Häst-bild-lista!

Datum: 2011-08-31 /21:31:00 / Melroose & Tindra /  

Dag 1 - En favoritbild
Dag 2 - En rolig bild
Dag 3 - En bild på någon som du saknar
Dag 4 - En gammal bild
Dag 5 - En bild där du rider en annan häst än Melroose
Melroose 1 år <3

Precis varit ute på en underbar promenad, ...

Datum: 2011-08-31 /21:28:34 / Melroose & Tindra /  

img_3800 (MMS)

Precis varit ute på en underbar promenad, med Tindra och min bror Nicklas!


Att raka bort hästens känselhår.

Datum: 2011-08-31 /19:02:00 / Allmänt /  
Mina åsikter om detta:

Jag tycker det är helt galet! Vem kom på detta? Anledningen ska iaf vara att det blir snyggare.
Nej, nej, nej och åter nej!

Jag vet en häst som ägaren rakade bort känselhåren på mulen, den vågade inte sticka ner huvudet i krubban utan dem. Dessa hår tillhör deras sinnen, i detta fall känsel. Dessa gör att de kan urskilja om något är ätbart eller inte, hur djupt något är osv. Hästar har inte särskilt bra luktsinne, där använder de känselhåren i stället.

Jag tycker rätt och slätt att det är djurplågeri. Skulle aldrig få för mig detta.

Vi människor har en tendens att förmänskliga hästarna. Slappna av säger jag. Låt mulen vara!
(Förövrigt tycker jag mulen är bland det gosigaste på en häst.)Jag kan väl ändå inte vara ensam om att tycka såhär?

Tänk att dessa fanns i din storlek, vilka skulle du välja? :)

Datum: 2011-08-31 /13:42:00 / Allmänt /  
Vilken färg?


produktnyheter från Hööks

Datum: 2011-08-31 /10:37:00 / Allmänt /  


Detta stalltäcket gillar jag!Denna gosiga tröja skulle vara perfekt till Tindra :)Jag gillar alla tre, men tycker det blir för mycket med flaggorna. Annars hade jag köpt!Fleecetäcke med hals


Färska hagbilder!

Datum: 2011-08-30 /18:26:52 / Melroose & Tindra /  Sällskapssjuk tjej <3Haha, kolla in flörtar'n!Kompisarna

Robban och Tindra gosar med Kashmir!


Bildbomb från dressyrtävlingarna 2

Datum: 2011-08-30 /14:35:00 / Allmänt /  
Här kommer fler snyggingar!


Önskeoutfit - vit/lila

Datum: 2011-08-30 /10:08:00 / Allmänt /  Rhinestones dark amathyst
Piké - Pikeur
Nagellack - Depend (självklart till mig ;))
Schabrak - Dyon
Lindor - Eskadron

Veckans outfit

Datum: 2011-08-29 /20:33:00 / Allmänt /  


Isabelle och Artie

http://tavlingsduon.blogg.se/index.html

Bildbomb från dressyrtävlingarna 1

Datum: 2011-08-29 /17:28:00 / Allmänt /  

Igår var jag på alingsås ryttarförening och tittade på 4-årskvalitén allmänt intryck, dressyr! Det var många fina hästar. men eftersom de red i ridhus och regnet öste ner utanför så blev det inga bilder på 4-åringarna.

Men det skulle vara regional dressyrtävling efteråt, så fick allt ett par bilder på snygga ekipage på framridningen! Då var det betydligt finare väder :) Det blir uppdelat i två inlägg, för det är så många!En 4 åring :)Och en till 4-åring!
Mina åsikter om..

Datum: 2011-08-29 /14:01:00 / Allmänt /  

En spin off på detta inlägget: http://fantasias.blogg.se/2011/august/utkast-aug-24-2011.html

(vill bara säga att detta är inget svar till dig utan bara en spin off :))

Att ha det välställt

Jag har definitivt inga guldbrallor. Men jag ser inte ner på de som har det. Det är en skillnad på om någon beter sig drygt, stroppigt och allmänt nedlåtande för de har mycket pengar. Det tycker jag är fel! Men det är en annan sak. Det finns tyvärr dryga människor i alla former.

Det finns ju alla sortens människor och jag kan tycka att det går inte att döma hunden efter håren. Med det menar jag att bara för att man är klädd i märkeskläder så betyder inte det att man är en bortskämd unge med silversked i munnen. Likaså om man inte är klädd i några märkeskläder så betyder inte det att man är sämre.Det finns flertal märkesgrejer inom ridsporten jag gärna skulle äga, men inte bara för märkets skull.
Jag väljer det som är snyggt och det tror jag inte jag är ensam om. Sen förstår jag att det är lätt att påverkas av grupptryckt speciellt som tonåring. Jag har ju själv varit där (för inte så länge sen). Men helt ärligt så har jag aldrig brytt mig! Jag har alltid gått klädd som jag vill, både i stallet och resten av tiden.

Jag tror på att själv föregå med ett gott exempel. Om du tycker det är så illa med folk som går i märkeskläder och du själv inte har råd till det. Då är det faktiskt ditt egna ansvar om du ska bry dig eller ej! Så upp med hakan och var stolt, se inte ner på andra oavsett vad. Du är inte bättre själv om du dömer människor.

Som min bror sjunger i en av sina låtar: Bara skratta åt dem som stirrar på dig!


Tindra träffade en whippet!

Datum: 2011-08-29 /12:34:00 / Melroose & Tindra /  
Igår träffade Tindra sin första whippet. Det var en ur-fin hane som var 1 och ett halvt år. Oj, vad de hade roligt!
Här kommer bildbevis (de busade desto mer, men då kunde jag inte hålla Tindra och ta kort samtidigt :P)


Är gladare nu :) jobbigt med prestationsångest som spökar.. Alla har dåliga dagar, bara du är dig själv!

Datum: 2011-08-28 /23:05:00 / Allmänt /  

jag vill bara vara
jag vill bara känna hur du andas här intill
Jag vill bara blunda
Jag vill bara ha kärlek
Jag vill inget annat än bara finnas till

Botten

Datum: 2011-08-28 /19:45:47 / Melroose & Tindra /  
Idag när jag red så gick det bara så jä*a dåligt. (Jag är inte ute efter att ni ska tycka synd om mig.) Men mitt självförtroende är verkligen i botten, jag lever för Melroose och nu är jag bara kass. Just nu hatar jag mig själv och önskar att jag fick vara någon annan. Jag är helt enkelt en looser, utan hästarna är jag ingenting. Just nu känner jag bara att Melroose förtjänar någon bättre än mig...

Är på dressyrtävling!

Datum: 2011-08-28 /15:15:12 / Melroose & Tindra /  

img_4713 (MMS)

Är på dressyrtävling!


