HEJA SARA!!

Datum: 2012-07-31 /15:02:02 / Allmänt /  

Sverige slutade som lag i fälttävlan på en 4:e plats. Tätt efter 3:an och 2:an. Svenskarna har gjort en riktigt bra insats trots allt! Tyskland tog guld ganska överlägset. Något som är EXTREMT stort och spännande är att Sara och Wega ligger individuellt på 1:a plats. Nästa omgång hoppning börjar ca 15:25 och Sara startar sist. Om hon hoppar felfritt vinner hon OS-guld! :D Så nu håller vi tummarna HÅÅÅÅÅÅÅÅÅRT!!!!


Jag är med!

Datum: 2012-07-30 /23:14:05 / Bloggtävlingar /  

http://tvistirni.webblogg.se/2012/july/ny-utlottning.html#comment


Tittar på terrängen!

Datum: 2012-07-30 /17:39:58 / Allmänt /  

Ni missar väl inte att det är terräng-delen i fälttävlan på Kunskapskanalen? Spänningen är olidlig! Sara Algotsson och Wega ligger just nu på delad första plats!!! Ludwig och Shamwari ligger på tredje plats! Två grymma ritter, även Linda Algotsson. Bra jobbar Sverige! Får rysningar :D


Visste ni att?

Datum: 2012-07-28 /20:08:50 / Allmänt /  

En häst som vilar i 2-3 veckor tappar inte formen. Den har lika bra kondition som innan vilan.


Het häst med MYCKET power

Datum: 2012-07-26 /22:01:14 / Melroose & Tindra /  
Red en kort uteritt på Melroose idag, som jag längtat! Satt med ett stort leende på läpparna hela tiden. Hon var väldigt glad och hade sjukt mycket power i kroppen. Red med flugridtäcket för det var vi 16-tiden och mycket varmt ute. Går inte att rida utan det. Tänkte att Melroose skulle vara lite halv-slö pga värmen. Men oj, vad jag hade fel! Tänkte skritta och trava, fokusera mycket på att hon skulle få jogga av sig avslappnat men framåt i skogen.
 
Melroose ville verkligen inte jogga i ett lugnt tempo, hon ville att det skulle gå fooooort! "Wihooo, vi är ute och rider i skogen, äntligen!" Det var uppenbart hur lycklig hon var över detta, självklart var jag lika lycklig men fokuserad. Vi skulle kliva över en stock på ca 60 cm, men hej och hå - M hoppar över den med glädje. Att trava med höga framben var kul på den smala stigen, haha! Jag var nöjd bara jag kunde styra och reglera tempot. M var minst sagt elektrisk.
 
Hann knappt komma ut på den bredare skogsvägen, innan hon tog galopp full fart ut på "vägen". Hon blev så himla stark, fick bromsa tvärt. Då började hon trava sidvärtes som en krabba, haha! Jag satt som sagt och log hela tiden. Melroose är min drömhäst, är så kär. Sen lugnade hon sig ett par hekto, men plötsligt BAM! Hon drar iväg i värsta bockserien, jag var inte beredd men är van (som tur är). Reagerade av reflex med att dra upp huvudet och inte tappa kursen (haha, att galoppera in i en stor buske är kanske inte så kul ^^). Fick tillbaka henne snabbt med skrattet i halsgropen! Hon har aldrig gjort sådana bussprång och ändå har hon bockat innan. Det märktes tydligt att det var av glädje, hon kunde liksom inte hålla sig. M la av ett glädjetjut och sköt upp liksom en kanon. Så söt.
 
Påvägen tillbaka gick hon i en fantastiskt fin form, hon går så himla trevligt när vi rider ut! Svängde in i paddocken och tog ett varv i trav för att visa mor min. VILKEN HÄST, VILKEN POWER! Hon var så snygg, gick så fint och var super-mjuk. Detta trots vila.
 
Så nu sitter jag här med ett fånigt leende, likt en nykär och är lycklig. Jag älskar min häst, du är bäst.
 
