Hästmat - favorit i repris!

Datum: 2011-02-28 /20:50:00 / Melroose & Tindra /  
Det är helt individuellt vad man ska ge sin häst för mat. Men jag har mycket lärdom om detta, tänkte ge lite tips och information!

Hö/hösilage - Det absolut viktigaste basfodret. Be om en analys på ditt hö, så får du se hur hög proteinhalt det är i. Då utgår du sedan ifrån hur mycket "extra" din häst behöver. En häst klarar sig absolut inte på bara hö, men kommer långt på det!

Havre - Mycket bra och billigt. Det absolut vanligaste just därför. Personligen så får inte Melroose det för hon tål inte det. Det är nämligen så att havre är snabb energi, så vissa hästar får för mycket energi. Då går det rakt upp  hjärnan och kan visa sig i dumheter eller att de är galet pigga.

Korn - Melroose får korn som blir blött med kokat vatten. Eftersom hon inte tål havre och är svår att hålla i hull. Korn används framförallt för det är väldigt fett. Alltså bästa alternativet om din häst är svår att hålla i hull. Hästar tycker det är väldigt gott!

Hippo (pellets) - Här finns det många olika typer.

Bas - Färdigfoder och mineralfoder som säkerställer näringsintaget hos de allra flesta hästar. Produkterna är främst framtagna för att passa den normalpresterande hästen.

Pro - Kraftfodren inom HippoPro är energirika och in i detalj utformade för att möta den högpresterande hästens speciella näringskrav. För att verkligen ge hästen möjlighet att prestera på toppen av sin förmåga är fodren dessutom skonsamma mot magen.

Grow - Under HippoGrow har vi samlat våra proteinrika foder. Foder som ofta passar särskilt bra till dräktiga och digivande ston samt växande hästar. Fodrena utgör också det perfekta komplementet till ett proteinfattigt grovfoder. Detta finns i både Breed och Alfa. Melroose får Alfa, skillnaden är att det är grönmjöl i den och det är lite "bättre". Ännu mer proteion och är utmärkt till hästar som växer.

Cool - Havrefritt foder som ger lugna och harmoniska hästar.

Hippo (müsli)

Bas - Vanligt müslifoder. Detta bryts ner lättare för hästen än pellets, men man brukar oftast ge det för vissa hästar är kräsna. Då är müsli "godare". Det är mer fett i än pellets. (Majs) Kan även ge hästen mer energi.

Harmoni -  Havrefritt müslifoder. Annars samma som de andra.

Pro - Valet av råvaror och fodrets höga energiinnehåll gör att det är speciellt lämpligt för tävlinghästar,

hästar i hård träning och alla andra hästar som behöver extra energitillskott i foderstaten.

Betfor - Ska alltid blötläggas dagen innan. Hästen älskar betfor och det är mycket bra för deras magar. Brukar även ge lite extra energi.

Lucern - Det finns både i pelletsform som blötläggs och i hack. Melroose får lucernhack, för detta ger extra protein. Räknas som grovfoder då det är det mest proteinrika gräset. Ges till hästar som växer/utvecklas och om höet inte har så högt proteinvärde. Det blötlagda brukar verkligen inte vara en favorit hos hästarna. Rekommenderar att ni lägger lite extra pengar på det, fast pelletsen är billigare.

Mineraler - Behövs inte om du ger en tillräcklig mängd varje dag med hippo pellets. Däremot om du ger havre, müsli, korn, betfor eller bara lucern. Så MÅSTE hästen ha mineraler. Här finns det också flera val som: Bas, pro, grow.

Foderkalk - Detta är något som alldeles för få använder! 1 dl om dagen ska alla hästar ha! Det är för hästens skelett, på speciellt unga hästar eller hästar som rids hårt är detta mycket viktigt.

B-vitamin - Slår ett slag för den. Jag vet inte vad jag skulle gjort utan den i pälssättning/fällnings tider.. Om du märker att din häst är grinig just då, så fungerar det suveränt!


Det finns massa mer, men dessa tycker jag är viktigast. Som jag sa ifrån början, att det är helt individuellt med foder. Men det är alldeles för många som ger för mycket kraftfoder till sina hästar. Det är för att det finns ju så mycket att välja på. Det viktigaste med foder är inte att hästen ska bli mer pigg eller mer lugn. Utan att hästen mår bra, att det passar just honom/henne. Hoppas ni tycker om det jag skrivit :)

Ännu en dagens Simon's cat !

Datum: 2011-02-28 /13:15:00 / Allmänt /  

http://www.youtube.com/watch?v=Tuf61OjvoPQ

Våga coola mönster.

Datum: 2011-02-28 /10:10:00 / /  
Alexa Chung i riktigt snygg byxdress. Jag vet att många tycker att den är bara konstig. Men jag ääälskar den. Skorna och väskan är ju perfekt till.Blake Lively i en fantastisk klänning! Den gör allt, ett par klassiska skor och hästsvans blir super-snyggt!

Dreglar typ. Donna Air är snyggast i denna klänning och det underbara halsbandet till. Sådana här mönster älskar verkligen jag. Mums!

Julianna Hough passar verkligen i denna typ av klänning. Mönstret gör den speciell! Är inte särskilt förtjust i väskan.Nicola Peltz är snygg, söt och sexig på en och samma gång i denna klänningen. Mönstret är kul och inte för mycket. Läppstiftet är perfekt till!Säger bara en sak: Nicola Roberts ser FANTASTISK ut.Helheten är underbar. January Jones är verkligen snygg i denna klänning. Detta är absolut min favorit.Tappat självförtroendet.

Datum: 2011-02-27 /18:54:14 / Melroose & Tindra /  

Jag har till och med tappat självförtroendet i ridningen nu. Vet inte vad jag ska göra åt det, känner mig bara helt värdelös. Vill vara glad, rida och tro på mig själv. Varför går det inte? Ju mer jag pressar mig själv desto värre blir det, jag är ju en bättre ryttare en såhär. Jag har klarat betydligt större utmaningar, men ändå tror jag inte på mig själv. Inte på riktigt. Så just nu känns det som man faller ner i ett djupt mörkt hål och ingen fångar en. Allt är hopplöst, jag är inte bra på något längre..


Dressyrsadel.

Datum: 2011-02-27 /11:40:00 / Melroose & Tindra /  

Det börjar sparas nu! Vet inte alls än vilken jag vill ha, tänker ta hjälp av Lena :) Detta är bara en random bild på en Anky-sadel.
Best dressed - längtar till vår!

Datum: 2011-02-27 /09:18:00 / /  

Carey Mulligan
Dree HemingwayJameela Jamil
Nicola Peltz
Olivia Palermo
Kate Bosworth
(favoriten!)


Här skulle jag sova gott..

Datum: 2011-02-26 /20:34:00 / /  Drömmande vackert.

Våga bära färg!

