Väder, årstid och motivation

Datum: 2013-10-31 /11:36:45 / Melroose & Tindra /  
Bilden säger mer än tusen ord 


Tindra hatar verkligen regn. Inte så konstigt med tanke på den rasen hon är. Men något som är lite roligt är att hon gillar snö. Så länge hon inte behöver vara stillastående för länge ute i snön, så tycker hon det är kul. Sen behöver hon självklart kläder.

Men sol är utan tvekan favoriten. Jag har hur många bilder som helst, när hon ligger och solar. Där solen är, där är Tindra.  

Nu har vi ju haft det regnigt i många dagar, så det är inte Tindras favorit period på året. Hon är tapper och följer med ut på promenader. Men hela hennes kroppsspråk och uttryck säger: "jag hatar detta, vill in." Så hon är mest inne faktiskt och myser, detta funkar bra för henne. Hon blir inte understimulerad och rastlös. Men jag stimulerar henne inne också såklart. Sen har hon ju en busig valp att leka med och stå ut med dygnet runt nu, haha. Sen måste jag erkänna att jag är inte mycket ute och tränar Tindra när det ösregnar. Men som tur är finns det möjlighet att göra det inomhus.

Vad har era hundar för favorit-väder? Är det någon viss tid på året som det är svårare att finna motivation till träning med er hund? Både för din hund och dig?

Eller ni som håller på med hästar, finns det någon tid på året då ni tycker det är svårare med motivationen? 


Jag personligen tycker det är svårt när det regnar mycket och många dagar i streck, som det gjort nu. Melroose hatar regn dessutom. Annars är ju hösten min favorit-årstid! Sen kan det kännas tufft de dagar som det är 20 minusgrader och man bara fryser i stallet, och hela stallplanen är isig. Men jag gillar ändå att vara i stallet på vintern! Det är mysigt och så vackert med snö, sen är Melroose alltid på bra humör på vintern. Tror hon gillar den! Men inte den slaskiga och blöta vintern, utan den riktiga med snö. 

"En rabiat vänsterfeminsm"

Datum: 2013-10-31 /03:02:40 / Allmänt /  
En persons första intryck av mig i klassen, haha. Så himla skönt med människor som säger vad de tycker. Utan att mena något illa.

Jag att detta absolut som en komplimang, fast rabiat skulle jag inte kalla mig. Snarare framåt och oblyg. 

Ni som känner mig vet att jag är orädd för diskussioner, gillar dem snarare. Går verkligen igång på det och har starka åsikter. Men jag anser att jag fortfarande kan ha hyfs och inte vara respektlös. Men jag håller hårt på mina åsikter. 

Några saker jag brinner för är:
- Jämnlikhet mellan kvinnor och män
- Djurens rättigheter
- Alla människors lika värde
- Kämpa emot främlingsfientligheten

Jag har alltså varit i otaliga diskussioner om t.ex. Att bära päls eller inte. Detta är något jag hatar; äkta päls. Jag förstår mig inte på folk som bär det?! Det är fult och fel. 

Vad tycker ni om det?

Detta blev ett lite kort och rörigt inlägg såhär 3 på natten. Ska försöka få fram min lust att skriva åsiktsinlägg igen. Tycker det är så kul! Å det är viktigt att lyfta fram viktiga frågor, som i många fall  är tabu. T.ex. Kvinnomisshandel.

Nu, ska jag nog sova. Puss på er!

Haha!

Datum: 2013-10-30 /19:43:21 / Melroose & Tindra /  En sån dag

Datum: 2013-10-30 /19:09:45 / Melroose & Tindra /  
Jag är sjuk och har fram till 16 bara orkat ligga i sängen. Sen åkte jag för att få influensa-vaccinet, eftersom jag tillhör en riskgrupp.

Fiona har kräkts mycket idag, så är väldigt orolig... :( Hennes allmäntillstånd är väldigt bra, så behöver nog inte oroa mig. Men eftersom Tindra har legat inne två gånger pga magen känns det jobbigt.

Så nu myser jag, Tindra och Fiona i soffan. Vi hoppas på att bli bättre. <3

Såklart när jag är ensam och det har gått en dag utan någon form av stimulans, så blir jag konstig. Allt mitt bagage tar plats och ger mig ångest, har just gråtit för mig själv. Patetiskt, jag vet. Jaja, nog med tråkigt.