Äntligen, är den min!

Datum: 2011-08-27 /17:26:40 / Melroose & Tindra /  

img_7724 (MMS)

Äntligen, är den min!


I höst ska här skickas brev!

Datum: 2011-08-27 /15:06:00 / Allmänt /  

Hästsport är ett av ämnena när Posten på torsdag släpper sina nya frimärken inför hösten. Flera framgångsrika tävlingshästar har fått stå som motiv, bland annat Briar och Butterfly Flip.

Dressyr, hoppning och fälttävlan finns med bland motiven, men även trav (Victory Tilly och Stig H Johansson) och ponnygalopp (Norrskenets Grim och Ebba Stigenberg).
De tre ridsportfrimärkena har utformats efter bilder av RIDSPORTs fotograf Roland Thunholm.Så fina! Blev glatt överraskad att Hannes är på ett frimärke, tänk honom har man sett sen barnsben.

(Bild och text lånat från ridsport)


Härligt ridpass igår!

Datum: 2011-08-27 /12:26:23 / Melroose & Tindra /  

Till en början var Melroose väldigt stel och tjurig. Men efter galopparbete och massvis av kämpande blev hon mjuk! Har en film ni ska få se. Men be nice ;) Jag har en jobbig röst och det ser långt ifrån perfekt ut. Ni ska veta hur mycket vi kämpade. M är inte lätt att rida, när det väl lossnar får man en stor belöning för sitt arbete. Men arbetet dit är ett slitjobb - kul är det!


Veckans outfit

Datum: 2011-08-26 /16:00:00 / Allmänt /  

Jag börjar med en ny grej nu eftersom när jag kollar runt på bloggar finns det många riktigt snygga ekipage! Så här är första:Liza och Jaguar

http://ponnytvillingarna.blogg.se/index.html


Tävling om ett ur-fint personligt armband!

Datum: 2011-08-26 /13:47:34 / Bloggtävlingar /  http://oldhaunts.blogg.se/2011/july/tavling-vinn-personligt-armband.htmlSpeciellt med min häst

Jag ägde Melroose Mamma, Majka. Kommer aldrig glömma den dagen vi bestämde oss att betäcka henne. redan från den stunden kändes allt så rätt. Dräktigheten gick bara bra, tänk att det var ett litet liv där inne!

Den bästa dagen i mitt liv var när Melroose kom till världen. Majka hade en svår förlossning, så vi fick hjälpa att dra ut Melroose försiktigt. Sen stod hon där, min perfekta varelse. En långbent tös med utstrålning och en stor skjuten stjärn i pannan. Men så hittade hon inte till ljuvret.. Majka försökte visa henne med mulen i flera timmar. Nu var det riktigt kritiskt.. Alla andra gick ut ett tag, jag gick in ensam in i boxen. Jag visste att Majka litade på mig. Utan att fysiskt visa så försökte jag visa Melroose till ljuvret. två sekunder - hon hittade det! Jag rusade ut till de andra och tårarna sprutade. Vilken känsla, den är obeskrivbar.

Melroose växte mer och mer för varje dag som gick. När hon var ett år gammal så hände det som inte fick hända.. Vi fick avliva Majka, det kom så plötsligt. Från den dagen lovade jag mig själv att för evigt vaka och ta hand om min Melroose oavett vad. Det gick ett par dagar så haltade Melroose..

Vi åkte till klinik med henne och det visade sig att hon hade bärrandsröta i alla fyra hovar, varav det hade letat sig upp långt i tre. Speciellt en bakhov.. Jag visste inte vad jag skulle känna och säga. Melroose var tvungen att sövas ner och opereras. Kommer aldrig glömma veterinärens ord: "Det finns en liten chans att hon klarar det här, ni måste vara beredda på det värsta." Tiden gick så långsamt under operationen.

Plötsligt ringde dem från kliniken; "Hon är en riktig kämpe! Melroose mår jätte bra och operationen gick bra." Vilken lättnad! När vi sen kom till kliniken stod min ögonsten med alert blick och gnäggade till oss. Känslan är obeskrivbar som jag kände där och då.

Den jobbiga resan var inte slut där. Väl hemma fick vi sköta om hovarna varje dag, hon hade en lååång boxvila och gick med gips på tre hovar. När det väl var borta, så såg inte ens bakhovarna ut som hovar längre. Vi trodde hon aldrig skulle bli normal igen. Tiden gick och vi var envetna på att hennes hovar skulle bli bra igen. Det blev bättre och bättre. Hon var nästan helt bra efter ett år.

En dag när jag skulle hämta henne i sommarhagen så kom hon inte när jag ropade. Hon kommer alltid! Jag gick in i hagen ovetandes om vad som hänt.. Melroose hade fastnat i tråden. Hon stod helt stilla med ett rejält sår på höger bakben. Skräcken, tomheten och tårarna kom. Jag bet ihop och fick hantera det här. Vi tog in henne och ringde veterinär. Melroose hade tur, det var precis så att inte senan hade gott. Men detta skulle ta tid att läka. Dag ut och dag in kämpade vi med detta och det blev bra efter sommaren. Idag har hon ett ärr som påminner om detta.

Jaa, nu blir detta en mer historia om vår resa. Men det jag vill ha sagt är att Melroose är speciell för hon är en kämpe utan dess like. Hon har ett hjärta av guld och blir alltid glad att se en. Jag har ridit in henne själv och idag är hon en fantastisk 4-åring. Hon litar på mig så som jag litar på henne. Melroose är en unik häst.

Idag är hon helt frisk, har inte haft någon bärrandsröta på ett och ett halvt år ungefär. Hon är lyckligare än någonsin och jag älskar henne över allt annat.

Torsdag

Datum: 2011-08-25 /16:59:24 / Melroose & Tindra /  
Det är mycket inlägg om tävlingar nu, men jag gillar det!
Har en seg dag idag.. Min kropp är inte i form så det blir ingen ridning idag..

Ni får en tjuvkik på det jag och mamma ska sy till Tindra:
En till tävling!

Datum: 2011-08-25 /16:49:20 / Bloggtävlingar /  

Vinn en ziperall!

Datum: 2011-08-25 /16:46:39 / Bloggtävlingar /  

Tävling om riktigt snygga ridbyxor!

Datum: 2011-08-25 /16:38:44 / Bloggtävlingar /  

Tre föl brutalt mördade.

Datum: 2011-08-25 /16:26:14 / Allmänt /  
Tre föl dödade på en vecka

På tyska stuteriet Falkenhorst har någon dödat tre föl under en vecka. Ägaren Gwendolyn Gregorio har hittat fölen brutalt ihjälslagna i hagen.

I förra veckan hittades det första fölet dött i hagen med stora skador på kroppen. I måndags morse upptäcktes ännu ett dött föl, som fått ta emot våldsamma slag mot huvudet.

