Virus på balansnerven.

Datum: 2010-11-29 /13:54:00 / Allmänt /  

Har feber och känner mig som att jag har ett virus som satt sig på balansnerven.. Suck :( Att vara alldeles svag och yrslig är inte kul! Hoppas att jag orkar följa med och gosa lite med Melroose iaf, orkar inte mocka eller något sånt idag.. Men, men. Det var faktiskt "längesen" nu som jag var sjuk, det är bara att gilla läget. Eller gilla och gilla, det är ju aldrig kul att vara sjuk. Det värsta är att man vill göra massvis av saker men kan inte och orkar inte. Jag lär bli galet rastlös tillslut..!

Myser och tittar på project runway, i min stjärnmorgonrock i fleece :) Saknar Robban.



Mode hiss & diss.

Datum: 2010-11-29 /11:35:00 / /  

HISS

Klänningar -
chiffong
rött/vinrött
svart
rosetter
tuff brud
transperant
varm orange
rosetter
plommonlila
prinsessa
nytänkande mönster




Less is more

Klä sig så man inte fryser ihjäl


DISS

Monclerjackor



Pälsmössor/jackor

Halka i för höga klackar

För korta klänningar

Vita skor

 


Ana Gina.

Datum: 2010-11-29 /08:42:00 / Allmänt /  


"Åh, byxa!"

Ni måste se :D


http://svtplay.se/v/2246641/ana_gina_show/fippan__jag_ar_specialist_pa_party


Stockholm horse show.

Datum: 2010-11-28 /20:41:03 / Melroose & Tindra /  

Bästa ekipaget idag i kür:
Även det bästa på Stockholm Horse show i år, enligt mig!



Adelinde Cornelissen och Jerich Parzival

http://svtplay.se/v/2249246/hastsport/unge_lindelow_fansens_favorit?sb,k146774,1,f,-1

Detta är inget jätte bra klipp eftersom de bara visas i början, men avslutet på ritten är med iaf och det var bäst. Fick rysningar av denna felfria ritt! Jag stör mig så på att ridsporten är knappt uppmärksammad på tv, och det som uppmärksammas är typ trav och hoppning. DRESSYREN DÅ!?

 

Andra favoritklipp:


http://svtplay.se/v/2248893/hastsport/karin_winther_spanar_in_hastmodet?sb,k146774,2,f,-1

Karin Winther spanar in hästmodet och designers som har inspirerats av detta.


http://svtplay.se/v/2246201/hastsport/malin_baryards_ridtips?sb,k146774,3,f,-1

Malin Baryard ger super-bra ridtips!


http://svtplay.se/v/2248892/hastsport/edward_gal_sorjer_stjarnhasten_totilas?sb,k146774,2,f,-1

Edward Gal (världens bästa dressyrryttare enligt mig :)) berättar om sorgen med att inte rida/tävla Totilas längre..
Dröm dig bort och titta på den DYRASTE och finaste hästen i världen.









 


Gemma Ward.

Datum: 2010-11-28 /16:29:00 / Inspiration /  


Den snyggaste.













































Guld värt.

Datum: 2010-11-28 /14:17:07 / Melroose & Tindra /  

Kämpade hur länge som helst med att få i Melroose broddar idag, vi skulle nämligen ut på en promenad. Första gången hon hade broddar :) Det gick väldigt bra, när vi väl var ute på promenad stannade vi förbi hos grannen. Vi undrade nämligen vem de harsom hovslagare, eftersom vår är sjukskriven och Melroose behöver bli av med skona akut! Hovarna har börjat bli alldeles för långa.. Det visade sig iaf att grann-mannen (:P) kunde hjälpa oss! Han vet hur man korrekt tar av skor och hade verktyg till det. Åh, han var så himla bra med Melroose också. Så vi trippade med lätta steg hemåt utan skor på fötterna (iaf Melroose, hihi). Hon får nu sin välförtjänta vila :)

Snälla människor är verkligen guld värt!

Göteborg horse show.

Datum: 2010-11-28 /09:59:00 / Melroose & Tindra /  


JAG LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGTAR GALET!


Jag blir galen.

