Gosig tjej

Datum: 2013-02-28 /23:28:36 / Melroose & Tindra /  


Övertänd ferrari

Datum: 2013-02-27 /22:09:10 / Melroose & Tindra /  

Så kan Melroose beskrivas idag, haha!

Vi red upp till ridhuset. När vi väl kom till anläggningen så gick vi förbi några hästar. Dem ville Melroose prompt hälsa på. Jag tillät inte det, då kom den trotsiga tonåringen fram. "Jag tänker inte gå härifrån." Så vi höll säkert på i tio minuter.. Sedan löste vi det.

Inne i ridhuset var hon fantastiskt fin, hon var ambitiös och extremt pigg. Hon har verkligen längtat efter att få galoppera ordentligt. Vi galopperade säkert hundra varv innan hon lugnade ner sig någorlunda. Hon var så glad över att få sträcka ut sig! Hon gjorde alla möjliga konster med kroppen, haha. Lyckliga, tokiga häst!

Hon gjorde flera klockrena byten!!! (just nu smilar jag världens största smil) Sedan körde vi igenom programmet några gånger, det gick också riktigt bra! Har inte berättat det, men vi åker på vår första tävling för i år den 10 mars. Som det ser ut nu är det övergångarna vi behöver jobba med mest. Men om hon går så bra på tävlingen som hon gjorde idag, kommer jag vara extremt nöjd! Då kommer det gå väldigt bra till och med. Så nu hoppas vi att Melroose braiga period fortsätter, för det är klart att man vill att det ska gå bra!

Bara jag fortsätter vara positiv ska nog allt gå bra! Jag och Melroose klarar allting tillsammans!


It's amazing

Datum: 2013-02-25 /16:55:53 / Melroose & Tindra /  


Ridpass på fluffiga rosa moln!

Datum: 2013-02-24 /21:05:06 / Melroose & Tindra /  

Hej på er!

Det blev visst ett litet mini-blogg-uppehåll. Har haft fullt upp och dåligt med inspiration.

Idag har det iaf varit hästar för hela slanten! Gick upp tidigt imorse, följde med några vänner till en clearround hoppning. Vad jag blev sugen på att hoppa clearround då! Så snart kommer vi väl igång med det med :D

Sen kom solen fram - jippie!
Red ett pass på Melroose. Efter 1 veckas vila. Älskar att vara i sadeln igen! Ridpasset var helt fantastiskt! Hon var mjuk och fin. Vi red som på rosa fluffiga moln.

Här får ni en liten video från idag:

http://www.youtube.com/watch?v=uVmCcNzJ9yg


Melroose är med!

Datum: 2013-02-21 /20:50:24 / Melroose & Tindra /  

Idag lagade jag och Robban hagen lite. Då skulle Melroose såklart vara med. Hon ville bara mysa med mig, så söt!

Här får ni se en liten film:

http://www.youtube.com/watch?v=FH62scrTsaI


Equiterapeuten idag.

Datum: 2013-02-20 /18:57:45 / Melroose & Tindra /  

Med lite feber i kroppen pallrade jag mig till stallet. Min fina mamma hade gjort ordning, men jag ville vara med när Melroose får sin equiterapi-behandling.

Hon hade spänningar på sina vanliga ställen (korset, höger bak och höger bog). Hon har alltså problem med spänningar i musklerna, så är det när man har en känslig häst.. Margita gjorde kiropraktik, massage, laser och akupressur på M.

Idag var hon även lite extra dramaqueen. Hon förstod inte alls varför vi skulle trycka och klämma överallt. Det gick bra tillslut och nu står fortsatt massage och stretching på schemat fram över! Så småningom kommer hon märka att det löser upp spänningar och är skönt. Skeptisk tonårs-tjej som hon är tar det lite tid ;)

Om det finns någon som är nyfiken på detta? Eller undra något, så är det bara att fråga!


Längtar till sommaren.

Datum: 2013-02-20 /00:40:44 / Allmänt /  


Hoppning

Datum: 2013-02-18 /14:57:06 / Melroose & Tindra /  

Hoppning är något jag börjat mer med igen. Melroose är en allroundhäst och vi gör det vi tycker är kul helt enkelt!

Melroose älskar verkligen att hoppa och hon är väldigt bra på det. Jag hoppade in henne, men sen har det faktiskt varit dåligt med det fram tills den senaste tiden. Vi har gjort det sällan tidigare.

Det beror på mitt självförtroende. För mig är hoppning något som behöver hållas igång, annars blir man osäker. När jag säger osäker tänker folk direkt att jag är rädd för att ramla av eller så. Men det är inte alls på det sättet jag är osäker, jag tvivlar på mig själv. När man ska hoppa så funkar det inte att man tvivlar på sig själv, man ska över hindret helt enkelt!

