En glad häst och ryttare!

Datum: 2011-03-31 /21:04:18 / Melroose & Tindra /  

Idag red jag ut en sväng på Melroose, i regn och blåst. Hon var väldigt framåt, något tittig och spänd imellanåt. Vi klättrade mycket och gick en ny väg. Det var en härlig uteritt! Fick till en helt underbar trav, hon travade som på bomull. :D <3 Sen tog mamma lite bilder på oss:Min lurviga sötis <3Nu vill hon iväg :PLite av mammas finger kommer med, haha!Nu blev hon ivrig att få skritta iväg igen!En sista sötis-bild!

regnig torsdag med mycket fågelkvitter.

Datum: 2011-03-31 /16:01:00 / Allmänt /  

Okej jag erkänner lusten att blogga dalar neråt, hoppades på att få lite respons ifrån er iaf. Detta är ingen uppläxning, men har en av mina känsliga dagar..

Idag när jag var ute på en långpromenad med Rakke såg vi de första Snödropparna och krokusarna. Trots grått och regnigt väder!Sedan myste jag och Rakke i soffan ett tag <3Just nu sitter jag i min extremt oversize tröja, borde gå och laga nåt att äta. Men är mer sugen på att slappa framför lite gossip girl.

Fantastiskt.

Datum: 2011-03-31 /15:04:00 / Inspiration /  
Vilken känsla, vilken konst. Underbart!

Bild tagen ifrån: http://igorandandre.blogspot.com/

Vilka är ni?

Datum: 2011-03-31 /12:11:00 / Allmänt /  


Det är såhär dåva, att jag är nyfiken på vilka ni är som läser min blogg? Eftersom ni är inte några direkta hejare på att kommentra så är jag nyfiken. (Kommentarer är inget tvång, såklart) Är glad iaf att jag har en del som tittar in varje dag. Så för att få lite respons och pepp, så kan ni väl kommentera här nedan för - Vad heter du, ålder, var bor du? Hur hittade du till min blogg? Vad gillar du med den? Känner du mig, hur? Har du själv en blogg? Osv :)

Om ni inte svarar så slutar jag blogga. Okej, det var ett dåligt skämt. Nej, mig slipper ni inte! :p Men skulle vara tacksam för er respons, annars är det klart att lusten till att blogga dalar lite neråt.


Dagens tekopp - 31 mars 2011

Datum: 2011-03-31 /09:49:00 / /  


Lisa Ekdahl <3

Datum: 2011-03-30 /22:01:00 / Inspiration /  
Om du aldrig lyssnat på henne så har du verkligen missat något! Åh, jag älskar det :) Hamnar verkligen i Lisa Ekdahl -trans!

Bästa låtarna (tycker jag:)) :

Bortom det blå
Vem vet
Två lyckliga dårar
Benen i kors
Gå dit ifall du minns
Öppna upp ditt fönster
Ljug för mig älskling
Hyenorna skrattade gamarna log
Genom dig ser jag ljuset
Jag vill bara vara
Sakta Sakta


Melroose var inte direkt på sitt bästa humör idag :P

Datum: 2011-03-30 /20:00:55 / Melroose & Tindra /  

Det gick bra i stallet idag, jag red första gången sen jag flög av. Vi red i den nya paddocken och Melroose var mysig att göra i ordning, hon kom till mig i hagen osv. Pigg i början när vi red (men inte i närheten av så pigg hon varit de senaste veckorna!!), hon blev ganska snabbt tjurig iaf när hon märkte att "den där jobbiga jäveln" (alltså jag) på ryggen ska bestämma, Melroose är ju en tjej med mycket åsikter och vill ha saker på sitt sätt :P Varje gång jag ville få henne fram i traven, i ett bra tempo så stannade hon och kickade - pep till och hade öronen bakåt. Fick henne fram igen, vi fick till ett bra tempo men så fort man börjar njuta lite så blir hon kinkig igen! Vi avslutade med en fin trav iaf och det märktes att hon var trött. Detta var inte en av hennes bästa dagar, hon var inte så pigg och samarbetsvillig som hon brukar vara. Men det gör ingenting! Vi lyckades himla bra med tanke på omständigheterna och får aldrig glömma att hon blir faktiskt 4 år i maj, hon är mitt i den jobbigaste tonåren. Mycket hormoner, kroppen som växer, kunna hålla koll på alla fyra benen och lyfta upp mig & sig själv i balans. det är en hård väg dit, men vi kämpar på :D Jag gillar just hästar för de är inga maskiner som man kan göra vad som helst med, de är egna individer som oss människor! Till helgen blir det en härlig uteritt :)

Bjuder på lite bilder som mamma tog när vi var tillbaka vid stallet:Som ni ser är det en Melroose som inte är allt för sugen på att vara med på några (fåniga) kort, haha!Jag försökte allt!Woho, en reaktion :PEhhrm, nu kommer bilderna som jag verkligen bjuder på, haha! Detta är ett försök till att få en sån där mysig bild där jag lutar mig fram på henne och allt blir så sockersött. Men Melroose var mer intresserad av mat.. :PJag är glad iaf, haha! <3


Robban har klippt sig och annat härligt!

Datum: 2011-03-30 /17:00:00 / Allmänt /  Funderar på vad det är för vitt ute på isen..Jag busar, hihi.Robban kan fejkgråta :P Älskar dig snygging!Söt Silly! <3MMMMKöpt mig en efterlängtad bok, äntligen. Bara 34 kr på bokrean :D

Dagens outfit :)

Datum: 2011-03-30 /15:11:00 / /  Byxor - H&M
Jacka - H&M
Sjal - Cubus
Vitt linne - H&M
Skor - H&M
Strumpor - Nossebro marknad
Rosa bandet!

Tadaaa!

Datum: 2011-03-30 /14:47:44 / Allmänt /  För jag tatuerade mig igår hos Mia! :D

Jag är verkligen mer än SUPER-nöjd! M:et blev perfekt och älskar min första tatuering :)

Röda mattan 3

Datum: 2011-03-30 /12:09:00 / /  

Bianca BrandoliniLess is more - så snyggt!

Hilary SwankSå himla underbar!

Mila Kunis
Natalia VodianovaKeira Knightly
Favorit nr 1, älskar pärlorna!

Jameela Jamil
Favorit nr 2, kul med något annorlunda och hon passar uuur-bra i den!
Dagens tekopp - 30 mars 2011

Datum: 2011-03-30 /09:49:00 / /  


Natti, natti.

Datum: 2011-03-29 /22:56:00 / Allmänt /  


Eva och Rakke sover sött.

Natalie Portman

Datum: 2011-03-29 /20:07:00 / Inspiration /  

Är för söt i babybula. Eller hur? :)
Inspiratiooon

Datum: 2011-03-29 /17:00:00 / Inspiration /  

Jag älskar min häst galet mycket!!

Datum: 2011-03-29 /14:08:00 / Melroose & Tindra /  Melroose är så himla underbar. Jag är så glad att jag har henne. Att jag har haft henne helt ifrån början gör det hela ännu mer speciellt. Hon är en unik och godhjärtad häst. Här ser ni hur sällskapsjuk hon är, hihi. Hon är både lugn och pigg. Hon är väldigt ambitiös och vill göra sitt bästa, men samtidigt har hon mycket egna åsikter. M är en häst med mycket självförtroende, men hon är en häst man inte får pressa för hårt. Eftersom hon är så ambitiös är hon lika lätt att bryta ner som att bygga upp. Jag och hon jobbar alltid som ett team, vi är vänner fast jag är ledaren. Hon vet att jag vill henne väl och hon gör mig så lycklig. Jag är glad att se att hon mår så bra nu, för ett par år sen när vi stod i ett annat stall så blev hon inåtvänd, tjurig, ensamvarg, osäker och blev körd med i hagen. Hon har aldrig sparkat eller bitits efter mig, var endast känslig om benen ett ganska långt tag efter den svåra operationen - förståeligt. Nu mår hon bra i både hovar och sinne! Hon har en utstrålning som syns långa vägar, går i en stooor hage med massor av träd, med två härliga kompisar i hagen, får i sig tillräckligt med mat, är fin i hårremmen och hennes ögon glittrar. Jag är glad för att hon är glad!


Jag älskar dig min bästa vän och sviker dig aldrig <3

Serena & Blaire.

Datum: 2011-03-29 /12:11:00 / Inspiration /  Underbar inspiration.

Dagens tekopp - 29 mars 2011

Datum: 2011-03-29 /09:48:00 / /  


Robban <3

Datum: 2011-03-28 /21:25:00 / Kärleken /  


Kärleken skapar ett "vi" utan att förstöra ett "jag". / Leo BuscagliaVanlig fast ovanlig måndag.

Datum: 2011-03-28 /20:25:10 / Melroose & Tindra /  

Jag är ju hos psykologen varje måndag, så där har jag varit idag. Det gick bra. Men inget som är direkt - JIPPIE.

Sen åkte jag och Robban till ÖB för att leta efter det braiga hästgodiset, men det var slut :( Så jag kom ut med en deodorant, en filt, ansiktsmask, tuggumi och coca-cola! Vi åkte vidare till jordnära för att köpa linfröpellets till Melroose och kolla efter godis, men nehepp inget bra där heller.. Kom ut med en 10 kg säck linfröpellets iaf :) Sedan åkte vi vidare till sussies häst och foder (värst vad jag dragit runt på Robban idag ;)) Där pratade jag med Sussie om Melroose och fick lite tips o sånt där trevligt. Sussie är mycket duktig och så himla ödmjuk!! Nu fick jag hålla shoppingfingrarna i styr, Robban var mitt förstånd där :P Det är ju så roligt med hästgrejer! Jag prövade ut ett par roeckl handskar iaf, som jag haft tidigare men de blev stulna :( Så de ska köpas nästa månad! Längtar, hihi.

