Perfektion <3

Datum: 2012-09-28 /17:56:29 / Melroose & Tindra /  

Första tävlingen.


Hoho!

Datum: 2012-09-16 /22:34:29 / Melroose & Tindra /  

Här är det tyst och anledningen till det är att jag ej har tillgång till dator och internet.. Vill blogga!

Imorn byter Melroose hage till "vinterhagen" och fodringarna + stalltjänsterna sätts igång, tycker det känns bra! Gillar att ha rutiner.

Imorn sitter jag även i skolbänken igen och påbörjar min vård-utbildning!

Just nu ska jag fortsätta gosa med Tindra. Hon är så kärleksfull, världens bästa vovve <3
Ha det så bra allesammans!


Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-09-15 /20:02:14 / Bloggtävlingar /  

http://carlssonpataket.se/?p=11366#comments

http://www.chevalridsport.se/


Lite hoppning.

Datum: 2012-09-10 /21:20:07 / Melroose & Tindra /  

Jag har börjat med en ny medicin, som ger mig väldigt jobbiga biverkningar så M fick en mini-vila i helgen. Hon brunstar även nu. Det var därför hon var så grinig förra veckan, hon blir ju alltid det precis innan högbrunst. Nu är hon gosig i stället, men går emot skänkeln ibland (förståeligt). Men under sin högbrunst är hon faktiskt väldigt positiv!

Idag gnäggade hon sådär mysigt när hon kom till mig i hagen, åååh vad jag älskar henne!

Tänkte iaf inte sätta ribban högt, utan bara köra lite markarbete och ha skoj! Hon var väldigt framåt och gick i en trevlig form, vänster sidan var väldigt stel men mjukades sedan upp. Travade över lite bommar och sedan fick min vän Lina hoppa upp lite.

Både för att vi pratat om det tidigare och för att jag inte är helt 100 just nu. Det syntes direkt att Melroose gillade Lina! Hon gick riktigt fint - stolt matte! Sedan bestämde vi oss för att de skulle hoppa något litet skutt, även det gick mycket bra. M tyckte det var roligt att få hoppa!

Har tyvärr inga bilder.. Men har små korta klipp, men kan inte lägga upp dem nu :(


Gos

Datum: 2012-09-09 /14:03:09 / Melroose & Tindra /  

med min guldklimp.


Hej, jag heter Tindra

Datum: 2012-09-07 /10:45:26 / Melroose & Tindra /  

och sover inte riktigt som alla andra!


Ingen lust.

Datum: 2012-09-06 /22:21:42 / Melroose & Tindra /  

Just nu är Melroose inne i en trots-period. Blir bara deppig av att läsa hur bra det går för alla andra hela tiden. Självklart gläds jag med dem...

Jaja, just nu ska jag bara fokusera på att ta M ur den här perioden. Under tiden lär det eka tomt här.

Väntar på att få bilderna från tävlingen. Kommer lägga upp dem så fort jag får möjlighet till det!

En deppig kram från mig.


Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-09-06 /14:42:18 / Bloggtävlingar /  

http://stockholmsjenna.se/?p=9742#comments


Sötisar <3

Datum: 2012-09-04 /22:50:35 / Melroose & Tindra /  Melroose tävlingsdebut 2/9-12

Datum: 2012-09-04 /18:32:03 / Melroose & Tindra /  

Hej på er! Tänkte bara berätta hur det gick i söndags, kan tyvärr inte lägga upp bilderna än...

Iaf! Vi var på Lerums ryttarförening och tävlade en Lc:1
När vi kom dit och lastade ur Melroose så reagerade hon som att hon inte gjort annat. Medans jag bytte om så promenerade min vän Anna med henne, då gick M lite i passage ibland och blåste upp sig! Haha, men under kontroll!

Gick ner till framridningsbanan och hoppade upp där. Hon var så himla duktig! Det var en bra framridningsbana, vi hade gott om plats för oss. Melroose låg på väldigt, orkade knappt hålla henne i galoppen. Var självklart glad över framåtbjudningen hon hade! Det är ju jag inte bortskämd med hemma på ridbanan direkt.

Men så ropar de mitt namn ca 10-15 min innan min starttid. Vad stressad jag blev..! Hade precis börjat trava. Tittade på min mamma och tänkte skynda mig iväg... Hade inte ens fått höra något "Å Julia Järnroos på Melroose kan göra sig redo" innan detta. Ryttaren som skulle starta efter mig hann dock bli rejält upprörd, så hennes vän gick och sa till att alla ska få starta på sin starttid. De kan ju inte bara ändra sådär liksom. Allt ordnade sig så jag skulle starta 08:45 som var bestämt innan, skönt!

När jag red in i ridhuset så släppte ALL nervositet! Det var bara jag och Melroose inne på banan, vi var ett team. När vi kom in på banan så blev M spänd direkt. Hon smög sig fram, fick stötta henne mycket. Det viktigaste för mig var att Melroose skulle få en riktigt bra upplevelse på hennes första tävling och vi skulle ta oss runt banan.

Vi kom även runt banan!! Det gick inte snabbt men jag brydde mig inte om det. Vet ju varför, det var så mycket som hände att hon fick svårt att fokusera på min skänkel. Men trots detta gick hon i en fin form och jobbade med mig! Hon gjorde verkligen sitt bästa! Vi hade en miss i vänster galoppen, hon fattade fel och i höger galoppen rusade hon iväg lite i fattningen.

Hade iaf en helt fantastisk känsla precis efteråt, ville bara krama och pussa på min fina, fina Melroose. VI GJORDE DET!!! Min bäbis skötte sig så himla bra.

Ville egentligen inte hämta protokollet för vet att vad som står där ändå inte går att jämföra med den fantastiska känslan. Men gick och hämtade protokollet bara för att få det gjort.

Extremt självkritisk som jag är ville jag bara sjunka genom jorden när jag såg protokollet. Missuppfatta mig inte nu, förväntade mig inte något perfekt resultat eller ens i närheten och är mer än nöjd med Melroose. Men jag kan aldrig bli nöjd med mig själv eller det JAG presterar. Jag måste vara galen som ändå valt att hålla på med dressyren som är en ren bedömningssport. Jag gör det för jag älskar att rida dressyr!

Poängen var iaf: 56,66
och jag är helt otroligt nöjd med min tjej!!

Nu när jag kunnat få lite distans till allt och smälta det så känner jag inte alls att jag vill sjunka genom jorden. Eller att jag är sämst. Utan nu taggar vi om och tänker fortsätta! För enligt min mening så har jag världens bästa och finaste häst! <3


Hej på er!

Datum: 2012-09-02 /22:03:03 / Melroose & Tindra /  

Här får ni ett snabbt inlägg; tänkte bara säga att jag är SUPER-NÖJD med min pärla idag!!! Hon skötte sig så himla bra, blev bara spänd inne på banan (förståeligt).

Berättar mer imorn! Har bilder och film men de kommer upp någon dag som jag hinner!

Kram på er


Nervös

Datum: 2012-09-01 /12:08:19 / Melroose & Tindra /  

Nervösnervösnervösnervösnervösnervösnervösnervösnervösnervösnervösnervösnervösnervösnervösnervösnervösnetvösnervösnervösnervösnervösnervös


Vill tatuera in detta:

Datum: 2012-09-01 /01:15:09 / Allmänt /  Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.