Lycklig häst!

Datum: 2013-01-30 /20:39:23 / Melroose & Tindra /  

Idag red jag och Melroose samma runda som igår. För den är inte så blöt som andra delar av skogen är nu vid töväder. Sen gillar vi den rundan!

Idag galopperade vi lite mer än igår. Alltså min häst är så otroligt söt! När vi galopperar så sprätter det verkligen i hela hennes kropp, hon blir mycket häst och elektrisk. Hon piper till och med av glädje. Hon ÄLSKAR att galoppera i skogen! O det är hon inte ensam om, jag älskar att galoppera på Melroose i skogen. Längtar till nästa underbara ridtur i skogen!

M är på ett fantastiskt bra humör nu, underbara häst! Jag är verkligen otroligt tacksam att jag äger denna going <3


Tindra är lekfull!

Datum: 2013-01-30 /13:09:30 / Melroose & Tindra /  


Mår bra i själen.

Datum: 2013-01-29 /19:07:23 / Melroose & Tindra /  

Red ut en sväng i skogen på Melroose idag. Det regnade kallt men M var pigg och glad! Vi galopperade i full fart i skogen och hade det underbart! Vi red en ny väg som tog ca 50 min. Den var super-bra, ska vi absolut ta fler gånger.

Mår verkligen bra i själen av kvalitets-tid med min fina häst.


5 finalister i bildtävlingen KÄRLEK!

Datum: 2013-01-28 /13:30:00 / Allmänt /  

1. Emelie brillianthorses.blogg.se

 

 

2. Maja confessionsofanequestrienne.blogg.se

 

 

3. Martina vestlingmartina.blogg.se

 

 

4. Emelie icelandicforever.blogg.se 

 

 
5. Josefine semtegensis.blogg.se
 
 
 
 
Nu får ni rösta på eran favorit! Skriv bara vilket nummer. Röstningen pågår till söndag kl. 18.00
Den som vinner får en liten present hem i brevlådan!
LYCKA TILL!

Uteritt på nytt bett.

Datum: 2013-01-27 /18:50:00 / Melroose & Tindra /  

Melroose bett-garderob får sig ännu lite till uppdatering. Har nämligen köpt ett beris kimblewick hos Tophorse

Testade detta idag och Melroose trivdes super-bra på det! Tog en skrittur ut och travade lite i paddocken efteråt. Hon tog ett perfekt mjukt stöd, joxade ingenting med huvudet och var så fin.

Så tummen upp till det bettet! Det kommer användas vid uteritt när vi ska trava och galoppera. Bettet har en mjuk och lite flexig mundel med tungfrihet, som ska passa mycket känsliga hästar. Sen ser ni ju hur ringarna ser ut.

Nu har jag tre olika bett som Melroose trivs riktigt bra på + ett hackamore. Känns bra, klart min tjej ska ha det bästa! Det är mycket viktigt för mig att hon trivs på sina bett och träns, även att kunna växla mellan olika. Eftersom vi rider dem, så anser jag att det vår skyldighet att se till att all utrustning passar osv. Så det känns tryggt och bra nu.


Dressyrlektionen för Lisa idag!

Datum: 2013-01-26 /17:00:15 / Melroose & Tindra /  

Dagens lektion gick väldigt bra! Melroose var samarbetsvillig och duktig! Vi tränade mycket på övergångar och halvhalter, för att göra M kvick och uppmärksam. Sedan avslutade vi med lite skänkelvikningar.

M var pigg idag, så hon var riktigt fin att rida! Testade även att rida henne på ett sprenger tredelat med "Golden vings". Hyr det av Lena Hedman. M trivdes super-bra på det, som jag misstänkte! Hon vågade ta för sig och ta stöd i bettet.

Här får ni ett litet filmklipp från idag:
http://www.youtube.com/watch?v=gqzJrHJiySI

Jag är stolt över min going, pussade henne massor efteråt!