Ägaren anmälde händelserna till polisen, som inte var särskilt intresserade då det "bara handlade om hästar". Gregorio försökte på tisdagen att stalla in alla sina hästar, men hade inte tillräckligt med halm till hela flocken med avelsston och föl.

I går morse gjorde hon ännu en hemsk upptäckt - hennes mest dyrbara föl låg död i hagen med ett träspett rakt genom kroppen.
Polisen är fortfarande passiva i fallet enligt ägaren, som nu försöker få in sina hästar på stall.

Det finns inte ord... Så fruktansvärt!!

Läs mer: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=794638


Dressyr!

Datum: 2011-08-25 /14:00:00 / Melroose & Tindra /  

Jag tänker inte vara någon annan än den jag är. Känns så skönt att kunna säga så till sig själv och verkligen mena det. Med detta sagt vill jag berätta:

Att jag och Melroose ska satsa på dressyr :DM 1 år

Min bloggtävling!

Datum: 2011-08-25 /12:03:51 / Bloggtävlingar /  
Tänkte bara säga att ni får större chans att vinna om ni kommenterar! För det blir fler lotter i ert namn då.
Tävlingen hittar ni här : http://ohjuliet.blogg.se/2011/august/dags-for-tavling.html

Tindra-bus

Datum: 2011-08-25 /10:12:00 / Melroose & Tindra /  
I måndags blev Tindra 4 månader!

Härom natten höll sig Tindra heeela natten, blir så stolt! Annars går det sisådär med rumsrenheten, vissa dagar händer det ingen olycka inomhus och andra ett par olyckor. Men hon kissar aldrig inne, utan det är bajsandet som är svårast att få rumsrent :p 

Var och köpte tyg igår för här ska sys hundkläder till henne. Hösten börjar närma sig nu och plötsligt är den iskalla vintern här.. Med hennes korta päls och nakna mage blir det kallt annars.Tindra 10 veckor, täcket passar inte alls längre.

I lördags hade hon ätit något dåligt för hon spydde jätte-mycket under morgon/förmiddagen. Vad jag var orolig... Jag är inte bra på att hantera när det är något med mina djur (känslomässigt). Men jag själv däremot - äsch. Hon blev bra till kvällen iaf och var helt sig själv igen! Vilken lättnad.

Just nu sover hon väldigt mycket och växer så det knakar. Men mellan sovandet är det mycket bus! Hon vill verkligen bära runt på allt! Hon kommer in med sniglar, döda fåglar, pinnar, stockar, skor, döda möss osv. (Katterna dödar och sen låter de det ligga kvar)

Köpte ett ben till tjejen för ett par dagar sedan, och hon bara älskar det! Det märks att det kliar i tänderna nu. Men hon har ännu inte börjat bita sönder saker *peppar peppar*.Det är helt obeskrivligt hur mycket hon betyder för mig. Jag mår så himla mycket bättre nu när jag har henne! Jag, Robban och Tindra är en helt perfekt familj. Hon är så charmig, kärleksfull och härlig. Jag förstod inte innan jag skaffade henne hur mycket kärlek det är! Hon är min bäbis, min finaste Tindra <3

Barbacka tur i skogen!

Datum: 2011-08-24 /18:29:57 / Melroose & Tindra /  

Igår red jag barbacka på Melroose ut i skogen, med Tindra och mamma som sälskap. Det var helt underbart! Vi galopperade för första gången barbacka och det var likaså helt underbart!! Hennes galopp är ur-mysig. Lite kantareller fann vi också.Imorn blir det löshoppning eller tömkörning :)

Hästlista

Datum: 2011-08-24 /15:00:00 / Melroose & Tindra /  

Vad heter hästen? Melroose
vad heter dens mamma? Majka
vad heter dens pappa? Hip Hop 1045
Tycker du den har ett fint namn eller vill du att den ska heta något annat? Ja, vill inte ändra.
Vad kallar du hästen? Mellis, M, Melroosen.
Vad kallar andra hästen? Mellis oftast
Hur gammal är den? 4 år
Vilket år/månad/dag föddes den? Hon är född den 8 maj 2007
Vilken färg har den? Kanelbrun typ
Har den några tecken? Skjuten stjärn och lite vitt på en bakkota.
Hur hög i mankhöjden? Just nu ca. 163
Är det ett sto/valack/hingst? Sto
Vem red in/utbildade hästen? Jag och hon är fortfarande under utbildning!våren 2011Har den haft föl? Nej, men ska ta föl på henne i framtiden
Vad heter fölen? Det är bestämt att den kommer heta något på M iaf.
När fick den den/dem?


Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare?
Japp
Hur är den i skritten? Skritten är ganska kort och långsam på ridbanan. Den behöver stärkas! Men på uteritt är den pigg och framåt.
Hur är den i traven? Bra trav, lätt för att länga och samla. Men som sagt hon är fortfarande under utbildning så traven behöver stärkas.
Hur är den i galoppen? Galoppen är hennes starkaste gångart, den är rund med mycket luft under sig.
Kan den skänkelvikningar? Japp
Kan den öppna/sluta? lite öppna än så länge.
Kan den galoppombyten? Nej
Är hästen pigg?
Om jag säger såhär hon är väldigt känslig och framåt. Men på ridbanan anstränger hon sig inte mer än vad hon behöver! Hon är absolut inte seg.
Är hästen trög? verkligen inte.
Är hästen stark? Nej
Är hästen het? I terränghoppning är hon det och även innan vi ska iväg på uteritt.
Bockar den? Japp
Har du bockat med den? japp
Stegrar den? Hon kan lätta lite fram om hon inte har tålamod att vänta, tex när vi ska rida ut och jag väntar in de andra.
Har du stegrat med den? Alltså hon stegrar inte, men som sagt lättar lite fram.
Sparkar den bakut? Japp, dock inte lika ofta nu längre.
Har du sparkat bakut med den? Japp
Skenar den ofta med dig/andra? Nej, hon har aldrig skenat.
Har du skenat på den? Nej
Är den tittig? Nej, men vissa dagar är hon lite "unghäst-fjollig" :P
Har du badat tillsammans med den?
 Nej, vi har inte tillgång till det :(
Har ni hoppat tillsammans? Japp
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Nejtidig sommar 2011

Hoppar hästen bra? Ja!
Gillar den att hoppa? japp
Har den bra hoppteknik? japp
Hur högt brukar du hoppa med den?
Inte högt, pga av åldern. Hon har löshoppats högre.
Hur ofta hoppar du den? Lite olika
Hur är den när den rids ut? Framåt, nyfiken, trygg och glad.
Tycker den att det är kul? Verkligen!
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Piggare
Står hästen i box? Ja, fast just nu dygnet runt i sommarhage.
Går hästen på lösdrift? Nej, men det finns lösdrift i stallet. Tanken var att hon skulle gå där, men hon tappade för mycket i hull. De andra är mycket lättfödda, så hon får stå i box på natten och äta lite extra!
Hur mycket och vad äter hästen? På sommaren; gräs, en skopa hippo grow efter ridning, 2-3 dl lin, 1 dl mineraler, 1 skopa betfor + morötter. resten av året; ca. 10-12kg hö, en skopa hippo grow , ca. 2 skopor lucern , 2-3 dl lin, 1 dl mineraler och 1 dl foderkalk om dagen. (ibland betfor) 
Går den i hagen varje dag? självklart.
I en stor eller liten hage? Stor!
Hur länge går den ute per dag? Hon släpps ut mellan 6-8 och tas in mellan 21.00-23.00 
Gillar den att vara ute i hagen? Ja!
Har den vindskydd i hagen? de kan gå in i lösdriften.