Nu ska jag titta på Big Bang theory, för att må bättre och skratta lite. Hoppas allt är bra med er där ute! 
Fantastiska häst!

Datum: 2013-10-29 /20:36:51 / Melroose & Tindra /  
Red Melroose lite lätt på ridbanan igår. Hon gick verkligen klockrent! Fin trav med en låg form där hon lyfte ryggen rejält, vilade på steget och med perfekt framåtbjudning. Det regnade, men hon kändes ändå mjuk och positiv. Hon var uppmärksam på mig varje sekund, var fram för hjälpena och samarbetade verkligen med mig. Älskar när hon är så ambitiös!

Hon krånglade heller ingenting i galoppen! Lyckaaaa!! 

Det var helt enkelt ett fantastiskt pass. Älskade fina häst. 
Att vara borta från sina älsklingar.

Datum: 2013-10-28 /11:04:55 / Melroose & Tindra /  
Igår jobbade jag mellan 14-23, det var svårt att lämna Tindra och Fiona ska jag säga. (Tur att jag tycker mitt jobb är otroligt kul.) Titta på dem bara: 


Att sen få en bild skickat till en när man är på jobbet, så längtar man bara hem ÄNNU mer. Alltså, hur underbara kan de vara?


Ni som har hund. Är ni borta från era vovvar mycket när ni jobbar? Eller har ni turen att ni kan ha med dem till jobbet kanske? Om du är ensam, var är hunden/hundarna då när du är på jobbet? 

Sen har vi detta med att längta. Jag längtar efter mina älsklingar bara jag är borta från dem någon timma. Någon mer som är sån? Haha. Bara nyfiken.


-

Datum: 2013-10-26 /23:30:18 / Allmänt /  12 januari 2013

Datum: 2013-10-25 /19:42:32 / Melroose & Tindra /  


Härliga bilder från ett dressyrpass jag kommer ihåg så väl. Hon hade mycket power i sig och gick väldigt fint.

Alltid kul med lite tillbaka-blickar.

Dåligt samvete

Datum: 2013-10-25 /16:29:01 / Melroose & Tindra /  
Usch, fy o blä. Har dåligt samvete för att Melroose gått på halvfart de senaste dagarna.. Detta främst pga min hälsa. Ni som känner mig, vet hur det är med det där. Men jag vill ju rida!! 

Men jag får tänka att hon mår bara fint. Lite vila skadar inte, det mår hon snarare bättre av. Hon är den typen av häst som blir bättre efter vila. 

Vi är alldeles snart igång igen! Mer taggade än någonsin.
Mycket bilder och lite text.

Datum: 2013-10-24 /03:02:16 / Melroose & Tindra /  
Min blogg ser tyvärr ut så just nu. Jag har inte tillräckligt med tid helt enkelt.

Praktiserar fortfarande och det går helt otroligt bra! Så lärorikt och kul!! Ska söka jobb på akuten sen, o förhoppningsvis jobba där fram tills jag kommer in på GU. 

Min underbara mamma kom över med mat till mig idag på praktiken. Hon är helt fantastisk!!Melroose har fått en liten mini-vila på 4 dagar. Idag longerade jag henne med repgrimma och körde lite ledarskapsövningar. Hon lyssnar verkligen klockrent! Så häftigt att man har den kommunikationen. Älskar känslan.

Med Tindra och Fiona är det bara fint. De leker, myser, äter och sover! Fiona förstår ännu inte riktigt grejen med stallet, men det kommer. Att stoppa precis allt i munnen är hennes favorit syssla just nu. Hon äter inte det, men det gäller att ha sten-koll så hon inte råkar svälja det. Självklart tar jag ut det hon stoppar i munnen. Förstår inte hur hon kan hitta alls grejer?! Imponerande iaf. 

Det är en obeskrivligt härlig känsla att komma hem efter en lång dag till två överlyckliga vovvar, förresten. Det är kärlek <3

Helt underbar bild:
-

Datum: 2013-10-23 /13:47:00 / Melroose & Tindra /  "Ridit in och utbildat helt själv"

Datum: 2013-10-21 /15:57:41 / Allmänt /  
Något som stör mig är folk som skriver att de ridit in och utbildat sin häst helt själv när den bara är 3 år. Man köpte den dessutom som insutten 2 1/2-åring.