Så jag älskar farten och fläkten i hoppning. Den pirrande känslan som att flyga över hindren. Jag vet att jag har en liten fälttävlansryttare inom mig. Tror allt den börjar komma ut igen! När jag var yngre var den framme hela tiden, men de senaste åren har den gömt sig. Jag tror det berodde mycket på att jag red väldigt komplicerade hästar hela tiden, jag kunde inte lita på dem i ridningen och absolut inte i hoppningen.

Men Melroose vet jag att hon ställer upp för mig, bara jag säger: "Nu gör vi det!" Så min osäkerhet är något jag behöver jobba på. Markarbeteslektionen har verkligen hjälpt mig enormt mycket, så vi är på god väg!

Jag vill ju komma ut på hopptävlingar med Melroose, men bara tanken får mig typ att stelna.

Har ni något speciellt i ridningen som ni är osäkra i?
Eller har ni några tips för att känna sig mer självsäker i hoppningen?


Tindra söndags-slappar

Datum: 2013-02-17 /23:10:50 / Melroose & Tindra /  


Myst med en lurv-pojke!

Datum: 2013-02-17 /13:04:42 / Melroose & Tindra /  

Igår var jag och Robban på en inflyttningsfest, mycket trevligt! Sedan sov vi hos mamma och pappa. Så nu på morgonen har jag gosat med katterna, bl.a. denna gosiga lurv-pojke!

Idag vilar Melroose, för hon har gått intensivt de senaste dagarna. Det blir ridning imorn i stället! Vi ska även till min svärfar som fyller år idag. Full rulle hela helgen ;)

Hoppas allt är bra med er! Hur är vädret hos er? Här har vi snöblandat regn och 0-gradigt...


Mysig barbackatur!

Datum: 2013-02-16 /18:01:10 / Melroose & Tindra /  

Idag skrittade jag och Melroose ut en sväng. Det var verkligen mysigt! Det är verkligen terapi.

M frustade nöjt och sträckte ut sig. Så vi mådde båda himla bra! Såna här stunder är guld värt.

Två suddiga bilder från idag:


Duktiga Melroose!

Datum: 2013-02-16 /12:42:44 / Melroose & Tindra /  

Igår var det markarbeteslektion för Sandra. Melroose skötte sig verkligen perfekt! Hon var så himla fin och duktig! Det tränades galopp från skritt, bommar i både trav och galopp. På både böjt och rakt spår. Sedan hoppades det lite, M bjuder verkligen på hinder och tycker det är så roligt! Melroose fick massa beröm av Sandra - KUL!

Vad hon utvecklas i rasande takt nu alltså, jag är så glad i min fina fina häst!

Stolt matte! :D <3


Robban

Datum: 2013-02-14 /21:23:40 / Kärleken /  


Jag är med och tävlar!

Datum: 2013-02-13 /21:33:11 / Bloggtävlingar /  


Vinnaren av bildtävlingen är....

Datum: 2013-02-13 /18:20:17 / Bloggtävlingar /  

MARTINA!

Grattis! Skicka ett mejl till mig med din adress så får du en liten present hem i brevlådan.


Myser lite med "brorsan" <3

Datum: 2013-02-13 /13:15:45 / Melroose & Tindra /  


Hon är underbar!

Datum: 2013-02-12 /22:29:27 / Melroose & Tindra /  

Melroose var glad att se mig idag! Hon ville bara mysa hela tiden. Longerade en stund och hon tycker verkligen det är kul! Hon rörde sig riktigt fint och var så fokuserad. Det snöade för fullt, men det störde inte henne nämnvärt. Galoppen gick super i båda varven, hon fick dock lite styltor fram som störde.. Men det var härligt att se henne så avslappnad och nöjd. Longering på vårt sätt är verkligen något som faller damen i smaken!

Jag har världens goaste häst! (Enligt mig såklart ;)) Hon får mig att må så bra. Fina älskade häst <3


Jag vågar visa mig sårbar

Datum: 2013-02-12 /00:25:56 / Melroose & Tindra /  

En onödig kommentar har rubbat hela mitt system. För ett par år sedan fick min bästa vän galoppera till Trapalanda. Det är vad jag hoppas iaf, jag hoppas att hon betar på evigt gröna ängar. Men det enda jag egentligen vet är att hon fick avlivas med bultpistol och åka slakttransport någonstans. Jag saknar henne oändligt och älskar hennes dotter av hela mitt hjärta. Jag är så rädd att förlora henne också. Jag erkänner; jag är rädd.

