Blandade bilder från praktiken

Datum: 2013-04-30 /18:18:04 / Allmänt /  

Trivs super-bra!


Det är inte varje dag man hittar ben i hästhagen.

Datum: 2013-04-28 /18:41:51 / Melroose & Tindra /  

Häromdagen gick jag igenom hagen och kollade så staketet var helt. Jag hade Melroose efter mig hela tiden, sötnosen!

Såg nåt skumt längst bort i hagen, det var ben. Hmm, undra vad det är för djur som släpat in det där? Det hör liksom inte till vanligheten att hitta det :p

Myste även massor med M och hade riktigt härliga kli-stunder. Åh, vad jag älskar min underbara häst. Vi har verkligen ett speciellt band, hon gör mig så lycklig!

Idag ska jag förresten rida efter 1 veckas mini-vila. Weeei!


5 saker...

Datum: 2013-04-27 /10:45:52 / Melroose & Tindra /  

1. Jag är väldigt noga med Melroose bädd i boxen. Pedantisk till och med.

2. Jag är väldigt allergisk mot hö och damm. Inte ultimat för mig att vara i stall-miljö egentligen.

3. Den tråkigaste stallsysslan är att putsa tycker jag. Något jag borde bli bättre på!

4. Jag tål inte smutsiga bett och schabrak med lager av gammalt smuts/hår på. *Ryser av obehag*

5. Melroose har spånpellets i boxen, är mycket nöjd.


Tystnad.

Datum: 2013-04-24 /11:31:12 / Melroose & Tindra /  

Det har blivit en ofrivillig liten blogg-paus för appen har inte fungerat alls... (Morr).

Melroose har iaf en veckas mini-vila nu. Hon behöver återhämta sig lite, för hon har gått väldigt hårt den senaste tiden, sen är hon inne i en väx-period nu igen. Så älsklingen får sig en välförtjänt vila!

I måndags fyllde min andra älskling år, Tindra blev 2 år! Grattis till henne!! <3

Började även på min praktik i måndags, trivs super-bra. Målarverkstan heter det och är en daglig verksamhet. Vi målar, trycker på tyg, syr, grejar med keramik och massa mer! Där ska jag vara nu i 4 veckor.

Men imorn är jag ledig för då är det Göteborg horse show + mässan som gäller! Är sjukt peppad! Ska ni dit nåt?


Lite hoppning - KUL!

Datum: 2013-04-19 /22:33:07 / Melroose & Tindra /  

I onsdags hoppade jag och Melroose lite i paddocken. Det var väldigt roligt!

Fick lite med på film. Har velat fram och tillbaka om jag ska ladda upp dem, har väldigt dåligt självförtroende i hoppning. Med Melroose känner jag mig inte det minsta osäker att hoppa. Vi hade verkligen kul och hon kändes så fiiin! Men när jag ser filmen så ser jag bara saker jag hade kunnat göra bättre. Kan iaf försvara med att de gångerna efter som inte kom med på film gick det mycket bättre!

Men nu tänker jag bjuda på dem, för detta är ju min blogg :) Jag är iaf väldigt stolt över Melroose och vi hade kul! Jag tycker verkligen hon är fin.

Här får ni se:

http://youtu.be/XKM9JDeM-T8

http://youtu.be/K7qxlfeJpuQ


Jag är med och tävlar!

Datum: 2013-04-19 /21:08:28 / Bloggtävlingar /  

http://lamias.se/bloggtavling-vinn-schabrak-fran-hj/


Inspiration - kök

Datum: 2013-04-18 /12:02:04 / Inspiration /  

Älskar att sitta och drömma mig bort om mitt och Robbans framtida hem. Köket är det rum som är viktigast tycker jag, där samlas man hela familjen.

Så här får ni se lite av hur mitt drömkök ser ut:


Snygga nyheter från rider by horse!

Datum: 2013-04-16 /15:29:37 / Allmänt /  

Finns att köpa hos: http://www.butikquse.se/


Upp och ner

Datum: 2013-04-16 /14:12:56 / Allmänt /  

Det här är min blogg. Jag skriver det jag känner för, både bra och dåligt.