Datum: 2010-11-27 /15:47:16 / Allmänt /  


Har haft en sjukt jobbig migrän inatt, hela morgonen och förmiddagen. Ville bara ta massvis av smärtstillande och dö ett tag. Jag är inte självmordsbenägen, men om du själv hade haft mina migränanfall 1-4 gånger i veckan så hade du också blivit galen. Men jag önskar ingen annan detta, vill bara att det ska ta slut.

När ska jag få chansen att leva ett humant liv?




:(

Datum: 2010-11-26 /19:49:16 / Allmänt /  
Måste bara säga att jag har en så himla mensvärk, mår illa och håller nog på att bli sjuk. Blääää!

Anna!

Datum: 2010-11-26 /12:15:44 / Kärleken /  
Sitter hos Anna nu i hennes lägenhet :) Vi har precis ätit en mysig frukost och jag äter en klubba. Fick något konstigt svimnings-anfall, inget så dramatiskt men. Ändå väldigt konstigt.
Vi tittar på Hem till gården, eller iaf jag ;) Ska bara mysa idag med min bästa vän och sen åka till min Robban. <3

Project Runway

Datum: 2010-11-25 /17:15:04 / /  



Sitter och tittar på säsong 7. Åh, vad jag älskar detta programmet!


Min favorit genom tiderna är: Leanne Marshall. Hon vann även säsong 5, såklart ;)




















Kan inte säga annat än att dessa kläder väcker ett enormt vill-ha begär! Får även väldigt mycket inspiration. Min favorit designer absolut.




Här sitter jag.

Datum: 2010-11-23 /19:35:19 / Allmänt /  

I Robbans knä och dricker ekologiskt chai the! Kom hem till Robban med gråten i halsen och panikångest. Det blev snabbt bättre när Robban  gjorde en kopp the till mig och gos med Rakke. Usch, vad känslorna är ur form just nu. Det är ju jätte mycket snö här ute på landet också. Snö kan vara okej, men just nu gör det mig mer deppig. Att frysa konstant är INTE kul. Jag vill bara köpa mig en fin klänning som jag blir glad av, plocka blommor på en fin sommaräng..

 

Lägger upp lite bilder som gör mig glad :)

 


 

 

 

 

 

 

 


Dagens.

Datum: 2010-11-22 /17:21:00 / /  

Vill ha..



Jones & Jones



Ida Sjöstedt



Renée London



Ida Sjöstedt



LOVE






Vinterns DISS

Datum: 2010-11-22 /15:43:01 / /  

Pälsjackor.






Mulen är god att pussa på.

Datum: 2010-11-22 /13:23:47 / Melroose & Tindra /  

 

Igår spenderade jag den största delen av dagen i stallet, skulle ridit men Melroose fick så himla mycket styltor av snön. Så vi tog oss en promenad i stället :) Promenaden var väldigt lyckad! Vi mötte barn och hästar, min tjej skötte sig exemplariskt! Varje gång jag bad henne stå still, så väntade hon så snällt. Barnen ville klappa henne och M älskade uppmärksamheten. Hon är så lik sin mor :) Eftersom jag hade en "sån där dag" igår, så pussade jag min tjej massvis och sa till henne att hon är mattes lyckopiller. <3

 

Innan vi flyttade till detta stallet var Melroose mycket mer inåtvänd och man fick knappt klappa henne på huvudet. Det absolut värsta hon ville var när man ville pussa på henne. Nu är det helt annorlunda! Hon vill gosa, pussas och mysa med en! Jag pussade henne massvis rakt på mulen igår och hon bara njöt. Åh, vad jag älskar min häst.

 

Det är verkligen något speciellt att ha sin häst helt ifrån början. Kommer aldrig glömma natten hon föddes. När hon hade problem med att hitta till Majkas ljuver och det blev kritiskt. Mina föräldrar gick ut ifrån stallet en stund och jag testade ensam, jag vet inte vad som hände..! Men jag visade inte henne bokstavligen, utan det var mer som ett språk i mellan oss. Det gick iaf bara någon sekund så fann hon ljuvret! Jag sprang ut till mina föräldrar med en så stor lättnad och bara grät! Jag var så lycklig!!! Jag är lycklig med min häst :D Tänker ta föl på Melroose i framtiden, det kommer bli underbart. Fast unghästtiden är långt ifrån en dans på rosor, så är det härligt :)

 