Nu kom jag precis hem ifrån stallet, var ute på en promenad med Melroose. Vi gick en annorlunda väg och upptäckte tre får som hade rymt. Vi vallade tillbaka dem och sedan gick vi hem igen. Jag travade lite med henne och då tog hon galopp, så söt! Hon busade lite och jag stannade, för hängde ju inte med :P Då stannade hon direkt, så duktig är hon min tjej! Det märktes idag att massagen var bra igår, hon var så harmonisk och mjuk i kroppen.

Nu ska jag och Robban strax åka till edsås :)En sällskapsjuk Melroose med läskigt öga, hihi. <3

Varför du inte ska använda pessoabett!

Datum: 2011-03-28 /17:37:00 / Allmänt /  

Pessoabettet är från början ett körbett vars namn man använder idag kom genom att Nelson Pessoa (känd hoppryttare, far till Rodrigo Pessoa) började använda det. Något det talas om att han ångrat idag. Egentligen heter pessoabettet Dutch Gag vilket på svenska betyder Holländsk munkavle.

En vanlig missuppfattning

Många tror att pessoabettet är ett hävstångsbett - vilket är felaktigt. Pessoabettet har förvisso skänklar men ett hävstångsbett används med kedja vilket gör att det ger en hävstångseffekt, mycket logiskt. Hos pessoabettet å andra sidan finns det inget som stoppar ryttaren från att dra "för mycket". Den enklaste lösningen på det borde väl vara då att sätta på en kedja, eller hur? Dock är det som så att en kedja på ett pessoabett inte ger rätt verkan utan kedjan hamnar fel i jämförelse med exempelvis ett Pelhambett. Detta skulle då leda till en felplacerad kedja som kommer att klämma och nypa den tunna huden hästen har där.

Hur fungerar då ett pessoabett?

När du tar i tygeln sker detta: mundelen dras upp mot mungipan/tänderna, samtidigt som sidodelarnas rotation gör att nackstycket dras nedåt. Alltså:

Det trycker i nacken genom att sidostyckena kommer att spännas och för att undkomma det kommer hästen att vilja sänka huvudet (i hästens nacke finns det otroligt mycket nerver). Om man jämför just den delen av bettets påverkan med ett vanligt tvådelat där sidostyckena istället slakar när du tar i bettet är skillnaden stor. Pessoabettet trycks även upp mot gomtaket och uppåt mot hästens tänder (då den vanligaste konstruktionen är tvådelad), vilket gör att hästen vill höja huvudet. Pessoabettet ger alltså dubbla signaler. 

Eftersom att det dessutom inte finns någon kedja dras bettet upp i hästens mungipa, utan någon begränsning. När detta sker kan hästen få sår- och tryckskador på gomtak, tänder och även mungipor. Nypskador är också väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Bettet är inte bra för tänderna på hästar därför att det rör sig så mycket i munnen och kan vid ett kraftigt/hastigt drag till och med slå sönder tänderna. 

En annan väldigt viktig anledning till att inte vilja använda pessoabettet är den uteblivna eftergiften. Vid all sorts ridning vill man kunna ge hästen en belöning när den gör rätt i form av en eftergift, även i munnen. Med ett pessoabett går inte det eftersom att bettet är överrörligt. Utan en eftergift går hästen heller inte i en ärlig form. För att ge total eftergift på ett pessoabett måste man släppa ut tyglarna helt och hållet vilket torde vara väldigt opraktiskt.Hur reagerar hästen på detta?

Bettet kommer därmed få hästen att försöka komma undan bettets verkan och den kröker då på nacken. Att rida med ett pessoabett är som att skrika åt en döv. Varje hjälp du ger genom pessoabettet är betydligt större än du tror. Hästen kommer kanske till en början bli stum i munnen tills den slutligen väljer att "ge upp". För ryttaren kommer det knappt att kännas när man tar i tyglarna eftersom bettet inte har någon hävstång men för hästen känns det desto mer. Skulle man då ta tygeln till sig än mer så att man "har något i handen" kommer hästen ha hunnit känna bra mycket mer. Eftersom att hästen kommer att dra sig undan för bettet får man heller inte ett ärligt stöd på bettet. 

Skulle man då väl byta bett är det inte ovanligt att hästen fått en "psykisk blockering" inför bettets inverkan. Antingen kommer hästen att vara så pass stum och "härdad" i munnen att ryttaren kanske väljer att betsla upp än mer eller så kommer den att gå undan även från det vanliga bettet av rädsla för att bettet kommer att trycka och göra ont. Hästen känns villigare och lydigare därför att den inte kan säga emot. Ju längre man använder ett pessoa, desto svårare blir det att betsla ner. 

Förändringar som man kan se på en häst som rids på ett pessoabett, förutom det jag nämnt ovan, kan exempelvis vara att man märker av en förändring i hästens gångarter, hästen blir trippig i steget. Långa mungipor (bild ovan) är också något man ofta ser hos hästar som rids på pessoabett just för att det inte finns något stopp. Många hästar springer även och gapar till bettet för att undkomma smärtan. Signalerna som ges till hästen från pessoabettet är konfliktartade som jag nämnt tidigare vilket ofta ger reaktionen hos hästen att den drar sej undan. Ofta ser man ponnyer/hästar som går bakom hand, med sänkt rygg och bakbenen "på andra sidan ridhuset" när det rids dressyr på bettet. Pessoabettet ger summa summarum spänningar i hästens kropp vilket aldrig är bra.

Vanliga funderingar

Om man har en häst som gärna springer på, vad ska man använda för bett då om pessoat alltså är dåligt?

Det första man ska göra är att undersöka anledningen till att hästen springer. Har den ont någonstans? Har den dåligt passande sadel? Är ryttarens ridsätt anledningen till det hela? Är hästen frisk så måste man först och främst jobba med lydnaden. Att betsla upp är i många fall en genväg då det i många fall egentligen handlar om att grundarbetet inte sitter. Skulle man vilja rida på ett skarpare bett finns det tusentals andra som är bättre än pessoabettet! Se till att du vet allt om bettets funktion innan du stoppar det i hästens mun! Vill du ha ett bett med hävstångseffekt (som alltså då används med kedja) är det lämpligast att rida med dubbla tyglar så att du kan välja när du vill använda hävstångseffekten och inte.

Men det är ju hästmänniskor inom eliten som rider på pessoabett? De kan ju inte ha fel!

Faktum är att de inte är allsmäktiga, de inom eliten. De kan göra sådana "enkla missar" som att sitta med felvinklade händer. Medaljer och berömmelse betyder inte per automatik att man vet allting eller tar till sig all kunskap som delges en. Jag tror själv att du när du läst om pessoabettet inte skulle vilja stoppa det i en hästmun ens för en dag.

Om jag sätter tygeln i den stora ringen då, borde det inte verka som ett vanligt bett då?

Nej, det gör det inte. Om du däremot skulle sätta både sidostycket på tränset och tygeln i den stora ringen får du däremot samma effekt. Fast det blir enbart rörigt och då kan du ju alltså lika gärna använda ett vanligt bett!

hälsosamt.

Och slutligen

Missbrukande av bett är aldrig bra men faktum är att pessoabettet aldrig är bra på grund av dess funktion och den reaktion och de skador det orsakar hästen. Ofta är det så enkelt som så att de som väljer att rida på pessoabett inte vet om dess funktion, man kan inte veta allt! En hästmänniska som förstått funktionen hos ett pessoabett skulle dock aldrig vilja stoppa det i en hästmun och jag hoppas att denna text givit dej den förståelsen!


Hurra, hurra!

Datum: 2011-03-28 /12:05:00 / Allmänt /  

För det är mammas födelsedag!


Dagens tekopp - 28 mars 2011

Datum: 2011-03-28 /09:47:00 / /  
Dessa ägnar jag till min mamma, för hon fyller år idag. PUSS!

Loreen skulle ha vunnit.

Datum: 2011-03-27 /21:50:00 / Allmänt /  

Hon har så underbar röst fina Loreen. Jisses, säger jag bara. <3

Akustisk version:

http://www.youtube.com/watch?v=BkHkl9H0T1c&NR=1&feature=fvwp


Vanlig version:


http://www.youtube.com/watch?v=UjrVoonz4WE&feature=related


Blommor!!

Datum: 2011-03-27 /18:01:00 / Inspiration /  

Åh, vad lycklig jag blir av blommor!
Är lite insnöad på det nu, bokstavligt talat typ. Det snöar JÄTTE mycket här :'(
Tänker kolla på vackra blommor och drömma mig bort.Melroose massage.