 

Jag är med och tävlar hos stalltjej.se!

Datum: 2012-07-26 /21:26:55 / Bloggtävlingar /  
 
 
Jag tävlar hos Stalltjej.se om ett valfritt set med schabrak och lindor eller öronhuva från Butik Quse!

Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-07-26 /21:05:52 / Bloggtävlingar /  
 
 
 
 

Bilder från senaste.

Datum: 2012-07-26 /12:15:34 / Melroose & Tindra /  
 
När Tindra precis druckit ur bäcken när vi var ute och sprang.
 
 
 
Lilly som jag passar nu i veckan, en mycket personlig och bestämd dam. e. Briar
 
 
Promenad med Indi, en riktig gentleman och Lisas prins.
 
 
Indi och Melroose hade en gos-stund, de stod och kliade varandra i 10 min och hade gärna vela fortsätta lääänge. Melroose är verkligen kompis med alla!

Klockan är 04:21

Datum: 2012-07-26 /04:27:57 / Melroose & Tindra /  

och kan inte sova... Ångesten vill inte lämna min kropp och alla tankar bara snurrar i skallen. Vet inte alls när jag kommer uppdatera här med något vettigt igen. Förklaringen är iaf att jag mår inte bra just nu av flera anledningar och är måååånga timmar per dag i stallet - terapi <3 Vill bara ha sagt det och att jag är glad att ni finns. Kram!


23 juli 2012

Datum: 2012-07-23 /21:26:27 / Melroose & Tindra /  

Idag har svullnaden gått ner nästan helt och Melroose fick sin sista antibiotika. Hon är fortfarande svullen runt hasen. Idag var hon inte lika gosig som hon varit de senaste dagarna. Hon har velat mys-gosa hela tiden, vara nära och bara så himla kärleksfull. Men idag var hon något annorlunda, fortfarande otroligt sällskapssjuk. Det är precis som att hon vet att jag bara pysslar med henne en stund, helst av allt vill hon ju att jag ska bo med henne! Längtar såååå tills det är dags för ridning på världens bästa Melroose!! Är även häst-vakt och passar en mycket fin dam. Ska försöka få en bild på henne imorn, så får ni se vad fin hon är. Känner mig så hemma i att göra ordning åt två hästar! Var i stallet förut lääänge och pysslade i min ensamhet. Älskar det! Tur att jag fick laddat batterierna för när jag kom hem fick jag ett jobbigt besked. Blir så less, kan jag få medvind i livet någon gång?! Skulle förresten ta en bild på Melroose. Men bara jag tog ett steg ifrån så lyfte hon frambenet och började skrapa. "UPPMÄRKSAMHEEEEET MATTE, UPPMÄRKSAMHET"

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1956578/images/2012/pic_500da50e9606ee3025000021.jpg" class="image">


Idag går alla mina tankar till Norge.

Datum: 2012-07-22 /12:45:34 / Allmänt /  

Det som hände i Oslo och på Utöya kommer alltid sitta fast i mitt minne. All kärlek till dem. <3 Låt oss fortsätta kämpa mot högerextremist och främlingsfientlighet!


Sjukt snygga!

Datum: 2012-07-21 /19:38:24 / Allmänt /  

Såg just på Karins blogg (warnmarks.se) att hon varit på Skara ridsport och beställt stövlar. Jag dog lite, så sjukt snygga!! Dreglar.. Vill ha bruna De Niro ridstövlar. Precis som dessa: Bilden lånad från: http://skarahastsport.se/produkt.asp?id=52


Det går åt rätt håll!

Datum: 2012-07-21 /14:50:02 / Melroose & Tindra /  

Idag har svullnaden gått ner mycket, skönt att se att Melroose är på bättringsvägen! Bara två dagar kvar att ge henne antibiotika. Det är lite läskigt för hon får ju i en spruta i muskeln. Längtar verkligen tills jag kan rida igen! Nu ska jag och Tindra ta oss en springtur. Ha det bra allihopa!


Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-07-21 /10:55:58 / Bloggtävlingar /  

http://nellieberntsson.se/2012/07/08/nellieberntsson-se-i-samarbete-med-tophorse-se/


Äta hästkött.

Datum: 2012-07-20 /21:32:29 / Allmänt /  

Jag läste just om folk som har hästar som äter hästkött. Jag kanske är naiv för trodde inte att hästmänniskor åt detta... Trodde knappt att folk åt det överhuvudtaget. Bara tanken på det får mig illamående. Men jag äter inte heller något annat kött. Jag kommer ihåg i början när jag och Robban träffades, så skulle vi äta kvällsmat hos hans mamma. Upptäckte till min förfäran att det fanns ett pålägg i kylskåpet som innehöll hästkött. Minns ångestattacken jag fick av att bara se det. Tänkte på min fina Majka som avlivades bara något år innan. Det var så jäkla HEMSKT. Jag skulle inte ens klara av om Robban åt hästkött. Vad tycker ni om detta? Dela gärna med er av era åsikter.


6 timmar senare...

Datum: 2012-07-19 /20:24:57 / Melroose & Tindra /  

Har varit i stallet i ca 6 timmar idag. När jag kom dit så var Melroose höger bakben MKT svullet. Misstänkte direkt lymfangit, var typ 100 % säker på det. Hon hade en litet sår på det benet och när jag kände på det så kändes det så. (Det känns på ett speciellt sätt.) Ringde veterinär för att rådfråga eftersom hon var så mycket svullen och varm. Ingen feber hade hon iaf. Det bestämdes att veterinären skulle komma ut. Då fick jag veta att såret satt på ett mycket dumt ställe, precis vid en led. Så infektionen måste stoppas direkt så den inte kryper ner. Därför går hon nu på en antibiotika-kur i 5 dagar och anti inflammatoriskt. Dagen som skulle vara igångsättningen igen efter vilan blev inte alls som vi tänkt oss. Men jag tycker det känns tryggt nu, för det viktigaste är att hon blir frisk och det kommer hon bli!


Imorn ska "apparaten" hämtas.

Datum: 2012-07-17 /23:46:32 / Melroose & Tindra /  

Tidigt imorgon ska jag till hjärtmottagningen och hämta "apparaten" som ständigt ska vara fäst vid mig i en vecka. Jag är nervös. Men det är inget farligt att vara nervös för. Utan det är bara situationen som är ovan, konstig och obekväm. Hela allt alltså, vill bara vara frisk och leva ett normalt liv! På torsdag sätter jag igång Melroose igen efter hennes lilla vila, WOHO något att se fram emot! Nä, nu måste jag försöka sova. (Blir galen på blogg.se appen... Nu funkar inte styckeindelning)


Bloggtävling hos Karin!

Datum: 2012-07-17 /16:07:06 / Bloggtävlingar /  

http://warnmarks.se/?p=5621


En sån där dag.

Datum: 2012-07-16 /22:27:39 / Melroose & Tindra /  

Har haft en "sån där dag". Där jobbiga minnen kommit tillbaka och gett ångest. Därav ingen lust att blogga. Har gått långpromenader med Tindra och Robban, städat i lägenheten och varit en sväng inne på fyrfotat idag. Nu har vi hyrt film, så resten av kvällen blir det mys! Hoppas allt är bra med er! Kramkram


Robban.

Datum: 2012-07-16 /01:36:44 / Melroose & Tindra /  

Om några dagar har vi varit tillsammans i 3 och ett halvt år. Jag älskar dig mer och mer för varje dag. Hur det nu ens kan vara möjligt eftersom jag redan älskar dig galet mycket! Vi kompletterar varandra. Du får mitt hjärta att slå frivolter, du ger mig fjärilar i magen och ett fånigt leende på läpparna. Du är den mest fantastiska människa jag vet, du är min själsfrände och bästa vän - du är kärlek. Jag älskar dig!