Jag borde inte bry mig men kan inte låta bli... Man kan inte påstå att man utbildat en häst när den är 3 år. Då får man skriva: "jag har utbildat den hittills". En 3-åring är lååångt ifrån färdig utbildad. 

Det stör mig dessutom eftersom denna människa rider hästen som att den är 5 år och människan verkar inte ha någon kunskap om unghästar alls.

Jag blir så less... Det känns som vem som helst får "utbilda" unghästar idag. Jag gillar det inte! Tänk så mycket som kan gå fel. Random bild


-

Datum: 2013-10-21 /03:39:03 / Allmänt /  Dressyrlektion 18/10-13

Datum: 2013-10-19 /14:11:13 / Melroose & Tindra /  
Igår red jag lektion för Lisa på Melroose. Senast vi red lektion var tidigt i somras.

Det var en super-bra lektion, som vi verkligen behövde. Så härligt att vara igång! M var inte glad i mig när vi skulle ta höger galoppen, jädrar vad hon ville skicka mig långt till månen. Det var bara för mig att behålla balansen och köra på, förstår inte varför hon skulle vara så överdramatisk... Men som Lisa sa är det bra att hon visar det på lektionen, så får jag hjälp med hur jag ska lösa det. Men hon har gått så sjukt fint det senaste! Förut gick hon riktigt bra 2/10 gr och nu går hon riktigt bra 8/10 gr, får tänka på det.

Jag gillar dessutom att kämpa, jag gillar utmaningar. Jag märker ju att vi utvecklas i rask takt nu. M är verkligen sååå fin trots att hon inte ville det jag ville ibland. Men vilka guldkorn-stunder det blev ibland, skulle aldrig byta henne mot något, någonsin. Min pärla. 

Vi tränade mycket på galoppfattningar, tempoväxlingar och att få henne att verkligen sätta sig på rumpan och lyfta framdelen. Det var verkligen magiskt i slutet. Wow så fint hon gick! Hon fick sånt steg. 

Trots att hon ville skicka mig till månen så var hon faktiskt väldigt ambitiös. Hon tycker det är kul att arbeta, det har hon ju inte tyckt innan så när man ska dressyra. Så framtiden ser ljus ut <3
3 saker om mig

Datum: 2013-10-18 /10:55:00 / Allmänt /  
- Jag älskar godiset turkisk peppar, kan leva på det typ. Är nästan beroende av det, haha!

- Jag är yngsta barnet, har två äldre bröder. Så är en riktig pojkflicka. :)

- Jag gick teater på gymnasiet.
KÄRLEK.

Datum: 2013-10-17 /22:23:22 / Melroose & Tindra /  Bilder säger mer än tusen ord.

Men kan skriva några ord. Som ni ser fungerar det fortfarande bra med tjejerna. Idag fick Fiona sitt 12-veckors vaccin, jag hade tyvärr ej möjlighet att vara med. Men husse var super-stolt och meddelade att Fiona skötte sig utmärkt! Inte det minsta nervös, utan helt lugn och trygg. Hon har verkligen ett BRA temperament! 

Nu ska jag anordna en IG-träff innan hösten 2013 är ett minne blott. Fiona ska ju få träffa Tindras kompisar också! "Sina egna" så att säga. Måste få till en bra plats och ett passande datum. Det är speciellt att se massa italienare leka med varandra. Sist var det 13 st, till nästa gång nu blir det nog ännu mer! Kul!Praktik, full rulle och fantastisk häst!

Datum: 2013-10-17 /19:25:48 / Melroose & Tindra /  
Jag började min praktik i tisdags, jag är på akuten. Så otroligt kul och lärorikt. Men det är mycket, skrev dessutom ett stort prov i tisdags efteråt. 

Har varit helt utmattad av allt, dessutom har min wiplashskada blivit värre igen..


Nog klagat! Igår red jag ett markarbetespass på Melroose. Hon var sååå fin. Pigg, framåt och samarbetsvillig. Helt klockren i både vänster och höger galopp. Hon var lika mjuk i båda sidorna, så vi gjorde en del flytta undan för skänkeln i skritt. Hon var med mig hela tiden, så ambitiös och inga kickar. 

