Jag skäms inte.

Datum: 2013-11-27 /21:57:53 / Allmänt /  
Jag skäms inte av att skriva om min hälsa och mitt mående. Min röst är viktig. Allt är inte perfekt. 

Var med om ett genombrott idag iaf. Träffade en ny psykolog. Jag har ju tagit mig igenom ett par psykologer/kuratorer genom åren.. Med mer eller mindre (helt utan) framgång. Summan av kardemumman är iaf; jag har inte bearbetat mitt bagage.

Fick iaf ett fantastiskt bemötande! Så många människor jag träffat som jobbar inom vård på ett eller annat sätt genom åren, kan jag faktiskt kalla mig expert på att känna om människan är bra och genuin. Inte "bara" ett snyggt yrke. Han jag träffade idag var iaf fantastisk! 

Ett uttalande han gjorde som satte huvudet på spiken: Det är riktigt illa, du har ju fått något som man kan kalla Kalle Anka-vård. Förstår att du har haft det skit jobbigt, du har ju inte valt att vara med om tuffa saker." 

Framtiden ser ljus ut! Äntligen känns det som jag verkligen får hjälp. Både den allmäna vården jag fått, och den psykiatriska vården jag fått under mitt liv har många gånger varit under all kritik. Total katastrof - milt sagt. Men jag har aldrig förlorat hoppet helt. Nu vänder det nog! 

Det är därför min röst är viktig. Jag vet att många inte får sin röst hörd. Stå på er, det är ert liv det handlar om! Ljuset finns i slutet på tunneln. 
Vi hoppade!!!

Datum: 2013-11-27 /19:54:12 / Melroose & Tindra /  
Lyckliga vi, jag och Melroose hoppade lite i måndags. M tyckte det var så kul och jag likaså. Nu är vi rejält peppade!


Då var det minnsann inga som helst problem att göra perfekta galoppfattningar eller gå fint ;) Det lär bli mer arbete med bommar i framtiden, fröken äääälskar ju det. Jag börjar också bli fast, men vi längtar mest till terränghinder!

Fina Indra av Basta

Datum: 2013-11-24 /18:31:09 / Allmänt /  
Skänker många tankar och kramar till Tove som hastigt och mycket olyckligt förlorade sin bästa vän häromdagen. <3

De var ett oerhört fint ekipage, de passade varandra perfekt och Indra hade verkligen den speciella utstrålningen.

Detta är något som bara inte får hända. Så jag tycker alla kan skicka något peppande till Tove, för det ofattbara har hänt. Men hon ska gå vidare, för det är även vad Indra skulle viljat.

http://ttie.blogg.se/KÄRLEK

Datum: 2013-11-19 /20:33:05 / Melroose & Tindra /  

Rubrik

Datum: 2013-11-17 /00:17:34 / Allmänt /  
Jag har gjort det igen; tappat bort mig själv. Jag vet knappt ut eller in. 

För ca 8 år sedan tappade jag bort mig själv senast. Jag jobbade intensivt för att hitta tillbaka. Jag hoppades innerligt att det aldrig skulle ske igen. Men jag har åter igen tillåtit mig själv att sätta mig själv i sista rummet på alla sätt och vis. Min egna identitet, den jag är har försvunnit genom att göra alla andra nöjda. 

Det är en märklig känsla och en skit-jobbig känsla. Jag förväntar mig inte att någon ska förstå, har bara behovet av att skriva av mig. Jag skäms inte heller över att det blivit så här, vet dessutom att många känner igen sig. 

Trygghet i mig själv existerar inte längre. Den har inte varit stor de senaste åren, men nu är den verkligen fullkomligt borta. Jag är livrädd för att göra fel, för att göra andra missnöjda. Min syn på mig själv bygger endast på andras syn på mig. 

Bekräftelsebehovet blir ännu en gång enormt. Denna gången hanterar jag det dock bättre. Jag kastar mig inte till första bästa människa som ger mig bekräftelse. Jag har mina människor nu redan, som finns där för mig. 

Nu ska jag ta och hitta tillbaka till mig själv, ännu en gång!

Tack bloggen, för att du lyssnade. 
Bild med text, jag gillar't

Datum: 2013-11-11 /23:30:37 / Allmänt /  Våran typ av helgmys

Datum: 2013-11-10 /00:39:30 / Melroose & Tindra /  

Prinsessan på ärten <3 Fyra filtar + ett alldeles nyligen torktumlat täcke. Tindra har det gott. Såhär trivs Tindra om hon inte har möjligheten att ligga i mitt knä. 