Datum: 2011-02-26 /18:32:00 / /  Camilla Belle lyckas ju väldigt bra, detta är en favorit. Jag skulle våga absolut om jag hade dessa snygga kläder! Färgkombinationen är klockren! Gillar dock inte skorna..
Scarlett Johansson kör lite mer stilrent, men jag tycker att den gröna färgen är super-snygg! Vi borde klä oss i mer grönt. Håret och skorna till blir ju bara perfekt.Emma Stone är smoking hot! Färgen på klänningen är fantastisk och skärpet passar perfekt. Jag som inte ens är särskilt förtjust i skärp.Jag har alltid tyckt att vi borde kombinera rosa och rött! Snyggt.Om du känner att du inte riktigt vågar chocka med färg. Så är ju detta lite mer klassiskt och nertonat. Lika snyggt det. De varma färgerna är ju underbara!

26 februari 2011.

Datum: 2011-02-26 /17:08:29 / Melroose & Tindra /  

Har haft så fullt upp därav dålig uppdatering. Igår var jag ju som sagt på scandinavium, himla kul! Lite jobbigt när man är så seg i hjärnan som jag är just nu bara.. Det bästa igår var: Dressyren, Hip Hop på 150 hoppningen och voltigen! Morgondagens vinnare var också kul :) Ni som vill se och har missat kan ni titta här;

http://www.goteborghorseshow.com/nyheter/webb-tv/

Mässan är jag däremot oerhört besviken på.. Fick hem ett hackamore (SOM TUR VAR!), b-vitamin och en gel-pad. Det var mest bara skit-saker helt ärligt, dålig kvalité, så mycket bling-bling som möjligt, konstiga färger på konstiga saker. Inget för mig och mamma iaf.. Men alla har såklart olika smak!

Idag har jag testat hackamoret på Melroose, det satt jätte fint. Hon var så gosig idag, passade på att gosa med henne extra mycket. <3 Sedan åkte vi till östadkulle, jag höll lektion för Maja & Malin. Det gick verkligen suuuper! De var så tacksamma och jag känner mig bara glad efter detta :) Det är verkligen kul att hålla i ridlektioner, extra kul när de tycker jag är så duktig på det såklart. Blir smickrad ju..! Sedan gav vi alla hästar hö & vatten. Eftersom Gun var borta hela dagen för... Nicholai och Bilbo var ju med i finalen i GP-ponnyn. Och... De kom 3:a :D Gun kom bara förbi och lämnade Bilbo, så nu kan jag skryta med att jag klappat honom, gett honom hö och vatten ;) Haha! Detta har varit en mycket mysig dag iaf, full av hästar, glädje och underbara människor. Hoppas kvällen blir lika bra :)

Förresten kolla Andreas Helgestrands clinic på webb-tv:n , han är ju grym!!

Dagens Simon's cat !!

Datum: 2011-02-25 /16:38:00 / Allmänt /  

Hot spot

http://www.youtube.com/watch?v=uOHvZjiDANg&feature=related

Tidsinställda inlägg.

Datum: 2011-02-25 /13:09:00 / Melroose & Tindra /  

Får ni idag eftersom jag är på horseshow. WOOOOOOOHOOOO!!Jag & Majka en höstdag 2006 <3

Best dressed - Så bär du byxor bäst!

Datum: 2011-02-25 /09:08:00 / /  
(Tycker jag :P)


Alexa ChungEmma RobertsKirsten Dunst
Leighton MeesterSofia Coppola
Blake Lively
Carey MulliganBlått ska det vara!

Datum: 2011-02-24 /18:12:00 / /  Detta är det snyggaste jag sett, vilken klänning! Helt perfekt med det halsbandet till, ringen, läppstiftet och frisyren - Ja ALLT! Jessica Alba är ju super-snygg!!Blake Lively är vacker som vanligt. I en underbart blå klänning, älskar att den är lite öppen fram och att hon kör på en naturlig look till. Ja - perfekt helt enkelt!


Förresten, min häst har fått canintänder..

Datum: 2011-02-24 /14:16:06 / Melroose & Tindra /  

Jag har märkt att hon har problem i munnen, men hon fäller ju så mycket tänder nu och får nya. Idag upptäckt vi iaf två tänder som kommer upp på ett annorlunda ställe, det är inte vargtänder. Nu har jag iaf fått reda på vad det är - canintänder.

Det är mycket ovanligt på ston, men nu har min tjej fått det iaf. Tur att jag ska köpa ett hackamore imorn, för hon ömmar där REJÄLT. Ska visa en bild :

http://www.western.nu/sida.asp?id=28

Kolla på C1.

Hovis.

Datum: 2011-02-24 /13:13:48 / Melroose & Tindra /  

Idag var vår härliga hovslagare i stallet och fixade framskor på Mellis. Jag stod verkligen helt salig. Så jobbig som Melroose varit länge efter operationerna i hovarna. Förstår henne stackarn. Det är en sån lättnad, hon litar verkligen på Robert. Jag känner mig trygg med honom, det är ingen annan hovslagare som varit så bra med henne. jag fick beröm för att hon är en så fin häst. Lugn, snäll och bra. Då blir man glad, känns som credit till att man har gjort ett bra jobb! Nu är hon mycket fin om fötterna iaf. Fått starka fina hovar! Får vi vänta 8 veckor till nästa gång. För många är det en självklarhet med att det går bra med hovis. För mig är det inte det. Det är en självklarhet att Mellis ska sköta sig och att allt ska gå bra - till slut. Med tanka på allt jobbigt hon varit med om med hovarna, så förstår jag henne. Hon har verkligen blivit duktig på kort tid nu! Som vi har tränat och sen gör ju en fantastiskt hovslagare susen också!!

Hon skötte sig verkligen galant, inget att anmärka på!En av alla gånger.. Usch det var riktigt hemskt när hon låg på operationsbordet och vi inte visste om hon skulle klara sig.. Detta är inte en bild ifrån det.

Jag är suuuugen!

Datum: 2011-02-24 /09:11:00 / Allmänt /  


Ett nova-bett får det bli!

Datum: 2011-02-23 /19:05:09 / Melroose & Tindra /  

Idag testade vi vårt raka gummibett på Melroose i tömkörningen. Det gick så bra! Idag misskötte hon inte sig något!! Jag märkte att hon tog stöd i bettet direkt, tuggade jätte mycket och det var inget som störde. Känns verkligen som en lättnad. Hon lyssnar så himla bra på en också, hon är verkligen känslig för kommandon och kroppspråk. Åh, nu är jag glad! Denna dagen har varit ovanligt mycket upp för mig. Känns skönt efter allt mörker..

På mässan på fredag ska jag köpa:

Ett novabettEtt hackamoreB-vitamin

En bygelnosgrimma(och lite till, hihi. Men detta är viktigt!)

Patrick Demarchelier , igen ^^

Datum: 2011-02-23 /09:51:00 / Inspiration /  
Melroose var GAAAALEN!