Hur ofta rids hästen? 4 dagar i veckan (varav en är tömkörning)
När den tränas vad gör ni då? Dressyr, uteritt, terränghoppnin, tömkörning och markarbete.
Vad gör ni när hästen inte rids när den t.ex har vilodag? Vissa dagar får hon "bara vara häst", kollar till henne i hagen o så, medans vissa dagar myser vi bara. Borstar, strechar, gör NH osv.
Borstar du hästen före och efter ridningen? Japp
Om hästen blir svettig svampar/spolar du av den då? Japp
Hur länge brukar ni rida varje gång? 30 min - 1 h (ibland längre på uteritter)
Hur tycker du att man ska rida för att klara av hästen? Konsekvent, lugn, 100 % fokuserad, envis och en jäkla massa kämparglöd!
Är det en svår eller lätt riden häst? Svår, fast en nybörjare kan rida henne kravlöst. (i skritt och i trav om du kan rida lätt) Både för din egen skull och Melroose, hon är väldigt känslig!
Är hästen ridskolehäst eller privathäst? Privathästsommar 2011


Vem äger hästen?
Jag
Vad har du för relation till hästen, t.ex. fodervärd, halvfodervärd, hyrryttare, skötare, medryttare? Ägare
Hur länge har du ridit/ tagit hand om hästen? Sen hon föddes.
Hur länge tror du att du kommer fortsätta med just den hästen? Hela hennes liv :)
Vad har ni för mål i år? Att bli ett team, M ska gå i balans i alla gångarter, hoppa en bana och allmänt bli i bättre form. Fortsätta med utbildningen helt enkelt!
Har ni nått några av dom redan? Ja, delvis.
Rider du privatlektioner på den? Japp
Hur ofta? Ungefär varannan/var 3:e vecka
För vem? Åsa foglé
Hur länge håller den lektionen på? 40 min - 1 h

Är hästen snäll i stallet?
Verkligen!
Kan hästen stå lös i stallet? Ja, fast när jag sadlar och gör i ordning vill jag ha henne fastbunden. Hon är ju så nyfiken på allt :P
Måste hästen vara uppbunden? Både ja och nej.
Håller du på med den i boxen eller i stallgången? Både och, för det mesta i stallgången.hösten 2010

Vad har den för sadel/sadlar?
En trainers proffesional hoppsadel
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Hon har jacson skydd - kotskydd och senskydd, ett par lädersenskydd med fårull, boots, lindor från hansbo, ullared, börjes och equiline.
Vad har den för bett just nu? 3-delat med fasta ringar, hackamore, novabett och vanligt rakt med fasta ringar.
Vad har den för täcken just nu? flera täcken, men inget jag använder just nu. I så fall sverigetäcket som jag säter på när hon är blöt.
Tror du att hästen gillar dig?
Japp.
Gillar du hästen? Jag älskar henne!
Nämn minst 2 saker som är - med hästen: Hon kan vara en riktig bitch. (Bara en sak jag vet, men det är det enda negativa med henne)
Nämn minst 2 saker som är + med hästen: Hon är trygg, orädd, mysig, rolig att rida, känslig, har stor personlighet, arbetsvillig (för det mesta :P), speciell och alldeles underbar!
Har ni många minnen tillsammans?
Jaa
Nämn det bästa: När hon blev frisk i hovarna!
Sista frågan.. Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen?
Varje dag.

Jag älskar er!

Datum: 2011-08-24 /10:34:00 / Melroose & Tindra /  

På tävlingsplatsen

Datum: 2011-08-23 /20:32:00 / Allmänt /  

Fick inspiration från Eleonor http://hastoridverksamhet.blogg.se/index.html om ett åsiktsinlägg.


Ohyfsat folk på tävlingsplatsen

Som funktionär har man åkt på och sett en del skit.. Bl.a. En som svor åt mig för att jag inte aktade mig på banan, innan hon hade startat. Det var extremt trångt där, ingen ryttare hade klämt sig i mellan där tidigare, för det fanns mycket plats precis bredvid. Men jag blev överriden.. (Ingen fara, jag lyckades kasta mig åt sidan) Alla andra undrade hur det var med mig efteråt, men hon red bara med näsan i vädret.

Sedan kommer jag aldrig glömma när jag stod vid insläppet, så (ursäkta) men det var en tjej som red sin ponny riktigt illa och var alldeles för stor. Rundan gick dåligt, då hon flängde mest. Precis när vi släpper ut henne så börjar hon skriks och gråta på sin mamma. Även beklaga sig hur dålig ponnyn var, hon hoppade av och bara släppte tyglarna. Mitt i vägen, mamman sprang efter sin dotter (som förövrigt var 15 år) och jag fick hålla i ponnyn.Sen vet jag inte hur många gånger jag suttit på läktaren och föräldrar har snackat skit om andras barn.. Det gör mig mest arg..!! Det händer ofta, helt sjukt.

Tillbaka till att vara funktionär, jag har inte varit det på länge nu. För att det är så extremt otacksamt jobb. Tänk er att stå där i flera minusgrader och ryttarna bara har en allmänt dålig attityd mot en. Klagar, surar och gnäller. Det är vi som får ta det. Oftast handlar det om en så fånig sak som att personen rev, inte vann eller liknande. Då är det vårat fel (av någon långsökt anledning). Eller klubbens fel.. Att föräldrarna till barnen/ungdomarna bara ser på eller till och med gnäller mer. Gör inte saken bättre.

Ja, detta är bara ett urval. Det finns många ödmjuka människor också, som tur är :)


Tävlar om ur-snygga handskar!

Datum: 2011-08-23 /13:25:37 / Bloggtävlingar /  

http://stallviggeby.blogg.se/2011/august/tavling-vinn-ridhandskar.html

http://www.faglasang.com/

Tävling hos Cia!