Idag är det en dålig dag. Har sovit extremt dåligt den senaste veckan, så idag la min kropp av. Kan knappt stå utan att det blir svart för ögonen och orkar ingenting. Verkligen ingenting. Fast jag vill!

Sen har folk jag bryr mig om gjort mig ledsen. Känner mig som en dörrmatta som folk bara torkar av sin skit på. Allt jag ger får jag aldrig tillbaka. Ena stunden tvivlar jag på mig själv och andra på just de som sårar mig. Men det är svårt att bara sluta bry sig om någon som betyder mycket för en. Jaja, pratar väl lite i gåtor.

Har ett MEGA-prov på fredag och en tenta kvar att skriva... Say no more.

Men nästa vecka börjar min 4-veckors praktik, kul! Det är på daglig verksamhet, målarverksta'n. Tror jag kommer trivas och ha kul!

Tack och hej, nu har jag skrivit av mig för stunden.


Nöjd tjej

Datum: 2013-04-15 /21:20:26 / Melroose & Tindra /  

Igår red jag lite i paddocken på Melroose. Det var mest en check, var vi står just nu. Lite enkel dressyr.

Hon var verkligen fin och samarbetsvillig! Galoppen kunde jag samla som aldrig förr, så himla kul! Hon behöver fortfarande stärkas mycket i galoppen, men oj vad det hänt mycket. Att galoppera ute ger verkligen resultat! Vi gjorde även lite skänkelvikningar, det behöver hon träna på mer. Hon flyttar sig och blir inte tjurig. Men man märker att hon behöver komma loss mer. Speciellt för vänster skänkel. Krävde lite extra av henne genom att göra som en lösare framdelsvändning, jag får henne att flytta bakbenen och bli lite böjd i hela kroppen åt det håll jag vänder, bakbenen ska röra sig aktivt. (Svårt att förklara...) Sen travade vi såklart, växlade formen från låg till högre och tvärtom. Plus lite tempoväxlingar, de är guld värda!

Några saker vi behöver träna extra på i dressyren:

- Få Melroose mer liksidig.
- Träna sidvärtes.
- Aktivera bakdelen ännu lite till.
- Aktivera skritten.

Självklart ska vi ha kul! :D Men det har vi alltid.


Dregel-varning

Datum: 2013-04-14 /23:37:00 / Allmänt /  

Follow me, hingst f. 2010 (Galet att han är så ung!)

Bild lånad från: http://m.facebook.com/?_rdr#!/llfoto?ref=stream&__user=581752598

 


Älskade Cosmopolitan, jag saknar dig.

Datum: 2013-04-13 /21:25:54 / Melroose & Tindra /  
Bilder från precis när hon kom - strax innan hon åkte. I oberoende ordning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag, tisdag och onsdag

Datum: 2013-04-10 /14:23:15 / Melroose & Tindra /  

I måndags vaccinerades Melroose, så hon fick vila då och på tisdagen.

Jag pluggade verkligen hela dagen i måndags, skrev minst 30 sidor på datorn. Så var helt slut efteråt, bara att åka till stallet och mysa lite med M. Hästarna går ute till 20.00 nu, så himla härligt.

Igår vaknade jag vid 06-tiden med migrän så hela dagen spenderades i sängen. (lagom kul). Robban åkte och fixade i stallet, tack världens bästa sambo <3

Idag mår jag bättre och ska rida! Vårkänslorna fortsätter spira inom mig, så det blir en uteritt. Fylla på energi med bästa terapin. Så ska Tindra få springa med också!

Hoppas allt är bra med er! Kramar


Inspiration

Datum: 2013-04-09 /20:24:16 / Inspiration /  


Härlig vår-hälsning från Melroose!

Datum: 2013-04-08 /20:49:09 / Melroose & Tindra /  

Hej allihopa!

Jag njuter av solen som aldrig förr. Efter denna långa och kalla vinter är jag så glad över att det börjar komma gräs. Det finns inget att tjura över just nu, tänk om vädret kunde vara såhär jämnt? Hade varit perfekt! Hatar regn.

Matte har hängt med mig ut och gjort det som jag gillar allra mest. Rida ut i skogen, jag har en inre skogs-filosof som kommer fram helt och hållet på våra äventyr. Men för att det inte ska bli tråkigt förvandlas jag plötsligt till en vild leopard som springer snabbare än vinden! Märker hur lycklig matte blir då, hihi.