M följde mig överallt <3

Datum: 2012-07-15 /21:00:33 / Melroose & Tindra /  

Hon gick bakom mig precis i mina fotspår, som en hund. Gick runt i stort sett hela hagen. Vi sprang till och med en liten bit. Det är verkligen kärlek, tänk att hon ville så gärna vara med mig. Hon har liksom en STOOOR hage med massa gräs och kompisar. Men att vara med mig, umgås/leka/mysa är mycket bättre! Vi pussades även såklart! Världens sötaste och goaste häst.


Följa John

Datum: 2012-07-15 /20:46:35 / Melroose & Tindra /  

Idag när jag var och kollade till Melroose så ville hon leka följa John (följa matte).


Fjäskis

Datum: 2012-07-14 /14:57:23 / Melroose & Tindra /  

Kom nyss hem efter att ha varit i stallet. Gosade och pysslade med Melroose länge. Borstade noggrant, smörjde hovar, ryktade, borstade igenom svansen, sprayade med första hjälpen-spray på irritationer runt ljuvret (pga av äckliga insekterna), dränkte henne i flugspray och bara myste!


Luxus CML 1246

Datum: 2012-07-13 /11:13:00 / Allmänt /  
Detta är en hingst helt i min smak. Har följt honom ett tag nu, han är lika gammal som Melroose. Honom vill jag verkligen betäcka Melroose med! Se och njut. Själv blir jag bara mer och mer förälskad, VILKEN KILLE!
Bilder och text lånat från hemsidan: http://www.luxuscml.se/
 
 

Kombinerar topprestation med fantastiskt temperament

Luxus CML var redan som föl en häst med stor utstrålning och började med att vinna riksföl och bli BIS. Han fick sedan diplom som tre- och fyraåring. Till fyraårschampionatet kvalade han genom att vinna kvalitetstävlan med genomgående nior på gångarter och ridbarhet. Han blev sedan tvåa i Breeders Trophy och sexa i det öppna championatet. Vid sitt bruksprov 2012 fick han betyg 9 av båda testryttarna och omdömet ”Mjuk attityd, mycket positiv, okomplicerad, ridbar. Väl framme för sin ålder”. Markdomarna beskrev honom som ”avspänd, arbetsvillig och fokuserad på sin uppgift. Uppmärksam och samarbetsvillig.”

Luxus CML är efter den framgångsrika Florencio som vann unghäst-VM både som fem- och sexåring. Florencio har placeringar i svår dressyr och har som fadershingst gjort stor succé, bl a under 2011 vann Charmeur PAVO-cup för 4 åringar och Borencio vann femårsklassen. Florencio ligger även i topp i vårt svenska dressyr-blup.

Luxus morfar Bolero är exporterad till USA, placerad i svår internationell dressyr och var i Breedersfinal både som fem och sexåring. Bolero är A-premierad med högt blupindex och är far till bl a Helios i Grand Prix, Ruter Dam och Boomerang som både har gått unghästchampionaten framgångsrikt och har nu placeringar i svår dressyr. Han har också en godkänd son - Brio i SWANA.

Luxus CML har dessutom ett mycket starkt möderne där både mamma, mormor och moster är elit-premierade. Modern Boette var 1999 års högst bedömda sto när hon fick 52 poäng på sitt treårstest med bl a 10 på typ. Hennes äldsta avkomma Don Corleone har tillsammans med sin ryttare Johanna Due Boje placeringar i svår dressyr. Boette har 129 i dressyr-blup.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=jMo0kvQshpQ&feature=BFa&list=UUL2LdSRV_9vDq5IYdMJ3zkA

 


Tävling med mountain horse

Datum: 2012-07-12 /14:51:37 / Melroose & Tindra /  
 

Melroose fölunge - 5 åring utvecklingen

Datum: 2012-07-12 /13:01:00 / Melroose & Tindra /  
fölunge
 
bilden tagen maj 2007
 
Hon var en mycket snäll fölunge, men ändå busig. Man märkte hennes enorma vilja tidigt, men också hennes lugn. Hon var väldigt sällskapssjuk och nyfiken. Hon växte så det knakade, som alla fölungar gör. En väldigt lättlärd fölunge, accepterade direkt att gå med en i grimma och grimskaft. Det var nog tack vare hennes nyfikenhet. Men vägen till att få på henne grimman i början var en kamp, haha! Hon sprang iväg och sparkade. Men det är ett normalt fölunge-beteende. Jag var aldrig rädd för henne, för man kunde gosa med henne när hon låg ner tex. Självförtroendet syntes verkligen!
 