Träning för Lisa!

Datum: 2013-01-26 /12:35:04 / Melroose & Tindra /  

Idag ska jag och Melroose rida dressyr-lektion för Lisa. Är laddad! Hoppas M är på bra humör idag!


Bildtävling! Tema: KÄRLEK

Datum: 2013-01-24 /13:41:00 / Melroose & Tindra /  

Nu kör jag igång en liten tävling här! Du ska skicka in bild/bilder (MAX 3/person) som för dig representerar kärlek.

Kravet är att det ska vara något djur med på bilden. Sedan väljer jag ut mina 5 favoriter, så får ni rösta på vem som ska vinna! Så skicka nu!!

Skicka till min mejl: Julia.jarnroos@hotmail.com

Glömde skriva till vilket datum ni kan skicka bilder, senast söndag 19.00! Skriv gärna med er bloggadress om ni har en blogg.


En bild som för mig representerar kärlek:


Fröken bus

Datum: 2013-01-23 /18:09:38 / Melroose & Tindra /  

Hämtade Melroose i hagen för lite pyssel och motion idag. Men det blev inget annat än pyssel, hon har lyckats tappa båda skorna bak... Bra tajming på sätt o vis eftersom hovis skulle kommit idag, men i stället kommer han på fredag!

Så nu får hon gå i rasthagen tills hon får nya skor. Vill inte att hon ska halka runt i den stora hagen eller springa runt och fläka upp hovarna ännu mer. De såg helt okej ut idag, vill hålla dem så tills på fredag!

M var inte missnöjd över att släppas ut i en mindre hage. Hon fick lite mat av mig och glad var hon för det! Min älskling.


Kingsland eller gekås?

Datum: 2013-01-22 /22:28:45 / Allmänt /  

Ja, hur ställer jag mig till den så kallade märkeshysterin?

Jag anser att folk får köpa vad de vill, märke eller inte märke. Så länge man inte ser ner på andra som gör annorlunda än en själv.

Alltså, om du bara köper dyra märken, så tycker inte jag det är okej att se ner på dem som inte köper märken!

Likväl om du bara köper Börjes, så tycker inte jag det är okej att se ner på dem som köper märkesgrejer!

Det tjatas hit och dit om märkeshysteri. Men de flesta verkar inte tänka längre än vad näsan räcker. Bara för att man älskar animobyxor (tex) och har flera stycken, så betyder inte det att man är odräglig och bortskämd. Man kan uppskatta värdet i grejerna, veta hur man ska handskas med pengar och vara otroligt tacksam! Jag förstår inte hur folk kan vara så dömande bara för att man bara bär märkeskläder i stallet. Så länge du inte känner personen så ska du inte döma efter utseendet.

Jag bär definitivt bara inte märkesgrejer i stallet. Så tro inte jag försvarar mig själv. Majoriteten av mina grejer är från Ullared! Jag är bara så trött på gnället om att vi är underdogs, för de som bär mycket kingsland, JW, equiline, animo m.m Sanningen är att det finns inga underdogs! Eller jo - de som väljer att kränka andra är underdogs. Oavsett anledning!

Så om någon köper eller får något dyrt, gläds med personen i stället för att döma! Om du inte vill glädjas eller döma, var bara naturlig. Vad ger oss rätten till att lägga oss i andras liv?!

Det jag vill ha sagt med denna texten är: Du har lika lite rätt att håna en klädd i bara kingsland som att håna en klädd i bara Börjes. Glöm inte det!


Bloggtips!

Datum: 2013-01-22 /14:52:28 / Allmänt /  

http://ussing.blogg.se/

Detta är en av mina favorit-bloggar! Jag är smått kär i hennes vackra häst Zamiro. Han verkar vara ett så härligt energiknippe. Sara och Zamiro är ett sånt där dröm-ekipage. Sånt som man läser i böcker eller ser på film. De passar varandra som hand i handsken.

