Officiell utställning i Borås

Datum: 2013-06-30 /22:33:22 / Melroose & Tindra /  

Igår var jag och Tindra med i vår första officiella hundutställning. Det var i Borås, rasspecial för italienska vinthundar.

Vi kom dit strax efter 09 och det skulle börja 10. Men flygplanet som domaren skulle åka med var trasigt, så han blev ca 3 timmar sen. Domaren var från Storbritannien.

Det var verkligen roligt att träffa folk och hundar som man kände igen via gruppen jag skapat på FB, men även självklart de som inte är med i gruppen. Sammanlagt skulle 40 (!) italienare ställas, OTROLIGT många. Sen var det ännu fler där och tittade på eller var med som sällskap. Himla kul!

Väntan blev ändå lång och jobbig. För det ösregnade mestadels av tiden, och vi var ju utomhus... Det var otroligt skönt när det äntligen kom igång! Fick se busiga valpar, juniorer, veteraner och andra i Tindras ålder. Om det ändå vart sol eller bättre väder iaf, så hade dagen varit helt perfekt!

Jag var mycket nervös under dagen, så när det blev vår tur sköljde först ännu mer nervositet över mig. Sedan blev jag lugn och fokuserad. Väl inne i ringen gick det så himla bra! Tindra gillar verkligen att gå och visa upp sig. Prinsessan får ju vara i centrum ;) När hon skulle upp på bordet, tyckte hon det var otäckt att en främmande människa skulle ta på henne. Domaren bad oss gå lite till och sen upp på bordet igen. Då fungerade det fint, Tindra var inte särskilt förtjust i det men accepterade situationen.

Konkurrensen var verkligen sten-hård. Å Tindra kom 3:a i sin klass och fick excellent. Sååå kul! Jag var redan så oerhört stolt och glad över att hon skötte sig så fint och att hon trivdes. Att det dessutom skulle gå så bra är ju såklart ett STORT +

Vi kommer därför fortsätta med detta, göra det när det finns tid för det. Det är ju också kul att komma ut, se fina hundar, träffa trevliga människor och människor som man har en stor sak gemensamt. - Kärleken till italienska vinthundar.

Sammanlagt; så kom vi hem iskalla, blöta, trötta men så nöjda!

Finaste Tindra <3


Jag älskar dig mer än vad ord kan beskriva.

Datum: 2013-06-30 /20:38:42 / Melroose & Tindra /  


Lycklig Tindra rejsar!

Datum: 2013-06-27 /21:20:54 / Melroose & Tindra /  

Mår mycket bättre nu. Var i stallet förut, underbart!! Verkligen helt underbart. Melroose mådde så bra så, hon betar och har det gott.

När jag fyllde hästarnas vatten i hagen så släppte jag lös Tindra en stund. Hela min kropp fylldes av glädje när jag såg hur lycklig hon var. Detta behövdes för oss båda. <3

http://youtu.be/vQAOeLW6KUA


Djupt inlägg direkt från hjärtat

Datum: 2013-06-27 /15:35:42 / Allmänt /  

Den största anledningen till att bloggningen inte är så regelbunden och intressant är att jag känner mig omotiverad.

Jag känner mig inte omotiverad till allt bara allmänt nere i mig själv. Jag är vanligtvis den pigga, framåt och sociala tjejen. Men just nu känns det bara som jag haft en mask på mig för andras skull. Det har hänt grejer hela tiden och motgångarna verkar aldrig ta slut. Det tär på en.

Jag har ångest varje dag och mycket svår ångest flera gånger i veckan. Detta är något jag skäms över, vågar knappt tala om det för mina närmsta. Vill inte att de ska oroa sig för mig, sen vet jag vad många kommer säga... De kommer säga att allt ordnar sig osv. Jag vet att de bara vill väl men det är tyvärr saker jag har hört 100 gr förut.

Det är inte pinsamt att säga att man har ångest. Men den typen av ångest jag har nu är pinsam, jag har själv svårigheter att styra över den och den tar över mitt liv. Jag skäms. Jag skäms över att jag inte är stark nog och kan kontrollera den. Om jag kunde kontrollera den skulle jag packa ner den i en påse för evigt, kasta iväg den långt långt bort så den aldrig hittade tillbaka till mig.