1-åring
 
bilden tagen juli 2008
 
Som åring var hon mycket gänglig och sävlig. Hon var typisk tonåring fast utan trots. SUPER-SNÄLL, i alla lägen. Hon fick mycket bra poäng och omdöme när vi ställde ut henne. Under detta året gick hon även igenom operationen... Hade boxvila i 1 månad och gips på 3 hovar, återhämtningen var lång. Hon växte även extremt mycket som åring. Hon var orädd för allt, hoppade inte till för saker. Men ville gärna vara i knäet. Gillade inte när man höll på med hovarna efter skadan.
 
 
2-åring
 
bilden tagen juli 2009
 
Hon var mycket snäll även detta år, men med mer energi i sig. Under detta år växte hon inte så extremt mycket, utan blev mer proportionelig i kroppen. Som 2 1/2-åring började jag rida in henne och hon skötte sig prima. Gjorde inga som helst dumheter, var SUPER-SNÄLL som när hon var åring i sitt sätt. Detta var ett väldigt neutralt år eller vad man ska säga. Allting gick bra och M var stabil i temperamentet, men vi kämpade med hovarna. Fastnade i tråden med ett bakben, så fick ett riktigt fult sår mitt i rötmånaden. De tog hela sommaren att läka.
 
 
3-åring
 
bilden tagen maj 2010
 
Detta år växte hon makalöst mycket, hon var mycket svår att hålla i hull. I ridningen gick det bra men hon hatade att rida i paddocken men var alltid MYCKET pigg vid uteritt. Fortfarande sitt snälla jag. Man märkte av mycket växtvärk. Behövde mycket tid på sig detta år, tid på sig att växa och få kroppen att hänga med. Ställde inga krav på henne, utan ville bara att grunderna skulle sitta och sen hade vi bara kul. Hon fick mycket vila och tömkördes mycket. Skadade sig och fick en pinne genom armbågen, ett fult sår som återhämtade sig otroligt snabbt! Fick även många små sår som ledde till lymfangit, det märktes att hon växte mycket och inte hade koll på sin kropp.
 
 
 
 
4-åring
 
bilden tagen maj 2011
 
Detta år kom trotset. Hon stegrade sig med mig, tjurade när man skulle hoppa upp och bockade/sparkade bakut mycket. Hennes kondition hade förbättras mycket och hon hade mer energi och detta märktes mycket i trots. I hanteringen var hon alltid SUPER-SNÄLL, det var endast i ridningen hon trotsade. Men många pass var underbara, om man säger så trotsade hon kanske 4/10 ridpass. Men när hon trotsade då gjorde hon det ORDENTLIGT...!! Vi hoppade en del i terrängen och det tyckte hon var riktigt kul. Var fortfarande svårt att få henne med sig på ridbanan.
 
 
 
5-åring
 
bilden är tagen april 2012
 
 Denna bilden gör inte riktigt henne rättvisa som hon ser ut nu. Hon har mycket mer muskler nu! Men detta var den bästa jag kunde hitta. (Note to myself: Ta exteriörbild på henne snart!) Eftersom hon är 5-åring fortfarande kan jag bara berätta om hur hon är än så länge. Det är att hon har mycket mer muskler nu. Hon gillar att gå på ridbanan och vi utvecklas i rask takt tillsammans. Hon har lugnat sig väldigt också. Hon är mycket mer mogen och klok, iInget trots alls. Men hon sparkar fortfarande bakut ibland när det är jobbigt. Hennes kropp är fin och proportionelig nu, hon har ej svårt att lägga på sig (utan snarare lätt) och det märks att hon har bra kroppskontroll. Hon är helt enkelt mycket mer arbetsvillig, harmonisk och MER häst! Fortfarande samma snälla häst i hanteringen, ett småbarn kan leda henne.
 
