Fiona 9 veckor

Datum: 2013-09-29 /11:28:47 / Melroose & Tindra /  När och varför jag började rida

Datum: 2013-09-28 /11:42:00 / Allmänt /  
Jag började rida på mammas svenska halvblod Hambo, när jag var 4 år gammal. Hade suttit på honom flera gånger innan och blivit ledd. Men det var här jag började rida "på riktigt"!Hambo var super-snäll. Det var på honom jag lärde mig alla grunder. Sedan var jag medryttare på olika hästar, bla Pimpernell! En mycket speciell varmblodsvalack.Vid 10 års ålder började jag på Loo ryttarförening! Där red jag för Sten Lindgren med världens goaste ridgrupp! Det var en helt underbar ridskoletid.Från vänster: Elin & Pajas, Heidi & Tebazz, Ellinor & Callemero, Ida & Musse Pigg, Jag & Pocahontas och Emmy & Ariel.jag och Musse PiggJag och CallemeroJag och Pocahontas sista ridningen där.


Varför jag började rida är av den enkla anledningen att jag ville! Har älskat hästar så länge jag kan minnas. Dessutom är min mamma lika intresserad så det blev på den vägen då.

Lek med mig!

Datum: 2013-09-27 /22:52:45 / Melroose & Tindra /  Terapi <3

Datum: 2013-09-27 /00:34:57 / Melroose & Tindra /  Just nu vill jag stanna i din kram

Datum: 2013-09-26 /19:55:50 / Melroose & Tindra /  
Utmattad. Jag är inte bara trött eller helt slut. Jag är totalt utmattad. Jag har inte fått någon djup-sömn på över en vecka. Men allt annat går i 190 ändå. Det är verkligen mycket just nu. 

Jag önskar att jag vågade prata med någon jag litar på om detta. Men jag vill inte tynga någon annan. Bloggen får vara min "tröst". Just nu är jag hemma ensam, med tårar i halsen. Jag känner mig så misslyckad, det känns som att jag inte pallar trycket. 

Till en början hänger jag med i att allt går i 190, jag är själv som en duracellkanin. Sen plötsligt kommer allt ikapp mig. Jag blir likgiltig, jag kan inte koncentrera mig, kan knappt skriva eller läsa, humöret svänger, jag vill ha närhet, jag kan knappt tänka, det brusar i öronen. 

Stressen är ihärdig. Jag kan inte sova fast jag är utmattad. Jag kan inte fortsätta såhär. Jag ger mig ingen vila, bara pressar mig till 1000.  Jag äter knappt och glömmer bort att ta mediciner. Utanpå syns det inte hur rörigt det är inuti.

Men jag kommer fortsätta såhär. Jag måste palla trycket för mina "barn"; Melroose, Fiona och Tindra. Jag skiter i om jag går sönder helt, bara de tas hand om. 
För mycket att göra och för lite tid.

Datum: 2013-09-25 /21:49:58 / Melroose & Tindra /  
Jag behöver fler timmar på dygnet.. Hinner inte med allt jag behöver och vill hinna med. 

Så då förstår ni att uppdateringen går lite upp och ner här på bloggen. Men ni är alla UNDERBARA som tittar in och kommenterar. Presentera er gärna!


Tavla köpt för 50 :- älskar den!

Fälttävlan, here weeee come!

Datum: 2013-09-23 /16:51:08 / Melroose & Tindra /  
Jag har aldrig känt mig såhär taggad inför något i ridningen tidigare. Jag längtar verkligen tills jag och Melroose kan börja med fälttävlan. I december får hon ju börja hoppas, till våren tar vi oss ut i terrängen! Weii! Jag är så taggad att det pirrar i magen, bara av tanken. Jag drömmer till och med massor om det på nätterna. Inatt senast drömde jag att jag och M hoppade ett vattenhinder, vi galopperade genom vattnet. Det var en helt fantastisk känsla! Jag ska se till att det är en sann-dröm.
 