Jag skulle aldrig sätta min träning framför mina djur, de är mitt allt. Jag vet att Majka fick leva sina sista år som sina bästa år. Hon var lycklig.


Visste ni att?

Datum: 2013-02-11 /21:38:39 / Melroose & Tindra /  

Tindra älskar att borsta tänderna och gör det varje dag!


Anonym kommentar

Datum: 2013-02-10 /20:10:23 / Melroose & Tindra /  

Tänkte bara svara på en kommentar som jag fick på förra inlägget.

Innan du pressar hästen till något som hon kanske inte klarar av, borde du nog köra henne till en veterinär som får utreda problemet med hennes bakben. Hästar visar ofta inte ovilja utan anledning, utan det beror ofta på smärta eller någon form av begränsning. Mitt råd till dig är att kolla upp det så snart som möjligt då det bara kan bli värre om du väntar. Sätt hästen i första hand och inte din träning.

Jag skrev inte varför hon har denna svaghet i just detta inlägg, för de som jag vet följer min blogg, vet det redan. Men jag kan berätta i kort. Melroose gick omkull i hagen för ett par år sedan, det gjorde att hon fick en låsning i korset. Equiterapeuten har behandlat det och hon kommer kontinuerligt och kollar igenom M.

Hon vill inte lägga vikt på höger bakben, för att tidigare har hon avbelastat det pga låsningen. Så nu är hon rent muskelmässigt lite ojämn.

Jag skulle aldrig pressa min häst om hon hade ont. Jag är väldigt noggrann med hennes hälsa. Så det finns ingen anledning att oroa sig. Melroose är fräschare än någonsin!

Jag tycker heller inte att den sista meningen var okej. Jag om någon tar min häst i första hand, innan träning. Men den meningen visar bara på att anonym varken känner mig eller min häst.


Melroose svaghet

Datum: 2013-02-10 /14:45:16 / Melroose & Tindra /  

Melroose svaghet är hennes höger bakben. Det är inte lika starkt som resten av benen, därför undviker hon helst att "sätta sig" på det bakbenet. Därför är höger galoppen hennes svaga sida, hon tar gärna fel galopp och kryper ihop.

Jag känner att hon inte orkar bära mig till 100 % i höger galopp. Därför tänker jag börja med att longera på lätt inspänning 1/veckan. Med fokus på galoppen! Jag vet att hon trivs med longering, så nu hoppas vi på resultat. Självklart nöter jag inte länge. Vi håller oss inte heller på samma volt, utan man kan kalla det töm-longering!

Vill ju ha en liksidig, hållbar och glad häst!


Galet glad häst!

Datum: 2013-02-09 /16:27:23 / Melroose & Tindra /  

Melroose var galen av glädje på dagens markarbeteslektion! Hon älskar verkligen bommar och hinder. Det blev allt lite rodeo där ett tag, men jag höll mig kvar, haha!

Goa häst, vad du gör mig glad.

Har tyvärr inga bilder eller film. Det snöade för fullt.,


Fråga om beris bettet

Datum: 2013-02-08 /14:52:41 / Melroose & Tindra /  

Jag fick en fråga av Jenny om det nya bettet, självklart kan jag svara på det!

På vilket sätt är det menat att det där bettet ska fungera? Jag är nyfiken

Bettet är gjort för känsliga hästar, mundelen är soft och flexig, nästan som ett novabett. Det har även tungfrihet. Man kan på många sätt säga att detta är som Nathe flippan-bettet.
Bettet blir olika skarpt beroende på var du sätter tygeln, ju längre ner desto skarpare. Jag gillar inte egentligen att använda ordet skarpt när det gäller detta bettet, då jag anser att det är väldigt snällt. Men det är så ni ska förstå.
Melroose har en känslig mun, så ett sånt här bett med mundel i stål eller ett pelham hade aldrig funkat. Allt är individuellt från häst till häst, M är en sån häst som har en komplicerad mun på flera olika sätt. Ni som följt oss länge vet vad jag menar.

Jag valde att testa detta, eftersom när jag galopperar på Melroose i skogen blir hon väldigt glad (minst sagt) hon sticker inte men blir väldigt stark. Jag vill att hon ska trivas och kunna ta en mjuk förhållning, i stället för att jag behöver seg-dra i henne... Detta bettet fungerar iaf väldigt bra, hon tar stöd och gillar det verkligen! Sen behöver jag inte seg-dra, så det får både tummen upp och hoven upp! :)

Det som inte syns på bilderna är att det finns även en liten nylonrem, som man fäster i de översta ringarna och spänner ovanför hakan typ. Den ska absolut inte spännas hårt, men lagom så bettet hålls stilla i munnen. Vi rider förresten inte på det väldigt ofta, om hon inte är super-het tar jag det anatomiskt tre-delade med ringar. Annars rider jag henne på ett tredelat sprenger! (Som också är nytt, men jag har inte lagt upp någon bild på det. Hoppas jag hinner det ikväll!)