Datum: 2011-03-27 /16:44:49 / Melroose & Tindra /  

Som ni läste tidigare i det veliga inlägget, så har Melroose fått massage idag. För första gången av Sanna. Jag kan varmt rekommendera henne! Det var det bästa jag gjort på länge. Melroose hade flera spänningar (det märktes tydligt, har aldrig sett henne så sur), hon fick i ordning på spänningarna iaf :) Skönt också att få höra att det inte var något fel på ryggen eller så, utan spänningar bara. Fast de gör ju ont för hästen med såklart! Men nu vet jag hur jag ska gå tillväga :) Så fick jag veta att sadeln sitter lite dåligt, att hon behöver linfröpellets för hon är lite trög i magen. Att novabettet är bra men det vanliga i gummi har gett för mycket friktion, så hon fått ont.. Fick tips hur jag ska rida/tömköra henne. Det blir inga inspänningstyglar nu på ett tag, mycket uppvärmning och ha kul! Få henne att slappna av i kroppen och sluta när det går som bäst! Hon är en mycket ambitiös häst så har en tendens att spänna sig när hon ska gå fint, för hon har ju inte tillräckligt med muskler än. Hon har satt mycket på rygg och rumpa, men behöver absolut mer på bog och hals. Mer överallt såklart, men ni fattar! Jag är jätte glad att jag tog detta initativ! Melroose slappnade verkligen av tillslut :) Vi upptäckte att hon spänner sig lite extra där hon har varit skadad, så nu ve jag vad hennes "svagheter" sitter någonstans.

Alla som har en häst ska ta ut en massör någon gång!

Lovar er.


Röda mattan 2

Datum: 2011-03-27 /15:01:00 / /  

Anne Hathaway
Emma RobertsOtroligt snygg och passar henne super-bra!

Mandy Moore
Rhea DurhamÄlskar färgen.

Scarlett JohanssonMichelle Trachtenberg
Solklar favorit, jag är svag för sagolika klänningar i lavendel!

Melroose blir masserad idag! (så jag är inte med på tävlingen iaf)

Datum: 2011-03-27 /12:10:00 / Melroose & Tindra /  
Detta är ett tidsinställt inlägg, för just nu är jag med Malin & Maja på hopptävling i östadkulle. Håll tummarna för dem, det tänker jag göra!

Dagens tekopp - 27 mars 2011

Datum: 2011-03-27 /10:06:00 / /  


Earth hour.

Datum: 2011-03-26 /20:10:00 / Allmänt /  

Glöm inte att släck lamporna kl. 20.30 ikväll!


Kirsten Dunst

Datum: 2011-03-26 /17:25:00 / Inspiration /  

Oerhört vacker och begåvad, hon har en naturlig skönhet och en oerhört inspirerande stil!

Super-mega-massor-över-lycklig!!

Datum: 2011-03-26 /15:04:05 / Melroose & Tindra /  

Jag måste bara säga att Melroose var MEGA-DUKTIG idag när jag tömkörde/longerade henne! från början till slut, när jag hämtade henne i hagen och släppte ut henne igen var hon super duktig! Det var inte minsta lilla ohyfs och inga bockningar. Jag bara njöt och tittade på den snyggaste hästen som finns! Nu har jag tyvärr inga bilder eftersom jag var ensam.. Men jag är som sagt DUNDER-GLAAAAD!

Det blir en fölis bild på min älskling
Röda mattan 1

Datum: 2011-03-26 /12:55:00 / /  

Dita Von Teese
Emma RobertsJulia Louis Dreyfus
Mandy Moore
Taylor Swift
Julia Stiles
(favoriten!)


Dagens tekopp - 26 mars 2011

Datum: 2011-03-26 /09:45:00 / /  


Best dressed - 25/3

Datum: 2011-03-25 /21:20:00 / /  

Zooey Deschanel
Kylie MinougeVictoria Justice
Rachel Bilson
Rachel Weisz


Senaste inköp och gosiga pojkar.

Datum: 2011-03-25 /18:05:00 / Allmänt /  Trosa i ekologisk bomull med söta kaniner på - lindexSuper mjuk turkos trosa - kappahlUnderbara hårspännen - GlitterTygskor - H&MPaisley mönstrad slapp byxa - H&MSå himla vackert mönster!En tidig present till min mamma, jätte fin blombok - BokiaPresent till min fina mamma, öppnas inte förrän på måndag ;)Gosig Grålle <3Åh, så gosig man kan vara!Robban och Grålle, finingar <3<3

Ja, min mat kommer ni då inte åt.

Datum: 2011-03-25 /15:56:00 / Melroose & Tindra /  

Melroose är väldigt duktig på att vakta sin mat, det vet de andra om också. Hon bossar inte bort de andra ifrån sin mat när hon väl valt hög, det är såklart hon som väljer först! Sedan delar Nisse och Gullet på samma hög, när de ätit upp smyger de fram och hoppas på att få lite rester. ^^

Bild från igår: (den är väldigt mörk, men det var mörkt när jag tog den igår:P)
Våffeldagen!

Datum: 2011-03-25 /14:53:41 / Allmänt /  

Jag bara måste äta våfflor idag, mums så gott!!


Dagens tekopp - 25 mars 2011

Datum: 2011-03-25 /09:44:00 / /  


Olika frisyrer.

Datum: 2011-03-24 /18:23:44 / Allmänt /  

Jag har min beskärda del av olika frisyrer. Mitt hår har liksom aldeig varit heligt för mig. Fast det beror på hur man ser det. :P Jag kan i stort sett ha vilken frisyr som helst (tycker bara det är kul med omväxling), jag fixar väldigt sällan håret osv. Men! Om någon klipper en frisyr på mig så vill jag inte se hemsk ut bara för att jag är villig att testa, det har som tur är aldrig hänt :) 

Samtidigt är jag sån som använder i stort sett aldrig produkter till mitt hår, färgar det inte och använder mkt sällan plattång/locktång. Låter det självtorka utan fön oftast, gör hårinpackning typ 1 gång i veckan. Låter de vila så länge jag kan i mellan tvättarna och använder gärna ekologiska produkter. Detta är av olika anledningar, både att jag vill att mitt hår ska må bra, vara naturligt och sen miljövänligt. Hårspray ger även mig astma, så i en liten mängd i så fall. Men som sagt det händer i stort sett aldrig. När Felicia har fixat mitt hår så har hon ju i en del produkter (och det är okej, såklart!) För det är så sällan, plus att det blir SNYYGGT och hon är så duktig på det. Jag tycker inte det är så roligt med mitt egna hår, jag fixar gärna med andras hår men mitt egna ligger i lä kan man säga :P

Olika frisyrer genom åren:


(Den sista är ifrån när jag var med i andra avenyn, så don't worry :P)

Fläder och hallon.

Datum: 2011-03-24 /14:37:00 / Allmänt /  Mums!


Melroose vaktar mig <3

Datum: 2011-03-24 /12:15:00 / Melroose & Tindra /  Jag har världens sötaste häst! Hon följde mig verkligen varje litet steg jag tog. Hon var så försiktig och underbar! <3

Dagens tekopp - 24 mars 2011

Datum: 2011-03-24 /09:43:00 / /  


Bilder ifrån tömkörningen igår!

Datum: 2011-03-23 /21:21:00 / Melroose & Tindra /  

De är lite mörka o så, för det var skymning precis då. Låter bilderna tala för sig själva!


Hon är allt bra fin min underbaring <3


Dagens outfit, nyklippt och lite annat härligt!

Datum: 2011-03-23 /19:10:29 / Allmänt /  

Jag måste bara fåna mig och säga att jag har en "jag-känner-mig-ap-ful-dag", så ursäkta bilderna.. Fast mitt hår är super-snyggt såklart!Tröja - Robbans
Byxor - Bik Bok
Sjal - Cubus
Ett stycke söt Rakke som alltid vill vara med, haha!Eeehhm, jag dansar.Min frisyr bakifrån :)Robbans frisyr bakifrån. Hans kommentar: "Jag ser mer ut som en tjej bakifrån än vad du gör! :D" Min tanke efter det: "Tack för den, bara för att jag är bredaxlad :P" Robban ska inte klippa sig förrän det blir varmare, det väntar vi på ;)Detta schampot köpte jag av Felicia! Håret blir grymt bra av det.Om ni inte har förstått det redan så är jag kameraskygg, känner mig inte bekväm framför en kamera.. Brukar oftast vara allmänt oseriöst då, nu när Robban skulle ta en bild på min frisyr (så ni får se framifrån också :)), så hade jag turen att Rakke såklart kom upp och ville gosa.Rakke älskar gos och jag älskar Rakke <3Jag älskar min frisyr, tack Felicia <3Jag och Robban stannade vid mjörn och myste. Jag åt världens godaste pastasallad med lax, fullkornspasta, parmesan och en dressing med parmesan och dijon. Plus massa grönsaker! Muuuums.Robban åt en ost/skink-baguette. Sedan åkte vi en sväng till hans farmor och drack lite kaffe :)Som ni har märkt..