Jag är verkligen lycklig just nu. Livet kan inte vara bättre.

Frust / Melroose


Terapi <3

Datum: 2013-04-07 /12:45:26 / Melroose & Tindra /  

Igår red jag ut en sväng på Melroose i skogen, det var verkligen helt underbart. Vi tog oss över is, vatten och stora träd. I såna här lägen märker jag så tydligt att Melroose och jag är ett team. Hon tar sig verkligen fram överallt med mig, min älskade bergsget.

Vi hade tänkt köra galoppintervaller, men det var fullt av is på förbjudna vägen... Gillar vi inte..! Så vi galopperade på de ställen vi kunde. Vi flög fram snabbare än vinden. M är verkligen en riktig speed-häst. Hennes galopp blir bara bättre och bättre!

Idag blir det en uteritt igen, för jag känner att vi behöver det. Uteritt är det vi vill göra, njuta av solen och att våren är på ingång. Men bara för att vi rider ut så slappar vi inte bara, nä-nä. Om det är något som bygger kondis och muskler på M så är det våra uteritter! Det är varierad terräng och mycket klättring.


Idag är det begravning.

Datum: 2013-04-05 /12:47:12 / Allmänt /  


Melroose.

Datum: 2013-04-05 /10:44:00 / Melroose & Tindra /  
Speciellt med min häst

Jag ägde Melroose Mamma, Majka. Kommer aldrig glömma den dagen vi bestämde oss att betäcka henne. redan från den stunden kändes allt så rätt. Dräktigheten gick bara bra, tänk att det var ett litet liv där inne!

Den bästa dagen i mitt liv var när Melroose kom till världen. Majka hade en svår förlossning, så vi fick hjälpa att dra ut Melroose försiktigt. Sen stod hon där, min perfekta varelse. En långbent tös med utstrålning och en stor skjuten stjärn i pannan. Men så hittade hon inte till ljuvret.. Majka försökte visa henne med mulen i flera timmar. Nu var det riktigt kritiskt.. Alla andra gick ut ett tag, jag gick in ensam in i boxen. Jag visste att Majka litade på mig. Utan att fysiskt visa så försökte jag visa Melroose till ljuvret. två sekunder - hon hittade det! Jag rusade ut till de andra och tårarna sprutade. Vilken känsla, den är obeskrivbar.
 

Melroose växte mer och mer för varje dag som gick. När hon var ett år gammal så hände det som inte fick hända.. Vi fick avliva Majka, det kom så plötsligt. Från den dagen lovade jag mig själv att för evigt vaka och ta hand om min Melroose oavett vad. Det gick ett par dagar så haltade Melroose..

Vi åkte till klinik med henne och det visade sig att hon hade bärrandsröta i alla fyra hovar, varav det hade letat sig upp långt i tre. Speciellt en bakhov.. Jag visste inte vad jag skulle känna och säga. Melroose var tvungen att sövas ner och opereras. Kommer aldrig glömma veterinärens ord: "Det finns en liten chans att hon klarar det här, ni måste vara beredda på det värsta." Tiden gick så långsamt under operationen.

Plötsligt ringde dem från kliniken; "Hon är en riktig kämpe! Melroose mår jätte bra och operationen gick bra." Vilken lättnad! När vi sen kom till kliniken stod min ögonsten med alert blick och gnäggade till oss. Känslan är obeskrivbar som jag kände där och då.

Den jobbiga resan var inte slut där. Väl hemma fick vi sköta om hovarna varje dag, hon hade en lååång boxvila och gick med gips på tre hovar. När det väl var borta, så såg inte ens bakhovarna ut som hovar längre. Vi trodde hon aldrig skulle bli normal igen. Tiden gick och vi var envetna på att hennes hovar skulle bli bra igen. Det blev bättre och bättre. Hon var nästan helt bra efter ett år.
 


En dag när jag skulle hämta henne i sommarhagen så kom hon inte när jag ropade. Hon kommer alltid! Jag gick in i hagen ovetandes om vad som hänt.. Melroose hade fastnat i tråden. Hon stod helt stilla med ett rejält sår på höger bakben. Skräcken, tomheten och tårarna kom. Jag bet ihop och fick hantera det här. Vi tog in henne och ringde veterinär. Melroose hade tur, det var precis så att inte senan hade gott. Men detta skulle ta tid att läka. Dag ut och dag in kämpade vi med detta och det blev bra efter sommaren. Idag har hon ett ärr som påminner om detta.