När vi kom tillbaka ifrån promenaden igår iaf så hade Rolf kommit med vårt hö, massvis med hö! Melroose tyckte inte den stora kärran, traktorn eller att de stod med en fladdrande presenning och kastade hö, var något läskigt alls. Jag sa till henne att det var hennes mat som kommit, hon kanske förstod :P Haha! Jag fick iaf hålla på ytterst lite med höet, är så himla allergisk :( Hade glömt min inhalator också.. (fy skäms :P)

 

Det verkar iaf som att Melroose vila får börja en vecka tidigare, eftersom det snöar ÄNNU mer idag.. Gott med snö ändå, men jobbigt att rida utan snöskor. Det går inte! Melroose får nog sin härliga vila, i hela två månader. Tänk vad jag kommer få rid-abstinens, hihi!

 

KRAM ifrån hästtokan.


Dagens..

Datum: 2010-11-20 /20:30:00 / Allmänt /  


Jag fjollar.



Robban fixar.



Jag skrämde Grålle med blixt :( Först ville han gosa..



Jag fjollar mer..



Jag målat.




Teorilektion och snö.

Datum: 2010-11-20 /19:24:53 / Melroose & Tindra /  

Det var sjukt mycket att mocka i stallet idag, Melroose hade kissat JÄTTE mycket (inget ovanligt).. Men den andra boxen och även lösdriften var hel-skitig. Fick verkligen slänga det mesta, det märks att det är blött ute och de drar med sig det in.. Blev ingen ridlektion idag eftersom det var snö och halt, men hade teorilektion för Maja i stället och det var väldigt lyckat! Sedan tolkade vi efter Nisse :) Melroose var på härligt humör idag och ville gosa mycket! Imorn blir det ridning :)

Vill ha!

Datum: 2010-11-20 /15:15:00 / /  

Blev helt kär när jag såg dessa skorna. Båda färgerna är underbara!
Julkapp? (a) 359 kr




Jul på Liseberg

Datum: 2010-11-20 /12:55:18 / Kärleken /  
Igår var jag och Robban på Jul på Liseberg!

Det var verkligen helt underbart mysigt, vi gick där bland de mysiga små stånden som sålde massvis av goda, söta och mysiga saker. Ljusen gjorde stämningen ännu mysigare, musiken och de små ställena man kunde värma sig på. Detta har Liseberg gjort bra!!
Måste däremot klaga på resturang Tyrolen vi la ganska mycket pengar på.. Ingenting! Min portion var lagom till mig, men Robbans var ju ett skämt till honom. Att betala så mycket för det, varken hans mat eller min mat smakade något direkt. Efter det blev vi deppiga, men som sagt allt annat kompenserade tillslut! Men tyrolen lär vi aldrig gå till igen. Vi gick sedan och köpte en varsin god varm choklad med grädde - mums! Provsmakade överallt, kikade på söta renar och nordens ark djuren.

Jag hoppas till och med att någon vill åka dit med mig igen, SÅ mysigt var det! Längesen jag gjorde något så romantiskt med Robban. <3


Sadlar.

Datum: 2010-11-17 /22:08:08 / Melroose & Tindra /  

Idag i stallet så kollade vi så Melroose sadel verkligen ligger bra på henne, det gjorde den!
Jag och min kära mor, tittade nämligen på en film om sadelanpassning igår. Den var riktigt bra!!



Kollar även på dressyrsadel som jag ska köpa om ett tag!
Personligen tycker jag om märket Bates väldigt mycket, har ju det på min hoppsadel. Den är oerhört bekväm, man kan byta koppjärn i den och det är luftkuddar istället för stoppning. Den blir aldrig ojämnt stoppad eller så.
Det är alltså en väldigt bra sadel!


Hundar :)

Datum: 2010-11-17 /09:24:00 / Allmänt /  

Har börjat kika lite på

 

Dalmatiner



Även

Boxer



Sen måste jag erkänna att jag tycker dessa är underbart söta!

Mops


Fast det är ändå ingen typ av hund jag vill ha, men söta som tusan är de!

 

Min drömhund är ändå:

American staffordshire terrier <3




Länken.

Datum: 2010-11-16 /22:30:26 / Allmänt /  

Glömde länken till Vi behöver dig inlägget..

Här kommer den iaf!

 

http://www.thepetitionsite.com/3/stop-the-dolphin-slaughter/

 

Om du bryr dig om våra djur och vår natur, så är detta mycket viktigt!!!