Datum: 2011-03-23 /16:15:00 / Melroose & Tindra /  
Jag flög ju av Melroose i söndags. Så går på kryckor nu, men det börjar redan bli bättre. Har en blödning i mellan  höftkulan och bäckenet på höger sida. Det gjorde så ont i söndags att jag var övertygad om att jag hade brutit något - men nehepp. Tur det!!
Det gick iaf till såhär:
Melroose hade en bra dag, jag hade en bra dag. Vi skulle rida iväg alllihopa (Jag&M , Malin&Gullet, Maja&Nisse). Jag märkte att min  tjejj var peppad på att rida iväg när jag ledde ut henne. Det är hon ju alltid! Det är bara härligt med framåtbjudning :) Jag hoppade upp och hon ville absolut inte stå still. Jag stannade henne lite och sen skrittade jag lite med henne, eftersom hon var så ivrig. Från den ena sekunden till den andra flög jag av och smällde i höften i backen. De andra hade knappt hunnit hoppa upp på  sina hästar.. Melroose sparkade bakut rejält högt, så jag hamnade framför sadeln. Skulle hoppa tillbaka, men lika snabbt kickar hon igen - jag hamnar på halsen. Nästan framme vid nacken. Såklart tyckte hon det var obehagligt så hon kastade av mig ordentligt. jag låg och skrek aj (högt och pinsamt..) ett tag. Pappa fick halta efter M, han har ont i knäet.. Hon hade lunkat iväg när jag var av och gått upp i en rejäl galopp. Hon var såklart påväg till Foggen. Pappa hade hittat henne vid svängen till de andra stallet, så hon hade inte hunnit  långt. Där stod hon helt lugn intrasslad i tyglarna runt ett framben. Vilken tur!! Hon kunde skadat sig, det är  skönt att ha en häst som inte stressar upp sig för sånt iaf. Jag och Robban åkte in till akuten, jag fick massa nålar stuckna i mig och röntgas. Sedan var det bara till att skutta hem med kryckor och käka smärtstillande.Hoppas att jag kan rida till helgen! :)
Melroose 1 och ett halvt år. <3

Filmer ifrån tömkörningen igår!

Datum: 2011-03-23 /15:30:23 / Melroose & Tindra /  
Mor min tömkör Melroose så fint :)


http://www.youtube.com/watch?v=yrhLTi30ysg&feature=channel_video_title
Lite bus in i galoppen!

http://www.youtube.com/watch?v=HDOWasi1Dgw&feature=relmfu


Försök att inte störa er på min röst :P


http://www.youtube.com/watch?v=usI-0CCir-k&feature=relmfu

Dagens tekopp - 23 mars 2011

Datum: 2011-03-23 /09:42:00 / /  


Mina hästar - favorit i repris :) Tänkte för er som är lite nyare läsare!

Datum: 2011-03-22 /17:30:00 / Melroose & Tindra /  
MELROOSESmeknamn:
Mellis.
Ålder: 3 ½
Bor: Borrås, i en lösdrift. Fast sover i box på natten!
Härstamning: Hip Hop 1045 - Astaire
Ras: Svenskt halvblod. (Men har mest holsteinare och fulblod i mig!)
Familj: Järnroos och min mamma Majka.
Bästa vän: Gullet :)
Favoritsyssla: Äta och hitta på bus!
Tre ord om mig: Nyfiken, självsäker och snäll.
Bästa egenkaper: Lättlärd, lugn och modig.
Sämsta egenskaper: Väldigt mycket åsikter om allting och bitch.
Äter helst: Korn + betfor.
Äter helst inte: Kalk och havre.
Blir glad av: Alla djur som är mindre än mig, rida ut i skogen och hoppa terränghinder!
Blir arg av: Krav på ridbanan och när andra vill ta min mat.
Gillar: Leka med min matte, sura äpplen, kli på rumpan, Foggen och bli borstad i svansen.
Gillar inte: Hovslagare och när jag inte får rida först.  
Det här visste ni inte om mig: När jag var ungefär 1 år gammal, så fick jag så svår bärrandsröta i hovarna, fick sövas ner på sjukhus. Det var nära att jag inte överlevde..

Min matte säger att jag är ett typiskt sto. Hon älskar verkligen mig för den jag är, det märker man. Hon har mycket tålamod med mig och mina påhitt. Jag brukar kolla om jag får bestämma, men min matte är envisast. Så jag ger med mig ganska fort. Jag gillar inte regn, de dagarna är jag som tjurigast. Jag älskar sol, speciellt att ligga och sola mig. När jag vill ha uppmärksamhet - då måste jag få det!! men när jag vill vara för mig själv - då måste jag det!! Har som sagt väldigt olika humör, olika dagar. Jag gillar att göra påhitt när jag är uttråkad. Som att gnaga på väggar, stolpar osv. Knäppa upp täcken, stoppa grejer i munnen m.m. Jag är där det händer liksom. Även om jag är busig och kan vara väldigt bestämd. Så är jag verkligen inte häste som stressar upp mig. Min familj jämför mig ofta med tjufen Ferdinand. MEN! När det är dags för ridning, det märker jag nämligen direkt. Då blir jag peppad, vill inte stå still, vill bara iväg ut i skogen! Älskar att vara ute i skogen, att galoppera är bäst. Att hoppa terränghinder är också väldigt roligt! Vill göra det om och om igen. Har precis lärt mig att jag kan bocka och sådant också. Det är speciellt roligt att sparka bakut och skaka på huvudet/halsen. Förstår verkligen inte det roliga med att vara i paddocken däremot.. Eftersom jag är så oförsiktig och nyfiken, så har jag även skadat mig måååånga gånger. Jag är i överlag en väldigt snäll och duktig häst :)


MAJKA
Smeknamn: Majkis. 
Ålder: Skulle varit 16 år.
Bor:
Trapalanda.
Härstamning: Astaire - Lancier 897
Ras: Danskt halvblod (Men har mest holsteinare och fulblod i mig!)
Familj: Järnroos och min dotter Melroose.
Bästa vän: Min matte Julia.
Favoritsyssla: Umgås med Julia, bli borstad och leka osv.
Tre ord om mig: Nyfiken, godhjärtad och envis.
Bästa egenkaper: Snäll, arbetsmyra och bra människokännare.
Sämsta egenskaper: Svårt att lita på människor, svår och har starka åsikter.
Äter helst: Gräs och betfor.
Äter helst inte: Havre.
Blir glad av: Julia, sommarbete och sällskap.
Blir arg av: När jag får ont i ryggen och stressade människor
Gillar: Leka med min matte, morötter, bli ordentligt borstad och bli riden.
Gillar inte: Smärtan i ryggen, regn och våld. 
Det här visste ni inte om mig: Jag såldes för försäkringspriset till Julia, för ingen ville ha mig så annars skulle jag slaktas.. Jag bråkade väldigt mycket med Julia i början men när hon vann min tillit så blev vi bästa vänner!


Som ni nu förstått så är jag i trapalanda. Var mycket dålig i ryggen, det var inget man kunde göra något åt. Men Julia och hennes familj gav mig den bästa sista tiden jag kunde få, sen fick jag en underbar dotter som jag älskar väldigt mycket. Trots min rygg så var jag riktigt duktig när Julia red mig och jag älskade att hoppa. Kunde inte hoppa för högt bara. Jag kunde galopppiruetter, piaff och galoppbyte. Jag är en väldigt bra människokännare, vem som helst fick verkligen inte rida mig eller hantera mig. Jag skötte mig alltid med alla i hantering, men vem som helst fick inte bestämma över mig. Jag älskade att bli ompysslad och få uppmärksamt. Jag är nämligen mycket sällskapsjuk och snäll. Det var många innan jag kom till Julia som hatade mig och var rädd för mig. Jag var  missförstådd.. Jag är den mest godhjärtade och finaste häst som finns. Min dotter är väldigt lik mig, fast hon har inte ont i ryggen och hon är mer självsäker. Jag blev väldigt stressad när jag var ensam, kunde bli rädd för saker. Men jag blev inte tokig bara för det! Jag hatade regn, blev på dåligt humör de dagarna. Men i solen var jag alltid och solade mig i. Varje gång som min matte skulle hämta mig i hagen kom jag gnäggandes i full galopp, såg att hon blev väldigt glad av det. Älskade att leka med Julia, kunde massvis av tricks. Det var väldigt roligt och jag var lättlärd! Vi lekte även jage och kurragömma. Jag vet att jag är en unik häst. Julias första egna häst och bästa vän.


Detta var de hästar som jag ägde själv. Men har även haft dessa hästar på foder:

COSMOPOLITAN
Denna underbara häst var också en favorit. Det var meningen att jag skulle behålla henne, men tyvärr.. Hon är tysk import och vet ingenting om hennes stam. När jag fick henne var hon fem år, fast som fyra då i kroppen och huvudet. Hon lärde mig oerhört mycket och var oerhört snäll. När jag fick henne var hon en ung och busig häst, det var väldigt svårt i början alltså!! Hon hade stått i ett år för hade fått föl. Så fort det blev minsta jobbigt så tog hon bettet och stack åt motsatt håll, jag hade inte en chans. Det hände ofta att hon sprang mot utgången, så hon tryckte bogen mot öppningen, trodde flera gånger att hon skulle knäcka den :P Men här var jag verkligen envisast och gav inte upp för jag visste vilken kapacitet hon hade. Hon blev verkligen SUPER fin tillslut! Gick jätte bra i både dressyr och hoppning. Kan faktiskt säga stolt att jag "höjde henne i pris". Men för mig var hon så mycket mer. Lärde även henne tricks, som ni ser här. När jag gjorde i ordning hinder eller så, så stod hon still där jag sa till henne att stanna. Hon var också mycket stoig, men något mildare. När man red henne så fick man vara känslig i hjälperna men samtidigt tuff. Vem som helst kunde inte rida henne, hon testade väldigt mycket. För att kolla om hon slapp undan! Vet inte idag vem som äger/hyr henne, skulle verkligen vilja veta det. Det var mycket tufft att göra sig av med henne. Saknar henne och Majka jätte mycket.