Jaa, nu blir detta en mer historia om vår resa. Men det jag vill ha sagt är att Melroose är speciell för hon är en kämpe utan dess like. Hon har ett hjärta av guld och blir alltid glad att se en. Jag har ridit in henne själv och idag är hon en fantastisk 4-åring. Hon litar på mig så som jag litar på henne. Melroose är en unik häst.

Idag är hon helt frisk, har inte haft någon bärrandsröta på två och ett halvt år ungefär. Hon är lyckligare än någonsin och jag älskar henne över allt annat.
 

En Timp

Datum: 2013-04-04 /10:27:00 / Melroose & Tindra /  

Jag öppnar upp.

Datum: 2013-04-03 /15:56:00 / Allmänt /  
Jag fick en fråga på min tatuering om den betyder något särskilt, mitt svar är; ja, det gör den. Den har en stor och stark betydelse. Tänkte faktiskt dela med mig av delar av berättelsen bakom den. Jag har väntat på den dagen jag skulle vara redo att skriva om det. Så nu kommer det.
 
För många år sedan nu träffade jag min första riktiga kärlek. Han var perfekt. Jag var ung, naiv och kär. Jag var otroligt kär. Det första året vi var tillsammans var perfekt det med. Han var en bad boy, så många helger hade han varit i slagsmål så kom med diverse blåmärken, spruckna läppar osv. Men jag var aldrig i fara. Jag visste att han skyddade mig om det skulle hända något, han backade aldrig och smet undan.
 
Efter ca ett år började jag märka många skumma beteenden som jag tidigare inte märkt av. Han ljög för mig om allt, blev mer och mer svartsjuk. Minns såväl en dag som jag skulle ha på mig en kort jeanskjol, ni vet sån som var modern för några år sedan. Jag skulle ta på mig den så sa han plötlsligt: "Den där får du inte ha på dig, du ser ut som en hora i den." Jag tog illa vid mig och ifrågasatte varför han sa så. Det var bara en vanlig kjol och jag klädde mig inte det minsta horigt. Idag vet jag att jag skulle fly redan där, men jag var fast i hans nät. När jag ifrågasatte blev han väldigt arg. Jag fick inte ha något att säga om saken. Å detta var bara början.
 
Sakta men säkert tog han bort bit för bit av mig. Han trasade mig itu tills jag inte var någon egen Julia längre, jag var bara hans Julia.
 
Det fortsatte med kränkande ord. Dagligen kallade han mig "fitta, slyna, hora, äckliga slampa m.m" Alltid oprovocerat. Jag hade aldrig gjort honom något ont. Detta eskalerade till hot, han hotade att slå mig om jag lämnade honom. Självklart blev jag rädd, men trodde ändå att det var tomma hot. Tomma hot ur ilskan han bar på. Men det eskalerade mer tills jag var van vid att han kallade mig kränkande saker, hotade mig och till slut slog mig. Han hotade till och med att döda mig om jag lämnade honom vid flertalet tillfällen.
 
Jag var verkligen blind av kärleken. Jag stannade kvar av rädsla men också av blåögdhet. Jag var säker på att detta inte var honom, jag ville att han skulle bli så underbar som han var i början. Jag vet att du som läser detta nu förstår säkert inte. Det förväntar jag mig inte heller. Jag kan själv inte förstå till 100 procent, men jag vet. Jag vet vad jag kände, hur jag agerade och varför jag agerade som jag gjorde. Jag höll detta hemligt under hela vårat förhållande för att skydda honom, men också för att jag själv skämdes. Jag har alltid varit en stark och självständig person. Så hade jag låtit en enda person beröva mig på hela min själ. Då är man inte särskilt stark, tänkte jag. Jag ville inte visa mig svag för någon annan, att jag hamnat i en sådan situation. Jag skulle ta mig ur den ensam.
 