 
 
 

Bloggtips!

Datum: 2012-07-12 /10:03:00 / Allmänt /  
Minns faktiskt inte om jag tipsat om denna bloggen innan.. Den är i så fall absolut värd att nämnas igen!
 
 
Detta är en blogg som jag läser varje dag, den gör mig glad! Det är en tjej som heter Linda som skriver om sin islandshäst som hon kallar Fifa. Hon skriver även allmänt om sitt liv. Jag gillar denna bloggen eftersom Linda är en sjukt snäll och ödmjuk tjej, hennes häst är jag dessutom förälskad i! Linda skriver bra, har vettiga åsikter som alltid är intressanta att läsa om och jag har fått en bra kontakt med henne över nätet. Alltid roligt! Det känns som jag känner Linda och Fifa, inte fullt ut såklart. Bloggen är helt enkelt underbar! Den är personlig, rolig, fina bilder, intressant och skrivs av en fin tjej!
 
 
 
 
 
 
 
 

Som en nojig mamma.

Datum: 2012-07-11 /18:42:00 / Melroose & Tindra /  
Något som jag tror ingen har missat i min närhet är att jag nojar som en oroande mamma över en sak...
 
Melroose flugtäcke, behövs det eller inte?!
 
Det är nämligen så som ni vet, så är M extremt känslig för broms, blinningar, hästflugor osv. Hon har ett täcke + huva som fungerar suveränt. MEN! Vädret har varit så ostabilt det senaste och vår bil är trasig (suckar stort)... Så jag kan inte ta mig till stallet snabbt eller spontant just nu. Bor ca 25 min bilväg från stallet. Det innebär om man ska ta sig till stallet utan bil, får det bli två bussar. Dessa bussar passar inte varandra bra om man säger så. Jag menar två timmar sammanlagt, inklusive väntan?!?! Om man har tur tar det ca 1 tim och 5 min inklusive väntan... Jag och Robban har möjligheten att låna en lägenhet i Alingsås under sommaren, då är det ca 5 min bilväg till stallet. Men nu har Robban jobbat natt i ett par veckor härute, så då passar det ej bra att bo i alingsås. Vi letar iaf egen lägenhet i Alingsås, men det är inte så lätt att hitta, plus att tillfället ska passa.
 
Iaf, när det regnar massor så kan inte M ha på sig flugtäcket. För det blir dyngsurt, regnar igenom, blir tungt, äckligt och obekvämt. När man då tar av henne, så kommer det nästa dag strålande sol och kvav luft. Då måste flugtäcket på igen. Så är det fram och tillbaka. Ja, ni förstår. Så jag har tur som har världens bästa stallkompisar som hjälper mig med detta. Nu har de inte behövt slava så mycket för mig, haha ;) och snart SKA bilen vara fixad. Jag och Robban ska även bo i lägenheten till helgen. Då behöver jag inte gå och oroa mig.
 
Fick bekräftat från min medryttare att hon klarade sig utan flugtäcke just nu och verkade nöjd, då kan jag pusta ut! Jag hade aldrig oroat mig över detta, om det inte var så att jag vet att hon kan springa ihjäl sig pga av de jävla insekterna.
 
Kära väder, jag skulle bli hemskt nöjd om du kunde bestämma dig någon gång.
Tack för mig. (Nu fick ni en lång roman angående detta ^^)
 

Håruppsättning till dressyrtävlingen

Datum: 2012-07-11 /17:40:00 / Melroose & Tindra /  
Grejerna kom idag!! Så himla fint, men tyvärr var 4 av de 10 glaspärlorna trasiga i kuvertet redan när jag öppnade... Har mejlat angående detta, väntar nu på svar. No hard feelings, vill bara att grejerna ska vara hela! Är så himla nöjd annars! Ni får två halv-kassa bilder på grejerna först ,de gör inte sakerna till rättvisa. 
 