Jag har alltid haft detta som dröm. Drömmen är inte att vinna eller gå långt, utan drömmen är att starta fälttävlan och sedan fortsätta för att det är kul! Jag vet att M är en perfekt häst till fälttävlan. Jag litar på henne, tillsammans kan vi göra det! Tidigare kan jag erkänna att jag var lite osäker, inte rädd för att ramla av. Men jag trodde inte på mig själv, så jag ville inte hoppa för mycket. Eftersom M har sådant självförtroende i hoppningen, ville inte jag förstöra det med min osäkerhet. Men nu är osäkerheten som bortblåst, totalt. Jag är genuint taggad, waaah! (Har ni fattat att jag är taggad, eller? ;))
 
 
 
Det är så kul att få hela biten. Dressyr, hoppning och terrängen. Men terrängen är absolut roligast, såklart! Det tycker både jag och Melroose. Eftersom terrängen innebär mycket risker så kommer jag aldrig ta mig vatten över huvudet, rida klokt och vara uppmärksam på vad M verkligen klarar av. Hon blir så het, ambitiös och modig i hoppningen, att jag måste vara den kloka som säger - nej, nu blir det för mycket. Vill absolut inte att det ska hända något, så M skadar sig eller tappar självförtroendet.
 
För det är verkligen så, en häst som i sin personlighet har grymt bra självförtroende kan man krossa lätt. Genom att lägga över allt på hästen och bara hänga med så tar den alla beslut. Alla beslut blir därför inte bra, vi som ryttare måste lotsa hästen till kloka beslut. Vi är ett ekipage som stöttar varandra och gör saker tillsammans. Vi har båda viljan! Sen självklart känner jag att M är orädd så jag kan slappna av och känna mig trygg på henne. Men det är en helt annan sak, det är en förutsättning för att kunna rida fälttävlan.
 
Det är väl så, jag och M har nått den punkten nu. Vi är redo, vi är sammansvetsade på alla plan, vi ställer upp för varandra och lyfter varandra. Nu ska vi bannemej ha kul!
 
 

Hösten <3

Datum: 2013-09-23 /09:27:24 / Allmänt /  
Min favorit-årstid är utan tvekan; hösten! Det är vackert ute, frisk luft och det är mysigt att klä på sig lite mer. Det är inte för kallt och Melroose är pigg. Det är mysigt med massor av tända ljus hemma och krypa ner under en mysig filt med något varmt att dricka. Ja-a, jag älskar hösten!


Melroose torsdag-söndag

Datum: 2013-09-23 /00:02:45 / Melroose & Tindra /  
Torsdag: I torsdags red jag och Melroose ut med Evelina och Rebell. Ritten var verkligen fulländad. Vi var ute iaf i 1 och 1/2 timma. Först en lång bit o skogen, mycket uppför och mycket lyfta på benen för hästarna. Sen kom vi ut på "förbjudna vägen" där galopperade vi massor och riktigt snabbt! Melroose var så lycklig, hon var verkligen i sitt esse. Å jag älskar att galoppera snabbt, bara stå i lätt sits, släppa kontrollen och flyga fram. Rebell hade aldrig galopperat så snabbt, så han blev allt taggad av Melroose - kul! Galoppträning utomhus är verkligen underskattat. Speciellt bra är det om man låter hästen sträcka ut sig ordentligt, galoppera på genom hela kroppen med mycket tryck bakifrån. Detta ger inte bara kondition, utan grymma muskler i rygg och bakdel. Bästa tipset från coachen ;)Melroose kliar sig ordentligt mot Rebells rumpa, hihi 

Fredag: Idag vilade M helt, eftersom vi var och hämtade Fiona.