Det är roligt att följa deras utveckling tillsammans! Sara har även rolig humor och verkar himla go. Så kolla in bloggen vettja!


Sjuk.

Datum: 2013-01-21 /21:20:35 / Melroose & Tindra /  

Jag är som rubriken lyder; sjuk. Har feber och blir trött av minsta ansträngning. Så har inte gjort något intressant idag alls. Myst med Tindra och Robban.


Tävling jag är med i!

Datum: 2013-01-20 /23:35:55 / Bloggtävlingar /  

http://enewe.blogg.se/2013/january/bloggtavling.html


John whitaker bling

Datum: 2013-01-20 /19:56:33 / Allmänt /  

Köpte ett par nya ridbyxor häromdagen! Jag behövde ett par knäskodda eller oskodda. Därför mina favoriter (mountain horse oskodda) börjar ge upp rejält.. Har bara helskodda annars och det använder jag mer sällan. Klarar mig inte utan knäskodda eller oskodda!

Letade efter ett par billiga, förutom det var mina två krav att de skulle vara svarta eller mörkblå och ha fickor. Hittade då dessa super-snygga på rea! Jämförde med ridbyxor på hööks och det skulle inte skilja sig något i pris. Dessa var till och med billigare än de flesta på hööks. Så valde självklart dessa från JW, dels för att de är så snygga men mest för kvalitéen! Jag vet att kvalitén är bättre på JW-byxorna än de från hööks.

Har testat dem och är helt kär. De sitter perfekt på mig! Så glad! Verkligen ett fynd!

Köpte dem här:
http://www.ride-with-style.se/


Lördag 19 januari

Datum: 2013-01-20 /14:32:43 / Melroose & Tindra /  

Red en härlig skrittur ut med Felicia och Nobbe igår. Melroose var verkligen pigg, hade förväntat mig en seg häst med träningsvärk. Vi red mycket i skogen så hästarna fick verkligen lyfta på benen. Vi blev även alldeles snötäckta, haha. Melroose prejar igenom grenar i stället för att gå vid sidan av. Så vi kom hem som snögubbar.

Sedan överraskade Robban mig med tre-rätters. Vi firade nämligen 4 år igår. <3


Markarbetesträningen igår

Datum: 2013-01-19 /13:12:38 / Melroose & Tindra /  

Det var sten-hård träning för Melroose igår. Men även väldigt bra! Fokus var på att få till en bra grundridning, se till att hästen lyssnar på en och att man är ett team. Sandra hade lagt fram bommar på böjt spår och rakt spår med lite olika avstånd. Det blev mycket tempoväxlingar, få hästen att sträcka ut och korta sig. Finna takten mellan häst och ryttare.

Melroose var tjurig mot skänkeln i mellan åt och gick då inte helt ärligt fram och i galoppen ville hon gärna springa i supermannenfart, haha! Men jag är ändå väldigt stolt! Duktiga tjejen! :D

M har nog aldrig ridit ett så hårt pass någonsin, det var väldigt givande för henne! Hon var verkligen genomsvettig (tur att hon är helklippt hade aldrig gått annars). När vi skrittade hem kändes hon nöjd och mjuk i kroppen. Hon var inte helt slut utan skrittade på i en bra takt.

Sandra Björneland är en väldigt duktig tränare, hon engagerar sig varje minut till 100 % Hon lägger stor vikt vid grundridningen och att det ska funka bra innan man börjar hoppa. Så det var som sagt väldigt bra och givande!

Idag har Melroose definitivt träningsvärk, så vi ska ut och skritta på hackamore. Sträcka ut musklerna och ha det gott. Det är förövrigt 15 minusgrader här och sol. Kallt som tusan men härligt med sol!