Förresten så testade jag detta bettet i år, för Melroose blir 6 år så hon är mycket häst nu. (Ni skulle egentligen få testa sitta på bomben de dagar hon är elektrisk, haha! Hon växer och blir ett riktigt hett muskelpaket. Det är inte lätt ska ni veta, men kul om man gillar action ^^.) Rekommenderar ingen att stoppa in ett sånt här bett eller liknande i en yngre hästs mun, grundlydnaden ska sitta.

Hoppas du fått svar på din fråga. Bara att fråga om det är något mer ni undrar!


Tripp till GFRK

Datum: 2013-02-07 /19:56:27 / Allmänt /  

Åkt med bästa Lisa en sväng idag till GFRK Göteborgs fältrittklubb idag. Hon tränade på sin vita prins, Indi idag.

De var otroligt fina! Men såklart fick vi problem med bilen på vägen hem. Så nu är vi på Statoil minnesbäck. Lisas pappa hämtade Indi med transport, så nu väntar vi på underbara Robban så vi får hem bilen också!


Tindra i ett nötskal!

Datum: 2013-02-06 /19:43:57 / Melroose & Tindra /  


Dagens uteritt

Datum: 2013-02-06 /17:43:14 / Melroose & Tindra /  

Idag red jag och Melroose ut med Sandra och Milton. Det var mycket trevligt. Hade beris bettet på och M trivs verkligen jätte-bra på det!

När vi galopperade bockade M lite av glädje. Det var verkligen kul att galoppera i snön, tyckte vi båda! Jag gillar verkligen att M är så pigg och glad!

Nu blir det vila i två dagar, sen på lördag är det markarbeteslektion för Lisa! Taggad!! :D


En tripp till Hööks

Datum: 2013-02-05 /18:17:27 / Melroose & Tindra /  

Jag, Robban och Tindra tog oss en sväng till hööks idag,

Köpte:
- Set med svarta benskydd
- Svart allround/hopp spö
- Marinblått dressyrschabrak
- Bilsele till Tindra
- Underlägg till Tindras mat och vattenskål
- Hundgodis


Hej, såhär mitt i natten!

Datum: 2013-02-05 /01:26:58 / Allmänt /  

Vill bara berätta hur underbara ni är, alla ni som läser min blogg och kommenterar! Jag går in på varje blogg, svarar även på kommentarerna. Oftast i din blogg!

Ni gör mig så glad! Kram på er!


Fina häst!

Datum: 2013-02-04 /18:15:55 / Melroose & Tindra /  

Red lite dressyr i paddocken idag. Melroose var verkligen fin! Hon var pigg och otroligt ambitiös. Vi gjorde halvhalter och övergångar. Hon lyssnade verkligen till 100 % på mig och ville jobba. Galoppen var helt amazing, vilket tryck! :D

Så himla härligt! Jag älskar att rida min häst, det är precis såhär det ska kännas! Jag är lyrisk, fina fina fina Melroose.


Bildtävlingen!

Datum: 2013-02-04 /17:27:51 / Allmänt /  

Om det är någon som undrar hur det gick på bildtävlingen, får ni ha lite tålamod. Den avslutades igår. Resultatet kommer upp någon gång under veckan, när jag hinner!


Smile

Datum: 2013-02-03 /14:08:45 / Allmänt /  


Dagens markarbeteslektion, Melroose

Datum: 2013-02-01 /23:06:43 / Melroose & Tindra /  

Orkar inte skriva massor om dagens lektion. Melroose var väldigt duktig iaf, hon gick 100 steg framåt i sin utveckling! Hon blir verkligen lycklig när bommar och hinder åker fram.

Här får ni se några filmklipp:

http://youtu.be/ozXREWk-tvY

http://youtu.be/TiAWrMU0hVs

http://youtu.be/xGxfxRX4U9M

http://youtu.be/t2qoZ5D4YMQ

http://youtu.be/J6DPkizHGMI

http://youtu.be/u0WEiXTmErA

http://youtu.be/m_1OjJZVo3E

Jag tycker verkligen hon är mycket fin, stolt matte.


Rundsytt remontträns

Datum: 2013-02-01 /00:14:14 / Allmänt /  

Är inte lätt att hitta... Men nu har jag funnit ett som jag älskar, bland hööks nyheter! Om det hade anatomiskt nackstycke så hade jag köpt det nu på direkten!Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.