Galopperade även över bommar, detta var kuuul! Snacka om att vi båda längtar tills vi kan hoppa. Sen gjorde jag en övning där jag fattade galopp över bommen, även det gjorde hon fint.

Det låter väl overkligt att allt bara flöt på. Det känns overkligt också ska jag säga, fast självklart helt fantastiskt underbart!

Imorn ska vi dressyrträna för bästa Lisa, är taggad!! Robban ska ta bilder med sin braiga kamera.
En favoritbild

Datum: 2013-10-16 /22:03:35 / Melroose & Tindra /  Nu blir det sådär igen.

Datum: 2013-10-16 /00:03:16 / Allmänt /  
Det känns som jag ska duka under. Sömnbristen är enorm, känns som jag totalt ska mista förståndet. 

Hela min absolut lilla energi (som jag inte fattar vad den kommer ifrån? Kaffet?) används till att hålla mig skärpt på dagen.

När jag kommer hem är skallen helt tom, magkatarren tar död på mig, jag ser dubbelt, världen snurrar, tårarna bränner under ögonlocken. Jag är helt jävla slut. Ursäkta svordomen, men det är precis så det känns.

Å det är ännu en tuff dag imorgon. Fast kul. Snälla låt mig sova.Tiden går fort!

Datum: 2013-10-15 /17:05:28 / Melroose & Tindra /  
På torsdag blir Fiona 12 veckor. Det är helt otroligt vad tiden gått fort.


Vi har alltså redan haft henne i nästan 4 veckor. Hon har verkligen tytt sig till oss, och är en helt underbar valp. Att komma hem till två glada vovvar som överöser en med pussar är underbart.

Hon funkar halvt med koppel, ena stunden är det hur kul som helst. Medan andra tvärstannar hon, normalt valp-beteende helt enkelt. Det är mycket roligare att springa lös på gräsmattan och bära löv i munnen. Sötisen. 

Matglad är hon VERKLIGEN. Det är skönt. Vi är ju vana vid Tindra som varit kräsen från första stund. 

Fiona vill vara precis där man är eller där Tindra är. Om vi t.ex lagar mat brukar hon och Tindra leka för fullt. De springer runt på golvet med leksaker som två dårar, hihi. Så fint att se. Fiona ser verkligen upp till sin storasyster och Tindra har tagit den rollen väl. 

Båda sover i sängen med oss och det är inga problem. Bara hur mysigt som helst! Fiona ligger oftast uppe vid huvudet. 

Det är häftigt att se att Fiona redan är så klok trots sin ringa ålder. Hon kastar sig inte ner från soffan eller sängen och man ser att hon tänker ofta, när vi t.ex. stöter på något nytt. 

Det ska bli väldigt kul o få se vad det blir av denna lilla spillevink. Hon har fångat våra hjärtan redan.Valpöron <3


Bloggtävling hos Lamia!

Datum: 2013-10-14 /23:35:35 / Bloggtävlingar /  
http://lamias.se/tavling-vinn-egendesignat-pannband/#commentsLördag - söndag

Datum: 2013-10-14 /23:11:58 / Melroose & Tindra /  
Hej alla! Nu har jag tid att uppdatera lite.

LÖRDAG:
I lördags var jag på hästmässan i Borås.  Det var väldigt kul! Tittade på en clinic med Eamon Hickey, han är alltid inspirerande. 

Men det bästa under hela dagen tycker jag var Bo Jenå clinicen. Mannen med mycket kunskap! Å så snygga hästar. Nu orkar jag tyvärr inte återberätta typ allt. Om ni gillar dressyr, bra unghäst-tänk, kunskap och fina hästar; se till att gå på en clinic med Bo Jenå!

Kan iaf berätta om något mycket klokt som han sa, som fastnade i mitt huvud.

"Stressa inte med unghästen, ge den mycket vila. En trött häst kan inte ta in information. Sen måste man tänka på att många hästar har inte växt klart förrän de är 7 år. Vila och mikropauser behövs för att få en hållbar häst som tycker det är kul. Hästen ska tycka det är kul att jobba med dig!"

Detta borde alla som håller på med unghästar tänka på. 

Sen kikade vi lite i montrarna, men det var väl inte så värst mycket att ha. Tycker det ska vara bättre priser på en mässa ;) Men ett riktigt bra fynd gjorde jag! Köpte en uhip-kjol för halva priset! Ni får en lite kass bild tills jag tagit en bättre. Ska bli spännande att börja använda den, kan utvärdera den sedan om ni vill? 