Styrkan till frihet

Datum: 2013-01-18 /20:12:00 / Allmänt /  
Satt tidigare idag och skrev egna reflektioner kring ett arbete vi gjort i skolan. Arbetet var bland annat om Humanism. Kan dela med mig av ett litet stycke jag skrivit:
 
Jag har tidigare varit med om flera tuffa upplevelser, som har hämmat min egen frihet och tryckt ner min tro på mig själv. Så finner många tankar i humanismen som styrker mig som person. Det är naket, verkligt och rakt på. Det är ingen som har rätten att ta ifrån dig din frihet. Din frihet är det bästa du har. Du finner styrka i människan och inte i något andligt. Varje gång jag brutits ner för att sedan ta mig upp igen, har det inte varit tack vare någon gud eller religion. Det har varit den inneboende styrkan som jag som människa besitter.
 
 
I am an asphalt flower breaking free,
release me

Liten vs stor hund

Datum: 2013-01-18 /13:38:05 / Melroose & Tindra /  
Jag tänker på detta med att det är delat mellan stor och liten hund. Jag stöter ofta på folk med stora hundar som aldrig skulle kunna tänka sig att ha en liten hund. Endast pga storleken, inte något annat. Jag tycker man borde tänka längre än näsan räcker. Fine, man har olika smak det kan jag förstå. Man kanske fastnar för en viss ras, som jag har gjort med italienare. Men det är inte okej att kalla Tindra för lilla råttan nedlåtande och klappa på din stora hund samtidigt som du säger "detta är en riktig hund."
 
 
JAG FÖRSTÅR INTE......... Vi är ju hundmänniskor båda två, varför inte lära sig lite mer om varandras hundar eller dela glädjen i att ha hund. Vi har ju faktiskt något gemensamt. Min hund går på alla fyra, kissar, bajsar, luktar, skäller, gnyr, busar och myser som hundar gör. Så tro det eller ej hon är en hund! *ironi* 
 
Jag är van vid att folk säger allt möjligt om Tindra. De flesta brukar dock tycka hon är så söt! Men jag tar inte åt mig för jag tycker Tindra är den vackraste vovven som finns. Men vissa gånger kan jag inte riktigt förstå. Varför ens säga något?
 
Det kan iaf sätta en tankeställare i mitt huvud. Varför är det okej att kalla min hund en råtta bara för att hon är liten? Jag menar jag går inte fram till en amstaff eller pitbull och kallar den gris. (Det är många som tycker de ser ut som grisar, inte jag dock.) Folk i allmänhet gör inte det. Men bara för att Tindra är en liten hund säger folk "lilla råttan". Det är även många chihuahuar som kallas råtta. De anser att små hundar är råttor. De ska vara rejält och bastant, då är de en "riktig hund."
 
Bara för att jag tycker såhär så blundar jag inte heller för det faktum att dvärghundar kan vara ouppfostrade. Men om vi likaväl ska ha den fördomen att: Alla små hundar är bjäbbiga, bortskämda dammtussar. Så kan vi ha fördomen: Att alla Amstaff/pitbull/rottweiler/Ambull/osv är livsfarliga kamphundar. Du ser det är inte hållbart!
 
Som sagt om du kallar min hund  för en ful råtta så blir jag inte arg, du får tycka vad du vill och jag har annat viktigare att lägga min energi på. Men jag tycker inte det är okej. Åter igen varför ens säga något? Jag har inte frågat om du tycker min hund är fin. Du behöver inte slänga ut dig något om du ser min hund och tycker något negativt. Likväl som om du tycker något positivt behöver du inte säga det heller, om inte du vill. Men skillnaden är ju självklar, jag blir glad om någon tycker min hund är söt och lyssnar inte om någon tycker min hund är ful.
 