 
 
Allt är köpt av Gunilla Ingvarsson förutom donuten, den köpte jag i thailand.
 
Men min kära mor gjorde en snabb test-uppsättning iaf. Tycker själv att det blev riktigt fint! Sen kommer mamma göra det mer noga såklart till tävlingen. Detta var bara ett test, ååh är lyrisk över hur fint det kommer bli.
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Melroose kommer inte vara bäst, men vi ska iaf vara snyggast ;D
 

Dressyrtävling!

Datum: 2012-07-11 /15:29:26 / Melroose & Tindra /  

Allting är klart med licenser osv. Nu väntar jag bara på att tävlingen ska öppna sig för anmälan!! Kollar in flera gånger om dagen! Ska bli sååå kul!! Men kommer vara dö-nervös.


Depp i ösregn.

Datum: 2012-07-10 /16:28:13 / Allmänt /  

Usch, känner mig omotiverad till det mesta just nu. Tänkte ta mig en springtur med Tindra, men har feberfrossa och det ösregnar... Har alltså inte så mycket mer intressant att skriva. M vilar som sagt och jag är tråkigt deppig.


Ute på promenad

Datum: 2012-07-09 /22:06:39 / Allmänt /  

Mysigt såhär på kvällen!


Melroose sommarvila

Datum: 2012-07-09 /15:40:34 / Melroose & Tindra /  

I torsdags började M sin 2 veckors vila. Så pysslar bara med henne just nu! Igår fick hon sig ett ordentligt bad och stor-rykt. Grejade med henne i nästan tre timmar, hon njöt av uppmärksamheten! Idag var jag där och kollade till henne och satte på flugtäcket. Det är HEMSKT mycket broms nu, även blinningar och hästflugor - FY FAN! Hatar dem så jag kan svära. Jag hatar dem eftersom jag ser hur ont hästarna har av dem. Melroose är extremt känslig dessutom..!! Men flugtäcket är grymt bra! Det märks att vilan var välbehövlig, nu är hon sitt alerta och gosiga jag. Så fort hon får syn på mig går hon till grinden och väntar på att bli hämtad. Sen vill hon inte att jag ska gå, sötnosen. Förresten så har den väluppfostrade Tindra försvunnit... Nu trotsar hon mig som en rebellisk tonåring. Okej, hon är inte så extrem. Hon är snäll och duktig för det mesta. Men när hon väl trotsar... Aaah, blir galen! Har ni en bra sommar? Hoppas det! :)


Veckans outfit

Datum: 2012-07-08 /23:20:02 / Veckans outfit /  

Marie och Excellent charm http://ettbenivarjehorn.blogg.se/


Är med och tävlar! Jag som älskar eskadron!

Datum: 2012-07-06 /22:19:17 / Bloggtävlingar /  
 
 

Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-07-06 /22:11:23 / Bloggtävlingar /  
Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos http://horsemeup.se för 1000:-
 
 
 
 

Regniga fredag

Datum: 2012-07-06 /21:58:53 / Melroose & Tindra /  
Ville bara kika in och säga att allt är bra. Förutom att jag är så jäkla allergisk OCH förkyld. Men Tindra och M mår bara fint! Vi önskar bättre väder bara... Melroose var med på hoppträning i onsdags och det gick SUPER-bra. Hon hoppade studs för första gången och det gick mycket bra. 
 
Det blir/är lite sporadisk uppdatering här just nu, hinner typ aldrig sitta framför datorn. Blogg.se appen måste fixas nu! Min vän Anna har kommit hit idag och vi förbereder för min pappas 50-årsfest för fullt. Imorn kommer det massa trevligt folk hit!
 
Kram på er! Hoppas allt är bra.
 