ROZINE
Lettisk import som jag ägde ett kort tag. Denna hästen var mycket mycket svår och känslig. Jag är övertygad om att hon varit med om hemska saker och har ont någonstans. Jag tyckte om henne. Men det gick inte att komma henne inpå. Hon var alltid på spänn och även om det gick jätte bra vissa dagar så var det prblem sen igen, det gick inte att lösa det. Kollade hennes tänder och gjorde det jag kunde. Hon blev något bättre. Men sen kom den stora smällen - En dag skenade hon hem plötsligt med mig på, omöjlig att stoppa. FULL SKEN. Hon skenade mot stallet, jag smällde i huvudet i karmen på stallet och sedan i boxen. Därför jag har skada i nacken idag.. Detta var mycket farligt och skrämmande. Den enda gången jag blivit riktigt rädd. Jag hamnade på sjukhus och hade tur. Hjälmen räddade mitt liv och änglavakt. Jag var tvungen att tänka på mitt egna liv. Vi lämnade henne tillbaka iaf och jag sa att de måste kolla upp henne. Har nu tyvärr efteråt sett att de inte gjorde det, hon såldes vidare, och såldes vidare och såldes vidare osv.. :(

.


Detta är "Faran" en häst jag hade på prov. Lämnades också tillbaka till ägaren hon var mycket bra att greja med i stallet. Men jag var övertygad att hon hade ont någonstans. För så fort man red så stegrade hon sig LIVSFARLIGT och mycket. När man tömkörde var det samma visa, trots att man inte krävde något. Hon åkte omkull flera gånger och jag skadade mig. (änglavakt) Det sista jag vill är att en häst ska må dåligt, så hon lämnades tillbaka till ägaren och jag sa att jag var säker på att det var fel på henne. Ägaren förnekade och var dryg tillbaka. Det gick ett par veckor och plötsligt fann ägaren henne död i hagen. Veterinären gissade på hjärtstopp eller något i hjärnan. :( Precis som jag misstänkte.. Menar inte alls att strö salt i såren och vara besserwisser. Utan, man ska lita på sin magkänsla! Hästar kan vara bråkiga och trotsiga, men det finns en gräns.
Söndags

Datum: 2011-03-22 /09:58:12 / Allmänt /  
Hej!

Robban här, jag skriver åt Julia idag, då hon inte orkar sitta framför datorn just nu. Hon åkte av Melroose i söndags, slog i höften och vi åkte in till akuten. Inget brutet, men en rejäl smäll på höften blev det, så kryckor är grejen just nu. Det blir varken bilder eller filmer i detta inlägg, bara tråkigt text, men ni får finna er i det helt enkelt ;) :P Julia ligger fortfarande och sover förresten, men det är hon värd, och jag ska äta frukost framför tv'n med Rakke och katterna nu.
Ha de gôtt! /Robban

Dagens tekopp - 22 mars 2011

Datum: 2011-03-22 /09:39:00 / /  


Inspiration <3

Datum: 2011-03-21 /13:20:00 / Inspiration /  


inspiration

Dagens tekopp - 21 mars 2011

Datum: 2011-03-21 /09:37:00 / /  


Hästpannband.

Datum: 2011-03-20 /15:20:00 / Allmänt /  

Är det värt det?

Jag tycker verkligen om detta pannbandet ifrån hööks:


(det svarta) 229 :-

Jag tänker bara om det är värt det för ETT pannband. Det är ju tråkigt om kristallerna börjar lossna tex.

Vad tycker ni?

Vackraste klänningen någonsin!!

Datum: 2011-03-20 /12:11:00 / /  

Taylor Swift bär upp den jätte fint :)

Den är helt perfekt och så vacker att jag blir mållös!

Dagens tekopp - 20 mars 2011

Datum: 2011-03-20 /10:36:00 / /  


Filmen på mig och Melroose ifrån igår!

Datum: 2011-03-19 /21:44:51 / Melroose & Tindra /  

http://www.youtube.com/watch?v=n0lkQA5_r7A

Den är underbar!

Underbara soliga lördag!

Datum: 2011-03-19 /21:01:00 / Melroose & Tindra /  

Idag har jag och Robban haft en ur-mysig dag i stallet. Jag, Robban och Malin tog oss ner till paddocken med alla tre hästarna! Malin red Gullet, Robban gick med Nisse och jag med Melroose :) Jag longerade henne idag, det gick så HIMLA bra. Jag bara njöt av hur fin hon är. Sen busade hon allt lite grand också, hihi. Robban har massvis av bilder och ett par filmer på sin iphone. Så ska försöka få in dem imorn. Han är ju med killarna nu :P Jag har iaf ett par bilder ifrån idag :) Jag red även Gullet lite och hade lektion för Malin. Det var soligt och härligt. Livet är underbart sånna här dagar!Dagen började med en busig..och gosig Thord <3Mina bästa <3 Jag måste säga också att Melroose ser sur ut, men det är hon verkligen inte! Detta är hennes "jag-är-avslappnad-min" :)Godingar!Åh, vad jag älskar er mina favoriter <3Sedan gav jag rosor till Robban :)Dagen avslutades med paprika & halloumipasta, min favorit!

Mysdag när Anna var här igår. <3

Datum: 2011-03-19 /20:33:52 / Allmänt /  Grålle och Freija sov i samma säng, fantastiskt!Grålle nyvaken <3Vi fikade på Violas :)Bästa Anna!Sedan var vi påväg hem. Vi myste på violas, gick runt och kikade i affärer. Brandlarmet gick när vi var inne i kappahl och letade trosor. Vi fick gå tillbaka när allt var lugnt igen :P Jag var velig som vanligt när det gäller shopping. Men glada åkte vi hem efter en underbar dag. Jag och Anna åkte till stallet hon filmade mig och Melroose, ska se om jag får upp den ikväll. Annars får ni se den imorn!

xxxoo

Grejen jag inte klarar mig utan & hackamore.

Datum: 2011-03-19 /12:02:00 / Allmänt /  

StallbokenHär är en bild på hackamoret jag köpte på mässan:


Dagens tekopp - 19 mars 2011

Datum: 2011-03-19 /10:32:00 / /  


Senaste second hand fynden!

Datum: 2011-03-18 /18:47:00 / /  Var jag än tog kort så blev den blå, men jag lovar er den är jätte-lila! En underbart somrig klänning.En tröja i typ mjuk mockaimitation, jätte-snygg!! Blir perfekt till mina jeansshorts i sommar.


Djur är livet <3

Datum: 2011-03-18 /15:17:00 / Kärleken /  Jag vore ingenting om inte djur fanns.
Jag känner en samhörighet till djur, det är en mycket speciell känsla.
Djur är mer för mig än vad som går att förklara med ord.
De är kärlek.
Kärleken ifrån ett djur är obeskrivbart vackert, varmt och omfamnande.
När tårarna kommer så stoppar jag ansiktet i djurets päls och känner en slags tröst.
Djuret står/ligger stilla, liksom lyssnar på mig.
Gör allt för mig, som jag skulle göra för dem.
Hästar, katter, hundar är djur som ger mig kärlek varje dag.
De säger inga elaka kommentarer, blir alltid glad att se en, sviker aldrig.
Jag kan bara vara.
Jag älskar att bara vara.
Att vara ett med djuren.
Höra ihop, finnas till, vara önskad och behövd.
Puss.

Det vackraste jag hört på länge.

Datum: 2011-03-18 /14:22:00 / Allmänt /  

http://www.youtube.com/watch?v=c2bi5nkl3BY

Sitter och får tårar i ögonen.

Sanna Nielsen är verkligen född med en änglaröst. Så vackert.

Favorittidningar.

Datum: 2011-03-18 /13:49:00 / Allmänt /  

Sånna här dagar när man blir deppig för att det snöar mkt ute igen.. Då är det bra att ha sina favorittidningar till hands.

Detta är mina just nu:
Sofies mode nr 11/2011 , jag läser den i stort sett endast för Annika Marklunds underbara krönikor.Hästmagazinet nr 1/2011. Detta är min absoluta favorittidning!Hästmagazinet nr 2/2011.ELLE nr 1/2011Hästen nr 1/2011

Mina nagellack.

Datum: 2011-03-18 /13:31:15 / /  

Jag tänkte börja testa mina nagellack, en efter en.

Först ut:Det gröna 19:-Målade på det i onsdags. Såhär blev resultatet! Jag målar alltid två lager med alla nagellack. Nu ska vi se hur länge detta kommer hålla sig :) Än så länge har det inte slitits något. Vi får wait and see ;)

Dagens tekopp - 18 mars 2011

Datum: 2011-03-18 /09:30:00 / /  


Fin inspiration

Datum: 2011-03-17 /12:47:00 / Inspiration /  
Dagens tekopp - 17 mars 2011

Datum: 2011-03-17 /09:30:00 / /  


Underbar klänning!

Datum: 2011-03-16 /21:06:00 / Inspiration /  

Men allt annat krims krams går bort för mig.