Lördag: Det blev ännu en uteritt med sällskap av Evelina och Rebell. Underbart! Idag fick vi även med min fina mor på promenad + Evelinas hund och Tindra lösa. Hundarna var helt överlyckliga. Som Tindra sprang! Det värmer i hjärtat att se. Iaf så blev det både skritt, trav och lite galopp. Melroose är för rolig, för hon tycker det är så kul att vara ute i skogen att hon vill rida mer. Hon vill inte gå hemåt, utan försöker svänga av lite varstans. Hon är nämligen alltid lite i sin egna lilla värld i början av en ridtur, sen vaknar hon till liv och blir elektrisk och pigg. Då rantar hon, har svårt att stå still och vill bara framåt. Helst i full fart! Så jag utmanade henne och passade på att träna. Jag gjorde halt, väntade tills hon stod helt stilla, fokuserade på mig - sen travade jag fram i ett friskt tempo. Sen jag gjorde jag halt osv. Uppdaterade det om och om igen, tills hon hade full fokus på mig. Det glada och pigga i henne försvann inte bara för det, utan jag fick kontroll över det. Hon gick i en otroligt fin form när jag gjorde detta, skulle haft någon som filmade. För MUMS! Hon är bra snygg, speciellt när hon hettar upp sig så. Min bästa <3


Matte ge mig ett föl!!

Söndag: Idag fick Melroose sig en liten promenad + massa pyssel. <3 Jag skulle egentligen ridit, men det blev ändrade planer. Dessutom har ju M gått super-bra denna veckan. Kan inte vara mer nöjd. Jag är så nöjd och lycklig att det inte går att beskriva med ord. Världens finaste häst, vad jag älskar dig. Tänk att jag var med när du föddes, min stjärna. 
Bilder

Datum: 2013-09-22 /18:05:25 / Melroose & Tindra /  
Bilderna får tala för de senaste dagarna. Har fullt upp med lilla valpis.Matte jag vill in, det regnar.Mys inne och regn ute.

Sover så sött <3

Ska försöka få upp ett inlägg senare om vad jag och Melroose gjort på senaste.Äntligen!

Datum: 2013-09-21 /00:17:07 / Melroose & Tindra /  
Idag har vi hämtat hem Fiona!
Vila i frid Kristian Gidlund.

Datum: 2013-09-19 /07:00:51 / Allmänt /  "Så föll ett långsamt regn genom trädgården.

 Och jag gick ut för att stilla en oövervinnerlig törst."

Kristian Gidlund
http://ikroppenmin.blogspot.se/

Idag blev Melroose varmskodd!

Datum: 2013-09-18 /22:25:42 / Melroose & Tindra /  
Just nu går verkligen Melroose från klarhet till klarhet. Skulle inte sälja henne för allt i hela världen. Hon är min för evigt.

Åter till rubriken. Idag kom vår nya Hovslagare och jag har aldrig varit nöjdare. Även Melroose var nöjd. Hon gillade Simon och trivdes med uppmärksamheten. Ni ska veta att hon har mycket integritet, så hon gillar inte vem som helst så mycket. Det ska finnas en naturlig tillit.

Iaf, hon blev varmskodd! För första gången någonsin och hon var så cool! Är så stolt och glad, att jag bara vill hoppa upp och ner som en tok!!! Hon brydde sig inte nåt om röken eller lukten. Simon gav henne mycket komplimanger och sa att hon är helt fantastisk. Han tyckte hon var oerhört cool, självsäker och har ett super-bra temperament.

Detta inlägget är fullt av skryt i vissa ögon, men jag är STOLT som tusan! Ni som följt oss länge vet vilken resa vi har gjort. När hon var 1 år opererades hon i 3 av 4 hovar pga bärrandsröta. Det var riktigt illa, resan därefter har varit lång. Det har verkligen varit blod, svett och tårar. 

Så, JA-A, jag är så sjukt stolt över min underbara häst!Här får ni en bild från idag, precis efter skoning. Tyvärr står hon lite i nedförsbacke. Men se vad nöjd hon är. Vår älskade Melroose, 6 år gammal och helt harmonisk vid skoning.

Dagens fantastiska ridpass på min fantastiska häst!

