Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-11-30 /17:54:54 / Bloggtävlingar /  

http://www.tillhund.se/


Glädje!

Datum: 2012-11-30 /15:22:15 / Allmänt /  

Såna här dagar blir man glad när man går in på en av sina favorit-bloggar och ser en såhär glad tjej!

Fifa utstrålar verkligen busighet och lycka! Tack Linda för att ni just gjorde min dag lite bättre!

Bilder lånade från: http://mittangsull.blogg.se/


Mår inte topp...

Datum: 2012-11-30 /14:53:58 / Allmänt /  

Fick åka in med ambulans till akuten igår, till östra sjukhus... Pga ett astmaanfall. Så har spenderat hela natten och morgonen där. Känner mig som en trasa just nu... Ligger under täcket och gör ingenting, har knappt fått någon sömn. Så har tyvärr ingen intressant uppdatering idag..

Ta hand om er!


Lycklig tjej!

Datum: 2012-11-29 /20:56:16 / Melroose & Tindra /  

Melroose har aldrig mått så bra som hon gör nu. Det känns bra i hjärtat att se henne lycklig. Min kanelbruna älskling. Åh, jag älskar henne så mycket! <3

Bild från idag när hon hälsade på mig utanför sadelkammaren, sötnosen.

"Har du godis till mig matte?"


På måndag

Datum: 2012-11-28 /12:19:15 / Melroose & Tindra /  

Är det dags för Melroose att klippas!


<3

Datum: 2012-11-27 /18:59:07 / Allmänt /  


Lediga dag!

Datum: 2012-11-27 /14:00:38 / Melroose & Tindra /  

Så härligt att vara ledig idag, det var välbehövligt! Har sovit väldigt dåligt den senaste veckan och har mycket ont i nacken... Behövde sova ut och ta det lugnt.

Idag ska jag och Robban in till stan och köpa en adventsljusstake, sedan ska vi till stallet! Tänkte att Melroose ska få longeras lite, det var ett tag sedan.


Full rulle!

Datum: 2012-11-26 /23:09:41 / Melroose & Tindra /  

Praktiserar-stallet-äter-sover(försöker äta o sova iaf)

Så ser mina dagar ut. Ingen tid för något annat. Imorn är jag iaf ledig, hinner alltså åka till stallet innan det blir mörkt! Detta tråkiga väder med halv storm, ösregn HELA tiden och bara ett par grader är sämst...! Vill mycket hellre ha snö än lera och mörker.

Jag är inte alls bitter...

Bra citat idag på kontoret:


Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-11-25 /23:43:37 / Bloggtävlingar /  

http://lamias.se/?p=8299#comments

Favoritprodukt: http://www.abnianhastsport.com/hst/sadeltillbehr/schabrak/hello-kitty-schabrakset-med-luva


Explosivt litet monster

Datum: 2012-11-25 /20:17:25 / Melroose & Tindra /  

Tänk att igår kunde jag sitta med enhandsfattning och långa tyglar när jag red Melroose.

Idag fick jag ha kort tygel hela tiden och vara uppmärksam. M var som ett litet explosivt monster idag. Precis när vi skulle rida iväg så började det regna, sen kom det piskande snöblandat regn. Detta var inte poppis hos fröken Melroose.

Hon började pipa och studsa på stället och vilja kasta sig hemåt. Med hjälp av Robban tog jag kontroll på situationen. M visste inte riktigt vad hon ville, för hon tyckte samtidigt det var otroligt kul att vara ute och rida. Hon var pigg med öronen framåt. Hon var en blandning mellan lycklig-överenergisk-busig-trotsig och tittig. Då sitter det inte bara i kroppen utan även i huvudet, så det dyker upp en och annan liten monster-räv.

Såhär bra trivs hon på sitt latex-lindade Novabett iaf:


Brist på tid.

Datum: 2012-11-25 /13:03:47 / Melroose & Tindra /  

Bloggen får lida lite, har inte riktigt haft tiden till den. I fredags jobbade jag mellan 12.00-21.00 trivs super-bra på min praktikplats!!

Igår hade jag och Robban dejt :) Vi åt thaimat och var på bio. Vi såg Twilight - Breaking dawn part 2. Säger bara en sak: FANTASTISK.

Sen umgicks vi med några kompisar som nyss skaffat valp, hundarna lekte lite och vi kollade film.

På förmiddagen skrittade jag ut en sväng på Melroose, så himla mysigt. Vi tog det bara lugnt och njöt av stillheten. Lite trav tog vi också, hon var pigg och glad utan att vara studsig!