Datum: 2011-08-23 /13:18:48 / Bloggtävlingar /  


http://ciajonasson.bloggplatsen.se/2011/08/10/5995754-tavling-d/

Tävling

Datum: 2011-08-23 /13:11:37 / Bloggtävlingar /  


http://ponyroyals.blogg.se/2011/august/utlottning.html#comment

Hästblogg 2

Datum: 2011-08-23 /10:59:00 / Allmänt /  

http://tavlingsduon.blogg.se/index.htmlTävlingsduon är en blogg som drivs av riktigt härliga tjejer, Isabelle och Fredrika!
Isabelle har en fin halvblodskille som kallas Artie, de satsar på hoppning. Fredrika har en ponny som kallas Vendela, de satsar på dressyr. Hon rider även två andra hästar - Bingo och Qarlos.
Denna blogg är en stor favorit, de är fina bilder, underbara tjejer som skriver bra och roliga inlägg!

Besök den :D

Hästblogg 1

Datum: 2011-08-22 /20:48:00 / Allmänt /  
Ska berätta om vilka hästbloggar jag läser, utan inbördes ordning!

Idag är det:

http://twolivesonepassion.se/Två super-goa tjejer som heter Matilda Holmström och Matilda Hedlin driver denna bloggen. Den är en stor favorit!
Det är variation på inläggen, bra skrivet, fina bilder och ödmjuka tjejer! Holmström har ett vackert sto som kallas Wanda, de satsar på dressyren. Hedlin rider lite olika hästar, men hennes favoritkille heter Terrano och de har tävlat mer hoppning.

Besök den!

Dalwhinnie 1180

Datum: 2011-08-22 /14:15:00 / Allmänt /  

Mums igen!! Denna snygging hör också till kandidaterna. Har likaså varit en favorit länge!

Han och Belamour är absolut topp 2!Född: 2004
167 cm
Ägare: Birgitta och Torsten Hansson/ västra hoby stuteri Lund
Exteriör: 9 9 7 9 9 = 43
Gångarter: 9 8 9


Schockemöhle champion

Datum: 2011-08-21 /20:23:00 / Allmänt /  
Tycker dessa är riktigt snygga! Kan inte ens välja en favorit. Men om jag var tvungen att köpa bara ett.. Skulle det bli det vita.

Vad tycker ni? har ni någon favorit?


Belamour 1151

Datum: 2011-08-21 /15:52:52 / Allmänt /  

Om jag skulle ta föl på Melroose nu så är han absolut en kandidat. Han har länge varit en av favoriterna.

Mums!Född: 2004
167 cm
Ägare: Flyinge AB
Exteriör: 8 8 9 9 8 = 42
Gångarter: 8 8 9 = 8,4
finingar

Datum: 2011-08-21 /13:26:00 / Melroose & Tindra /  


<3

Ute på promenad!

Datum: 2011-08-21 /13:05:42 / Melroose & Tindra /  

img_8626 (MMS)

Ute på promenad!


Vilken färg på sadeln föredrar du?

Datum: 2011-08-21 /11:04:00 / Allmänt /  


Vad föredrar du?Film från lektionen idag!

Datum: 2011-08-20 /20:14:49 / Melroose & Tindra /  
Det gick super-bra idag! Vi jobbade med att M ska hitta sin balans. Formen kommer undan för undan! Jag är stolt över min tjej :D Hon var så samarbetsvillig och positiv. Här får ni er ett litet smakprov!


New in och födelsedagspresenter!

Datum: 2011-08-20 /17:27:00 / Allmänt /  CSO lättviktshjälm med mycket ventilationIngen bra bild.. Men det SUPER-SNYGGA schabraket jag vann på twolivesonepassion !!Ingen bra bild heller.. Men en mörkbrun lädergrimma med bling!CRW ridhandskar (jätte sköna!)Transportskydd Jacson!flugridtäcke Jacson och lila lindor!
(Maja rider M lite, så sött.)Rida för Åsa!

Datum: 2011-08-20 /14:11:54 / Melroose & Tindra /  


Idag kl. 16.00 ska jag rida för Åsa. Ska bli roligt men är samtidigt så nervös.. Jag trivs med Åsa, men det är svårt att sluta sätta press på sig själv. Prestationsångest är inte kul. Men som sagt ska bli roligt med lektion! Håll tummarna för oss att det går bra idag :D


Tömkörningsdags i regnet!

Datum: 2011-08-19 /15:39:26 / Melroose & Tindra /  

img_4331 (MMS)

Försökte få fram öronen, men lyckades missa att ta kort då.. Men detta är Melroose avslappnade min :p Så trots massa regn är hon faktiskt glad!


Bildbomb från hunnebo

Datum: 2011-08-18 /11:35:00 / Allmänt /  


Tävla om snyggt schabrak!

Datum: 2011-08-18 /11:16:16 / Melroose & Tindra /  

img_5547 (MMS)

http://theresenemeth.blogg.se/2011/august/tavling.html#comment


STOR hiss!

Datum: 2011-08-17 /18:12:00 / Allmänt /  
Malins fina grejer på - kyro.blogg.se
Ovisade bilder på min fina M <3

Datum: 2011-08-17 /14:21:00 / Melroose & Tindra /  


1 år.2 år.nästan 3 år5 månader.2 ½ år. Första gången jag satt på henne!


Melroose har precis fått nya skor! Hon skö...

Datum: 2011-08-17 /12:30:02 / Melroose & Tindra /  

img_1739 (MMS)

Melroose har precis fått nya skor! Hon skötte sig prima. Vilken lättnad. Efter allt hon varit med om med hovarna. Så funkar det äntligen :D Vi har världens bästa hovslagare!


jag älskar dig

Datum: 2011-08-17 /10:05:00 / Kärleken /  

Tävling hos Lamia!

Datum: 2011-08-16 /21:36:19 / Bloggtävlingar /  


http://lamiamichelle.blogg.se/2011/august/bloggtavling-vinn-kingsland-top.html

Idag var Melroose billig.....

Datum: 2011-08-16 /21:07:51 / Melroose & Tindra /  
Ridturen idag bestod mestadels av blod, svett och tårar. Okej - inte riktigt. Mest svett och riktigt mycket ilska!

M testade mig rejält idag i galoppen. Men tillslut kom vi igenom det, efter en halvtimma av bråk ungefär.. Såhär trotsig kan jag säga att hon faktiskt aldrig varit! Så vi båda var ordentligt möra i kroppen efteråt. Nu sitter jag här nyduschad med ett glas cola.

Har inga bilder från idag så ni får helt enkelt en gammal bild.


Har precis haft lektion för Felicia och No...