Datum: 2013-09-17 /22:29:19 / Melroose & Tindra /  
Idag har jag haft ett fantastiskt dressyrpass med min Melroose. Vi har galopperat första gången på ridbanan, sen skadan. Hon var sååå fin! Vilken power, såg hennes framben flyga högt och trycket bakifrån - WOW! Syns allt att hon är efter Hip Hop. Sen fick hon extra power för att hon såg bommar såklart, hehe. Efter det underbara passet var jag som en svettig lyrisk duracellkanin. ÄLSKAR LIVET.
Har tyvärr inga bilder för det regnade. Men vi var även snyggt matchade i cerise, hihi. Så ni får en gammal favorit-bild.


Nostalgi, första gången jag red på Melroose

Datum: 2013-09-16 /22:47:52 / Melroose & Tindra /  
Sensommar 2009. Tänk min älskade vän att vi haft varandra sen du skapades i Majkas mage. 

Fortfarande sjuk och en häst som saknar att hoppa.

Datum: 2013-09-16 /15:07:43 / Melroose & Tindra /  
Jag blir aldrig frisk. När jag väl känner mig lite bättre så hittar jag på något, så får jag sota för det senare.

Inatt har jag hostat mest hela tiden, frossat och svettats med feber så imorse hade jag ingen röst.

Jag kan hantera att vara sjuk och ha ont, men att jag inte kan göra saker som jag brukar gör mig GALEN! M går fortfarande lugnt, max 4 dagar i veckan. Men nu har jag inte ens kunnat hålla det. Vill rida!!! Jaja, nog gnällt för denna gången.

Senast jag red var på en härlig uteritt. Hon bockade på en äng, vi galopperade i skogen och hade det helt underbart. När vi skulle kliva över ett nerfallet träd i skritt, så hoppade hon över det från stillastående med ett jätte-skutt. Hon saknar att hoppa min fina tjej. Det gör jag med. Men i december får vi sätta igång med det! Längtar!
Bloggtips, tack!

Datum: 2013-09-15 /11:23:30 / Allmänt /  
Ge mig tips på hästbloggar som är BRA! Tipsa gärna om er egna, lovar att kolla in alla.

Bloggar med fjortisbilder/text och bloggar som bara är ute efter att bli kända går bort. Vill ha hästigt, moget och kul! 
Mattes guldklimpar <3

Datum: 2013-09-15 /02:11:25 / Melroose & Tindra /  


Jag älskar er av hela mitt hjärta.

Fjällvandra

Datum: 2013-09-14 /12:56:27 / Allmänt /  
Jag och Robban har alltid drömt om att fjällvandra uppe i norr en sommar. Vi har bestämt att göra det någon gång.

Såg just dessa underbara bilder på fridahallgren.se 
Det är så vackert att jag tappar andan. Nu vill jag ju dit på direkten! Det får bli i september. En solig tidig-höst-dag. Så vackert. 

Lång huva till häst

Datum: 2013-09-13 /13:55:56 / Allmänt /  
Detta är en stor trend i år, som inte faller mig i smaken. Jag tycker den tar bort fokus på en hästs vackra huvud.


Vad tycker ni?

Bild lånad härifrån: http://www.hippson.se/blogs/redaktionenspryltips/trend-tavlingsluva-med-lang-flarp.htm

Att det ska vara så svårt

Datum: 2013-09-13 /00:22:15 / Allmänt /  
Nu kommer lite nattliga tankar igen.

Jag har bestämt mig för att följa mitt hjärta, lyssna på det och vad som är mitt drömyrke.

Jag ska bli socionom. Det är som klippt och skuret för mig. Jag har tidigare stött det bort från mig trots att det känts rätt. Jag har stött det ifrån mig av flera olika anledningar. Alla dåliga anledningar.

- Jag tror inte på mig själv.
- Utbildningen är svår att komma in på, jag kommer inte komma in.
- Den är extremt populär. (Töntigt att det gjort att jag inte vill söka. Men har aldrig sökt mig till det som är poppis. Har då tänkt, det kanske inte passar mig trots allt? Eftersom det passar så otroligt många, enligt de själva. Inget ont mot dem, alls. Mina tankar kan bara vara hel-knäppa. Jag har alltid varit annorlunda, inte för att jag måste. Utan för att jag helt enkelt är det.)
- Jag vill komma in direkt när jag söker annars är det kört.