Det var som en person sa till mig för några veckor sedan efter att ha sett mig ute på promenad med min hund. Jag kommer utan hund och då säger personen:
-  Jag gillar inte såna hundar som du har. Den var så mager, som att den ska gå av och tycker de är fula. Jag hade aldrig kunnat ha en sån. Liten bjäbbig sak.
Varav jag svarar:
- Man får tycka som man vill.
Personen frågar:
- Vad är det för ras?
Jag svarar:
- Italiensk vinthund
Personen ser då väldigt förvirrad ut, den har aldrig hört talas om rasen förut och kopplar inte heller att vinthundar är smala hundar. De har sån kroppsform. Personen såg den bara som en liten jobbig hund.
 
Här reagerar jag, jag har inte frågat om personens åsikt. Men personen tycker uppenbarligen det är okej att säga att någons djur är fult. Ska jag säga till folk då "Tycker faktiskt ditt barn är fult" ?!
Nej, precis det gör man ju inte. Å Tindra är för mig som mitt barn, det blir helt enkelt att jag tappar en del respekt för personen i fråga.
 
Bör tilläggas att den italienska vinthunden räknas inte ens till dvärghundar. (De som många människor ser som bjäbbiga och ouppfostrade). De räknas till vinthundar.
 
Sen kan vi börja prata om detta med kläder på hund. Men det får vi ta i ett eget inlägg. Nu fick jag ventilerat mig lite, tack och hej!
 
 
 

5 saker...

Datum: 2013-01-17 /23:12:44 / Allmänt /  

- Jag älskar babyplommontomater, äter de som godis.

- När folk sadlar på tok för långt fram (om och om igen) på hästar blir jag GALEN inombords.

- Jag har en rosa ziperall som jag älskar.

- På lördag har jag och Robban varit tillsammans i fyra år <3

- Jag bär aldrig jeans, äger inte ens ett par.


Hej på er!

Datum: 2013-01-17 /18:45:17 / Melroose & Tindra /  

Har fullt upp just nu med plugg och vardagen. Imorn är det markarbeteslektion igen, kul! Sen ska jag träna dressyr för Lisa nästa helg! Har mycket att se fram emot. :D

Här får ni se två söta bilder på Melroose. Såhär står hon och kikar efter mig när jag är i stallet, trots att hon har hö att äta. Mattes goding!!


När julen städas ut

Datum: 2013-01-16 /16:37:14 / Melroose & Tindra /  

får Melroose lite gott att pilla med i sin box!


Jag är med och tävlar!

Datum: 2013-01-15 /21:52:53 / Bloggtävlingar /  

http://amanda.webrider.se/2013/01/09/tavling-i-samarbete-med-mountain-horse/#comments


Humor

Datum: 2013-01-14 /23:40:28 / Allmänt /  


Upp och ner

Datum: 2013-01-13 /01:05:41 / Melroose & Tindra /  

Red ett dressyrpass idag på Melroose. Första halvan kämpade hon emot mig och andra halvan kämpade hon med mig!

När jag hämtade henne i hagen kom hon i full galopp till mig. Jag märkte att hon var positiv! Det var när jag började kräva lite av henne som hon inte riktigt ville göra det jag ville. Kände en frustration inombords, hon har ju gått bättre än någonsin på senaste tiden. Varför ska vi backa typ 100 steg nu då?... Men jag kämpade mig igenom det, för jag vet att jag inte krävde för mycket. Det var värt det för sen var hon mjuk och samarbetsvillig!

Jag blev aldrig frustrerad så jag tog ut det över henne. Utan jag bet ihop. Det är bara så förbannat jobbigt fighten jag har med mig själv. Jag tycker aldrig jag räcker till. Överanalyserar mig själv inom ridningen. Jag tar helt enkelt ut frustrationen på mig själv, tillslut känner man sig bara som ett trasigt löv.

Iaf så är det så med unghästar, speciellt ston som Melroose, det går upp och det går ner. Det är det som är charmen lite med det. Å jag älskar Melroose precis lika mycket ändå!


Bildbomb från idag del 1.

Datum: 2013-01-12 /17:34:00 / Melroose & Tindra /  

Tänk att hon varit så liten.