Datum: 2011-08-15 /19:58:40 / Melroose & Tindra /  

img_1393 (MMS)

Har precis haft lektion för Felicia och Nobligan :)


Efter en uteritt

Datum: 2011-08-14 /16:05:18 / Melroose & Tindra /  

img_4118 (MMS)

Det var helt sjukt mycket bromsar.. Så ingen härlig uteritt. Melroose var framåt och positiv till en början. Sedan blev hon bara frustrerad, stackarn. Alltså jag hatar dessa odjur. Vi mötte älg med kalv också! Vid varje uteritt möter vi älg :)


Sporrar

Datum: 2011-08-14 /15:23:00 / Allmänt /  Sporrar med bling:eller?

Sporrar utan:


Födelsedagsfirande

Datum: 2011-08-13 /18:43:00 / /  

Inspiration, dagen till ära!
Gula schabrak

Datum: 2011-08-12 /16:15:00 / Allmänt /  Ljusgult från Horze:eller?

mörkgult från ScapaJag föredrar absolut det ljusgula!

Underbara bilder på min fina, M

Datum: 2011-08-12 /11:20:00 / Melroose & Tindra /  Rösta på min bild! Nr. 10 - TACK!!

Datum: 2011-08-11 /22:55:10 / Allmänt /  
http://showjumper.se/?p=2968

Hästfolk

Datum: 2011-08-11 /20:41:00 / Allmänt /  


När jag var liten så var hästmänniskor stöttande, ödmjuka, samarbetade och en helhet.
Eller så var det i mina naiva barnsögon..

Idag är det splittrat. För det första ska man höra till en grupp. Ex. hoppning, dressyr, western, NH. Sen om du verkligen "kan" NH så får du absolut inte hålla på med hoppning. Om man satsar på dressyr då kan du ju inte ha hopp-utrustning, exempelvis.

Jag har mycket svårt för detta att folk hamnar i fack. Varför kan vi inte samlas kring det vi har gemensamt? Underbara hästar.

Nänä - det ska i stället pikas från alla håll och kanter. Det är skrämmande att vi inte kan vara glada för varandras skull. Det finns såklart människor som är ödmjuka inom hästsporten. Men de är unika. Ju mer samhället fokuserar på individen, desto mer egotrippade blir vi. Ensam är inte stark.

Jag tycker faktiskt att det är dags att gå ner ifrån sin höga pedistal och se andra.


GG schabrak/huva vs. JW schabrak/huva

Datum: 2011-08-11 /16:15:00 / Allmänt /  

HISS!


DISS!
Bildbomb från min födelsedag!

Datum: 2011-08-11 /11:20:00 / Melroose & Tindra /  

Så kul!

Datum: 2011-08-10 /21:43:22 / Allmänt /  
Att ni är så många som är med i tävlingen! Har glömt att säga att den är ett samarbete med: Österbo hästgård. Lycka till på er!!

Tävlar om..

Datum: 2011-08-10 /17:49:30 / Bloggtävlingar /  

http://stockholmriders.blogg.se/2011/august/vi-startar-igang-bloggen-med-en-bloggtavling.html

en till tävling!

Datum: 2011-08-10 /17:43:30 / Bloggtävlingar /  


http://showjumper.se/?p=2945

Tävla om en snygg tröja

Datum: 2011-08-10 /17:35:02 / Bloggtävlingar /  http://hastochpownii.myshowroom.se/jump-with-style-2/


Filmer med Tindra.

Datum: 2011-08-10 /17:28:18 / Melroose & Tindra /  

Lilltjejen simmar!& rejsar!


Tävling hos Camilla!

Datum: 2011-08-10 /17:22:51 / Bloggtävlingar /  


http://camillahastskotare.blogg.se/2011/august/tavla-om-tre-snygga-plagg-ifran-mountain-hors.html

Rolig bloggtävling!

Datum: 2011-08-10 /17:14:39 / Bloggtävlingar /  


http://barefootangel.blogg.se/2011/august/jag-har-nu-aran-att-presentera-en-tavling.html


http://www.cshast-fritid.se/butik/

Dagens fråga

Datum: 2011-08-10 /14:01:00 / Allmänt /  


Är du katt eller hund-människa?
Katt?
Vad är du? :)


.

Datum: 2011-08-09 /20:15:00 / Allmänt /  
Boot i olika färger från proffesional choice:eller?

boots i metallic från catago:Jag föredrar de färgade faktiskt.

Just nu <3

Datum: 2011-08-09 /19:14:28 / Melroose & Tindra /  

img_1971 (MMS)

Just nu <3


Idag fyller jag 20 år

Datum: 2011-08-09 /11:32:00 / Allmänt /  


Ville bara ha det sagt!Dagens fråga!

Datum: 2011-08-08 /17:09:31 / Allmänt /  

Vad får din häst för foder?
Tävling hos Johanna!

Datum: 2011-08-08 /14:54:07 / Bloggtävlingar /  http://johannagrant.se/2011/08/07/bloggtavling-2/#comments

Melroose <3

Datum: 2011-08-08 /14:52:59 / Melroose & Tindra /  
Idag ska jag rida M - äntligen! Hon har fått en mini-vila, för jag har ju varit sjuk. Men idag är det dags igen, så kul!


Tävling

Datum: 2011-08-08 /14:36:15 / Bloggtävlingar /  
Melroose hemma!

Datum: 2011-08-07 /17:49:20 / Melroose & Tindra /  

img_0336 (MMS)

Hon rejsade och gjorde helt galna luftsprång. Hon har allt saknat sin bästa vän. Det är defenitivt ömsesidigt :)


Hissar!

Datum: 2011-08-07 /10:54:00 / Allmänt /  
Schockemöhles schabrak!

Ska det vara bling på ridhjälmen eller utan?

Datum: 2011-08-06 /20:12:00 / Allmänt /  

Med eller utan?

Jag tycker faktiskt om båda alternativen, men utan bling föredrar jag!

Är med och tävlar!

Datum: 2011-08-06 /19:59:40 / Melroose & Tindra /  

img_3462 (MMS)

http://jsjumping.blogg.se/2011/august/vinn-en-vast.html#comment


Var precis ute och kollade till min älskli...

Datum: 2011-08-05 /18:15:42 / Melroose & Tindra /  

img_0444 (MMS)

Var precis ute och kollade till min älskling. I ösregnet. Hon är så go, kommer alltid fram och vill umgås. Fina M.