Godaste pastasalladen!

Datum: 2010-11-16 /20:03:00 / /  

Ingredienser:

Fullkornspasta
1 Avokado
1 liten paprika
ca. 1 fjärdedel Gurka
Blandsallad
(typ: Rucola, vanlig, babyspenat m.m)
Fetaost i olja - se upp med att ta för mycket av oljan bara!

Lax (stekt eller i ugn)
Du kan såklart ha rökt lax el liknande, men vi valde varm att ha vid sidan av!

BLANDA OCH NJUT!


Vi behöver dig!

Datum: 2010-11-16 /16:30:00 / Allmänt /  

Ta ställning inför den brutala delfinslakten i Japan!!
Och mycket, mycket mer!

Allt du behöver göra är att lämna din signatur, det behövs!!!

Tömkörning.

Datum: 2010-11-16 /15:57:07 / Melroose & Tindra /  
Idag tömkörde jag Melroose, det gick verkligen jätte bra! Hon börjar hitta formen och stretade knappt emot, klarade alla bus galant! När hon skulle ta galopp så sparkade hon bakut ordentligt en gång. Jag tänkte: "Shit, sparkar hon bakut så stort när jag sitter på?!" Det gör hon tydligen.. Blir riktigt imponerad av mig själv, att jag sitter på då utan problem! :D *peppar peppar*
Det var underbart väder idag, så klart att Melroose var på bra humör ;)

Två åskmoln möts.

Datum: 2010-11-14 /20:16:00 / Melroose & Tindra /  


Så var det när jag skulle rida Melroose idag, jag var lättretad och hon var en riktigt trotsig treåring.
Men jag vann tillslut iaf, men glad kan jag verkligen inte påstå att jag var..!


Fars dag.

Datum: 2010-11-14 /17:15:09 / Kärleken /  
Grattis världens bästa pappa - Johannes Järnroos på fars dag!


Mysig filmkväll.

Datum: 2010-11-13 /20:51:00 / Allmänt /  

Vi ska hyra The Cove.
En film ALLA borde se!

http://www.youtube.com/watch?v=4KRD8e20fBo



Vi ska hyra någon mer film, får väl se vilken det blir :)
Lantchips och lördagsgodis blir det såklart också!

Ännu ett stall-inlägg!

Datum: 2010-11-13 /17:41:22 / Melroose & Tindra /  
Det blir många inlägg idag, :$ Det är en sån dag helt enkelt!

I stallet idag var Melroose så grisig, jag menar inte att hon bara hade rullat sig. Utan hade rullat sig så att hon inte missat en enda fläck på kroppen och verkligen gnuggat in BLÖT lera i pälsen. Det tog lång tid att borsta bort det, fick ju inte bort allt eftersom hon var blöt.. Tur att hon älskar att bli borstad. Såg i henne ögon att hon tänkte "hehe, idag har jag rullat mig ordentligt så matte får kämpa." Som sagt hon älskar ju uppmärksamhet, så det skulle inte förvåna mig! Hon är inte bara en liten gris i hagen, när hon äter så slafsar hon som en tok och sen ska hon komma med mulen och gosa, så jag blir jätte gojsig. Men allt detta är ändå så charmigt, hon är verkligen egen på ett bra sätt! Åh, vad jag älskar min häst! Jag slängde på henne ett regntäcke så hon är någorlunda torr och ren imorn, eftersom jag ska rida på förmiddagen. Sofia ska äntligen komma då och få se min pålla! Hoppas hon uppför sig ;)



En bild på Melroose pappa - Hip hop 1045 och Maria Gretzer :)
(Den dagen jag fick träffa honom!)

3 bästa.

Datum: 2010-11-13 /16:05:00 / /  

Skönhetsprodukterna just nu! Som jag inte klarar mig utan:



Elvital re-nutrition hårinpackning!
För torrt hår.
Mitt hår blir underbart lätt, luftigt, glansigt och mjukt av detta! Vill aldrig använda något annat :)



Isadora mascara
build up, extra volume
Har aldrig haft en så bra mascara tidigare, denna passar perfekt på mina fransar. Billig också 115 kr!



VASELIIIN!
Vad mer behöver jag säga? :P Är beroende!

Annorlunda.

Datum: 2010-11-13 /14:53:31 / Allmänt /  
Jag är annorlunda.