Önskelista till jul

Datum: 2012-11-22 /19:29:00 / Melroose & Tindra /  

- Kastruller
- Stekpannor
- Djupa tallrikar
- Blockljus, doftljus
- Badlakan

- Raggsockar
- Långklänning
- Långkjol
- Myskläder

- Målardukar
- Penslar

- Kläder till Tindra

- Svarta ridbyxor
- Fleecetröja
- Orange schabrak + orange lindor
- Bright green setet från BR
(se bild lånad från tophorse.se)


Härliga onsdag!

Datum: 2012-11-22 /14:10:00 / Melroose & Tindra /  

Igår var det en härlig dag!

Var min första dag på praktiken och det gick super-bra! Trivs verkligen och det känns HELT rätt att hjälpa och vårda människor. Blir varm ända in i själen.

Sen red jag min toka! Äntligen!!! Hon var explosiv och hyper-känslig. Inte olydig utan bara så himla lycklig. Från skritt drog hon iväg i värsta bockrepan, jag hängde nog lite löst där ett tag. Haha! Hon pep, galopperade på stället och ville inte ta det lugnt. Tillslut lugnade hon ner sig men var fortfarande framåt. Lycklig tjej som hade matte på ryggen igen, sötnosen.

Efter det fick M nya skor och skötte sig exemplariskt!


Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-11-22 /13:03:57 / Bloggtävlingar /  

http://www.showjumper.se/?p=8300#comments


Mina prinsessor.

Datum: 2012-11-20 /14:33:54 / Melroose & Tindra /  

Älskar er!


3 år och 10 månader

Datum: 2012-11-19 /19:36:54 / Kärleken /  

Jag är så oerhört tacksam att jag har Robban. Han finns alltid där för mig och stöttar mig i allt. Vill bara att alla ska veta vilken fantastisk människa han är!

Robban är min underbara fästman. Han är fin, musikalisk, omtänksam, rolig, sexig, trygg, tokig, pålitlig, energisk, självsäker, spännande, jordnära, smart, driven, självständig, naturlig, ärlig, snygg, äkta, mysig och kaxig när det behövs.

Han är allt jag vill ha. Verkligen en drömprins, är så lyckligt lottad. Han är såklart mycket, mycket mer. Han är den bästa att sova med, varm och go. Vill alltid mitt bästa och får mig att skratta. Vi delar samma värderingar och de flesta åsikter. Jag kan prata med honom om allt. Jag är en väldigt djup person och stor tänkare, så vi har många pratstunder.

Han klär sig så snyggt, är mån om sig själv men absolut inte för fåfäng. Han har fint lockigt hår och det vackraste leendet på jorden! Jag drunknar i hans vackra ögon och han har otroligt fina drag i ansiktet. Hans kropp är sexig och är absolut lagom lång.

Robban luktar alltid gott, älskar hans doft.
Älskar hans röst, den är trygg och sexig.

Robban är så himla bra med både djur och barn! Alla djur och barn tycker om honom, det är så naturligt. Han tycker om naturen och vill bo på landet som jagz Hans största passion är musiken, han kan lära sig allt. Men det han är bäst på är att spela saxofon, så grym! När han spelar gitarr så bara jag slappnar av och lyssnar, blir tårögd på ett skönt sätt av hans sång. Åh, han är helt enkelt fantastisk!

Nu låter han perfekt - ja det är han. Men även solen har sina fläckar och jag älskar Robbans fläckar. Det finns ingen som är så genuint fin som honom.

Från första stund visste jag att han var min själsfrände. Han är den enda person som jag blottat hela min själ för och han flyr inte. Han är mitt skydd i stormen, skulle göra allt för honom. Jag vet vad äkta kärlek är och det är det som vi har. Det är att vara ett vi utan att förstöra ett jag.

Kan skriva hur mycket som helst verkligen. Robban är en unik människa, han tar andra för den dem är och skulle aldrig vara elak. Han är en mjuk person, har aldrig haft något behov att vara tuff. Han är den manligaste jag träffat någonsin - vågar vara sig själv.

Jag älskar Robban, av hela mitt hjärta.
Med dig, är det rätt.


Först bröt jag handleden och nu har jag magsjuka...

Datum: 2012-11-19 /16:22:01 / Melroose & Tindra /  

Blir deppig av abstinens... Vill rida min fina tjej nu! Känns som en evighet sen...


Tindra blev BIM!

Datum: 2012-11-18 /20:23:43 / Melroose & Tindra /  

Igår på utställningen skötte Tindra sig fantastiskt bra! Det tog väldigt lång tid och var kallt.