Datum: 2011-02-22 /18:26:45 / Melroose & Tindra /  Kom precis ifrån stallet, mamma tömkörde och jag tittade på. Jag säger bara en sak: Jag är sjukt imponerad att min mamma orkar hålla Melroose. För idag var hon verkligen pigg, hon brallade så mycket en gång att hon till och med gick omkull. Det var mer att hon satte sig ner på baken och såg snopen ut, men ändå! Det var iaf mycket bus, bockande och sådant. Får väl se hur tokig hon är nästa gång :P När hon fått springa av sig så skötte hon sig JÄTTE fint! Lugn och sansad som hon aldrig gjort annat. :)


Enya.

Datum: 2011-02-22 /16:31:52 / Allmänt /  

Nu ligger jag i sängen, lyssnar på Enya och försöker desperat slappna av.

Någon som har bra tips, vad gör er avslappnade?


Allt suger musten ur mig.

Datum: 2011-02-22 /14:26:33 / Allmänt /  
Problemet är ju att jag har ingen must kvar för någon att suga. Jag är bara så trött. Mår blä... Hoppas dessa tabletter hjälper mig snart. Hade en tuff dag igår som sög mig ännu djupare i träsket. Ångest, darrningar och en ny ovana; jag spänner hela käken. Så har förbannat ont.
Detta är antagligen det mest roande ni får läsa ifrån mig idag, jag orkar bara inte mer. Jag är tom, helt tom och utmattad.
Hoppas ni har det himla fint <3

Lady Gaga - Paparazzi.

Datum: 2011-02-22 /10:58:00 / Allmänt /  

Detta är det bästa hon gjort. Efter detta kan ingen säga att hon inte kan sjunga iaf ;)

http://www.youtube.com/watch?v=l3R3KqrJAI4

Kan lyssna om och om igen, vilken röst - vilken inlevelse!! (Och koppen på bordet är bara för fin, hihi)

Erika Lickhammer & Hip Hop 1045

Datum: 2011-02-21 /15:27:00 / Melroose & Tindra /  
Åååååh, de kommer till scandinavium. Jag hoppas innerligt att de ska tävla på fredagen, annars missar jag ju.. I så fall blir det tredje gången jag ser Melroose snygga pappa live. Hoppas - hoppas.

Min kärlek.

Datum: 2011-02-21 /15:21:00 / Kärleken /  

Jag har världens finaste pojkvän <3
Älskar  dig.

Mer Patrick Demarchelier.

Datum: 2011-02-21 /09:48:00 / Inspiration /  

Nostalgi bilder :)

Datum: 2011-02-20 /20:57:49 / Allmänt /  
Robban posar som en cool hästkarl :P Sofie är söt med underbaringen Cosmopolitan.När Cosmos var under inlärning med att hoppa, hon tyckte det var så roligt - så roligt! Men busa kunde hon allt, det med. Hihi :)Första gången jag satt på Melroose, augusti 2009.Robban smygfotar mig våren 2009 :PJag & Robban satt och myste på en matta, våren 2009. <3Katterna leker, hihi.Långa kvällar av alfapet i lillstugan.En av många tusen promenader med Robban & Rakke <3Rakke gillar snö, haha! Sötis pojken.Ute på svampplockning, Robban lyckades få beatles-frisyr :P Glad var han!En av alla härliga korsords-kvällar med Robban, brukar sluta tokigt :PEn mysig eftermiddag i borrås.Dagens ridpass.

Datum: 2011-02-20 /16:43:08 / Melroose & Tindra /  

Idag hade Melroose mycket framåtbjudning, vi till och med galopperade lite. Men det är så ojämnt och halt under snön, att det var bara lite under kontroll. Det enda är att Melroose har stora problem med bettet, ska som sagt köpa ett hackamore på mässan på fredag. Har ju märkt i tömkörningen att hon stretar inte emot något med kapson, men med bett blir hon väldigt jobbig. Jag vet att hon behöver bettlöst, det händer nämligen otroligt mycket i hennes mun nu (igen).

Lite bilder ifrån torsdags.

Datum: 2011-02-20 /09:59:00 / Allmänt /  
När vi släppte ut katterna så luktade det väldigt nyfiket och länge på vår buske.


Robban & Rakke kramades, men nu har Rakke tröttnat lite :P


Plötsligt luktade det gott tyckte han. Finaste pojkarna <3
Mitt favorit hårsmycke hade jag i håret på svärfars kalas. Har fått det av Anna - min bästa vän.

Palsfri.se

Datum: 2011-02-19 /19:07:01 / Allmänt /  

http://palsfri.se/linda/

Skriv på nu! Det kostar ingenting.


Hjärnan är avstängd.

Datum: 2011-02-19 /18:01:00 / Allmänt /  

Jag lyssnar, men ser bara läpparna röra sig.

Det är helt tomt runtomkring mig, tomt i mig men samtidigt så fullt av allting. Jag är utmattad, trött och glömmer saker hela tiden. Gråter mycket lätt, sover dåligt. Ser inte mitt egna värde, jag är inte värd något. 

Ensamhet, hopplöshet och ingenting. En känsla av likgiltighet. Jag är inte mig själv helt enkelt. Jag vill bara skrika ut i skogen, springa lättklädd ut i snön. Känna ingenting fast ändå allting. 

Det är dags att jag börjar acceptera att det är så nu, jag måste ta det lugnt.

Allting suger energi ifrån mig, energi-tjuvar är värst. De suger ifrån en på mitt tomma bränsle. Det är ju redan tomt, jag är långt under minusstrecket.

Kramar - det gillar jag. Varmt och tryggt.
Nu är det min tur, jag ska återhämta mig.Dagens tömkörning!

Datum: 2011-02-19 /16:43:15 / Melroose & Tindra /  

Det gick super-bra när mamma tömkörde Melroose idag! Vi testade med kapson ist för bett och hon var så harmonisk. Fick galoppera av sig lite, busade och var så söt. Hon har verkligen fått en storhäst galopp nu, även i traven. Så nu är det bara mer muskler som behövs så kommer hon vara underbar att rida på. Jag är helt säker på det, hon är så oerhört lättlärd också. Det var en fröjd att titta på, världens bästa häst :)   <3

Melroose var så mysig i stallet också, hon rör sig inte ur fläcken förrän jag säger till henne. Hon står lös med mig alltså, buffar inte på mig längre eller något sådant dominant. Hon är mycket uppmärksam på mig och mitt kroppsspråk. Känns underbart :) Hon älskar att bli borstad. Just nu använder jag mest ryktstenen eftersom hon fäller JÄTTE mycket. Idag kan jag inte vara annat en stolt över min pålla!


En längtan till dressyrtävling.