Jag målar inte upp mig själv som ett offer, utan tycker bara det är skönt att jag äntligen är hemma i mig själv. Jag har alltid märkt att jag är annorlunda jämfört med folk i min ålder, trodde det var mig det var fel på.  Men det är inget fel på mig! Åh, det känns så skönt att äntligen komma till insikt med det. Jag menar inte alls att det är något fel med andra människor i min ålder eller så. Klart jag är som många andra tjejer, jag älskar kläder, att dansa, djur och tjejiga program som Top model.
Stereotyper jag vet ;)

Jag är annorlunda för.. Jag tycker inte det är så roligt att festa, kan bli sugen på att gå ut för att jag älskar att träffa människor och dansa. Men det är sjukt sällan. Jag föredrar att vara med människor som jag tycker om och umgås. På riktigt. Prata, eller bara vara.

Jag festade jätte mycket mellan jag var typ 16-18 och nu efteråt förstår jag inte hur jag orkade, det är väl därför jag har tröttnat nu helt enkelt. Då var jag mer "kvantité före kvalité". Idag är jag helt tvärtom. Men vad tusan! Nu säger jag det en gång för alla. Jag har varit helt nerdragen i skiten, mått sämre än vad man tror att en människa kan må, jag har låtit mig uttnyttjas - been there done that.

Det är som att jag har ett stort eko i kroppen som bara längtar efter att få fullända mig själv och mitt liv. Det är inte bara en dröm utan en självklarhet, jag tänker bo på en gård med djur och familj i framtiden. Jag nöjer mig inte med att vara halvnöjd, jag ska leva resten av mitt liv med att vara helnöjd! Bryr mig inte om att människor rynkar på näsan när jag talar om mina värderingar och inte tar mig på allvar. De tror att jag är ännu en rastlös ungdom som försöker finna mig själv. Tänk, det är faktiskt så - jag är blotta 19 år och har funnit mig själv och nu kan det bara bli bättre. Men säger som sagt att jag är absolut inte fulländad bara för det.

Jag kommer alltid vara annorlunda.
Det var dags för mig att sluta fly ifrån mina känslor och problem.
Se - här är jag nu.
Starkare än någonsin.
Älskar att vara ensam och måla eller bara dansa.
Älskar att träffa nya människor och slippa vara rädd för vad de tänker om mig.

JAG ÄR JAG!


Datafritt.

Datum: 2010-11-12 /17:57:13 / Allmänt /  
Har haft det datafritt idag och igår, på grund av min hälsa..
Men nu är jag här igen för ett kort inlägg, målade en tavla igår! Woho, är stolt över den faktiskt. För jag tycker om den :) Får se när det kommer upp en bild på den!

Nu ska jag alldeles strax göra mig i ordning, för spontant blir det en utgång ikväll. Får ta det ganska lugnt bara.. Ikväll blir det nog en svart fodralklänning med röda läppar till. Men jag brukar ju ändra mig :P


Min egna ateljé

Datum: 2010-11-10 /16:55:00 / Inspiration /  


Jag behöver verkligen min egna ateljé, har väldigt sällan inspiration till att måla nu för tiden. När jag väl målar så dömer jag mig själv så himla hårt och blir aldrig nöjd. Därför är jag i stort behov av ett eget litet place där jag och min inspiration kan stanna och bara växa sig större!
För jag älskar ju att måla, mår bra i själen när jag gör det och slappnar av i nacken.
Måste ha råd med att köpa lite bättre målargrejer också..
Har tyvärr ingen lösning på detta med ateljé just nu, så får sitta och gegga ner köket typ.

Förresten så längtar jag till julpyssel med julmusik. Baka pepparkakor, göra kola & fudge, hänga upp apelsiner med nejlikor i, allmänt julstäda och julpyssla.


Inspiration till meningslös J.

Datum: 2010-11-10 /13:33:56 / Inspiration /  
Vill bara tacka för söta kommentarer jag får!
För det är väldigt uppmuntrande, speciellt när man känner sig deppig just nu. :*

David Lachapelle's bilder!
Är helt såld på hans bilder. Här snackar vi inspirerande och konstnärlig människa.


























Kladdkaka med after eight.

Datum: 2010-11-09 /15:15:24 / /  
Jag ska nu sätta igång och baka en mumsig kladdkaka med after eight!