Jag skriver om detta för det är mycket lättare att skriva om än att prata om. Jag vet inte om jag vågar prata om det egentliga som sitter och gnager. Kommer jag någonsin våga det? Det mest tyngsta som framkallat ångesten inom mig har jag aldrig pratat om, eller skrivit om. Det är dessutom så mycket. Vem orkar lyssna på det? Jag vill i te gråta, jag vill vara glad. Det är faktiskt sällan jag gråter men inombords gråter jag ofta.

Men just nu känner jag mig bara avtrubbad. Har nyss legat på sjukhus och orkar knappt göra något just nu. Har inte träffat min älskade häst på flera dagar... Vill bara må bra nu! Nu, nu, nu, nu!

Det är förjävligt rent ut sagt. Jag vill att allt ska gå fort.

Nu ska jag se till o våga använda min blogg till det jag skapade den för. Skriva om precis allt jag känner för. Det spelar ingen roll om främlingar läser om detta, det är faktiskt jobbigare att de som jag känner ska läsa om detta. Jag vill inte att folk plötsligt ska tycka synd om mig. Vill inte prata om min ångest. Men det skadar inte om det finns en vetskap. En vetskap till att jag kanske inte alltid är på topp. Men jag vill att alla ska veta att jag vill. Jag vill vara på topp jämnt, det är därför jag blir så frustrerad på min kropp.

Sen kommer jag alltid vara sån som hjälper andra. Det drar inte ner mig utan lyfter snarare upp mig. Det känns som min uppgift här på jorden. Att hjälpa människor, speciellt de som inte blir sedda eller hörda. Jag behöver inte vinna något själv på det men självklart gör det min dag att t.ex. se ett leende på en persons läppar som jag aldrig sett le innan.

Nu känns det lättare i bröstet. Kram på er alla! Kommentera gärna era egna erfarenheter.


Det är så jag blir kär!

Datum: 2013-06-27 /00:29:27 / Allmänt /  

Se vilket underbart näpet och vackert föl:

https://m.facebook.com/#!/llfoto?__user=581752598


Hej på ett regnigt Sverige

Datum: 2013-06-26 /14:52:12 / Melroose & Tindra /  

Jag har tyvärr inte så mycket intressant att skriva. Jag har legat på sjukhus ett par dagar, pga en händelse jag ej kommer skriva om såhär öppet. Nu är jag iaf hemma igen och myser med min älskade Tindra.

Längtar till både häst och jobb. Känns alldeles meningslöst att bara ligga i sängen, men så är det just nu. Hoppas allt är bra med er!


Världens underbaraste <3

Datum: 2013-06-24 /09:08:01 / Melroose & Tindra /  

Det går inte att ha det bättre än på bilden.


Glad midsommar!

Datum: 2013-06-22 /20:07:55 / Melroose & Tindra /  

Igår hade jag ett fantastiskt härligt midsommarfirande hos min vän Lisa som äger stallet. Kan inte bli bättre. Behövde verkligen allt skrattet efter en jobbig arbetsdag.

På kvällen tog vi in hästarna, så pussade på min fina tjej. Nu ska jag strax åka till stallet och ta in dem idag med.

Hur har er midsommar varit?


Finaste <3

Datum: 2013-06-22 /15:22:31 / Melroose & Tindra /  


Glad tjej!

Datum: 2013-06-20 /19:57:43 / Melroose & Tindra /  

A på psykiatri-provet!!!

Nu blir det sommarlov från skolan iaf. Så i augusti börjar jag sista terminen!

Men något sommarlov blir det inte för mig, utan sommaren blir full av jobb. Trivs verkligen super-bra.


Snygga blogghästar

Datum: 2013-06-19 /20:21:07 / Melroose & Tindra /  
Tänkte dela med mig av några av de absolut snyggaste blogghästarna, enligt min mening. De är alltså helt och hållet min typ rent utseendemässigt!
 
Danais häst: Felicity Flash
 
 
 
Sara Ussings häst: Zamiro
 
 
Sandras häst: Diadem W
 
 
 
 
 
 

Återbesöket 18/6

Datum: 2013-06-18 /14:21:56 / Melroose & Tindra /  

Återbesöket gick bra. Hon kändes mycket fin i benen, ingen ökad ledvätska. Markerade dock lite vid böjning höger fram. Röntgade båda frambenen för säkerhets skull. De var perfekta. (!!!) Så inflammationen i senskidan är helt enkelt inte 100 bra än. Blev en sista behandling, bandage till imorn.