Sedan gjorde jag något kul i stallet! Jag red Melroose i repgrimma för första gången! Ett stort mål för oss som vi klarade av. Hon var lite skeptisk för det var ju inte som vanligt, men hon tyckte ändå det var helt okej. Jag har en liten film från det men youtube krånglar... Det var väldigt kul och mysigt iaf!

SÖNDAG:
Denna dag red jag ett dressyrpass med Melroose på ridbanan. Hon hade 100 rävar bakom öronen, så det var mycket bus. Men det blev ett himla bra pass till slut. Hon har aldrig varit så fin i traven tidigare, mums. Satt och njöt. Men hon är mycket häst att rida, mycket rolig häst! Så man kan aldrig bara åka med, men det gillar jag; att kämpa!

Från detta har jag också ett litet filmklipp, men som sagt... Youtube vill inte funka.. Har ingen bild heller :( Men på fredag ska jag rida lektion för Lisa och Robban ska ta bilder med sin kamera! :D

Hästmässa

Datum: 2013-10-12 /09:28:47 / Melroose & Tindra /  
Just nu är jag på väg till hästmässan i Borås! Det är första gången jag åker dit, men ska bli väldigt kul! Har alltid velat åka dit.

Ska försöka uppdatera när jag kommer hem, om hur det var, Det blir nämligen en lång hästdag idag. Ska till Melroose också. Hoppas vi hörs ikväll! 
Inspo

Datum: 2013-10-11 /10:55:26 / Inspiration /  Bäbis <3

Datum: 2013-10-10 /22:30:35 / Melroose & Tindra /  Såhär får man göra när man har en bäbis och ska göra ordning i stallet.

Helt crazy!

Datum: 2013-10-10 /21:54:16 / Melroose & Tindra /  
På dagens uteritt så var Melroose hel-tokig. Hon kunde inte stå still en sekund, utan att stegra, kasta sig och skrapa högt med frambenen. Hon var även spänd, alert på precis allt, taktade och gick på snedden.

Nu börjar riktiga kylan komma med andra ord! Blev ganska så irriterad på henne. Men eftersom man sitter på en bomb som kan sprängas vilken sekund som helst, så gäller det bara att vara lugn, tålmodig och neutral. Jag älskar att hon är pigg och het, men hon ska lyssna på mig!

Jag saknar inte spänning i mitt liv iaf, haha! 


Fiona rider ^^ 

Knappt att jag tror att det är sant

Datum: 2013-10-09 /19:05:03 / Melroose & Tindra /  
Min häst gick helt otroligt bra idag när jag red. Jag kan knappt tro att det är sant att hon går så bra. Det går verkligen spikrakt uppåt nu, hon tycker ju det är KUL! Vi dressyrade på ridbanan och hon tycker det är KUL. 

M är faktiskt den finaste hästen jag någonsin suttit på. Får nypa mig i armen, se så att jag inte drömmer. Så som vi har kämpat, å nu är vi här. 

Finaste Melroose. Finns inte ord som beskriver hur lycklig jag är nu!

Vi tränade på galopp från skritt och galopp från halt, samla galopp, göra volten större och mindre. Ja - fantastiskt!!
Helt otroligt vad snabbt hon växer <3

Datum: 2013-10-09 /13:58:04 / Melroose & Tindra /  Bloggtävling!

Datum: 2013-10-08 /22:02:33 / Bloggtävlingar /  


http://amanda.webrider.se/2013/10/03/tavling-i-samarbete-med-hastbling/#comments

Emilie Nyreröd

Datum: 2013-10-08 /20:37:18 / Allmänt /  
En tjej jag har som förebild är Emelie Nyreröd. Hon rider så fint. Sen tycker jag hon lyckas få fram det bästa hos varje häst. Hon är en ödmjuk tjej med båda fötterna på jorden trots sina framgångar. Tror vi kommer se mer av henne i framtiden!
Gillar extra att hon satsar mycket på unghästar, eftersom det är det jag tycker är roligast! 

Kolla in hennes blogg/hemsida: http://www.nyreroddressage.com/En härlig höst-dag med vovvarna.