Recept

Ganska mäktig kaka, så jag har mindre after eight i än vad man egentligen ska ha. Så det är ju ditt egna val. Tar ca. 40 min att göra varav 23 min i ugn och räcker till ca 10 pers.

INGREDIENSER

100 gram smör
6 rutor After eight
2 st ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 ½ tsk bakpulver

GLASYR

7 rutor After eight

Så här gör du:

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.


Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.


Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.


Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.


Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.

 






Ska man gå i ide?

Datum: 2010-11-09 /13:22:07 / Melroose & Tindra /  

Idag känner jag verkligen för att gå i ide, det är mycket snö ute och det kommer bara mer.
Det är inte så hemskt egentligen med snö och vi lyckades ta oss till stallet! Så farligt är det faktiskt inte, men ändå känner jag för att gå ide. Det skulle vara så skönt att nästa gång man vaknar så är det vår..
Fåglar kvittrar, vackra färger och en vårglad häst.

För idag var Melroose riktigt jobbig, är rädd ibland att jag är hemmablind. Men hon är faktiskt en 3 ½ åring, (exakt igår faktiskt!!) som är i sin trotsperiod. Idag var hon tokig, busig och pigg. Stressade upp sig för minsta lilla och prejade över mig, i det läget känner jag mig så liten.. Jag sa till henne ordentligt på skarpen då stod hon still, jag fick äntligen flätat svansen och borstat av henne i lugn och ro. Just då kände jag att detta gör livet värt att levas, även under vintern!



Melroose förra julen <3


Måste bara..

Datum: 2010-11-08 /17:54:53 / Allmänt /  
Jag blir så trött.. Måste verkligen hård-dissa:



Kesha - Hon är kanske jätte snäll, men faktiskt så bryr jag mig inte. Jag tål inte människan och absolut inte hennes musik. Det finns så musikaliska människor så blir hon känd.. Det är verkligen 2010.

Kaloriräkning - Bara LÄGG AV!

Jag hissar:

Människor som är sig själva! Falska människor kommer alrig bli populärt, så var ärlig främst mot dig själv men även mot andra.

Naomi Watts - Naturlig, vacker, jordnära och en riktigt bra skådespelerska!




Jag är envisast!

Datum: 2010-11-08 /17:24:11 / Melroose & Tindra /  

Idag red jag Melroose i paddocken :) Fick både skrattanfall och aggresiva anfall för hon har sådana konster för sig när vi ska galoppera..! Som sagt hon är en vass häst, men det gick bra tillslut! Det viktigaste är att jag vann varje fight, jag är envisast.
Vi galopperade mycket för att vara i paddocken och hon börjar verkligen söka sig neråt, för att gå i form.
Men, det är mycket protester. När jag väl vinner så kämpar hon ju för mig till tusen!
Trötta red vi långsamt hemåt och sverigetäcket åkte på för hon var så svettig.

PUSS på världens mesta häst.



Bjuder på den vackraste bilden på Melroose och Majka <3

Hej du glade!

Datum: 2010-11-08 /16:29:20 / Allmänt /  


Sammanfattning av helgen:

Var på Annas födelsedagsfest, var med helt underbara människor och hade jätte roligt! Sent på natten typ drog vi till Haket för de var dubstep där. Det var också jätte roligt, men det var så sjukt mycket strob-lampor så jag och Robban var tvungen att åka därifrån. Vi kom till min fasters lägenhet vid typ två på natten, så vi var helt slut. Hihi! Sov väldig dåligt eftersom mina tvillingkusiner som är 11 månader levde rövare på morgonen, Janet min faster gjorde så gott hon kunde. Jag gick upp typ vid nio på morgonen som en zombie, satte mig i soffan och pratade lite med Janet. Jag och Robban ska absolut åka dit fler gånger, det var super mysigt att vara med henne och ungarna!

Mötte Felicia och Evelina på centralstationen vid halv två, för att åka och titta på en häst som hon ska köpa! Det var så roligt! Väl i Torslanda så skulle vi  åka en specialbeställd buss, haha! När vi sedan skulle åka tillbaka upptäckte vi att vi hade ju åkt onödigt kort med specialbussen, så vi gick ner och såg bussen vi skulle ta till centralstationen. Den åkte precis så vi sprang fram, Felicia ropade i panik "vi ska åka med, vi ska åka med"! Som om busschauffören skulle höra.. :P Då vinkade han till oss, som att han bara skulle åka ifrån oss. Jag hör Evelina bakom mig "Jävla gubbjävel". Så stannade busschauffören, han ville bara retas..! Det märktes på Felicia att hon bestämt sig ang hästen, det förstår jag för de passar himla bra ihop!