Det är just i Göteborg jag vill komma in för annars finns närmsta utbildning 14 mil bort.. Då måste jag flytta ifrån min sambo, min trygghet. Å mina djur, de får väl stanna. Eller jag vet inte? De kommer iaf aldrig lämna mig, det är en sak som är säker. I så fall att de måste lämna mig några dagar i veckan, men tror inte jag kan överleva det. De är mitt liv. Ni ser, tankarna bara snurrar.

Jag är så avis på alla er som kan leva i nuet. Jag vill också kunna det. Varför kan jag inte bara tänka: om jag inte kommer in första gången är det bara att söka igen. Jag kan jobba och leva livet under tiden.

Men jag funkar inte så. När jag vill något som är livsviktigt för mig, så vill jag det NU. Annars känns det som att det är kört. 

Jag är rädd för att lägga besvikelsen på mig själv, så jag får ännu sämre självkänsla. Jag är rädd för att det blir för långt studieuppehåll. Jag är rädd för att tiden kommer gå. Jag är rädd för min hälsa.

Jag har verkligen kämpat för att komma hit där jag är idag. Min hälsa har kämpat till 100 % emot mig många år bakåt. Det är nog mycket därför jag bara vill utbilda mig snabbt och sen vara färdig. Skolan har tagit sån tid för mig på grund av min hälsa. Jag har varit tvungen att dra ut på det, jag har inte haft något val. Ju mer jag kämpade emot det, desto sämre mådde jag.

Sen tänker jag: handlar det kanske om att jag aldrig blir nöjd med mig själv? Jag menar i december är jag undersköterska, jag trivs väldigt bra med det. Men jag vill mer för att bli nöjd. Absolut inte för att jag inte gillar yrket, för det gör jag. Det var svårt att hitta något som passade mig ännu bättre, som socionom. Men kommer jag någonsin bli nöjd med mig själv? Djupt jag vet, men det är sån jag är.

Nu har jag skrivit massor och super-snabbt. Så kommer väl få kramp i tummen snart. Men tusan vad skönt det känns att lätta mitt hjärta. Tack bloggen! 

1 vecka kvar! <3

Datum: 2013-09-12 /21:08:05 / Melroose & Tindra /  Tömkörning

Datum: 2013-09-11 /23:44:04 / Melroose & Tindra /  
Idag pallrade jag mig till stallet och tittade när min fina mamma tömkörde Melroose.

Har tyvärr inte en enda bild eller film. Men tro mig när jag säger det: M gick sååå fint! Jag kunde inte slita ögonen ifrån henne. Är det där verkligen min häst?! :D Hon såg så vuxen ut. Som en stor häst, hon är ingen liten yngling längre. 


Bäbis-M

Det är verkligen livet att sitta på en bänk en onsdagskväll med solen i ansiktet. Titta på sin egna häst som dansar fram harmoniskt.

Jag är stolt över Tindra

Datum: 2013-09-10 /20:51:09 / Melroose & Tindra /  
Nu måste jag få skryta lite för är så otroligt stolt över min hund. 

När hon kom in i trotsåldern började hon krångla vid inkallning. Hon nonchalerade och skällde gärna ut främmande människor som gick förbi. Så ett tag fick hon knappt vara lös, så vi tränade verkligen på att bli stabila ledare för henne. När jag väl släppte henne lös var det på ställen där det inte fanns så mycket andra distraktioner. Vi har tränat och tränat. Detta konsekventa arbete har visat sig att det lönar sig, äntligen

Vi var just ute på en långpromenad. Där vi mötte joggare, bilar, en lös hund, fåglar och gick förbi kossor. Allt skötte hon prima! 

Sen fick hon syn på en hare, hela hennes kroppsspråk sa: "spännande, den vill jag jaga!" Jag bröt, kallade in henne och hon fick direkt fokus på mig och kom i full fart. Jag blev så glad, duktiga duktiga tjejen. Så nu sitter vi i soffan, trötta och luktar skog. Detta gjorde min dag, hon gör livet värt att leva min fina pärla. Jag älskar henne ändlöst mycket och det är ömsesidigt, så underbart! Hon kommet bli en fantastisk storasyster.