Best dressed - 16/3

Datum: 2011-03-16 /19:04:00 / /  Diane Kruger
Georgia May JaggerJessica Alba
Olivia Palermo
Rosie Huntingson-Whiteley


Mamma tömkörde idag :)

Datum: 2011-03-16 /15:42:26 / Melroose & Tindra /  

Jag följde med som en paparazzi och tog kort. :p Vi tänkte först gå till crossbanan men det var värsta isbacken ner dit och massvis av is & snö där :/ Så de fick bli lite i sommarhagen, det är ganska ojämnt där. Vi tog det helt enkelt efter omständigheterna :) Mamma tömkörde henne mycket fint idag, i galoppfattningen ville hon slippa undan men, mor min var bara lugn och fick tillbaka henne mycket fint. Testing och motstånd får man räkna med när man har en unghäst. Det är ju jobbigt att sätta muskler!Glatt skrittar vi iväg!<3Mamma är så duktig :)Så fint.Här ser mamma rolig ut :P Det är för att Melroose busade precis innan och sen skulle mamma slänga över ena tömmen!Fina älsklingen <3Hon går så fint!Jag blir så stolt :)Då är vi tillbaka till stallet!Sååå duktig var hon, gó-tjejen! <3

Favorit skönhets-produkterna :)

Datum: 2011-03-16 /12:17:00 / /  


Vaniljparfym - Allyssa Ashley. Den godaste parfymen som finns!! Fick den av Robban på min student :)Ansiktsmask - Oriflame. Den är verkligen suverän!

Dagens tekopp - 16 mars 2011

Datum: 2011-03-16 /09:29:00 / /  


Dagens outfit & lite annat härligt.

Datum: 2011-03-15 /21:13:00 / Allmänt /  Jacka - ullared
Tröja med papegojor - second hand
Leggings (sammet) - vila
Grå knästrumpor - H&MNärmare bild på de söta papegojorna där nere, de blev ju så bländade av solen på den första bilden :PSilly hade vårkänslor! (Jag med såklart:))Gotjejen <3Sötis, puss på dig!Fin utsikt :)

Shopping forts.

Datum: 2011-03-15 /20:04:00 / /  

Vet inte varför dessa inte kom med när jag la upp bilderna på de nya byxorna och jeansshortsen. men här kommer resten av de fina grejerna!Kort tröja med mocka-imitation på armbågarna. H&M, sitter jätte skönt och snyggt på. Direkt visste jag att den var "Julia".Två MKT billiga nagellack som jag fyndade på Ica Maxi. Exakt i de härliga sommarfärgerna jag letat efter!

Stallet idag 15 mars 2011.

Datum: 2011-03-15 /19:01:42 / Melroose & Tindra /  

Melroose hade som vanligt bråttom iväg när jag väl hoppat upp, sedan trippade hon ner till paddocken. Fort ska det gå tycker hon. Väl inne i paddocken var hon mycket framåt och glad, travade på böjt spår. Hon hade svårt att fokusera idag bara, det var en sån där dag där hon såg "spöken". Hon hade lite lur mellan öronen också. Efter ett tag blev hon väldigt trött (förståeligt), men jag ville bara jogga av henne i en skön trav. Då kom bitchen fram i Melroose, hon tvärstannade, och tvärstannade, och tvärstannade - ja ni fattar. Hon inte bara stannade utan hon var som fastklistrad i marken, skit arg var hon på mig och började tillslut sparka bakut varje gång jag ville få henne fram. Jag satt mest och fnissade åt henne. Får inte låta hennes humör påverka mig. Hon skulle inte få vinna! Tillslut gick det bra, vi travade på fint - riktigt fint! Sedan var jag nöjd. En lugn skritt hemåt, hon fick äta lite i boxen. Vanligtvis brukar hon ha bråttom ut i hagen, men idag ville hon bara vara med mig. När jag var i hagen följde hon mig överallt, helt underbar är hon!! <3

Har inga bilder ifrån ridningen idag eftersom vi alla tre red så kunde ingen ta kort, men jag har lite roliga bilder som jag tog i stallet!Maja och Nisse!Sötisar.Sällskapssjuk <3Pussen <3

Dagens tekopp - 15 mars 2011

Datum: 2011-03-15 /12:28:00 / /  


Boucher

Datum: 2011-03-15 /10:05:00 / Inspiration /  
sommaren 2010. - favorit i repris för jag längtar till sommar!

Datum: 2011-03-14 /16:47:00 / Melroose & Tindra /  
Hittade lite bilder ifrån i somras hos Anna som jag ska lägga upp :)
Det är mest djurbilder, hihi.

Grålle.
Sötis
Mina söta tvillingkusiner Vilja och Vincent.
Vems hår är vems? Och ifrån var? :PVissa bilder hamnar åt fel hål :(
Min snygga bror.
Fina mamma och pappa med tvillingarna!Jag och Melroose.
Bäst <3M <3Hon stod still så fint och länge.Härliga och underbara stallet!Goding.Jag har inte ens nåt godis i handen hon vill bara gosa.
Dags för ridning.Bästa tjejerna!Glad!!Sista bilden för den dagen, det började nämligen åska jätte mycket..
Naw.
Nästa dag!

'

Jag smälter så fint <3
Det blev inte så mycket bilder idag heller, hade med Rakke och hade lektion för Maja!
Nästa gång Anna kommer till mig blir det vinterbilder :)

Dagens tekopp - 14 mars 2011.

Datum: 2011-03-14 /12:08:00 / /  


Inspo

Datum: 2011-03-14 /09:44:00 / Inspiration /  

Underbara tekoppar - 13 mars 2011

Datum: 2011-03-13 /21:26:00 / /  

Jag ska göra en riktigt nördig grej! Jag ska lägga upp en bild på en tekopp varje dag som jag tycker är vacker :) (tills jag inte har lust mer). Jag och udda koppar alltså, hihi. Sitter verkligen och fnissar för mig själv nu, sånt här gör mig lycklig.

Dagens tekopp:
Shopping.

Datum: 2011-03-13 /20:11:00 / /  

Tänkte visa det jag shoppade förra veckan!Ett par super-sköna och snygga byxor ifrån BIK BOK.Tog en närmare bild, för på den första ser de blåa ut. Men de är ju svarta! Då kom en söt Grålle-tass med också.
Jeansshorts med hög midja ifrån BIK BOK. Enligt mig de perfekta shortsen. De var mina så fort jag fick syyn

En aha-upplevelse.

Datum: 2011-03-13 /17:04:27 / Melroose & Tindra /  

Det gick så himla bra när jag red idag, först så hade Melroose så bråttom ner till paddocken. Hon trippade i stort sett hela tiden, sötisen! Sedan var hon mycket framåt, jag fick verkligen en underbar aha-upplevelse idag när jag red. Hon gjorde ett par saker för att försöka slippa undan formen i början, plötsligt bara sådär så fann jag EXAKT vilka knappar jag ska trycka på. Så resten av passet var en drööööm! Förutom att paddocken var tung och blöt :/

Höll lite lektion för Maja och Lisa, det var roligt. Tex en gång när Maja kom i galopp mot ett hinder så ville Melroose hemskt gärna följa med, haha! Glömde be mamma ta kort idag när jag red (igen).. Men här har ni de bildern jag tog, alltid nåt :PEtt stycke fin Mellis rumpa.
Ett stycke hungrig Gullet.Ett stycke ännu mer hungrig Nisse.

Hihi

Halsbandet!

Datum: 2011-03-13 /12:58:00 / /  

Vill ha!!

Bästa häst-bloggen.

Datum: 2011-03-13 /09:47:00 / Allmänt /  

http://tavlingsduon.blogg.se/

Den enda som jag tycker om att läsa faktiskt :)

Selena Gomez

Datum: 2011-03-12 /19:08:00 / /  Exakt 2 år sedan.

Datum: 2011-03-12 /16:04:16 / Allmänt /  

Idag är det exakt två år sedan jag var med om den där ridolyckan. Den där hemska, skrämmande och omtumlande olyckan.

Jag red en häst vid namn Rozine, det var nästan snöstorm ute. Hon var en mycket känslig och pigg häst. Denna dagen var som alla andra, bara lite jobbigare med extremt mycket snö. Såg i stort sett ingenting. Vi var på en uteritt, det snöade inte så mycket till en början. Utan påvägen hem blev det extremt. Iaf så, det är en lång raksträcka till stallet (där jag stod förut). Plötsligt irån ingenstans så skenar hon iväg med mig på. Jag blev inte rädd till en början, har ju suttit på skenande hästar förut. Tillslut upptäckte jag att det gick verkligen inte att få stopp, hon var som paralyserad. Om det hade kommit ett stup hade vi skenat rakt ner i det. Till min fruktan ser jag iaf ingången till stallet, "jävlar hon kommer springa in i stallet". Desperat försökte jag få stopp, mamma grejade med vattnet ett par meter bort. Mitt huvud smällde i dörrkarmen i stål, jag satt kvar. Rozine fortsatte in i boxen, jag smällde i stålkarmen till boxen snett bakåt. Mamma hittade mig sedan i stort sett hängandes över hästen och jag var knappt vid medvetande. Jag minns de närmsta timmarna mycket suddigt. Jag kommer ihåg att både ambulanshelikopter och ambulans kom. Jag frös, och de sa mitt namn hundratals gånger. Ena stunden blev det svart andra var det ljust ett par sekunder. I ambulansen försökte det sticka in dropp i armen på mig, men pga av chocken och kylan, så testade det 4 gånger förgäves. Den smärtan minns jag. Blåmärkerna satt kvar länge. Jag har aldrig fått ont av det innan. Den förbannade kylan alltså.. Väl på sjukhuset, minns jag allt som ett blurr. Det fortsatte med röntgen, stick i armar och mitt namn upprepades. Sedan låg jag på IVA, med massor av slangar. Jag klarade inte ens av att ställa mig upp och gå på toa. Kommer ihåg hur kissinödig jag var. Jag bara låg där i sängen.