Datum: 2013-01-11 /10:53:47 / Melroose & Tindra /  

Om ett par månader har jag levt med Melroose i sex år. Det är helt otroligt vad tiden går fort. Jag minns det som det var igår dagen hon föddes.

Majka hade en tuff förlossning. Trodde nästan att hon inte skulle klara det. Med lite hjälp så föddes ett litet sto. En vacker liten tjej med skjuten stjärn. Hon tog sig upp på sina långa ben och letade efter mjölken. Timmarna gick och frustrationen ökade, både hos mig och Majka. Fölungen hittade inte till ljuvret.

Tillslut med min hjälp utan att jag la mig i för mycket fann hon ljuvret. Av lättnad rann det tårar nedför min kind. Kroppen var överöst av känslor.

Vi bestämde oss att döpa denna fina tjej till Melroose, hon var helt enkelt en liten Melroose.

I snart sex år har jag följt varje steg och format henne till den hon är idag. Jag tycker hon är en helt fantastisk individ. Jag älskar henne så djupt in i hjärtat. Hon är en del av mig, släpper henne aldrig.


Jag är med och tävlar!

Datum: 2013-01-10 /21:00:16 / Bloggtävlingar /  

http://equito.blogg.se/2013/january/tavling-med-star-rider-pro.html#comment


Barbacka

Datum: 2013-01-10 /20:27:12 / Melroose & Tindra /  

Idag red jag ut en sväng barbacka på Melroose. Hackamoret var på och ett härligt fleecetäcke. Det var otroligt mysigt, trots riktigt kalla vindar.

Jag är så förälskad i min fina häst.

Bild från i somras :)


Olika sätt att sova på

Datum: 2013-01-09 /12:29:35 / Melroose & Tindra /  

Tindra är verkligen en speciell vovve <3


Då var det dags igen!

Datum: 2013-01-08 /08:03:32 / Melroose & Tindra /  

Skolan börjar idag igen! Kul tycker jag! Vi ska nämligen läsa flera riktigt intressanta ämnen denna terminen. Som tex psykologi och psykiatri.

Sitter nu och försöker få i mig lite yoghurt såhär på morgonen. Jag har väldigt svårt att få i mig något på morgonen. Det är nästan omöjligt, har haft det så länge.. Någon mer som har det problemet? Eller någon som har tips för att det ska bli bättre?

Melroose vilar idag för imorn är det dressyrlektion som gäller för henne!

Bjuder på en sjukt söt bild på Tindra :)


7 januari 2013

Datum: 2013-01-07 /20:47:58 / Melroose & Tindra /  

Tog en powerwalk med mina älsklingar idag!


I love you

Datum: 2013-01-06 /13:15:01 / Melroose & Tindra /  


Drömmen om en hästgård

Datum: 2013-01-05 /18:02:03 / Allmänt /  

Min och Robbans största dröm är att flytta till en egen hästgård. Den drömmen tänker vi aldrig ge upp!

Här får ni njuta av lite härliga bilder som jag gillar och finner inspiration i.


Några mål 2013

Datum: 2013-01-04 /19:34:42 / Melroose & Tindra /  

- Våga ställa ut på konstAnten.
- Få bättre självförtroende och självkänsla.
- Inte ställa för höga krav på mig själv och kunna bli nöjd med mig själv!

- HA KUL TILLSAMMANS!
- Tävla mer dressyr. (Har redan börjat kolla in tävlingar :))
- Rida sämsholmsritten.
- Börja hoppträna kontinuerligt.
- Befästa byteshjälpen i galopp och klara enkla byten.
- Bli ett ännu starkare ekipage!
- Inte stressa, utan ta saker i vår takt och ha kul!
- Ut i skogen och intervallträna mycket.
- Fortsätta hålla Melroose välmående och frisk. Bygga ännu mer muskler och kondition.