På tal om busschaufförer, när vi åkte till haket i lördags, var det en riktigt skum busschaufför.. Alldeles för obegripbart så det är ingen idé jag förklarar :P

Kom hem på kvällen och det blev mys med Robban i edsås, vi somnade som stockar vid typ halv elva på kvällen. Vi var helt slut, hihi!

Jag ska inte bli för sentimental nu, men jag är så glad just nu. Jag har länge trott det är något fel på mig och att jag är för annorlunda för att ha vänner, men denna helgen har jag bara varit med underbara människor som faktiskt tycker om mig för den jag är. Ja, det är sant! Jag har bara varit mig själv och det har varit skönt som tusan! Okej, när jag blir glad så kan jag babbla på ganska mycket..! Men vet ni vad, det är sån jag är! Äntligen, jag har hittat hem. Vill inte hoppas på för mycket men det kanske är min tur att ha lite flyt nu, hoppas hoppas!

Tack alla fina.
Jag tror faktiskt jag börjar tycka jag är bra igen (eller iaf helt okej:P) !


Åh, nej..

Datum: 2010-11-06 /14:47:06 / /  

Ilandsproblem..

Mitt absoluta favorit nagellack, mitt gråa - har klibbat ihop sig..
Det får bli röda naglar idag då, okej det är också snyggt. Men inte alls så som jag tänkt idag..
Måste ha nytt!



39:50 kr


Hatar mitt hår.

Datum: 2010-11-06 /14:07:42 / Inspiration /  
Tycker det är så tråkigt, bara hänger där och jag passar inte i det! Funderar på om jag ska klippa sidecut, har tyckt det är himla snyggt länge nu..!

Tycker faktiskt Paulinas sidecut är perfekt, vi får väl se. Hoppas jag inte klippet av mig massa hår på längden bara :P Har sparat länge nu, men det skulle vara typiskt mig..


Idag skulle kameran varit med..

Datum: 2010-11-06 /13:19:28 / Allmänt /  

När jag kom till stallet imorses låg alla tre hästarna och vilade sig tätt ihop i sandhögen!
Gick fram och gosade lite med Melroose och hon stönade och stånkade som hon alltid gör när hon njuter i solen. Majka lät och gjorde precis likadant!

Ska ju åka iväg till göteborg sen och fira Anna och imorn ska jag med Felicia och kolla på en häst som hon ska köpa!! :D Men kommer sakna min älskling, träffar inte henne förrän på måndag. Det komer kännas som en evighet.. Får se till att ha saker att göra, hihi!

Ska förresten ha en nysydd klänning i design a lá Julia idag! Får väl se om det blir några bilder :P

Tänker lägga upp världens sötaste bild på mor och dotter:


Ja må Anna leva, tjohoo!

Datum: 2010-11-05 /18:14:32 / Kärleken /  

Detta inlägget skulle jag egentligen skrivit igår för då fyllde min bästa vän, Anna 22 år!
Älskar henne så mycket, vill ge henne en tidig födelsedagspresent typ! Med lite blandade gamla bilder <3
Du har alltid funnits där för mig och vi är närmare varandra än någonsin, det betyder väldigt mycket för mig. Du har alltid varit ärlig mot mig, vi kan prata om allt och hur sällan/ofta vi än ses så är vi bästa vänner.
Låter klyschigt men du är som en syster för mig. Ska bli underbart roligt imorgon :*





























GRATTTIIIIS!! <3

Glad häst!