Som tur var hade jag inte en enda fraktur, änglavakt kallas det!! Hjälmen sprack, det var den som räddade mig. Annars hade jag inte suttit här idag. Så rid INTE utan hjälm. Vad som helst kan hända. Det var en lugn uteritt och jag är en mycket rutinerad ryttare, ändå var olyckan framme. Idag får jag leva med värk i nacken varje dag, som har lett till mycket försämrad migrän. Jag har fått en wiplash-skada som det kallas.

Bilder på Melroose!

Datum: 2011-03-12 /15:51:32 / Melroose & Tindra /  

Äntligen kan jag ta bilder på Melroose när jag vill, med min iphone :) Tog lite bilder iag i stallet. Vi hade en mysdag idag, med ordentlig borstning och massage. Imorn blir det ridning. Jag är verkligen världens lyckligaste som har en så underbar häst. Låter bilderna tala för sig själva. <3

Sötisen!
Åh, så himla vacker är hon min underbara häst. Jag älskar henne SÅÅÅÅÅ mycket! <3De ultimata äta-hö bilderna, hihi. Det är ju så mysigt att bara titta på henne och lyssna till tuggandet.PUSSVackraste <3Nyfiken!Jag är så kär i min häst, puss på världens bästa!Här är Melroose träns. Visar det eftersom remontgrimman och nova-bettet var de jag köpte för några dagar sen.Här kan du se en närmare titt på det. Cob-grimman är perfekt till hennes nätta mule och nova-bettet är SUPER-BRA! Hon älskar det, tuggar och blir mycket fin och lätt i handen. Det är ganska böjligt, (inget vanligt plastbett), ligger inte emot några tänder. Det ska ni veta att bett gör otroligt mycket för hur häsen är att rida. Speciellt på en unghäst där det händer så mycket med tänderna. Så nu vet ni :P

Hip Hop 1045 är bra snygg!

Datum: 2011-03-12 /12:27:00 / Melroose & Tindra /  

Melroose pappa är riktigt fin.

Best dressed - 12/3

Datum: 2011-03-12 /10:09:00 / /  

Caroline Sieber
Clemence Poesy
Jessica Alba
Julia Roberts
Karen Gillan


Jag älskar er.

Datum: 2011-03-11 /22:55:39 / Kärleken /  

Våra fina katter.
Freija
Frida
SillyGrålle


Woho!

Datum: 2011-03-11 /18:31:21 / Melroose & Tindra /  

Kom nyss hem ifrån stallet, idag när jag red Melroose så gick det BARA bra! Vilken fantastisk 4-åring jag har :D Det var enormt blåsigt ute, när vi gick ner till paddocken så blåste vi nästan bort. Melroose taktade flera gånger, hon var så pepp och glad. Satt med ett leende på läpparna hela tiden, fick henne fram perfekt och hon gick så himla fint i form. Vi travade även över lite bommar, gick det med super bra! På vägen tillbaka till stallet var vi båda trötta. Så bra hade vi jobbat på! Världens bästa älsklings-Melroose. Tänk att jag haft henne ifrån början. Nu är jag MEGA-stolt.
Förresten, nu håller jag på att installera min iphone 4!!!!! :D

Beige/nude i alla dess toner.

Datum: 2011-03-11 /16:04:00 / /  

Alexa Chung
Diane Kruger
Heather Morris
Keira Knightly
Kristin Cavallari
Mischa Barton
Kate Bosworth
Chloe Sevigny

Världens goaste hund <3

Datum: 2011-03-11 /10:10:00 / Allmänt /  
Banzaii-Rakate (Rakke)


Nu får det räcka med snö!!

Datum: 2011-03-10 /12:42:23 / Allmänt /  
Har lite bloggtorka, gör väl inte så mycket roligt heller. Fokuserar mest på att bli frisk. Det snöar sjukt mycket ute, så  blir mer deppig.. Blir nog ingen ridning idag trots allt då, isen har ju frusit på som tusan igen och paddocken är ojämn och stenhård.. Ni som har det soligt och skönt (eller bara molnigt). Skänk en tanke till oss här ute på landet.. Det är alltså helt vitt ute av så mycket som det snöar. Enormt stora flingor också, sen blåser det..
Jaja, nog pratat om det deppiga vädret. Ikväll ska jag borsta Melroose riktigt ordentligt, kanske får med mig Robban så han kan ta lite bilder! Annars får bilder helt enkelt vänta :P Så snart jag kan, ska jag göra en liten film där jag stretchar Melroose. Kan väl vara kul? :)Nu ska jag gå och pussa på Robban.Kate Moss av Patrick Demarchelier

Datum: 2011-03-10 /10:13:00 / Inspiration /  

Onsdag.

Datum: 2011-03-09 /13:05:37 / Allmänt /  
Det snöar extremt mycket här.. Helt vitt ute. Det har snöat så mycket sen ungefär 10 imorses. Usch och fy säger jag. Skönt att man inte planerat en tidig utflykt till stallet eller något sånt. Varken jag eller Melroose gillar blöt väderlek. Snö är bra, men inte nu när våren har börjat komma! Det ska vara snö i december, januari och okej i februari. Bättre än slask och is på vägarna iaf..
Semlor förresten. Alla bloggar om semlor nu typ. Det känns som varenda svensk åt en semla igår (eller fler). Är jag den enda som inte tycker om semlor?!

En favoritblogg :)

Datum: 2011-03-09 /10:41:00 / Inspiration /  

http://www.kellimurray.com/news/

Tisdag.

Datum: 2011-03-08 /18:20:23 / Melroose & Tindra /  


Kom nyligen hem. Har varit hos läkaren och i stallet. Eftersom jag var hos läkaren idag missade jag när mamma tömkörde Melroose. Det gick tydligen SUPER-bra! Härligt att höra :) Imorn blir det vila för Melroose. På torsdag blir det ridning eller tömkörning. Hon tömkörs mycket nu just för att bygga upp ryggmuskler. Det är dumt att jag ska sitta på ryggen och belasta den för mycket. Plus att mamma tycker det är så himla roligt att tömköra, jag är inte frisk nu och Melroose blir mycket bättre av det! Sen är mamma väldigt bra på det också.En gammal bild på Melroose igen, har inte tagit några nya på senaste.. Här är hon iaf 1 ½ ungefär <3


Internationella kvinnodagen.

Datum: 2011-03-08 /14:09:00 / Allmänt /  Grattis på oss kvinnor!

Min största kvinnliga förebild är min mor. <3

Andra kvinnliga förebilder jag har: Annika Marklund, Anna Engelbrektsson, Maria Gretzer, Carolina Gynning, Jeanne d'arc, Chloe Sevigny, Natalie Portman, Isabell Werth, Julia Roberts, Christina Augilera, Cicci Magnusson, Malin Baryard.


Jag vill ge massvis av kramar till alla kvinnor därute, ni är starka, vackra, bra som ni är och värdefulla! Glöm aldrig det!
Stallet igår.

Datum: 2011-03-08 /13:13:30 / Melroose & Tindra /  

Igår tittade jag på när mor min tömkörde Melroose. Det var jätte halt där hon skulle tömköra märkte vi och det blåste jätte mycket ute. Så vi fick ta det efter omständigheterna, jag tycker iaf mamma är jätte duktig på att tömköra :) Melroose hade nerverna på utsidan igår, blåsten gjorde det hela värre. Hon var rädd för något i skogen, men hon skötte sig bra! Mamma löste situationerna där hon blev lite besvärlig och framförallt - Melroose sökte sig neråt i formen i stort sett hela tiden! Som sagt ibland var hon lite upp i luften :PTänk att vår lilla har blivit stor! <3

Anna

Datum: 2011-03-07 /19:28:00 / Kärleken /  Bästa vän <3
Saknar dig.


Best dressed - vitt, vårens färg.

Datum: 2011-03-07 /10:16:00 / /  

Diane Kruger
Kate Bosworth

Kirsten Dunst
Natalie Portman
Svetlana Metkina
Vera Wang
Zooey DeschanelSöndag den 6:e mars.

Datum: 2011-03-06 /20:06:11 / Allmänt /  

Först av allt vill jag bara säga TACK, TACK, TACK  till er. Fina kommentarer och att ni tittar in och läser värmer verkligen. Puss&kram till er!


Idag har jag varit i trollhättan och shoppat. Åh, det var så längesen! Fyndade tre super-snygga klädesplagg. Kan kanske lägga upp bild på dem imorn. Det är iaf en beige kortare tröja med lång ärm, och armbåge-lappar i fusk-mocka (H&M). Ett par jeansshorts med hög midja och ett par svart/vit mönstrade typ haremsbyxor (Bik bok). Jag bara vet att dessa tre kommer bli favoriter, de ÄR favoriter!

Vi åt på max och mums. Jag åt ett lyx laxmål, det var gott! jag som aldrig gillat typ mcdonalds o så. Detta var riktigt bra faktiskt! Fortfarande snabbmat men det funkar i såna lägen ;) De har iaf flera vegetariska alternativ och flera fisk alternativ. Mycket bättre än Burger king och Mcdonalds!