Framförallt ska vi njuta, ta hand om varandra och må bra!


Jag är med och tävlar!

Datum: 2013-01-03 /23:13:49 / Bloggtävlingar /  

http://www.starrider.se/

http://darios.se/


Solig torsdag!

Datum: 2013-01-03 /18:59:53 / Melroose & Tindra /  

Idag tänkte jag ta ut Melroose på en lugn barbackatur. Men det blåste sjukt mycket och Melroose var väldigt taggad, så sadeln åkte på.

Så fort vi red iväg började M takta (såklart ^^). Hon var härligt framåt, lite explosiv, känslig och mjuk i munnen. Inte som ett stycke sprängdeg som skulle flyga i luften när som helst, haha.

Varje ljud uppmärksammade hon, inte av nervositet. Utan hon ville bara ha koll, det kunde ju faktiskt hoppa fram ett monster ur en buske någonstans. Sen när vi skulle ta galopp är det precis som att hon kan läsa mina tankar. Hon vet att det är dags att galoppera, så hon brallar till i fattningen. Sen drev jag på henne lite, släppte efter och tog sedan en mjuk förhållning till trav. Hon var precis så som jag vill ha henne. Elektrisk men lyssnade på mig så fint. Världens duktigaste!

Jag är så otroligt lycklig som har en go och fin häst. När hon är lycklig är jag lycklig. Älskade toka <3


Känner du igen dig?

Datum: 2013-01-03 /01:15:07 / Melroose & Tindra /  


FANTASTISK TJEJ!

Datum: 2013-01-02 /19:32:31 / Melroose & Tindra /  

Efter en veckas vila red jag ett kort dressyrpass på Melroose idag. Det blev mestadels galopp faktiskt för hon var så fin, glad och pigg! Hon arbetade verkligen 100 % med mig och var så glad! Det kom små hoppsan-skutt ibland av glädje, men inget stort som fick oss ur fokus.

Eftersom hon var så framme för skänkeln, känslig, "med" och uppmärksam. Gjorde vi lite förvänd galopp och tog ett byte. Det gick SÅ bra! Första gången någonsin som hon gör byte på kommando! Jag är lyyyyyriiiisk! :D Melroose är otroligt lättlärd.

Hela ridpasset idag gick hon i uppförsbacke, jag körde ökad galopp på långsidorna och JISSES vilket tryck, vilken takt och vilket steg hon fått! Hon börjar verkligen bli vuxen i kroppen min fina bäbis! Samlade galoppen lätt på kortsidorna, ville hela tiden hålla uppe den lycka hon hade i kroppen. Hon skulle inte tycka det var jobbigt eller för svårt, utan vi skulle ha kul.

I traven gjorde jag längningar snett igenom och kortade henne på kortsidorna. Vi flög fram i traven! Som sagt hon har verkligen mognat på alla sätt, hon har inte haft orken att ha detta steget tidigare. Nu kommer det och jag får fjärilar i magen bara av tanken att rida min fina häst. Vi flyger fram, en sån frihetskänsla.

Sen var hon verkligen gosig och sällskapssjuk mot mig. Hon sänkte huvudet, ville pussas och kramas. Det är jag inte bortskämd med ska ni veta, Melroose har nämligen mycket integritet. Goa häst, jag älskar dig!


Vi med Italiensk vinthund!

Datum: 2013-01-02 /10:04:18 / Melroose & Tindra /  

Jag har startat en grupp på Facebook för oss Italiensk vinthund-nördar.
Om du också älskar denna underbara ras, så gå med! Du behöver inte ha en egen utan det räcker att intresset finns. Tanken är att vi ska kunna dela med oss av bilder, tankar, råd och tips!

http://m.facebook.com/?_rdr#!/groups/124752741022808?ref=bookmark&%24MURI__user=0


Nyårsafton 2012

Datum: 2013-01-01 /16:03:46 / Allmänt /  Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.