Vinthundar som jag är svag för - Saluki

Datum: 2011-08-05 /12:05:00 / Allmänt /  

Min favorit (efter italienaren) !
Vill köpa en saluki som andra hund.Salukin är en medelstor vinthund, som är vänlig och personlig, intelligent och charmig. Satsar du tid och intresse på dess uppväxt har du en mycket givande och faktiskt ganska lättskött livskamrat, som inte har några speciella rasbundna sjukdomar och ofta lever länge. Den är snabb och på så vis delvis självmotionerande. Som vuxen är den lugn och stillsam inomhus, och den luktar sällan hund.
Salukin – den arabiska eller persiska vinthunden - har visserligen en spännande historisk bakgrund med rötter i Mellanöstern och den islamiska kulturen i civilisationens vagga. Denna från början exotiska och sägenomspunna jakthundstyp, som av beduinerna skattades lika högt som en värdefull kapplöpningskamel eller ett par hustrur, är dock sedan länge en relativt folkhemsanpassad och trevlig sällskapshund för vanliga hundägare i hela västvärlden.Folkhemsanpassad aristokrat
Den är trots sitt gracila yttre en tämligen tålig och robust hund av medelstorlek (60 – 70 cm i mankhöjd, 20 – 30 kg i vikt). Könsprägeln skall vara tydlig, dvs det skall vara tydliga skillnader mellan tik och hanhund, i fråga om t ex storlek, massa, huvud och uttryck.
Salukin har en vacker och lättskött päls, och förekommer i nästintill alla färger och teckningar samt i två hårlag – lång och släthårig. Dessutom kan pälsens kvalitet och längd variera, inte minst i fråga om öronbehäng och svansfanor hos de långhåriga. Variationen i typ och färg är önskvärd och avspeglar hur rasen såg ut i de olika delarna av det geografiskt sett stora ursprungsområde den härstammar från.
Viktigt med miljöträning
Visst har salukin sitt speciella sätt, sin egen rastypiska mentalitet. Men den bild som tidigare ibland gavs av salukin är missvisande. Salukis skall inte alls ”klättra på väggarna”, och gör det inte heller om de fått växa upp under normala förhållanden. Salukin kan vara mycket tydliga i sina signaler, vilket inte skall feltolkas. Dvs att den reagerar på t ex ett högt ljud eller ett oväntat uppdykande föremål är inte fel, utan visar bara att den är uppmärksam. Gör ingen stor affär av detta, så gör salukin det inte heller. Normalt sett går reaktionen över lika snabbt som den kom.

Den unga salukin passar som regel inte som kennelhund, och som uppfödare måste man satsa på god mentalitet hos föräldradjuren och på ”köksuppfödning”, för att valparna tidigt skall präglas in på det moderna vardagslivets alla ingredienser. Om dessa villkor är uppfyllda, och uppfödaren inpräntar för valpköparen vikten av att denne fortsätter att miljöträna sin valp, så den blir ordentligt socialiserad till de företeelser den bör känna till för att utvecklas till fulländning är salukin en underbar sällskapshund. Den är då till stor glädje för sin ägare och möter varje ny situation med hälsosam nyfikenhet, må det vara en hundutställning eller ett gäng med ungar utklädda till påskkärringar vid ytterdörren, eller tomten själv!
Salukis som fått växa upp tillsammans med barn är normalt sett väldigt fina med barnen, förutsatt naturligtvis att dessa har fått lära sig hur man umgås med en hund. Salukin tycker t ex sällan om att bli klättrad på eller använd som riddjur, och som förälder måste man ju alltid vara beredd på att ingripa och skydda barn respektive hund från onödiga missförstånd, när det gäller riktigt små barn.

De lite äldre barnen kan få en mysig kompis i familjens saluki, och måhända är det de som blir duktigast på att lära salukin nya konster, agilitymoment mm! Inom parentes sagt är många av våra skickliga junior handler-ungdomar salukiägare. Eftersom salukin är en relativt okomplicerad utställningshund kan barnen ofta tidigt debutera som handlers i ”barn med hund” och utveckla stor talang på detta område.Lugn och tillgiven innehund efter motionsrundan
Som vuxen är salukin en mycket lugn innehund, förutsatt att den fått sin dagliga motion, som den gärna vill ha vid ungefär samma tidpunkter varje dag. Den tar inte mycket plats inomhus, och rullar gärna ihop sig så den ser ännu mindre ut när den ligger ner. Man kan faktiskt säga att den är ”hopfällbar”! Man kan ha många salukis tillsammans inne utan att det blir rörigt, och en stor andel av salukiägarna i Sverige har upptäckt, att salukin blir ännu personligare och lyckligare om den får en salukikompis till så småningom.
Salukin kan sägas vara antingen ”på” eller ”av”, med få mellanlägen. Den både leker och vilar intensivt! Till skillnad från hundar av en del andra raser rantar salukin inte efter en inomhus och pockar på uppmärksamhet i tid och otid, utan ligger ofta lugnt på sin plats och kopplar av, tills något händer som berör den. En del kan stå i timmar och titta ut genom fönstret, om lämplig utsikt finns.

Salukin luktar sällan hund. Den varken hässjar, dräglar eller flåsar, utom möjligen efter en lång intensiv språngmarsch en varm sommardag. Den har en mycket lättskött päls, som hos den mest förekommande långhåriga varianten ger en mjuk inramning av den eljest strömlinjeformade vinthundskroppen. Salukin ”använder sina öron”, som skall vara högt ansatt och rörliga, vilket i kombination med dess vackra, uttrycksfulla ögon ger den ett ibland nästan mänskligt utseende.
Den är hemkär och tycker om att vara tillsammans med sin familj, men den är också lätt att ta med bortSkiljer mellan bekanta och obekanta
Salukin kan vara mycket kelig mot sina vänner, när den har lust, men den är inte inställsam och tycker inte om att någon tvingar sig på den. Den vuxna salukin skiljer ofta mellan ”vänner, bekanta och främmande människor”, som behandlas med olika grad av tillgänglighet och kärvänlighet. Valpar och unghundar, som fått goda erfarenheter, är dock oftast öppna mot alla människor. En del salukis är så där orientaliskt högdraget reserverade redan som valpar, medan andra aldrig blir det.

Men även om salukin inte dyrkar marken där du går, visar den dig sin tillgivenhet på ett charmerande sätt. Den uppmärksamhet och kärlek man får från en saluki får man inte nödvändigtvis automatiskt, för att salukin är hund och man själv är människa. Salukin är lyhörd för olika sinnesstämningar och intelligent nog att fatta egna beslut.
Lättmotionerad – speciellt om man har två
Lär man sin saluki att vara lös har man faktiskt en mycket lättmotionerad hund. Åtminstone så länge den är ung springer den alldeles av sig själv, utan att du behöver röra på dig eller kasta pinnar eller bollar åt den för att få fart på den. Nu behöver salukin inte bara ”springa av sig”, den mår också bra av långa, raska promenader där den får använda alla sina sinnen. Då kan man gärna ha den kopplad igen, för när den har fått springa av sig mår den bara bra av att få resten av promenaden i mer behärskad form.