Men när det väl var vår tur så gick det så bra! Tindra gick verkligen fint och hon vann i sin klass; unghund, först oh främst! Blev så glad! Det visade sig sen att hon var den bästa tiken, så vi gick till final! :D Där mötte vi den bästa hanen, som var mycket fin och rastypisk. Hängde inte med i sinnet alls, vi gick bara och sen ställde jag upp henne. Då sa domaren att Tindra blev BIM (bäst i motsatt kön) och hanen BIR (bäst i ras). Blev otroligt glad och stolt över min fina tjej!

Hon var alltså 2:a i sin ras på en utställning som svensk rasklubb för italiensk vinthund höll i! :D

Hade varit stolt och nöjd vilket resultat hon än fått. Men självklart var detta extra kul! Jag och husse är så stolta över vår älskling <3


Äntligen!

Datum: 2012-11-16 /12:13:52 / Allmänt /  

Nu har jag gjort det andra provet och det kändes super-bra! Sitter och belönar mig själv med en chai latte. Ska kika efter lite julklappar.

Nu blir det 4 veckor praktik framöver!


Snälla, snälla tomten!

Datum: 2012-11-15 /22:42:29 / Melroose & Tindra /  


Såg just det snyggaste setet någonsin! Längesen något väckte sådant enormt ha-begär som detta gör! Vill ha!!! Galet snyggt.

Så snälla, snälla tomten kan jag och Melroose inte få detta i julklapp?

Bilden lånad från tophorse FB-sida: http://m.facebook.com/pages/Tophorse/158360324214273?id=158360324214273&_rdr


För exakt 1 år sedan

Datum: 2012-11-15 /21:41:14 / Melroose & Tindra /  

" Jag, Robban och Tindra åkte till stallet medans det var ljust idag. Vi hade med oss fika och Tindra fick ha sin gosiga tröja. Glad var hon för det, vi har ju minusgrader här nu. Burr!

Det var en glad Melroose som stod och väntade på oss. Men när jag skulle hoppa upp trotsade hon en del. Till en början sparkade hon varje gång jag satte foten i stigbygeln.. Sedan testade hon att backa o backa o backa. När hon märkte att det inte lönade sig så stod hon bara helt stilla.

Det var inte bara trots utan hon var även taggad idag, trippade på stället och småstegrade sig. För det skulle gå fort-fort enligt Busan.

Men skritturen gick super-bra! Inget mer trots, utan bara öronen framåt i en frisk skritt.

Jag känner på mig att snön kommer komma snart. Ser ej fram emot det.
Fast snön känns bättre än den förbannade isen som sätter sig fast överallt. Nästa gång hovis kommer så ska hon få snösulor. Då kan vi rida i snön utan problem iaf!

Snälla tomten ge oss inte en till fruktansvärd vinter. Bara lite lagom runt jul och i januari. Det är okej i februari, men skippa den decimeter-tjocka isen.
Jag är redan klantig utan massa is..

Så jag + Bambi (Melroose) + is ÖVERALLT = katastrof. "


Nov. 15, 2012

Datum: 2012-11-15 /18:44:59 / Allmänt /  


Melroose till tandläkaren

Datum: 2012-11-14 /15:39:43 / Melroose & Tindra /  

Kom nyss hem efter ett litet äventyr idag. Vi har varit iväg med Melroose till tandläkaren. Hon var väldigt fin i munnen (för att vara unghäst) det såg mycket bättre ut än för ett halvår sedan!

Tänderna hade lite vassa kanter som orsakat lite småsår på tungan och ett pytte-pytte-litet sår längst bak i munnen, pga det. Alla hennes vuxentänder har kommit upp, de är bara inte fullt utvecklade än.

M har en väldigt liten mun, så det är svårt med plats för allting där inne. Så minsta lilla en tand blir vass orsakar små sår, eftersom det är så trångt. Skönt att höra att det såg mycket bättre ut iaf! Hennes snedhet hade blivit mycket bättre också!

Det händer mycket och växer snabbt i munnen på dessa unghästar, så vi ska tillbaka om ett halvår igen. Det är viktigt att tänka på det ni som har unghästar, det händer saker snabbt fram tills att de är 7 år. Sen växer faktiskt tänderna tills de är 15 år!!

Känner mig helt trygg med veterinären och Melroose skötte sig fantastiskt bra! Fina tjejen, hon gick på transporten vid lastningen och var så väluppfostrad på kliniken.

Nu ska jag plugga på om matspjälkningsorganens anatomi och fysiologi.........

Ha det bra!


Fantastisk tävling! Var med du också!