Datum: 2011-02-19 /12:31:05 / Melroose & Tindra /  

Åh, jag har verkligen en enorm längtan tills jag och Melroose kommer ut på dressyrtävlingar! Det var väldigt många år sen jag kände för att tävla.. Men bara jag och Melroose blir redo så kommer vi ut och gör vårt bästa! Vi har absolut ingen stress, hon blir ju 4 i år så. Ska strax åka med mor min till stallet, ta med nybakta kakor, grönt the och Melroose ska tömköras. Mamma ska göra det för hon är så HIMLA duktig på det, så får jag äntligen se också. Melroose går ju så himla fint i tömkörningen. Önskar jag kunde ta bilder, men vi har slut på batterier i kameran...Minna Telde och Don Charly. Mums på fin dressyr.Melroose knoppad och vacker på 1-års premieringen. :)

Patrick Demarchelier

Datum: 2011-02-19 /09:47:00 / Inspiration /  

Dagens outfit

Datum: 2011-02-18 /23:08:46 / /  
Frida ville vara med på bild.
Freija hade inget val, hihi <3
Rådjurströja - Lindex (present från Anna)
Sjal - Cubus (Fyndade igår för 29:-)
Svart klänning - Second hand
Sammetstights - Vila
Raggsockar - Ullared

Rolig ridning idag!

Datum: 2011-02-18 /18:39:04 / Melroose & Tindra /  

Idag var med Melroose rolig att rida, först var hon super duktig att göra i ordning, inget tjafs någonstans! Sedan gick jag in mot vår preliminära ridbana i hagen, först försökte hon smita undan, svängde åt sidan/sparkade med ett bakben och ställde sig lite grand på bakbenen. Jag tog in henne så hon gick i en cirkel och sen fram, då gick det bra. Hon ville bara kolla läget vem som bestämmer, varför är jag inte förvånad? :P Märkte att hon var glad-busig-pigg idag, mycket roligt. Men i traven var det till att hålla full fokus, hon ville gärna galoppera och bralla. en gång gjorde hon typ en stegring/skutt fram/bakut spark. Vet inte riktigt vad jag ska kalla det, haha! Det var dock inte för att hon var negativ utan för att jag krävde av henne ist för att hon fick busa av sig. Helst av allt hade hon ju velat springa runt och bralla som bara den, så matte tillslut blir som en smörklick i sadeln. Haha! Det går förvånansvärt mycket framåt nu tycker jag, eftersom jag inte har någon tillgång till ridhus så blir ju ridningen inte så "bra" som man velat. Vi har ju verkligen ingen stress heller, balansen och formen kommer mycket snart. Om man stressar så får man ju en trasig häst om ett par år. Mitt mål med Melroose är att hon ska vara välriden, väluppfostrad och hållbar. Varje gång i början när jag börjar rida så är hon väldigt het i huvudet, börjar alltid i skritt och håller henne sysselsatt hela tiden. Tillslut är hon uppvärmd - inte bara i kroppen, utan i huvudet också, hihi. Hennes egna balans i formen kommer iaf när som helst, hon gick mycket i form idag. Det är bara just det att hon orkar inte hålla kvar. Jag är hennes stöd och balans just nu, men jag kan inte vara hennes fyra långa ben och resten av kroppen. Den får hon lära sig bra upp helt enkelt. Fick henne fram i super-fin trav och hon lyfte ryggen och gick i form på riktigt ett par gånger! JAG ÄR GLAD, satt med ett leende på läpparna. Det som känns så skönt är att hon vet vad som gäller och tjafsar inte emot så fort jag kräver (peppar peppar). Så fort vi började rida så började hon söka sig neråt, ta med bakdelen osv. Hon frustar så mysigt när hon arbetar! Ser fram emot att rida henne igen, för som sagt det lossnar när som helst.

Melroose är världens bästa häst. <3Lillpluttan typ 1 år gammal.

Mitt bok och radiotips :)

Datum: 2011-02-18 /13:13:47 / Allmänt /  

Radhusdisco
Skriven av: Morgan LarssonDenna boken har jag just börjat läsa ett riktigt christer-fan som jag är. Morgan Larsson som är författare för denna bok är nämligen en av programledarna för Christer i P3. Världens bästa radioprogram! Lånar denna bok av min bror som är ett ännu större christer-fan, han var helt salig över att den är så bra. Jag har en så länge läst typ 40 sidor - och den är så bra! Läs den! :)Detta är nog sveriges skönaste personer, Christer & Morgan ifrån Christer i P3. (Måndag-fredag, 14.00-16.00.)

Annars om du har missat morgonpasset (måndag-fredag, 06.30-10.00)   och tankesmedjan i P3. (måndag-fredag, 17.10-18.00) Så lyssna på det med när du får chansen, det är verkligen när radio är som bäst!

Badkläder.

Datum: 2011-02-18 /09:54:00 / /  
Det är svårt att hitta snygga bikinis tycker jag, när jag väl gillar en överdel blir jag ofta besviken på nederdelen.
Här får ni iaf se ett par favoriter :)H&M

ASOS

Drömmer om stall..

Datum: 2011-02-17 /19:06:00 / Melroose & Tindra /  

Mot mobbning - den blå dagen.

Datum: 2011-02-17 /14:17:00 / Allmänt /  
Tycker du också alla får vara med?

På söndag den 20:e februari är hela dagen en blå dag. Om du vill som jag ta ett stort steg ifrån mobbning så har du på dig något blått just denna dag.
Även en liten sak gör skillnad - visa att du är emot mobbning!

Torsdag & loppis drömmar.

Datum: 2011-02-17 /12:09:02 / Allmänt /  
Längtar till loppis, de två senaste gångerna jag ska ut på jakt har jag fått migrän båda gångerna.. Älskar loppis ju, det är så himla typiskt. Det bästa är till sommaren då det är söta små loppisar lite varstans runt om här ute på landet. Drar med mig Robban med en picknick-korg.
Har ni något bra ställe att tipsa om? :)

Fick ett kast över mig av detta sug när jag blev avundsjuk på garderobstankar.blogspot.se som fyndar massvis av fina saker, alltså de underbara klänningarna! Det är sånt jag drömmer om.
Ligger med en kopp the och är inte helt frisk, ska ju på min svärfars lilla kalas ikväll. Hoppas jag orkar, just nu känner jag mig utsliten. (Woho, vilken uppiggande dagens status. Märk av min ironi..)Turkost

Datum: 2011-02-17 /10:29:00 / /  Mitt bästa tips.

Datum: 2011-02-16 /21:40:00 / Allmänt /  

Mot magkatarr och illamående.


Onsdag & det här saknar jag.

Datum: 2011-02-16 /20:04:30 / Melroose & Tindra /  

Idag har jag och Robban tittat på food inc, mycket bra dokumentär. 4/5 av mig för den blev lite långtråkig i slutet.. Sedan var jag på ett läkarbesök som tog låååång tid, är liksom mör i kroppen nu. Iaf för mig när jag pratar om jobbiga saker så blir jag sådär svettig och kall samtidigt, efteråt blir jag så trött. Det är väl inte så konstigt heller.. Nu är det offentligt - jag är sjukskriven.

Efter det åkte jag och Robban till stallet, mycket mysigt! Han hade köpt en kärleksmums till mig, så vi mumsade på lite fika och sen fixade vi i ordning. Nu är jag tröööött.

Det här saknar jag:

MAJKA <3


Drömmer om en gård..

