemma Ward, tack.
adjö

Regn...

Datum: 2010-05-25 /11:06:39 / /  
Igår kväll la jag och Robban oss i väldigt god tid, trots det är jag jätte trött. Det måste vara åskan jag känner av i luften, att det är regn och att jag alltid sover dåligt.

Om man räknar med idag så är det tre dagar kvar tills min student! Det är helt underbart. Längtar jätte mycket till sommaren. Att få bo på en gård jag och Robban en vecka i juli gör ju att jag längtar ännu mer! VI ska bo i stallet när de åker till grekland, ta hand om hund, katt, kaniner och hästar :D Min stora dröm får jag alltså leva ut en HEL vecka!

Just nu sitter jag i skolan. Har håltimma, så passar på att göra klart mitt arbete till estetn imorgon. Jag valde att göra ett arbete om den bästa Elsa Beskow. Om jag kunde måla som hon, skulle jag vara lyckligaste. Älskade hennes böcker som liten och gör det fortfarande. Elsa Beskows böcker och illustrationer är något som jag ska se till att föra vidare till mina barn! Även Astrid Lindgren, dagens barnböcker är inte alls samma kvalité.

Vi ska ju inte tala om barnprogrammen... Illa och det går bara utför. När jag var liten så blev Darkwing duck (ett favoritprogram) förbjudet för att det skulle vara för hemskt och våldsamt. Det är bara att skaka på huvudet, för hur många ungar idag sitter framför en dator i flera timmar och spelar våld-dataspel. Inget ont om dataspel, men jag må låta som en ur-gammal tant som vill leva med häst och vagn ute i stuga mitt i ingenstans. Så långt skulle jag inte gå, får vi hoppas :P Jag tycker däremot att barn får mobiltelefon på tok för tidigt, sitta alldeles för mycket framför dator och tv.
Ut och lek, ni är barn - behåll det så länge ni kan!
Jag bryr mig inte om att jag inte har några barn och en förälder skulle tycka jag har för mycket åsikter, man kan ha erfarenheter ändå. Jag vet att jag vill ge mina barn en liknande uppväxt som jag fick, med mycket kärlek, fostran, utelekar, intressen, djur och gärna på landet.
Jag skulle nästan vilja vara utan dator och tv helt i mitt hem, men i dagens samhälle är det ju våra kommunikationsmedel. Kan erkänna också att utan tv skulle jag nog att ha svårt att koppla av ibland, jag har aldrig varit typen som kan sätta mig i tystnad och meditera. Önskar detta för jag är nästan alltid väldigt orolig och stressad inombords. Med kärlek och då ibland tv gör mig lugn istället. Såklart att vara ute på landet med djur är det bästa!

12.10 idag i skolan ska vi titta på teater, kul faktiskt. Känner mig lite "arbetsskadad" bara som blir kräsen för att man har blivit inlärd i två år på gymnasium. Säger inte att jag är bättre men det blir så automatiskt.. Se bara på Robban han kan allt om musik, efter tre år på gymnasiet. Ja - jag säger allt. FÖr han kan defenitivt mer än vad som är lagom, mer än vad som är mest. Med honom så kommer det kräsna av sig självt där med. Intressant faktiskt, för jag har lärt mig mycket om musik tack vare honom.

Senare idag är det avslutning på vård skola omsorg, känns lite sorgligt ändå.
Vi ska prata om praktiken och utvärdera. Pust.. Alla dessa utvärderingar, inte direkt jippie.

Imorn ska jag till läkaren, mycket viktigt! Kommer dock missa så kallat äventyrsstigen i skolan, men har väntat på läkartiden i typ en månad nu. Imorn eftermiddag är det också avslutning på esteten och det missar jag inte!

Nu räcker det nog, skrev antagligen alldeles för mycket :P
adjö

Tack och lov för fredag!

Datum: 2010-05-21 /14:13:50 / /  
Just nu sitter jag i skolan och har rast. Vi har kemi och det tråkar ut mig, jag kan inte hjälpa det! Är inget mattegeni eller formlergeni..
Det åskar ute, rätt härligt är inte rädd. Men huvudvärken som medkommer med det vädret är INTE kul.

Robban ska hämta mig 14.20, sedan åker vi hem!
Stallet som vanligt, äntligen!
Ikväll kommer anna, ska bli underbart.

En vecka kvar tills jag tar studenten!

missnöjd.

Datum: 2010-05-20 /16:26:19 / /  
Jag är missnöjd och det beror på ett par saker;
- Det börjar bli dåligt väder ute.
- Min mage mår inte bra och den är stor som en fotboll.
- Är trött.
- Har inte träffat min Melroose på tre dagar för att det händer mycket med skolan nu.
- Ska sova utan Robban inatt.

Ska ju snart åka med bussen på grillfest med klassen. Har precis duschat och gjort hårinpackning, men vet inte alls vad jag ska ha på mig. I-landsproblem, jag vet! Men det är mitt problem, det tar nästan alltid timmar att hitta något. Det är inte så att jag har brist på kläder (fast skulle såklart vilja ha mer). Utan jag känner mig aldrig bekväm i något och nu måste man tänka på att det kan börja regna också. Sjukt missnöjd är jag och gnällig. Jag lovar jag blir optimistisk snart, så fort min mage slutar bråka!

För att må lite bättre tänkte jag ta upp några bra saker just nu;
- Fick träffa Robban en snabbis förut.
- Är inte laktosintolerant så kan välja glass på riktigt, till sommaren ^^
- Ska på grillfest med min underbara klass snart.
- Melroose mår bra <3
- Anna bäst, kommer imorn!
- Fick bra på samhäll b provet.
- Tar studenten nästa fredag :D

Hjälp, har jag blivit en tråkig bloggare nu? Jag gör det för min skull iaf :)
adjö

Okej, nu har jag tydligen en blogg..

Datum: 2010-05-19 /20:46:27 / /  

Otippat faktiskt att jag har en blogg.. Vet inte om jag kommer kunna leva upp till vad det innebär, är egenligen helt anti sådant och sitter sjukt sällan vid datorn. haha!
Men grejen är den att jag älskar att skriva och det kommer lägen då jag har känt "nu skulle jag bara vilja skriva ur mig precis allt". Om inte ni vet det, så är jag en STOOR tänkare, så det är ganska överfullt i mitt huvud för det mesta.. Eller aah, jämnt skulle jag väl säga.

Just nu har jag precis skrivit klart en praktikrapport (sent) och lyssnar på Laleh, ska snart gå till Robban. Jag har ju faktiskt inte träffat han sen igår :P

Jag är väldigt optimistisk idag så har inget spännande-tråkigt att skriva, mer än att den senaste veckan har varit en ful-vecka för mig. Idag känner jag mig på något sätt nöjd med mig själv, vet inte varför. Men vi ska absolut inte gå så långt, att jag älskar mig själv bara för just denna väldigt optimistiska dag just idag. Jag skyller på vädret. Jag menar, hur kan man vara nere när vädret är underbart?! Fast okej.. min mage är svullen, det är nog den där colan. Typiskt, jag kan inte sluta dricka cola!

Jag vet inte alls hur man avslutar sånt här.
så jag kör till med ett adjö.

Välkommen till min nya blogg!

Datum: 2010-05-19 /20:33:29 / /  Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.