Lång vila igen, börjar skritta försiktigt i slutet på juli. Kommer jobba så sjukt mycket framöver, så gör mig inget. Men självklart längtar jag enormt mycket tills jag sitter på världens bästa Melroose igen!

Fina Melroose, det går åt rätt håll! Det är verkligen bra att hon är så känslig att hon säger till tidigt innan det gått för långt. Detta är vanligt att det blir kroniskt om det inte upptäcks i tid. Så snart är min tjej helt frisk igen!

Nu ska jag försöka sova lite, det vankas jobb inatt; 21.15-7.15.


Återbesök

Datum: 2013-06-17 /12:35:29 / Melroose & Tindra /  

Fy på mig, jag är så dålig på att skriva här. Är så omotiverad, vet inte varför...

Imorn är det iaf återbesök med Melroose som gäller. Nu hoppas vi på att hon är frisk. Håll tummarna!


Tjena bloggen!

Datum: 2013-06-13 /19:59:14 / Melroose & Tindra /  

Tindra här.

Nu har mina "systrar" åkt hem. Jag är helt slut. Måste erkänna att det är lite skönt att de har åkt, för jag vill gärna ha all uppmärksamhet från matte och husse riktat bara till mig! Men det är tråkigt också, för det var roligt att de var här och jag gillar att mysa med dem.

Nu ligger jag iaf i mattes knä, min bästa matte. Ha det bra allihopa! Många kramar från mig.


Hundvakt

Datum: 2013-06-12 /14:13:08 / Melroose & Tindra /  

Jag är ju hundvakt åt två underbara italienare; Stella och Mollie heter dem. Allt fungerar bara fint, det är ett rent nöje! Tindra och dem är redan som systrar.

Så söta. I framtiden blir det ju tillökning för oss, förhoppningsvis nästa år!

Visst är de underbara? :)


Bilder från senaste tiden del 2

Datum: 2013-06-11 /01:31:50 / Melroose & Tindra /  

- Melroose uttryckte sin uttråkning genom att förstöra sin hö-ställning.
- Pratat, skrattat och haft kul med Jenny!!
- Den vildvuxna uteplatsen och framsidan i nya hemmet.
- Tindra soldyrkare <3
- Är hundvakt!
- Melroose har det underbart i gräshagen med sin bästis.


Cuteness

Datum: 2013-06-11 /00:10:57 / Allmänt /  


Bilder från senaste tiden del 1

Datum: 2013-06-06 /22:30:13 / Melroose & Tindra /  

- Second hand shoppa möbler
- Utsikt på jobbet
- Kela med katt
- Packa till flytt
- Ny bil!
- Veterinärbesök med M


Jag längtar tills..

Datum: 2013-06-05 /22:24:34 / Melroose & Tindra /  

.. Melroose är frisk och jag kan rida henne igen.

Vill galoppera så snabbt i skogen att tårarna rinner och vinden viner.

Vill skritta barbacka på den trygga ryggen i den varma solen.

Vill rida ett dressyrpass på ambitiösa hästen så svetten rinner.

Vill hoppa över stockar och stenar på en överlycklig häst.

Åh, jag längtar. <3


Sorry!

Datum: 2013-06-05 /11:21:51 / Melroose & Tindra /  

Nu har det ekat tomt här igen. Det finns faktiskt en anledning till det. Jag och Robban har flyttat ut till landet! Så vi är mitt i flyttkaos just nu, men försöker bo in oss i vårt lilla radhus :)

Allt är bra annars med både Tindra och Melroose. M vilar fortfarande, smörjer med compagel 2/dag. Det går framåt!


Lite inflammation i senskidan i höger framben

Datum: 2013-06-01 /21:02:56 / Melroose & Tindra /  

Det var diagnosen. Det vill säga en mycket bra diagnos! Så vi var lättade när vi åkte hemåt. Självklart hade man önskat att det inte var något. Men jag visste att det var nåt.

Detta är lätt att behandla och blir bra av behandling. Nu ska M vila i 3 veckor, sedan ska vi på återbesök!

Har redan ridabstinens, men det viktigaste är att älskade Melroose blir frisk! Å det kommer hon bli!Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.