Datum: 2011-02-16 /12:04:00 / /  


Snyggaste paret!

Datum: 2011-02-16 /10:03:00 / Inspiration /  
Katy Perry and Russel Brand

Medelhavsbröd.

Datum: 2011-02-15 /20:28:55 / /  

Just nu sitter jag och gottar i mig kladdkaka-smet, har precis slängt in kakan i ugnen. Att slicka ur bunken är ju ett måste! Tänkte tipsa er om mitt favoritbröd :)

Medelhavsbröd

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
3 tsk salt
1 msk torkad oregano
1 dl hackade svarta oliver (ev soltorkade tomater också)
4 dl rågsikt
10 dl vetemjöl
havssalt

Smula jästen och rör ut den med degvätskan. Tillsätt ingredienserna efter hand och arbeta sist in så mycket vetemjöl som krävs för att degen ska bli smidig och inte kladda.

Arbeta rejält i bunken och jäs den i 30-45 min.

Knåda degen kraftigt på lätt mjölat underlag i  5-10 min. Forma ett stort eller två mindre bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö öer lite mjöl på ovansidan och skär några skåror med vass kniv. Strö havssalt i skårorna.

Sätt ugnen på 225 grader. Låt brödet jäsa i 20-30 minuter på plåten. Grädda bröden i nedre halvan av ugnen ca 30 min. Låt de svalna på galler.

Njut av det underbara nybakta brödet!

Alla <3 - ans dag!

Datum: 2011-02-15 /14:04:00 / Kärleken /  
Min alla hjärtans dag började med mycket känslor, åkte in för att träffa min psykolog. Lyssnade på Bo Kaspers orkester och började gråta lite smått. Det var inte så jag ville ha min alla hjärtans dag, hade typ inte sovit något pga av bekymmer..
Den blev iaf myyyyycket bättre! Jag och Robban åkte till stallet, myste lite där. :) Sen såg resten av kvällen ut typ såhär:
Fick ju underbara vita tulpaner av Robban och en söt ros! <3
Först åt vi super-gott nybakt bröd med gott the, sedan blev det Merlin och godis. Vi testade en ny cider: päron med smak av ros. Den var mums!

Merlin får en stark 3/5 av mig. Har ju sett den flera gånger och den är fortfarande jätte bra. Men vissa scener blir långtråkiga och lite för dystra, plus att specialeffekterna är för det mesta dåliga. Men det är verkligen en film ni borde se!!Robban fick en present av mig :)Detta var i paketet, Robban blev himla glad. Jag var också himla glad som fann den perfekta presenten till honom, det är verkligen roligare att ge bort saker än att få :)

Det är iaf ett doftljus med doft av vattenmelon och gurka - mums! Två små påsar the med smak av spicy chocolate och sweet love. Passande eller hur? Hihi

5 saker om mig.

Datum: 2011-02-15 /10:26:00 / Allmänt /  

- Jag älskar krönikor.

- Jag kan se och få kontakt med andar.

- Mina favoritämnen är etologi, svenska & psykologi.

- Jag älskar att gå barfota utomhus.

- I början när jag och Robban träffades så att vi och drack the, pratade i timmar till sent in på natten.

Inspirerande blogg :)

Datum: 2011-02-15 /10:07:00 / Inspiration /  


http://chicheroin.blogspot.com/

Den här tjejen är ju för bra, klär sig helt underbart och är ur-söööt!

Ni får ursäkta mig..

Datum: 2011-02-14 /14:53:19 / Allmänt /  

Det känns som jag lägger upp lite tråkiga inlägg nu och är ganska lost ifrån bloggen. Men jag är så himla lost i mig själv, har massvis att tänka på och mår bara inte så bra.. Ni har inte ens sett min nya snygga frisyr..

Har varit hos psykologen idag iaf, idag var det för en gång skull skönt att prata och det behövdes verkligen. Hoppas jag får se ett ljus i slutet av tunneln snart. Det är ju alla hjärtans dag idag, då ska man bara vara fylld med lycka och fjärilar i magen ju..! Blir glad av min Robban såklart, fick underbara vita tulpaner av honom igår. De finaste, han vet hur mycket jag älskar vita tulpaner. PUSS PÅ VÄRLDENS BÄSTA ÄLSKLING. Vet inte vad jag ska f för överraskning av honom ikväll, han ska få något riktigt fint av mig iaf. :)

Nu ska jag äta och kolla på ponnyakuten med mor min.
För er som har missat!

http://svtplay.se/v/2289990/ponnyakuten/del_1_av_16?cb,,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,2324837/sb,p122052,1,f,-1

(avsnitt 1, det är verkligen jätte bra även för oss med stora hästar!)

Best dressed 14/2

Datum: 2011-02-14 /10:03:00 / /  

Emma Roberts
Emma Stone
Eva Mendes
Jessica Alba
Julia Koch


Woho!

Datum: 2011-02-13 /14:59:37 / Melroose & Tindra /  

Hde migrän hela dagen igår därav ganska tomt på inlägg, det blev alltså ingen inflyttningsfest för mig igår. Var hemma och kollade melodifestivalen ist :P

Nu är jag precis hemkommen ifrån stallet, red tillsammans med Malin & Maja idag. Kräver mer och mer av Mellis, idag sökte hon sig ner och gick till och med i form ganska mycket!! :D Därav woho, hon vill fortfarande helst av allt galoppera fort och bocka :P Men när jag kräver av henne så får jag alltid ett gensvar ibland är hon lite väl dramaqueen - piper till och kickar. Jag fortsätter bara, skänklar på och tillslut.. Söker on sig nr och blir mjuk. Så idag har vi verkligen gjort framsteg. Jobbigt med den jäkla isen bara..

Nu måste jag skynda mig iväg. Ska på middag :)
xxxx

En lek-film med Mellis :)

Datum: 2011-02-12 /12:13:00 / Melroose & Tindra /  

http://www.youtube.com/watch?v=pq8zDg2IGq4

Anja Rubik, igen ^^

Datum: 2011-02-12 /10:00:00 / Inspiration /  

Hmm, är jag lite besatt av denna skönhet eller vad? Haha!
Hon är helt enkelt fantastisk.
Bilderna är så himla snygga också!!
Dagens outfit 11/2

Datum: 2011-02-11 /18:32:00 / /  
klänning - egen design & mamma sytt
kofta - second hand
vita strumpyxor - ?
raggisar - ullared, hihi

Förresten så har Felicia klippt mig idag, det blev så himla snyggt. Men ni får se bild imorn ;)

Filmer ifrån andra gången jag red Melroose :)

Datum: 2011-02-11 /16:34:40 / Melroose & Tindra /  

Har lyckats lägga upp några filmer från hösten -09. Hade bara suttit på henne en gång innan och ledits runt ett träd typ. Så detta är första gången på "riktigt". :)


http://www.youtube.com/watch?v=E--qLIBcs1s

Värmer upp Melroose.


http://www.youtube.com/watch?v=56AyUlJCaPU

Lite ridning :)

http://www.youtube.com/watch?v=AF7qalPYJxs

Hihi, lite cool och rolig i slow motion.

http://www.youtube.com/watch?v=b4pKEExlbv4

Och i slutet :)


Roligt eller bara klantigt?