Pikeur/Eskadron höst -13

Datum: 2013-09-10 /17:13:19 / Allmänt /  
Pikeur & Eskadron har lyckats igen! De gör alltid mycket fina grejer och denna kollektionen älskar jag.

Färgerna är fina, jag älskar ju lila. Så dessa grejer väcker verkligen HA-begär! 

Sjuk...

Datum: 2013-09-09 /17:36:51 / Melroose & Tindra /  
Ligger hemma och är sjuk. Har feber, med svettningar, frossa - hela kitet. Min hals är dessutom en katastrof, ska kolla om det är halsfluss imorn. Jag klarar av att ha ont och allt det där, men att jag inte kan göra saker och ting gör mig frustrerad..

Jag som skulle rida ut på en helt underbar tur idag, Tindra skulle springa med lös. I stället har jag bara legat i sängen som en död fisk hela dagen.

Jag har inte tid att vara sjuk nu, det stör mig! Läser min sista vecka på akutsjukvård och måste skriva färdigt de sista uppgifterna. STRESS... Ska även träffa syon på onsdag. Om det inte är halsfluss och jag fortfarande har feber på onsdag, så kommer jag åka till syon och plugga i skolan ändå. Jag måste!

Tur att jag har mitt älskade pyre hos mig när jag är sjuk, då känns saker och ting bättre iaf. <3 
Tänk att man kan älska en sån liten filur så otroligt mycket. 


Favorit i repris

Datum: 2013-09-08 /23:31:24 / Melroose & Tindra /  

Denna artikel är värd att läsa för alla hästmänniskor!

http://www.alltomhastar.se/artiklar/hast-halsa/tappar-hast-pals-–-ar-den-trott-och-hangig-se-over-foderstaten/#more-4014

Ett liten del av artikeln:

" I Foderbladet Häst får läsarna veta att hår till ca 90 % består av protein och att det går åt mer foder för att bygga upp 1 kg päls än 1 kg muskler. En viktig sak att tänka på är att pälstillväxten prioriteras framför ansättningen av muskler, så om näringstillgången är knapp så kommer ”ny päls” att prioriteras före ansättningen av muskler och fett i hästens kropp. "

Jag har uppmärksammat att Melroose är mycket känslig vid pälssättning. Mest när hon sätter vinterpäls. Därför börjar jag ge henne foderjäst redan i slutet på augusti- början av september. För då börjar hon fälla sin sommarpäls, för att sätta vinterpäls. Hon påverkad mycket av detta, men blir verkligen bra med foderjäst. Det är en självklarhet i M:s foderstat under hösten/vintern/tidig vår.


12 dagar!

Datum: 2013-09-08 /19:39:26 / Melroose & Tindra /  

Det är bara 12 dagar kvar till vi hämtar hem vår älskade Fiona. Vad vi längtar!


Kräftskiva

Datum: 2013-09-07 /23:57:47 / Allmänt /  


Galopp!

Datum: 2013-09-06 /00:14:12 / Melroose & Tindra /  

Just nu är ingen lyckligare än mig, jag och Melroose har galopperat idag!!!

Det var verkligen underbart. Vi flög fram i skogen. Som vi längtat, båda två.


Ny medicin

Datum: 2013-09-04 /00:27:34 / Allmänt /  

Jag har nyligen börjat med en ny medicin för min migrän. Jag har inte så många alternativ kvar berättade min neurolog när jag var där sist. Jag hoppas så innerligt att denna kommer hjälpa, det verkar så än så länge. För det har blivit bättre! (Peppar peppar)

Något som dock gör mig lite ledsen är folk som inte förstår. Jag vet att det finns väldigt olika grader på hur en migrän är. Jag har ju en väldigt allvarlig och svår migrän. Det är tröttsamt att fortfarande möta på människor som inte tar mig på allvar. Nu menar jag inte läkare eller så utan "vanliga" människor.