Många salukiägare har två salukis. De är lätta att ha flera av, och det är fortfarande lugnt inomhus fast man har flera hundar. Hundarna har sällskap av varandra och utvecklar varandras personlighet. Samspelet dem emellan är givande att iaktta. Jag vill dock personligen avråda från att skaffa två valpar på en gång. Det är lätt hänt, att de då bara busar med varandra, och att man inte får den kontakt med var och en av dem, som är förutsättningen för ett lyckat förhållande.
Varierar till typ, färg och temperament

När man skall skaffa sig en saluki, är det att rekommendera att man först sätter sig in i rasens olika färger, typer och temperament. Genom att besöka en större hundutställning och titta på de hundar som ställs ut där kan man bilda sig en viss uppfattning om vilka färger och modeller som tilltalar en mest. Rasens och de olika individernas mentalitet lär man dock sällan känna på en sådan utställning. Salukin skall därför också ses i hemmiljö, och gärna under promenad eller i lek utomhus, för att man bättre skall förstå hurdan den är till sättet.

De salukis som importerades till Europa och USA kom från en rad olika typer av terräng och klimatförhållanden. Typ och färg varierade med ursprungsområdet. Rasstandarden har skrivits så att den täcker alla rasvarianter, och man önskar sig inte en enhetlig saluki, utan vill bevara de olika typer som finns beskrivna i litteraturen sedan långt tillbaka.


Den stora färgvariationen har också en funktionell bakgrund, och i princip är alla färger, teckningar och kombination av färger tillåtna.

Idag har de ursprungliga linjerna blandats sedan generationer, och man kan inte längre tala om renodlade typer på samma sätt. Men rasen uppvisar en önskvärd stor internvariation även idag.Temperamenten hos dagens salukis kan också variera, även mellan kullsyskon. Grovt sett kan man kanske säga att det även här finns två grundläggande temperamentstyper: en mer sprallig och utåtriktad sort, som kan vara mycket envis när den vill eller inte vill något, samt en mer saktmodig och eftertänksam typ, som också den kan vara envis men som lättare går att övertala. En del individer inom rasen behöver stöttas medan andra kan behöva dämpas. Däremellan finns förstås alla de variationer av ”rastypiska” och ”mindre rastypiska” beteenden.

Hur just din saluki blir, beror naturligtvis till stor del (men inte helt!) på hur du vill ha den, och vad du gör för att få den att bli sådan.


(text lånad från: http://www.saluki.se/index.php)


Kläder till Italiensk vinthund 2

Datum: 2011-08-04 /16:06:00 / Allmänt /  

(Bilder från litentass.com)
Ligger hemma med feber...                 ...

Datum: 2011-08-04 /14:39:16 / Melroose & Tindra /  

img_4446 (MMS)

Ligger hemma med feber...                               Så det blir ingen ridning idag :(


Tävlar om ett rosa träns!

Datum: 2011-08-04 /00:54:06 / Melroose & Tindra /  

img_8511 (MMS)

http://felfri.net/2011/07/31/vinn-ett-rosa-trans/


Kläder till Italiensk vinthund 1

Datum: 2011-08-03 /20:19:00 / Allmänt /  

Letar inspiration till kläder till Tindra! Hösten kommer ju snart och sedan är det vinter.. Hon behöver verkligen kläder som passar och värmer, sedan ska de klart vara fina också :)
Det blir till att sy egna. 

Men hon kommer aldrig se ut såhär:

 eller  eller

Just nu är vi på st.Görans ö i hunnebostrand!

Datum: 2011-08-03 /15:22:16 / Melroose & Tindra /  

img_8903 (MMS)

Just nu är vi på st.Görans ö i hunnebostrand!


Önskelista!

Datum: 2011-08-03 /14:19:00 / Allmänt /  Hunter claridge house

Detta tränset är så fint, till en början fick jag ingen direkt aha-upplevelse av det. Men nu dreglar jag över det! Melroose skulle passa jätte fint i det.Tyglarna längst till höger

Just dessa är Knights. Storleken i mitten är också bra, men det är just den mörkbruna färgen och kantflätade jag ska ha. Men hittar inte dem eller några liknande någonstans..! Måste ha!How I met your mother DVD-box

Bästa serien.


Black swan

Datum: 2011-08-03 /11:13:00 / Inspiration /  Bästa filmen någonsin!

Minst sagt. Försöker hålla band på mig.. Den är gryyyyyyym! Se den!Rysligt bra, inte som någon annan film och Natalie Portman är perfekt som Nina.
Kan säga miljontals gånger till hur otroligt bra den är, men jag tror ni förstått - haha!Filmen är ett mästerverk.

Tävling hos Anneli!

Datum: 2011-08-02 /20:10:06 / Bloggtävlingar /  

Tävling :D

Datum: 2011-08-02 /19:22:20 / Bloggtävlingar /  
http://oliiviiagustavsson.blogg.se/2011/july/bloggtavling-hos-mig.html#comment


Lite bilder från dagarna som varit!

Datum: 2011-08-02 /19:07:35 / Melroose & Tindra /  
Bloggtävling hos mig!

Datum: 2011-08-02 /18:30:28 / Bloggtävlingar /  
Regler:

- Kopiera bilden och lägg in på din blogg eller liknande, med länk till inlägget.
(Du får självklart vara med även om du inte har blogg)

- Svara på frågan; Vad heter min häst?

- Ett stort plus om ni följer mig via bloglovin, men det är inget måste!

- Glöm ej att skriva namn och mejladress.


Tävlingen avslutas den 3 september. Stort lycka till!

Brunt/rosa del 3

Datum: 2011-08-02 /11:26:00 / Allmänt /  
Så fint!

Bara för att..                     Robban ...

Datum: 2011-08-01 /21:13:32 / Melroose & Tindra /  

img_0391 (MMS)

Bara för att..                     Robban tyckte att den senaste bilden inte speglade hennes skönhet. Så här får ni en till!


Härligt!                               Vi ...

Datum: 2011-08-01 /20:05:18 / Melroose & Tindra /  

img_5039 (MMS)

Härligt!                               Vi tog oss en cykeltur och köpte lite godis :)


Just nu!                                  ...

Datum: 2011-08-01 /15:02:18 / Melroose & Tindra /  

img_5158 (MMS)

Just nu!                                       Jag och Tindra har badat. Just nu sitter vi i solen och njuter, men snart är det i igen som gäller :)


Lite hund-böcker jag vill ha!

Datum: 2011-08-01 /14:20:00 / Allmänt /  
Lägger till i min önskelista..

Valpboken - grunden för en positiv samvaro med din hundstora boken om hundens hälsaHundlekar - stimulerande träning för smarta hundar
Uppslagsbok i hundpsykologi
Brunt/rosa del 2

Datum: 2011-08-01 /11:25:00 / Allmänt /  


Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.