Datum: 2010-11-05 /17:41:05 / Melroose & Tindra /  

Idag var Melroose en glad häst, skyndade mig att göra i ordning henne för ville rida innan det blev mörkt.
Hon tjurade lite idag när jag spände sadelgjorden men att tränsa gick jätte bra!
Vi gick ner mot paddocken och hon skrittade på i väldigt rask takt. Jag blir alldeles kärleks-varm nu när jag tänker på det, hon är så framåt och gosig. Världens bästa!
Väl i paddocken så var jag beredd på motstånd och att hon skulle vara tjurig.. Hade ändå en positiv inställning. Det visade sig iaf att Melroose väldigt gärna ville arbeta, jag behövde inte tjata på henne en endaste gång att hon skulle fram utan framåtbjudningen och suget mot bettet fanns där direkt! Vi galopperade tre gånger också, en gång nästan ett helt varv!! Hon sparkade bara bakut en gång i galoppen. Vi var så nöjda efteråt :)

Jag är dålig på att ta bilder nu igen, så får lägga upp lite gamla bilder. Vill hedra Majka lite också, för som mamma sa: Vi har ju en frisk Majka nu. Det stämmer ju verkligen, de är oerhört lika. De bästa hästarna i mitt liv. Jag skulle inte vara något utan Melroose, jag har lovat Majka att alltid ta hand om henne. <3 Det är en fröjd att ta hand om världens goaste!



MAJKA



MELROOSE

Att vara fången i sin egna kropp.

Datum: 2010-11-05 /13:26:22 / Allmänt /  

Jag skrev inget inlägg igår för gick inte nära en dator, hade haft ett helt sukt migränanfall natten till torsdag och mådde dåligt hela torsdagen.

Jag känner mig faktiskt som fången i min egna kropp. Det finns en sprudlande, energisk och social tjej i min kropp. Men detta förstörs av att äta inderal varje dag och ändå ha flera migränanfall i veckan. Jag är maktlös över mitt liv i nuet och absolut för framtiden.

I onsdags-torsdags natt hade jag så ont i huvudet att jag tryckte mitt ansikte mot madrassen, typ skrek och grät. Sa till och med till Robban att han skulle ta livet av mig. Jag minns att smärtan var så enorm att jag trodde jag skulle dö. Jag är väldigt öppen om detta för jag vet att det fins andra som mår som jag, har en kronisk sjukdom och känner sig fången i sin kropp. Det är klart att jag oftast är glad och social. Men, förut orkade jag allt - idag kan jag bara drömma om det. Förut var jag grym i skolan och hade inte problem med att ta studenten. Idag har jag inte ens klart min gymnasiebehörighet. Pga av en så vanlig sjukdom som Migrän. 
Det är också víktigt för mig att vara ärlig och öppen om detta för när jag berättar att jag lider av migrän, så är det många som rynkar på näsan - många om inte förstår - många som tycker jag överdriver. 

Jag har tur som har min underbara familj, önskar jag var den friska och perfekta dottern. Men när jag var elva så kom det, migränen. De är vana idag att jag bara ligger på rummet som en zombie och de får ta hand om allt. Jag kan inte äta något, spyr ofta i mina anfall och dagen efter är jag fortfarande som en zombie. Kan inte ens hosta utan att det gör ont i huvudet.

När jag fick min migrän kommer jag ihåg att jag beskrev det som att ha en stor spindel som klämmer sig fast och biter i min hjärna. 

Önskar inte ens min värsta fiende detta och har nästan helt tappat hoppet på en medicin som fungerar. Jag är bara en bricka i spelet, en person som ännu inte fått hjälp.
Folk lever livet, jag vill också leva livet..
J



 


Har hittat till accessorize.se

Datum: 2010-11-03 /20:45:30 / /  

Vill verkligen, verkligen, verkligen köpa! Det finns de finaste och sötaste grejerna där, som du aldrig skulle hitta i sverige!















Detta är favoriterna, men det finns mycket mer!


Filmkväll.

Datum: 2010-11-03 /16:58:57 / Allmänt /  


Ska se Avatar för första gången, med mamma, pappa och Robban nu. MYYYS!


Love.

Datum: 2010-11-03 /11:35:57 / Kärleken /  
ÅH, vad snygga vi är ;)


Vill tröstshoppa.

Datum: 2010-11-02 /17:55:15 / /  












H&M




MONKI
























Hund?

Datum: 2010-11-02 /14:21:33 / Allmänt /  

Då måste du kolla in:

hundhjalpen.se


En sån där dag..

Datum: 2010-11-01 /17:16:01 / Allmänt /  

Jag visste när jag vaknade imorses att det var en "sån där dag" idag, en dag där allt är meningslöst och jag är meningslös. Att klockan är kvart över fem och det är mörkt ute gör det inte bättre..




Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.