Datum: 2012-11-13 /19:36:47 / Bloggtävlingar /  

http://ccdressagestyle.blogg.se/


Horslyx mini slicksten

Datum: 2012-11-13 /12:42:02 / Melroose & Tindra /  

Var på gekås i Ullared i lördags. Där köpte jag bl.a. en slicksten till Melroose med massa nyttigheter i. Tänkte använda den som belöning/stretching och vid tillfällen där hon kan behöva distraheras (klippning, tvättning osv).

Men just denna smaken var hon inte direkt förtjust i. Den heter respiratory, med smaken av menthol, anis och eucalyptus.

Se på klippet vad hon tyckte:

http://youtu.be/SA6EnVcfd5s


Bilder från Melroose första tävling 2/9

Datum: 2012-11-12 /13:52:43 / Melroose & Tindra /  

Del 3 <3


Bilder från Melroose första tävling 2/9

Datum: 2012-11-11 /15:41:41 / Melroose & Tindra /  

Del 2 <3


Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-11-10 /00:57:51 / Bloggtävlingar /  

http://carlssonpataket.se/?p=12361#comments

http://www.avantiafritid.se/


Bilder från Melroose första tävling 2/9

Datum: 2012-11-09 /22:26:37 / Melroose & Tindra /  

Del 1 <3


Högst upp på Melroose önskelista!

Datum: 2012-11-09 /16:41:59 / Melroose & Tindra /  

Står det en ryggvärmare från back on track

Hon har lite problem med spänningar i ryggen, speciellt när det är regnigt och kallt. Därför skulle denna vara perfekt! Alternativt att hon hade den under sitt täcke en stund på dagen, eller före och efter arbete. Vet iaf att vi skulle få väldigt mycket användning av den! Så snälla jultomten?

På resten av önskelistan står det: godis, morötter, mat och kärlek ^^


Lite hoppning!

Datum: 2012-11-09 /15:17:12 / Melroose & Tindra /  

Igår hade jag lektion för Melroose och Michaela igen. De hoppade lite och Melroose verkligen älskade det!

Hon blev super-taggad och bara sög mot hindret. Det var så det spritte i hela hennes kropp efter hindret, hon bockade och var så söt! Det är underbart att se henne så lycklig, hon tycker verkligen om att ridas på ridbanan nu.

Längtar galet mycket tills min hand är bra och jag kan rida min fina tjej igen!

Tänk att denna plutt har blivit så stor <3


Twilight

Datum: 2012-11-08 /22:48:33 / Allmänt /  

Oh my, nu är jag ett twilight-fan. Finns inte ord.


Duktiga tjejer!

Datum: 2012-11-08 /13:23:11 / Melroose & Tindra /  

Igår hade jag lektion för Michaela och Melroose. Det är en tjej i stallet som hjälper mig med Mellisen nu när jag brutit handen, är väldigt tacksam. Det var hennes häst jag red när jag skadade mig ;)

M gillar iaf henne riktigt mycket, hon trivs med hennes ridning och jag känner mig helt trygg! Hade en liten dressyrlektion för dem igår i regn o mörker. Melroose var riktigt pigg och framåt! Vilken power hon hade i sin kropp :D Hon fick ut steget riktigt bra och busade av glädje i galoppen. Lite tempoväxlingar gjorde vi och att få M avslappnad. Det nya tränset testades också, super-fint var det och M verkade trivas. Det var riktigt roligt att se, de var båda sååå duktiga!

Efteråt masserade vi ryggen med lite liniment och satte på henne ett gott täcke. Det tyckte hon var härligt!

Har världens bästa sambo också! Puss på det!

Idag har jag gjort provet som gjort att jag suttit med näsan i böckerna duger runt typ. Det kändes bra! Bara att ladda om till två prov nästa vecka...!


Bilder från augusti 2012 del 2

Datum: 2012-11-07 /20:30:40 / Melroose & Tindra /  

Snyggingen Melroose!


Bilder från augusti 2012 del 1

Datum: 2012-11-06 /18:53:59 / Melroose & Tindra /  

Fina, underbara Melroose <3


Trying.

Datum: 2012-11-06 /14:43:55 / Allmänt /  

Just nu vill jag bara lägga mig under täcket, gå i ide eller något. Pga av skolarbete...

Sitter här med ett skolarbete framför mig och det känns hopplöst. Min hjärna har gått hem från jobbet, stuckit eller tagit en lång rast. Den är överfull och allting är bara rörigt.

Det hade inte känts lika jobbigt om det inte var så att jag tidigare var en plugg-maskin som gjorde arbeten på löpande band. Nu är det i stället pga mediciner, ångest och andra sjukdomstillstånd mycket svårare...