Jag var "ihop" med honom ca 3 år innan jag blev fri, sen var det ytterligare några år innan jag verkligen var fri. Det var en berg och dalbana. Varje gång som jag träffade honom fick jag ta emot både psykisk och fysisk misshandel. Varje gång. En gång när jag hade lämnat honom, så snodde han en bil och tog sig ut till mig vid 3-tiden på natten. Han vägrade släppa taget om mig, han hade mig hårt i sitt grepp. Jag var fast, det krävdes en oerhört stark inneboende styrka att våga fly.
 
Dagen då jag verkligen lämnade honom och ryckte mig fri, den dagen minns jag som det var igår. Det var vinter, isen och snön täckte landskapet. Jag var med ett par killkompisar och han ringde mig. Jag fick inte vara med dem, han tog sig dit och tvingade mig ut. Vägen hem har aldrig någonsin tidigare känt så lång men samtidigt så kort. Det var som en film, så surrealistiskt. jag stannade ett flertal gånger, gick ner på knä och bad om nåd. Jag förstod inte varför han var så arg på mig jämnt. Men han drog mig i håret om och om igen, tvingade med mig. Det var många minusgrader ute men jag minns inte ens att jag frös. Smärtan från tårarna och hans händer på min kropp tog över allt. Jag bad honom om och om igen att sluta med det som han höll på med. Sluta med alla lögner, all ilska, hat och våld. Han lyssnade inte. Han lyssnade aldrig på mig. Jag skulle bara gå och hålla käft annars slog han mig. Sista gången jag stannade sitter fastbränt i mitt sinne, djupt. Väldigt djupt. Jag var utmattad, gick ner på knä åter igen. Då såg jag till min skräck att han sträckte fram en kniv och sa: "Om du inte går så jävlar" Så tittade han på kniven och tittade på mig. Hans blick borrade sig igenom hela min själ, jag var avtrubbad och stelnade av rädsla men ändå tog likgiltigheten över mig,
 
Den dagen insåg något inom mig allvaret i min situation. Jag skulle ta mig ifrån honom, jag skulle slita mig loss innan det var för sent. Jag lyckades, kan knappt förstå det men jag lyckades.
 
Nu sitter jag här med en underbar fästman som jag älskar mest av allt. Ser tillbaka på denna tiden som en utanför-kroppen-upplevelse, kan knappt förstå att det hänt MIG men jag minns det såväl. Nu är det väldigt mycket mer än det lilla jag knappat ner här. Men detta är det jag får ur mig nu.
 
Min tatuering symbolerar FRIHET för mig. Jag är fri, jag tänker aldrig låta mig kontrolleras igen - aldrig.
 
Om det nu skulle vara så att det är någon där ute som läser detta och befinner sig i en liknande situation, hjälper jag väldigt gärna till. Jag vet vad man ska göra. Så tveka inte att höra av dig. Snälla ta det på allvar innan det är försent. Skriv en kommentar så mejlar jag dig. Jag vill hjälpa <3
 
 
bruises fades, but the pain remains the same

Briar som pensionär

Datum: 2013-04-03 /14:18:10 / Melroose & Tindra /  
Vill bara dela med mig av en helt UNDERBAR bild som jag såg på Facebook precis.
 
 
Det är självaste hingsten Briar som gått i pension och lever lyx-liv i England. Man blir alldeles lycklig av sådana hära bilder!

Melroose ger mig vingarna jag själv inte har <3

Datum: 2013-04-02 /21:43:39 / Melroose & Tindra /  

Idag red jag Melroose, äntligen!!! Vi tog oss en härlig uteritt, med mycket trav och galopp. Vi klättrade mycket i skogen, lyssnade på fåglarna och mötte hjortar.

Så fort som vi galopperade idag har vi aldrig gjort. Detta är livet <3 Älskade häst, vad du gör mig lycklig.


Vårkänslor <3

Datum: 2013-04-01 /16:24:50 / Melroose & Tindra /  

Idag får Melroose gå naken ett par timmar. Myste och kliade henne en stund idag, fina stjärnan.


Äntligen!

Datum: 2013-04-01 /11:30:23 / Melroose & Tindra /  

LYCKA!!! Igår var jag och pussade på Melroose. Jag blev så glad att få se henne och det var ömsesidigt.

Här får ni en bild där jag kliar henne och hon njuter:Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.