Datum: 2011-02-11 /14:40:00 / Melroose & Tindra /  


Hahaha, båda typ. Roligt av den anledningen att den är rolig (musiken, tofsarna som viftar den uuuunderbara stämningen). Klantig för de rider utan hjälm..

http://www.youtube.com/watch?v=mFkonNVX_3M&feature=fvwMer Anja rubik.

Datum: 2011-02-11 /09:11:00 / Inspiration /  

Mihihi.


Topshop del 3.

Datum: 2011-02-10 /20:50:00 / /  


Några små tatueringar som jag gillar..

Datum: 2011-02-10 /12:31:00 / Allmänt /  


Robbis tattoo

Datum: 2011-02-10 /10:10:00 / Kärleken /  

Robban ska tatuera in en riktigt fin musik tatuering!


Panikångest.

Datum: 2011-02-09 /20:10:00 / Allmänt /  Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan.

Datum: 2011-02-09 /16:23:00 / Melroose & Tindra /  Mitt träns, det kan se ut på olika sätt. Men detta är det jag använder mest :)Min sadel :)Anti-glid paden! (& sadelgjorden sticker fram där under hihi)Min hjälm. Dålig bild..Min väst.Grep, åh så intressant :P haha!Stukad arm.

Datum: 2011-02-09 /13:34:22 / Allmänt /  

Kan knappt använda min höger arm, stukade den när jag flög av igår.. Sjukt jobbigt.

.........

När du förstörde mig. När jag var 15 år gammal så trodde jag att jag inte var värd någonting. Det var pga av dig. Hur kan man ha en så lycklig barndom och sen lyckas en enda ynka person förstöra allting?! Man har byggt upp ett naturligt skydd, en självkänsla och ett jag - sån här är jag, and I like it. Det ändras succesivt till, vem är jag? Jag hatar mig själv, blir aldrig nöjd och räcker aldrig till. Det är inte bra när man inte känner sig värd att älskas längre. Då har det gått för långt. Men när man är i destruktiva mönster, söker lyckan och kärleken, tryggheten. Egentligen behövde jag bara ta itu med skiten som satt fast som en stor sten, i stället sökte jag efter något som jag aldrig skulle finna. Det visste jag ju inte då. Det var ju mig själv som jag ville hitta. Det tog lång tid innan jag hade plockat upp alla spillror, säkert flera miljarder trasiga bitar och nu ska jag få ihop dem. Jag är iaf påväg.


Anja Rubik.

Datum: 2011-02-09 /10:18:00 / Inspiration /  

Har fått en till favorit-modell (förutom Gemma Ward). :)


Vem vill inte ha denna parfymen liksom efter man sett reklamen?!

http://www.youtube.com/watch?v=GAfeBt0WrtU

Sjukt hett.


Första gången jag ramlade av Melroose & i min ryktlåda.

Datum: 2011-02-08 /21:42:13 / Melroose & Tindra /  

Trots lite feber idag så red jag iaf och ni som känner mig vet att jag red ordentligt iaf. Vi red iaf ner mot paddocken och igenom Rolfs gård, där hon krånglade senast. Hon stannade ett par gånger, men sen gick vi igenom 4 gånger utan problem. Varav en gång i trav :D Woho! Hon tycker det är väldigt mycket läskiga grejer där så jag förstår henne, men hon ska ändå lita på mig och gå dit jag vill. Red lite i paddocken efteråt, skulle egentligen bara skritta. Mihi. Travade och hoppade lite också! Melroose hade mycket framåtbjudning i paddocken (wow) då ville jag ta vara på detta tillfälle. Hon är fortfarande ganska tjafsig tillbaka till att hitta formen, tar stöd ibland men har inte hittat dit riktigt än.. Det är ingen stress! Nu till hoppningen, hon hoppar suuuuuuuper bra! Första gången jag hoppade ordentlig så gick allt bra, precis i landningen så stack hon ner huvudet TOTALT. Jag föll fram direkt tänkte "Åh nej, jag kommer ramla av." Desperat försökte jag komma upp igen, dra upp Mellis huvud men då gjorde hon i stället en  väldans krumilur med kroppen och jag föll av. Haha! Äntligen har jag ramlat av känner jag, har väntat på detta. Är dock öm nu.. Melroose blev väldigt snopen och fick som dåligt samvete, hon var ju bara så glad. Hon tvärstannade vid mig och stod snällt still tills jag var uppe igen. Hoppade igen och denna gången var jag beredd på bus efteråt, fick upp huvudet i tid och allt gick bra :)


Bilder ifrån idag:Hon var tröttis efteråt, hihi. Ursäkta spöet som pekar rakt ut, jag var med tröttis!Mamma och Rakke jobbar på :PRobban likaså :PSötisar äti matin!höhöhö

Nu kommer vi till min ryktlåda som jag skulle lagt upp i söndags, men var ju sjuk. Så här få ni. Mycket intressant - märk av min ironi ;)


1. Helosan
2. Sax
3. Ryktskrapa
4. Ryktsten
5. Piggborste
6. Gummiskrapa
7. Man/svans borste
8. Ryktborste
9. Hovkrats
10. Hovborste
11. Massageborste
12. Huvud/ansiktsborste extra mjuk
13. Rotborste
14. Mjuk borste
15. Sliten ansiktsborste
16. Mankniv (rycker manen med den)
17. Snoddar


Top shop. Del 2.

Datum: 2011-02-08 /11:36:00 / /  

Längtar till sommaren.

Datum: 2011-02-08 /10:32:00 / Allmänt /  Top model time!

Datum: 2011-02-07 /20:00:00 / Inspiration /  

Heja Kayla !


Topshop. Del 1.

Datum: 2011-02-07 /18:01:00 / /  

Just nu vill jag ha detta ifrån topshop!
Alltså detta och H&M är mina favorit-klädställen :))

 Fresubin & snö.

Datum: 2011-02-07 /16:13:37 / Allmänt /  

Just nu sitter jag och dricker Fresubin (en näringsdryck), som mamma tagit med sig till mig. Den är med chokladsmak, imorses drack jag med karamellsmak - den var godare. Men mår bra av dem nu speciellt när jag är sjuk, orkar ju absolut inte göra någon mat. Just nu har jag bara lite feber också, skönt!Väntar på mamma, hon cyklade till stallet vi ett och efter en timme började det snöa, så är lite oroligt för hon ska cykla hem i detta vädret..

Sjuk.