Hälsan, kan inte jag få min hjärna tillbaka, tack?!


Det snurrar i min skalle.

Datum: 2012-11-05 /21:02:10 / Melroose & Tindra /  

Har pluggar hela dagen utom 2 timmar som jag var i stallet och pysslade med bästa Melroose.

Nu tänker jag säga något jag aldrig trodde jag skulle säga: Snön kan komma nu tycker jag!
Jag är så TRÖTT på all den blöta leran... Melroose var en riktig skitgris idag med lera nästan överallt. Är trött på alla leriga hagar, leriga täcken, leriga/blöta svansar, leriga ben och lera i ansiktet..!!

Nu är jag alldeles yr i huvudet av allt pluggande. Så nu ska jag bara slappa. Ha det bra!


Speciella saker om Melroose!

Datum: 2012-11-04 /15:55:49 / Melroose & Tindra /  

- Varje gång hon äter mat ur krubban ska hon slicka på saltstenen, med mat i munnen. Behållaren kan bli halvfull med mat efter en dag!

- Hon är så känslig om sina ben att det går inte att ha vanliga transportskydd på henne. I stället har hon lindor + paddar och boots på alla fyra.

- När man rider och hon är pigg, så piper hon högt av glädje och det spritter i hela kroppen!

- Hon älskar att tugga på grimskaft.

- Det händer ytterst sällan att hon blir rädd för saker, hon är väldigt nyfiken av sig. I stället för att skygga vill hon gå fram och nosa på saker.

- Det finns inte en enda häst som Melroose inte fungerar ihop med. Hon blir vän med alla!

- Trots att hon är en väldigt social och sällskaplig häst, så har jag aldrig mött en häst med så stor integritet. Hon är tydlig med vad hon tycker, känner och vill. När hon väl är gosig är hon super-gosig.

Detta är lite saker om Melroose som gör just henne unik :)


Lördagsmys <3

Datum: 2012-11-03 /11:22:26 / Melroose & Tindra /  


Fredag med fullt upp!

Datum: 2012-11-02 /22:25:58 / Melroose & Tindra /  

Kom hem från någon timma sedan och är helt slut. Tänkte jag måste berätta om vad jag gjort idag!

Gick upp tidigt imorses, skulle med klassen till räddningstjänsten. Vi hade en liten brandutbildning.

Väl hemma igen, så märkte jag att Tindra hade kramper i magen i mellan åt. Vi blev väldigt oroliga... Magen var extremt spänd och svullen. Jag misstänkte att det var svår magkatarr. För hennes mage var tom, hon ville inte äta och den lät väldigt mycket. Robban masserade hennes mage. Tindra blundade och njöt av massagen, det gav resultat! Sedan gick vi ut med henne, så magen skulle komma igång och bajsa. Efter ett tag bajsade hon och det såg bara fint ut - lättnad.

Väl inne så mådde hon bättre. Jag bytte om för vi skulle ju iväg till stallet! Vi skulle nämligen iväg på ett litet äventyr.

Melroose blev väldigt glad att få se oss. Vi tog in henne och gjorde henne fin. Robban lindade hennes ben med paddar (första gången någonsin han gjorde det och det blev GRYMT bra!) Sen satte vi på boots på alla fyra - för Melroose skulle ut och åka transport!

Vi skulle till Lena Hedman, hon hade 10-års jubileum idag. Så Melroose skulle kollas igenom med en värmekamera och båda sadlarna skulle kollas. M var fräsch, bara lite värmeökning i ryggen. Hon var alltså spänd där. Så ett back in track täcke ska inskaffas! Hoppsadeln behövdes stoppas om lite också, troligtvis har den tryckt lite. Så den lämnades hos Lena för att stoppas om!

Iaf så skötte sig Melroose helt fantastiskt! Jag är så imponerad och stolt!!! :D :D När vi lastade så gick hon rakt på och Robban var med o hjälpte mig med allt. Trots massa ösregn är jag så lycklig idag! Tindra mår bra nu igen förresten. Så är så lycklig som har mina underbaringar <3


Robban longerade idag!

Datum: 2012-11-01 /18:41:10 / Melroose & Tindra /  

Jag har världens bästa kille som hjälper mig så mycket nu när jag är skadad. Idag longerade han Melroose alldeles själv med min hjälp! Det gick så himla bra, Melroose tyckte det var riktigt roligt och skötte sig prima!

När vi hämtade henne i hagen så kom hon till oss i full galopp. Mitt hjärta smälter varje gång hon gör det. Åh, älskade Melroose <3

Såhär fint bor Melroose:



Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.