Datum: 2013-10-08 /08:30:40 / Melroose & Tindra /  
Igår var först både Tindra och Fiona med i stallet. Tindra tycker det är super-kul medans Fiona är lite mer skeptisk än så länge. Men det är ju en vanesak. Hon är bara en liten bäbis än så länge. Det märks att hon känner sig trygg med oss iaf. Sen ser hon verkligen upp till Tindra, så fint.


På fredag blir förresten Fiona 10 veckor och hon har redan växt mycket! Kan inte förstå att Tindra varit så liten. Tiden går otroligt fort! 


Ni får två nästan identiska bilder, men den ena är suddig på första bilden och den andra på den andra bilden. Inte lätt, hihi.

Kolla Tindras nya tröja förresten, helt underbar. Ska försöka få en bättre bild på den. Min mamma som stickat såklart, underbara mamma. Det är en ny favorit! 


Sen var tjejerna med när vi var några som spelade frisbeegolf. De sprang lösa och tyckte det var sååå kul! Speciellt Tindra, hon hade sten-koll på alla frisbeés och oss människor, samtidigt som hon rejsade mellan träden och i löven. 

Tindra rekommenderar det starkt till alla vovvar med spring i benen!

Det var så kul också för båda tjejerna lyssnade väldigt bra på inkallning. Blir lyrisk av det. Eftersom vinthunden kan komma fram tydligt hos Tindra ibland, om man säger så :p Blir stolt! 


Hel-klippning

Datum: 2013-10-07 /21:55:42 / Melroose & Tindra /  
I lördags kväll klippte jag Melroose. Hon hade redan satt massa päls och blev genomsvettig när jag red. Så det var på tiden!
M skötte sig himla bra när jag klippte. Hon stod och vilade på ett ben, skakade lite på huvudet när jag kom nära öronen bara. När jag klippte undersidan av huvudet njöt hon verkligen, sötis. Det blev en hel-klippning, men lämnade benen och halva huvudet. Gjorde fina övergångar dock så det inte skulle se helt förfärligt ut ;) Eftersom jag kommer hålla igång henne hela vintern är detta ett måste. Tänk i december får vi börja hoppa, woop woop! Sen märker man på henne att hon tycker det är skönt att bli av med pälsen, för den liksom kliar, är för varm och ruggig. Hon blir så extremt negativt påverkad av pälssättning och fällning. 
Men om inte M hade blivit genomsvettig så hade jag inte klippt henne. Eller om hon gått på halv-fart till vintern eller vilat. Men jag ger M vila på sommaren och håller igång henne i topp-form på vintern. För det passar henne bättre. Då har vi ändå inte ridhus i stallet, det tar ca 30-45 min (beroende på om det är isigt eller inte) att skritta till närmsta ridhus. Men det gäller att använda sig av snön och fantasin! 

Klipper ni era hästar? :) 

I mitt inre

Datum: 2013-10-07 /19:50:05 / Allmänt /  
Ibland är det som allt står stilla
Världen tar en paus
Jag andas långsamt, djupt 
Musik spelas tyst

Mitt inre är som en tjock bok
En bok med tusentals sidor 
Hundratals kapitel 
Just nu har den stannat på en sida
"Du förvirrar mig, men jag älskar dig. Du sårar mig, men jag älskar dig. Varför är jag så destruktiv? Att älska någon som du"<3

Datum: 2013-10-05 /12:47:09 / Allmänt /  600 kg ren lycka!

Datum: 2013-10-04 /21:10:57 / Melroose & Tindra /  
Idag satt höger galoppen direkt, bytena var perfekta. Helt magiskt. 

Tänk så vi slet i tisdags, det lönar sig! Var helt lyrisk efteråt. Underbaraste hästen. 
Älgflugorna attackerar & rutiner

Datum: 2013-10-03 /14:54:50 / Melroose & Tindra /  
Igår var det en positiv tjej som mötte mig i hagen, trots hårt pass dagen innan.

Vi tog oss en skrittur ut, vi upptäckte en ny väg. Mycket mysig och fin! MEN, vi blev invaderade av äckliga älgflugor.. 20-30 st hoppade på oss. Hatar dem! De kryper ju in under hästens päls och biter sig fast. Plockade ut flera ur mitt hår.. (rysningar) De är typ odödliga dessutom.Hos oss är det ovanligt mycket sånt i år. Hur är det hos er?