Vi har myst hela helgen. Extra mycket tid tillsammans betyder extra mycket pussar. Slappa och ta tiden som den kommer, äta lite gott och ta vara på varandra. Så himla härlig helg, var längesen det hanns med nu. Har såklart varit och pussat på min häst, var och nattade henne förut. Underbart med massa kärlek.


Vad är helgmys för er? 


Mycket & inget + galen häst

Datum: 2013-11-09 /20:55:13 / Melroose & Tindra /  
Det är mycket och inget som har hänt. Uppdateringen blir lidande här, livet går bara upp och ner just nu. Dåliga nyheter, bra nyheter och privata jobbiga saker som hänt. 

Red iaf ut på Melroose igår. Det är tur att jag känner min häst. Gramanen åkte på, för vi hade ju inte ridit ut på ett tag. Så tog vi oss ut i mörkret och M var galen verkligen. Vi kom iaf tillbaka hela, haha!

Det är en grej jag gillar med M. Inte att hon blir galen, hon ska ju lyssna på mig och lugna sig lite. Men jag menar att hon är så lugn när man pysslar med henne, så sätter hon igång turbon när man hoppar upp. Min krutburk!

-

Datum: 2013-11-06 /11:34:06 / Allmänt /  Grönt är skönt

Datum: 2013-11-03 /22:55:23 / Allmänt /  

Schabrak från Eskadron som finns att köpa på: hastshopen.se


Schabrak och lindor från BR, som finns att köpa på: tophorse.se


Vantar från Kingsland, som finns att köpa på: Charlies.nu


T-shirt från Kingsland, som finns att köpa på: hastbiten.se


Fleecetröja från Iris Bayer, som finns att köpa på: liqusini-shop.se 


Piké från Iris Bayer, som finns att köpa på: ridsportonline.se


Schabrak från Rider by horse, som finns att köpa på: butikquse.se

Word

Datum: 2013-11-03 /00:54:06 / Allmänt /  Fredagkväll <3

Datum: 2013-11-01 /22:32:45 / Melroose & Tindra /  Ang nosgrimmor

Datum: 2013-11-01 /02:10:52 / Melroose & Tindra /  
Läste ett intressant inlägg här: http://baraelvira.se/2013/october/nosgrimma-vs-luftintag.html#commentJag kopierar min kommentar på det inlägget, så får ni de hur jag tänker: 

"Intressant inlägg. Bör tilläggas att hästar är individer. Min tjej som jag fött upp helt själv, har jag testat mig fram mycket med vad HON trivs bäst på. Idag har jag hittat det perfekta; remontnosgrimman. Har använt den innan också, men har testat alla möjliga alternativ, bl.a. Utan nosgrimma. Men hon trivs verkligen inte utan nosgrimma. Jag har prövat mig fram endast för att jag vill använda mig av så schysst utrustning som möjligt, eftersom jag rider henne så vill jag göra det bra för henne. Jag spänner definitivt inte åt nosgrimman hårt, bara så att stödet finns där för bettet. Å jag kan lova att hon kan andas prima! Skriver inte detta för att säga emot dig, utan för att det viktigaste är att man lyssnar på sin häst. Vad trivs min häst bäst med? Sen förutom att jag känner min häst utan och innan, så är hon en mycket känslig individ som visar TYDLIGT om det är något hon inte trivs med! Nu har vi det perfekta, hon trivs och har aldrig varit lyckligare i ridningen (och självklart annars också.) Det är en underbar känsla. Jag gör nämligen allt för att min häst ska må bra. 

Men jag tycker som sagt att det är ett intressant inlägg. Fler hästägare borde tänks över vad som är bäst för hästen."

Summan av kardemumman ur min synvinkel är alltså; lyssna till din häst, den är en individ.

Jag menar heller inte att såga Elvira med min kommentar. Tycker det är bra att hästägare reflekterar över saker när det gäller vad som är bra för hästen. Men allt är inte svart eller vitt. Det tar lång tid att bygga upp ett så nära band med en häst, att man kan höra allt den vill ha sagt. Vissa uppnår det aldrig med sin häst. Bl.a. För att många hästar är slutna, de bara gör saker utan att protestera. De är ärliga djur, som vill göra allt för oss. Jag är väldigt tacksam att jag varit med Melroose sen första stund. Jag vet precis vad hon varit med om och vi kan läsa av varandra. Hon är inte det minsta sluten. Vi har en öppen kommunikation. Så öppen att det irriterar vissa, de tycker jag ska sätta henne på plats, visa hårdhänt vem som bestämmer. Ja, jag ska vara ledaren - det köper jag. Men det ska inte ske med tvång, att jobba tillsammans ska vara ömsesidigt. Melroose ska trivas och tycka det är kul, precis som jag. Det är mitt ansvar som hästägare. 

Så vad tänker ni om saken? Dela med er! Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.