Datum: 2011-02-07 /13:01:00 / Allmänt /  

Jag har faktiskt inte så mycket intressant att skriva, jag är sjuk. Orkar knappt sitta framför datorn. Det kan vara influensan.. Så ligger mest hemma och gör ingenting, blir galet rastlös.Best dressed - 6/2

Datum: 2011-02-06 /10:00:00 / /  

Alexa ChungFearne CottonFlorence WelchNicola Roberts
Sienna Miller
Dagens outfit 5/2

Datum: 2011-02-05 /19:28:27 / /  
kofta - second hand
klänning - cubus (fick av Anna i julklapp <3)
"sammet" leggings - vila
rid raggsockar - ullared

en stycke söt hund ;) 


lördag 5 februari 2011.

Datum: 2011-02-05 /17:54:33 / Allmänt /  
Nu åkte Malin precis hem, har haft en ypperlig dag  med henne! Vi var i stallet och myste länge, pratade ikapp om det senaste :) Malin är riktigt grym på att greja i stallet, vi var ett bra team. Himla roligt att ses, du är en fin vän. Melroose visade sin bästa sida idag (synd att jag inte har en kamera..). Hon skulle absolut vara med oss, nosas, pussas och vara allmänt gó. Sedan var Malin min assistent när jag gjorde i ordning Mellis hovar, först så kratsade min bror Daniel dem (på eget bevåg :D). Sedan borstade jag dem rena, tog virkon och tillslut elastic hov - åh det gick så bra!! <3
Nu verkar det som jag har fått öroninflammation...

Minä rakastan sinua, näytät hyvältä.

Datum: 2011-02-05 /10:50:00 / Kärleken /  

Jag & Robban <3

Jag har den mest fantastiska fästman man kan tänka sig. Är så kär, åh vad det är underbart. Vi passar verkligen underbart ihop, kan skratta tillsammans, gråta tillsammans. Det finns ingen som du, du är unik Robban. <3


Min största rädsla inom ridsporten.

Datum: 2011-02-04 /21:46:00 / Melroose & Tindra /  

Att förlora min häst.

Bloglovin.

Datum: 2011-02-04 /18:18:19 / Allmänt /  

Tänkte bara säga lite blygt att ni kan följa mig på bloglovin, om ni blir några stycken som prenumererar på mig där så kommer nise varje gång det dyker upp ett nytt inlägg. Men detta är såklart bara om ni vill, hihi.


H&M Conscious collection.

Datum: 2011-02-04 /14:45:00 / /  

Finaste kollektionen jag sett på länge, den har allt - plus att den är i ekologisk bomull & återvunnen polyester. Det är för inget som H&M är min favvis!! Jag tycker sånna här saker kan bli på tok för hajpade. Men nu är jag verkligen en av dem som blir super exhalterad för en sån här grej, alltså dessa kläderna är verkligen plagg jag gått och drömt om! :D

Ska visa ett par favoriter (det blir helt enkelt en bildbomb, jag är inte kollage typen ;))

Det är ett hjärta under dem som är de absolut största favoriterna.
<3<3<3<3<3<3<3<3

<3<3<3 <3 <3 <3
Vaxpropp, läkare som inte ringer, uppmuntran & tulpaner.

Datum: 2011-02-04 /13:22:40 / Allmänt /  

Åt två knäckemackor med ost, en råkostsallad och pärondryck till frukost. Har väntat nu sen 11 på att doktorn ska ringa (hon skulle ringa mellan 11.00-12.00 så just nu är jag pretty mad). Jaja, vad ska jag göra åt det? Tänker vara positiv, men det var ett väldigt viktigt samtal ska ju till en migränklinik!!

Nu sitter jag här iaf drömmer bort till underbara tulpaner och har en vaxpropp i örat..
Eftersom jag inte mår så bra just nu, känner att jag inte räcker till och börjar så lätt gråta. Så betyder fin uppmuntran så mycket, tack! Ni vet vilka ni är <3

Klart man blir lycklig av så vackra tulpaner, vita är mina favoriter!

Det bästa/sämsta med min häst.

Datum: 2011-02-03 /21:37:44 / Melroose & Tindra /  
Det sämsta är att om hon väl tycker något så blir hon så himla dramatisk. Snöar in liksom och kan bli väldigt svår. Envis som tusan, men jag är som sagt mer envis ;) Är helt enkelt en bitch ibland. Annars är hon bara bra!!
Det bästa med Melroose är att hon är så underbar och lätt att älska. Till och med hennes "dåliga sidor" älskar jag. Det är ju en del av henne! Hon är gosig att greja med, lugn, självsäker och bara så fin. Hon är rolig att rida, väldigt framåt, härliga gångarter, är faktiskt alltid annars mycket framåt och positiv. Det bästa med Melroose är att hon ser när det är just jag som kommer. Hon är unik och har mycket intigritet. Hon är väldigt snäll och väluppfostrad att greja med. Att promenera med är hon som en stor hund. Hon gillar barn och andra djur. Lättlärd och nyfiken är så himla bra med henne. Hon är trygg i sig själv, jag kan vara trygg med henne och hon är snäll. Jadu, vet inte hur jag ska förklara mer. Listan på hur bäst hon är oändlig!! Det spelar ingen roll att hon har sina dagar, för det är ju såna saker som gör henne unik. Hon är ju fortfarande ung.
Melroose är väldigt sällskapsjuk, gillar att vara med mig och hon är min tjej! <3
Sviker mig aldrig, lyssnar alltid, talar inte emot och älskar mig för den jag är.

Jag är envisast!

Datum: 2011-02-03 /19:41:29 / Melroose & Tindra /  
Nu är jag och Robban hemma ifrån stallet, vi tog en riktig mysdag där med fika. Jag red Melroose, hon var billig idag - haha! För det första så hade hon mycket bus för sig när jag red (hon hade energi), sen försökte hon smita undan ifrån att gå i form. Börjar ju jobba med det nu, och det är inte lätt på en unghäst ska jag tala om för er! Ingenting är lätt när man har och göra med en dam som Melroose ^^ Iaf.. Hon var glad och framåt, blåste upp sig lite när vi var ute och red, var lite tittig o så. Sedan skulle vi in vid Rolfs gård, (har promenerat med henne där massvis av gånger) då blev det problem. För det första så var det lite is kvar där, men mest grus. Melroose är super kinkig med is och det förstår jag, för hon har halkat ganska illa några gånger. Men jag styrde henne där vi kunde gå utan problem. Nehepp, tvärstopp. Motorn la av, haha! Tog spöet på bogen, hon sneglade lite på mig typ "tror du verkligen jag tänker låta dig bestämma?" Just då kände jag att jag hade stor lust att bara bli rå-förbannad på henne, säga att hon måste göra som jag säger och blabla. Som om att hon skulle lyssna :P I stället, var jag envisast. Jag andades ett par gånger, försökte igen. Och igen, och igen, och igen. Det kanske är svårt för er att förstå att det är så svårt, speciellt eftersom ingen annan ridit henne. Men Melroose funkar såhär: Att det funkar inte ETT DUGG att försöka tro att man kan sätta sig på henne och så fort hon har minsta åsikt, så är det tre spörapp och hon bara ger med sig. Då vänder hon sig helt ifrån dig i stället. Med henne måsta man bara helt enkelt vara smartare och envisare. Om man låter tålamodet och ilskan ta över, då utnyttjar hon en till fullo. Jag var iaf lugn och envis, log lite inombords och kände "varför försöker hon ens, hon vet ju att jag alltid vinner". Tillslut gav hon med sikg iaf, var rädd för ett par saker men gick fram och lydde mig perfekt. Sedan gick vi hemåt, hon taktade lite och börjar söka sig neråt riktigt bra. Woho, I did it! Samtidigt var jag osäker när jag kom tillbaka, skönt att Robban var där och kunde ta ner mig på jorden igen. Jag kände mig så lugn, jag hade klarat det. Men samtidigt var jag rädd - Är jag hemmablind? Går det sämre i stället för bättre? Men det var som Robban sa: "att det går ju bra, att jag alltid löser situationen och att något sånt här har aldrig hänt tidigare."  Så jag känner mig trygg i mig själv nu och tänker:
Yes, en utmaning! Detta ska jag klara, det vet jag!