Sen åkte jag till stallet på vägen hem, Melroose hade rullat sig i bajs så hon var typ helt gul i pälsen. :P Dammet som gömmer sig under manen ska vi inte tala om.. Haha! Längtar till vår så blir det en stor-tvätt. Hon vilade iag för har gått hårt denna veckan. Hon är ju en sådan typ av häst som behöver motion ofta, inte bara för kroppens skull utan även för att blåsa rent i skallen. Annars utvecklas det till dumheter! Hon är trots allt en 4-åring, vill absolut inte belasta henne för mycket! Det är mitt tips till er om unghästar - gå hellre för långsamt fram än att hetsa. Det ger hållbara hästar!Ät rätt fisk.

Datum: 2011-03-06 /14:29:00 / Allmänt /  
Om du vill tänka på miljön så kan du tänka på vilken fisk du äter. Här är en lista på vilka fiskar du ska undvika:

  • Hajar/Rockor
  • Hajmal/Pangasius
  • Havskatt
  • Hälleflundra
  • Marulk
  • Svärdfisk
  • Tonfisk (på burk funkar)
  • Tropiska räkor (jätteräkor, kungsräkor, scampi)
  • Ål


Sen ska man vara försiktig med tex. lax för den mesta lax vi äter är ju odlad. Du kan kolla varifrån den kommer, för de mesta ställen i norge sköter det bra och överfiskar inte. Kolla efter MSC-märket. Det kan du göra på det flesta fiskar som du är osäker på. Då vet du att de är bra. Problemet med de fiskar på listan är att de är AKUT utrotningshotade. Så tänk på havet och vårt (vanligtvis) rika fiskliv!

Äkta kärlek på film, så underbart.

Datum: 2011-03-06 /11:22:00 / Kärleken /  
Romeo & Julia
The notebook
A walk to remember
En kärlekshistoria
Stolthet och fördom
A cinderella story
Shakespeare in love
Chocolat

Solig & härlig hästdag.

Datum: 2011-03-05 /21:05:30 / Melroose & Tindra /  
Började dagen med en underbar uteritt på Melroose ute i solen. Jag var jätte lycklig för det var verkligen en underbar ritt. Är så stolt över min 4-åring. Hon är SÅÅ modig, vi gick över ett kalhygge som var full av mycket och hård snö. Hon sjönk ner jätte mycket, jag satt och vinglade med. Hon tog sig fram överallt! Vi till och med travade lite, men ville ta en lugn ritt ut så hon fick sträcka på ryggen och klättra lite. När vi kom ut på gärdet och var påväg hem fick hon något bus-ryck bara. Sen var hon lugn lika snabbt igen. Det är så typiskt henne, haha! Vi kom hem hela och rena, framförallt med ett stort leende på läpparna! Nova-bettet trivdes hon himla bra på och remontgrimman satt perfekt!
Ska se till att få med Robban snart och ta lite bilder i stallet :)
Senare på eftermiddagen höll jag lektion för Felicia. Alltid lika roligt! Körde hårt med henne och hoppade lite ;) Att hoppa är ju något som de verkligen kan, är impad! :D Härligt att hjälpa och se resultat. Speciellt när Felicia är en så nära vän. Vill ju att ens vänner ska må bra!En härlig bild på Melroose som 2-åring, hihi.

Serier.

Datum: 2011-03-05 /14:57:00 / Allmänt /  
Mina favoritserier just nu:Big Love
Gossip girl
How I met your mother
Say yes to the dress

Just nu älskar jag att äta..

Datum: 2011-03-05 /10:34:00 / /  
Turkisk yoghurt med osaltade pistagenötter och brunt farinsocker. Till sommaren blir det extra gott med färska blåbär, jordgubbar eller hallon till. Mums!

Hästens arbete i töm.

Datum: 2011-03-04 /22:28:10 / Allmänt /  

Dagens film-tips:
Hästens arbete i töm av Anders Eriksson

En riktigt bra film för alla hästnördar. Du lär dig verkligen jätte mycket av denna filmen. Anders förklarar grundligt och bra. Det är realistiska situationer och jag tycker inte att han missar något. Denna tycker jag alla som håller på med hästar ska kolla på. Men främst till er som är nyfikna på tömkörning, har en unghäst eller redan tömkör!
(Idag köpte jag förresten en remontgrimma i cob och ett nova-bett. Det ska testas imorn! Jag vet att nova-bettet kommer funka bra, men hoppas verkligen att denna remonten sitter bra. Full är ju alldeles för stort på min lilla älsklings mule.)

Favorit-blogg!

Datum: 2011-03-04 /16:32:00 / Inspiration /  
flashesofstyle.blogspot.com

Tillbaka.

Datum: 2011-03-04 /13:24:55 / Melroose & Tindra /  
Vår dator krånglar därav har jag varit borta ett par dagar.. Jag har även inte mått helt prima. Bloggen får absolut inte bli ett krav på mig, så har försökt slappna av att jag inte lagt upp några inlägg. Nu är jag iaf tillbaka!
Hade en riktigt bra dag i stallet i onsdags! Var ju så ledsen i söndags för kände mig helt värdelös. Onsdagen kompenserade för det! jag red på Melroose och allting gick underbart bra! Jag har än inte hittat till mitt självförtroende i ridningen, men är på god väg nu! Melroose hade mycket framåtbjudning, mamma longerade henne. Sen satt jag på medans mamma longerade. Tillslut red jag runt för mig själv. Det var en underbar känsla, jag log hela tiden. Ett stort leende! I slutet lyfte hon upp ryggen så mycket att det var som att trava på mjuka moln. Ni förstår nog att den lyckan kan jag leva på lääänge.

Igår vilade Melroose efter att motionerats i fyra dagar. Jag tog en lång mys-stund, borstade henne ordentligt, lite härlig massage, horsemanship och stretching. Det var verkligen feel good stund för mig. Hon var jätte mysig och lydig. En underbar kväll helt enkelt. <3

Tillit.

Datum: 2011-03-01 /19:45:00 / Allmänt /  

Jag har stora problem med tillit och att skaffa nya vänner, pga av mitt bagage. Samtidigt så tänker jag för det mesta jag har ju inget att förlora så jag pratar med människor och så vidare. Men blir alltid besviken tillslut iaf, jag känner mig som en lågstadietjej när jag ger av mig själv till tjejer och öppnar mig typ. För sedan blir det alltid samma, jag blir aldrig bjuden på något,blir aldrig en i gänget. Med lågstadietjej menar jag att jag kan vara så patetisk att jag säger "hihi om ni ska kolla film någon dag så hänger jag gärna på". Men hör de av sig - NEJ. Jag är hård nu, även mot mig själv. Det är ju sant, jag kan till och med vara så patetisk att jag frågar någon flera gånger om vi ska ses men så blir det aldrig något, alltså jag är inte prioriterad. Inget illa mot någon nu alls, men man kan inte ens komma in med en tå i ett "tjej-gäng". Detta har gjort mig till en mussla, jag sluter mig oerhört lätt. Jag föredrar att vara med djur för de älskar mig ovillkorligt. Väljer också att vara hemma och mysa med familjen och Robban i stället för att gå ut och festa. För det är ett faktum, jag har ingen att festa med i alingsås en fredagkväll. Ni som läser detta och bara tycker jag är negativ, då får ni för tusan tycka det!

 

Hellre en fågel i handen en tio i skogen.

 

 


En lista. Favorit i repris ;)

Datum: 2011-03-01 /14:35:00 / Allmänt /  

Sju sanningar om dig själv:

 

- Jag har fobi för vårtbitare.

- Drömmer mardrömmar varje natt.

- Kan inte tänka mig ett liv utan djur.

- Är vegetarian men älskar lax!

- Jag är colaberoende.

- Jag är lyckligt förlovad :)

- Använder aldrig jeans, trivs inte i det..


Sex sanningar om hur du var som liten:


- Jag lekte helst med killar!

- Jag bet sönder glas med tänderna.

- Jag älskade att sitta för mig själv och organisera saker, med listor och högar!

- Jag lärde mig tidigt att läsa och skriva.

- Hade alltid väldigt egen klädstil, uppmuntrades för det :D

- Varje fredagkväll bestod av dans med min mamma :)


Fem sanningar om mitt familjeliv:

- De senaste två åren och såklart nu så uppskattar jag min familj mer än någonsin!

- Jag och min mamma är väldigt lika i sättet.

- Vi är väldigt nära varandra i vår familj, även känslomässigt öppna och ärliga.

- Har världens bästa storebröder som jag aldrig har bråkat med egentligen, bara lite tjafs någon gång!

- Min pappa är finsk och även min mormor.

 


Fyra sanningar om mitt vänskapsliv:


- Jag har lätt för att prata med folk men väldigt svårt att lita på någon.

- Min bästa kompis bor i göteborg, så vi kan inte ses hur lätt som helst :(

- Jag har hellre några få nära än ett helt gäng med opålitliga kompisar.

- Även min fästman och häst är mina bästa vänner <3

 

Tre sanningar om mitt kärleksliv:

- Jag är som sagt förlovad med världens bästa man Robban.

- Vår framtid består av att bo på en gård med djur och familj.

- Vi kan prata om allt. <3

 

Två sanningar om min personlighet:

- Jag har väldigt svårt att komma in i nya grupper.

- Jag är en riktig estet och djurnörd.Söta föl gör mig glad!

Datum: 2011-03-01 /10:28:00 / Allmänt /  

Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.