Jag vet... Jag borde inte bry mig! Men det är tröttsamt att behöva förklara sig. Jag är inte dödssjuk, men hela mitt liv påverkas av min migrän. Till det sämre.

Även om medicinen ger mig biverkningar, så är det värt det. Jag får migrän varje vecka, då ligger jag till sängs hela dagen. Jag lovar och svär att jag inte kan göra någonting. Jag blir som förlamad och smärtan ska vi inte ens tala om... På senaste har jag haft tur och inte spytt upp hela min magsäck. Men det är jag också van vid att göra vid varje anfall. Oavsett om jag tar starka värktabletter kan jag inte göra annat än ligga i ett mörkt tyst rum.

Så tyvärr måste jag göra många besvikna, med att jag "bara" har migrän. Jag önskade så innerligt att jag "bara" hade migränen som alla tänker på när de hör ordet; migrän. Att jag kunde ta en tablett, så kunde jag jobba med lite huvudvärk. (Absolut inget ont mot de som har det så)

Men nu är det inte så. Och det suger. Jag försöker leva med det trots allt. Nu tar jag en medicin som jag inte får köra bil med, så det blir tyvärr inget körkort inom närmsta framtiden om medicinen fungerar. Så tyvärr ännu en gång, alla ni som ser ner på mig för att jag inte har körkort. Men det har sina anledningar.

Jag älskar att läsa till undersköterska och jag har klarat 2 terminer trots migrän. Nu vill jag klara den sista också. Medicinen hjälper mig att leva ett någorlunda normalt liv. Jag väljer faktiskt att få leva framför körkort. I framtiden blir det körkort, ingen tvekan om det. Men nu måste min kropp få en chans att bli någorlunda frisk och återhämta sig. Jag behöver återhämta mig. Jag vill läsa vidare snart och det vet jag att jag inte kommer klara av om migränen är som den varit de senaste åren. Så jag ser framåt, nu ser framtiden ljus ut. Det känns så jäkla bra. (Bör tilläggas jag har flera sjukdomar som jag också äter mediciner för, men ingen som har ställt till det så som min migrän).

Så snälla, tänk till en extra gång innan du säger: "jaha, är det bara migrän du äter sån medicin för?"

Låt mig bara få leva. Leva livet och njuta av det.


Fiona <3

Datum: 2013-09-02 /00:15:42 / Melroose & Tindra /  

Den 20:e september hämtar vi hem vår lilla tjej, Fiona. Som vi längtar!!!

Kan inte riktigt fatta att vi kommer ha två underbara tjejer och att Tindra ska bli "storasyster". Verkligen helt underbart!

Titta på sötisen:


Pust

Datum: 2013-09-01 /17:00:44 / Melroose & Tindra /  

Ligger i soffan, är sjuk. Har inte mega-hög feber men ligger ändå som en halvdöd fisk.

Jag har ju problem med lågt blodtryck, så går på medicin för det. När jag är sjuk blir mitt tryck ännu lägre. Så just nu pumpar mitt hjärta för fullt för att hela systemet ska gå runt på reserven. Därför är jag så sjukt trött, svimmar bara jag tar typ ett steg.

Är såklart lite bitter. För skulle galopperat på Melroose idag! Första gången efter skadan. Sen skulle jag stöttat min fina vän Lisa, som ställde upp i 4-årschampionatet med M:s bästa vän D. De direkt kvalificerade sig till finalen i Flyinge, så missar jag ritten..! Men stort grattis!! Är så stolt.

Lite mer vardags-gnäll; behöver diska pronto (tittar på berget och får ångest) och behöver plugga. Men får helt enkelt ligga i soffan och svettas ena stunden och frysa den andra. Läsa bloggar och titta på meningslösa program på tv:n.

Kul uppdatering va? Haha
Ha det bra nu allihopa! Kram

Ps. Sverige tog lagsilver i EM i fälttävlan idag!!! Ds.Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.