Nu ska jag rida igen på lördag, får väl se hur det går. Men jag har en positiv inställning, det måste man!

Aj aj!! & sidensvansar.

Datum: 2011-02-03 /12:59:40 / Allmänt /  
Vaknade imorses på fel sida, är väldigt nere idag.. Satt iaf och åt frukost med Robban så kom Rakke fram till mig, så söt. Men Tösen var på min andra sida så hon kastade sig efter Rakke, Robban hann bromsa henne i mitt knä. Så just nu ser mitt vänstra lår inte särskilt fint ut, är ju kattallergiker också. Det är svullet, blått/rött och bultar.. Har jätte ont och sex riktigt fula märken efter hennes klor, varav tre har blivit blåmärken.. Det gör riktigt ont om ni såg det skulle ni förstå (svider som f*n)! Men  jag överlever. :P

Ska dricka varm choklad och kika på fåglarna som är utanför. Jag är så himla fascinerad av fåglarna i naturen, det är minst 20 st sidensvansar utanför. VACKRA!
Sidensvans (Bombycilla garrulus) är en fågel som tillhör ordningen tättingar i familjen sidensvansar.


Sidensvansen är rödgrå, med svart strupe, ett svart band genom vardera ögat och gul stjärtspets. Fjäderbeklädnaden, som är mjuk och fin, bildar på huvudet en mycket lång tofs. Sidensvansen har en kort, vid roten nedtryckt, näbb. Vingarna är långa och spetsiga. Tarsens framsida har tydligt åtskilda sköldar. Vingarnas armpennor, ibland också stjärtpennorna, har lackröda pergamentartade bihang. De kan variera från fågel till fågel. Den är 18-21 cm lång, har ett vingspann på 32-36 cm och väger ca 60 gram.

Den har ett mycket karakteristiskt läte som ofta hörs från överflygande flockar. Lätet beskrivs som ett plingande av silverklockor.


Sidensvansen finns i nordvästra Nordamerikas och Europas och Asiens nordligaste trakter. Vintertid är den en så kallad strykfågel, det vill säga en partiell flyttfågel, och drar då omkring i stora nomadiska flockar. Mängden fåglar varierar beroende på tillgången på föda, exempelvis rönnbär. Om bärtillgången är låg i häckningsområdet, drar den söderut.


Sidensvansen är insektsätare under häckningssässongen men livnär sig mest av bär och frukt, exempelvis rönnbär och äpplen, under vinterhalvåret. De kan bli berusade, när sockret i bären jäser och alkohol bildas.


I äldre tider har den i södra delarna av Sverige kallats för dumsnut. Det beror troligen på att när fågeln blev berusad av rönnbären, kunde man fånga den med händerna. Samt även att den många gånger inte är van vid befolkning än mindre bilvägar och många gånger bara sitt kvar i vägen när bilar kommer och därmed blir överkörda. 


Sidensvansen lever i monogama par.
http://www.wildlifegarden.se/fagelsidor/bergfink.html


En bra sida om fåglar, du kan även lyssna på flera av dem!

 

källa: wikipedia ^


+++

Datum: 2011-02-03 /10:17:00 / Inspiration /  
Lantligt och mörkt.

Datum: 2011-02-02 /21:51:28 / /  
Mycket inspiration, älskar denna inredning.
Lantligt.
Lite mer maffigt och mystiskt mörkt.

Häst-lista :)

Datum: 2011-02-02 /14:26:00 / Melroose & Tindra /  
Börjar idag ;)

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Lite blandade bilder från senaste :)

Datum: 2011-02-02 /10:12:00 / Allmänt /  Frida kloar så sött.Båda två låg hos mig, fina tjejer. xxx
Bara en skojsig målning som jag har gjort. :PDe seriösa som jag målat. Blev ganska nöjd fast jag blir aldrig nöjd iaf.. Men den blev som jag kände inifrån liksom, ingen jätte bra bild men.. (tagen med min usla mobil :P) Tänkte iaf att jag kan banne mig lägga upp bilden iaf, första steget till att kunna vara stolt över min konst.


Gossip girl.

Datum: 2011-02-01 /21:39:13 / /  

Blev det :) Alltså Blake Lively är ju helt sjukt vacker. Jag bara upptäckte det, bara så där!
Det är ju så man blir avundsjuk..
Tittade just på the townie ifrån season 4, och dessa två outfits var ur-fina:

Smärta & marängsviss.

Datum: 2011-02-01 /20:28:12 / Allmänt /  

Jag har sjukt ont i nacken, ner i skuldran, axeln och upp i bakhuvudet idag.. Svimmade förut också (igen). Det måste vara min medicin som ställer till det.. Annars så, min bror fyller 22 år idag - GRATTIS! Vi åt marängsviss förut, med hemmagjorda maränger och hemmagjord chokladsås :) VI har haft underbart i edsås, Gunvor är så härlig.

Vill bara krypa under en filt med Robban och mysa, men han ska jobba. Det är bra såklart.
Men ikväll vill jag bara vara, känner mig så blööööö blööö blöö blöö..
Tänker krypa upp med filten och kolla någon härlig serie. Får se vilken! Det står i mellan big love, project runway, gossip girl eller oc. Hmm!Okej det är konstiga färger, men jag bjuder på denna!

Nu kommer resten av bilderna ifrån stallet!

Datum: 2011-02-01 /16:43:00 / Melroose & Tindra /  

Äntligen :D

Nu kommer puss-bilder, Melroose är världens sötaste för hon häll verkligen på lääänge och skulle pussas med mig. Kärlek <3
Att ta mössor är också kul!Aw, hon ser så liten ut på denna bilden. Sötisen.Gullet, hihi.Kärlek, haha. <3Lagge och Laffe <3Gosig pojken.Midnight passion.

Dagens outfit 1/2

Datum: 2011-02-01 /14:14:00 / /  

Skjorta - second hand
linne - second hand
byxor - gina tricot
raggsockar - hemmagjorda
strumpor - nossebro marknad

hihi, Rakke ska alltid vara med!


Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.