 
Melroose som åring <3

Fina plastronger från equidesign

Datum: 2012-07-04 /11:15:00 / Allmänt /  
 
 
 

Grejer till håruppsättning

Datum: 2012-07-03 /19:56:00 / Allmänt /  
Har sökt runt lite nu efter grejer till min håruppsättning jag ska ha på tävlingen i augusti, har äntligen funnit fina grejer till bra pris! Det är Linns (som bloggar på: http://dressyrmupparna.se) mamma som säljer dessa. Bilderna är alltså lånade därifrån.
 
MÅSTE verkligen beställa! Så fina.
 
 
 
 
 
 
Inspiration
 
 
 
 
 
 
 

Hej på er, mattes läsare!

Datum: 2012-07-03 /15:14:14 / Melroose & Tindra /  
Matte har så fullt upp att jag får kika in och skriva här. Vi var på en fest i lördags, själv tycker jag det är överskattat. Bara massa folk, ute väljer de att bara också - frivilligt när inte solen skiner..! Knäppt. Själv låg jag under en filt inomhus och gottade mig.
 
Innan detta så var vi och hälsade på min vän Melroose, vi gick ut till den stora öppna ängen. Jag älskar att vara där, vill bara springa lös. Men det får jag tydligen inte. Pussade självklart på Melroose, men det blev jobbigt när de andra bjässarna ska komma så nära. Att de inte märker att jag inte vill?! Jag visar det ju så tydligt, suck... De är inte så smarta som mig helt enkelt.
 
På söndagen latade jag mig nästan hela tiden, matte var sjuk så då sympatiserar jag med henne. Om jag själv får välja så får de flesta dagar se ut såhär! Bara ligga nära matte, under en filt.
 
Igår var vi i "stallet" som min familj kallar det. Känner alltid igen mig, för jag älskar att åka dit! Men... De låter mig inte springa lös, förstår inte varför?! Gnäller högljutt när jag inte får det, men till slut märker jag att det inte är någon idé. Då väntar jag och trånar efter ögonkontakt. Det finns så mycket gott att äta på i stallet, sen tycker jag det är viktigt att vakta. Vem som helst får inte komma till stallet, min familj verkar inte tänka ett dugg på att skydda sig själva. Men jag kan ju inte göra detta ordentligt när jag inte får vara lös. När jag väl fått skälla ut nya människor som kommer dit, så brukar de mest fnissa åt mig. Tänk att de inte förstår hur tuff, stor och stark jag är. Dessa människor, jag säger då det... Missuppfatta mig inte nu, jag ogillar inte främlingar och skulle ALDRIG bitas. Jag är väääärldens snällaste.
 
Matte red iaf runt på Melroose, alltid konstigt när hon är där uppe. Men jag är van, sitter gärna och tittar på. Men vill helst vara i någons famn under tiden. Såg att matte var ganska frustrerad, Melroose var tydligen stel och tjurig. Blir ledsen när jag ser matte sådan, vet hur hård hon är mot sig själv. Då brukar jag överösa henne med pussar och kramar, men det går ju inte när hon sitter där uppe... Märkte mot slutet att matte och Melroose var gladare igen, min mormor berömde dem båda mycket. Så det måste ju gått bra!
 
Eftersom det var morfar som höll i mig, så drog jag iväg som tusan efter matte och Melroose när de red tillbaka till stallet. Då började morfar springa, det tycker jag är kul! Hihi, skulle aldrig få dra iväg med husse. Så man får passa på!
 
Sen var jag, matte och husse i parken igår. Där älskar jag att vara också, för där får jag springa lös! Jag sprang snabbare än vinden! Hoppade upp på saker och kom varje gång husse eller matte ropade (stolt).
 
Idag tog vi oss en rejäl sovmorgon, jag behöver min skönhetsömn och är riktigt morgontrött. Sen har dagen spenderats mycket i trädgården jag har grävt och luktar mossa. Matte sa något om att ta ett bad. HJÄLP, det vill jag inte, burr....!! Vet inte hur resten av dagen ser ut, men matte har sagt något om att vi ska åka bil med husse. Wiho!
 
Ha det bra!
Glöm inte: Sov, gosa, busa och pussas!
/ Tindra
 
 


Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.