Fr.o.m. igår började även höst/vinter-rutinerna i stallet. De går i höst/vinter-hagarna, får hö 4 gånger om dagen och kommer in sen eftermiddag. Tycker faktiskt det är skönt att komma in i vanliga rutiner igen. Men ser inte fram emot 20 minusgrader, vatten som fryser till is i hagen M.m... Tur att vintern är vacker iaf. 
Jag erkänner.

Datum: 2013-10-02 /12:00:37 / Allmänt /  
Jag är tillbaka i en väldigt dålig ovana igen. När jag har mycket saker men lite tid, brukar jag falla tillbaka i gamla mönster.

Jag äter väldigt dåligt. Som t.ex. igår, på hela dagen åt jag: 1 banan, en halv smörgås med ost, en halv risifrutti, 1 mellan pommes frittes, en riskaka och ett par skedar yoghurt. Utöver detta drack jag vatten, kaffe, cola och energidryck. 

När jag skriver det för mig själv så inser jag hur galet det är.. Men när jag väl kommer in i de här vanorna, så är det lättare sagt än gjort att bara äta. Jag tror man bara förstår om man haft/har den här problematiken själv. Det är inte bara att äta.. Jag försöker faktiskt trots allt. Risifruttin, smörgåsen och riskakan åt jag för att jag visste att jag behövde. Jag var inte hungrig, hade ingen matlust - men jag åt det ändå. Eller tjaa, halva iaf.

Jag har börjat acceptera att jag kommer nog aldrig bli helt "frisk" från detta. Men jag vill alltid bli friskare. Ena stunden känns relationen till mat helt okej, och andra känns den skit-jobbig, rent ut sagt. Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig, men önskar väl lite mer förståelse av nära och kära ibland. Detta är något inom mig som jag kämpar med, även om det ur någon annans synpunkt bara är "att inte ta ansvar" eller som många säger till mig "du måste äta" så blir de arga om jag säger sanningen: jag vill inte, men jag ska verkligen försöka. Å det sitter inte bara i självaste viljan, utan det sitter verkligen i hjärnan. Det är ätstörningar i mig som inte vill, men jag vill. Om det var enkelt så hade jag hoppat av detta tåget och bytt till ett där man "bara äter helt enkelt". Jag gillar ju inte ens mat, tycker det är överskattat. Det tar onödig tid, kostar pengar och är ångestladdat.

Jaja, nog babblat. Lite tankar från mig bara.
Dela gärna med er vad ni tänker och om ni har någon erfarenhet av detta. 
Mitt hjärta smälter <3

Datum: 2013-10-02 /09:32:33 / Melroose & Tindra /  
Det funkar så himla bra med Tindra och Fiona! Tänk att de älskar varandra så mycket redan.
De leker och myser tillsammans. Att se dem samspela så, det värmer i matte-hjärtat. Finns inte ord. 

Att ha dessa två små varelser i mitt liv är det underbaraste som finns. Världens bästa vovvar <3 mina bäbisar. 

Höger galoppen ska sitta!

Datum: 2013-10-01 /22:28:58 / Melroose & Tindra /  
Semestern är över och Melroose hatar det. Idag var hon helt FANTASTISK i vänster galoppen. Hon har faktiskt aldrig känts så fin. Fattningen var perfekt, jag kunde samla henne och sitta stilla - njuta en stund. Satt med ett stort leende på läpparna.

Men det höll inte i sig så länge... Haha! När vi kom till höger galoppen, gled våra åsikter isär (milt sagt). M ville skicka mig ända till månen. När jag väl fick fram henne till en bra höger galopp var hon så fin! Att hon efter 6 år fortfarande inte fattar att jag är envisare ;) 

Genomsvettiga kom vi tillbaka till stallet. M fick sig en dusch (notis till mig själv: M måste klippas!) Sen såg hon otroligt nog nöjd ut, ingen bitch-blick. Imorn blir det en skrittur ut på hårt underlag, hon lär ha träningsvärk. Nästa pass efter det blir på ridbanan. Vi ska börja där vi avslutade idag - med höger galoppen. Vi ska hårdträna den nu! 

Förresten så kan ett hårt gympass slänga sig i väggen. Detta är 1000 gr jobbigare, så gött! Nu är vi pågång! Taggad!

Älskade sto vad du kan göra mig galen <3


Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.