Lyckan i livet.

Datum: 2014-03-29 /18:43:37 / Melroose & Tindra /  

Full fart i galopp, glad häst och lite bad med kanadagäss. Mitt lyckopiller <3 
Den ur-kassa hälsan kom ivägen... Igen..

Datum: 2014-03-29 /01:51:31 / Melroose & Tindra /  

Då har det varit dött här ett tag. Så ska jag komma och deppa... Men först ska jag berätta något kul;

I söndags var jag och Melroose på markarbete/hoppträning för Sandra Björneland. Kan inte beskriva med ord hur galet kul det var! Melroose var verkligen super-pigg, het och elektrisk. Men skötte dig helt fantastiskt! Var lyrisk efteråt.


Favorit i repris.

Men så slog hälsan ner mig igen. Har lyckats hålla igång Melroose iaf, för vi ska träna på söndag igen. Det är nätt och jämnt att mitt liv går ihop nu, det är till stor del tack vare mina nära. <3 

Alltså jag har i många år stått ut med alla möjliga biverkningar. Men detta orkar jag inte med. Jag har nyss börjat med en ny medicin, förebyggande. Om du är känslig sluta läs nu. Jag har börjat må illa varje dag, speciellt efter jag tagit tabletten (tar två gånger om dagen) ganska tidigt började jag kräkas också, bara lite. Sen ökade det till varje dag, är verkligen aldrig pigg. Känner mig som en levande död. Nu ikväll iaf kände jag att jag behövde spy igen, så var det. Denna gången spydde jag upp precis allt jag ätit till middag, mammas goda födelsedags-middag. Detta fortsatte tills jag spydde galla. Så nu ligger jag här... Kan inte sova. 


Jag är nog den enda unga människan som är vaken denna tiden på en fredag-kväll, och har något pessimistiskt att skriva om. (Förlåt för att jag är en party-pooper). Ligger och deppar över hur mycket hälsan stoppar mig, det finns massor jag vill göra, människor jag vill träffa M.m. Snälla, låt mig sova och låt mig ladda inför hoppträningen på söndag - roligaste på hela veckan ju! 


Jag känner mig som en patetisk och bitter människa just nu, inte det minsta stark. Bara less på att det är såhär. Less på att läääänge kämpat och motgångar bara fortsätter. Jag har så mycket svårt, om du träffar mig verkar allt så sprudlande men det är fan inte lätt. Jag går inte och tänker på negativa saker hela tiden, jag överlever tack vare allt positivt. Annars hade jag definitivt bara varit helt på botten, 24/7. 


Just i denna stunden, känner jag mig inte stark. Jag känner mig som en mycket svag människa. Jag vill ge mig själv en örfil och säga: sluta gråt, bit ihop! Men det är väl just det, jag har gått i alla år och bitit ihop. Gör det fortfarande, men det är svårare nu. Allt ligger på ytan som en bubbla som kan spricka när som helst. Jag vill bara skrika som Ronja Rövardotter och sen blir allt bra. 


Tack bloggen ännu en gång och tack mina underbara ännu mer, ni vet vilka ni är. Mållös

Datum: 2014-03-18 /18:19:04 / Melroose & Tindra /  


Tänk att det snart är 7 år sen detta lilla pyre kom till världen. Vägen fram till idag har det varit mycket blod, svett och tårar. Idag red vi ett helt fantastiskt dressyrpass, hon fick mig mållös. Sen första stund har vi haft ett unikt band, världens bästa Melroose ❤️Hon var verkligen mjuk och harmonisk idag när vi dressyrade, trots ösregn. Galoppfattningarna var klockrena i båda varven, jag kunde samla henne in på volt. Aaah, jag är så himla lycklig just nu alltså. Allt vårt slit ger verkligen resultat. Vi har inte verkligen dressyrat så mycket på senaste, tänkte därför att det skulle vara svårare. Att M skulle tycka saker var jobbiga. Men TUSAN vad fin hon var! Från första stund dessutom. Kan inte förstå att jag har varit med helt från början, och alla motgångar vi har haft.. Å här står vi nu, det går verkligen så sjukt bra! Hon tycker det är roligt, vi är ett super-tight team och utvecklas tillsammans mot det bättre hela tiden. Mina älskade djur alltså, vet inte vad jag skulle ta mig till utan dem. 


Melroose som föl

Datum: 2014-03-18 /12:39:41 / Melroose & Tindra /  
Lite blandade bilder, älskar att titta på bilder på M när hon var liten. Söta tjejen! Tänk att hon varit så liten. 
Klockan är 3 på natten

Datum: 2014-03-18 /03:11:19 / Allmänt /  
Jag vaknade för en stund sen, helt kallsvettig och skakade. Det har varit så hela natten men nu har jag stora problem att somna om.

Dessa mardrömmar. Jag går inte och ältar saker och ting, jag stänger in det i mitt innersta rum inom mig och låser. Kastar bort nyckeln och hoppas på att hemska minnen ska tvina bort. Men de gör ju inte det, just av den anledningen att jag stänger in det. Jag flyr, jag flyr för att överleva.

Just nu vill jag bara bearbeta allt det hemska och jobbiga jag varit med om. Så det kan släppa taget om min kropp. Nu är det som att ha en enorm sten i en kedja, kedjan sitter fast hårt runt min kropp och denna enorma sten ska jag släpa med mig varje dag.

Jag är van att ha stenen där, alldeles för van. Jag är rädd för det som ligger under. 

Men det är dags, det är dags att konfrontera allt det där jobbiga. Jag har redan börjat, ingen ska gå tyst så länge som jag har gjort - ingen. 
Mina älskade hjärtan.

Datum: 2014-03-17 /17:42:30 / Melroose & Tindra /  

Det finns verkligen inga bättre när man är sjuk;


Tindra lämnar verkligen aldrig min sida, endast om hon verkligen måste. Hon är så otroligt mild och omtänksam. Hon vet verkligen när jag är sjuk och mår dåligt. Då ska hon finnas där och ta hand om mig.Fiona är självklart hos mig nästan hela tiden också. Men än så länge har hon en del spring i benen, hon leker, hämtar ben att gnaga på osv. Hon är ju bara valpen, lilla finingen.

Det är tungt att vara så dålig flera dagar i veckan att man bara kan ligga i sängen de dagarna, jag vill bara vara frisk och ha ett normalt liv. Men vovvarna gör iaf att det känns bättre. Mina djur är verkligen mitt liv <3 

Alltsååååå <3 <3 <3

Datum: 2014-03-16 /21:10:42 / Melroose & Tindra /  


Idag har vi hoppat! Både kombination, liten bana och titthinder. Vi ville aldrig sluta. Så otroligt oroligt kul! Melroose brallade så sött och taggade till som tusan. Kan knappt tro att det är sant att hon är min, vi är perfekta för varandra. Världens bästa häst <3 

Nostalgi - filmklipp på mig och Melroose

Datum: 2014-03-13 /12:28:46 / Melroose & Tindra /  

Här har ni en film från andra gången jag red M:

http://youtu.be/56AyUlJCaPU

Här har ni en film från april 2012

http://youtu.be/4vATPbZsj9k

Här har ni en film som är ca 1 år gammal:

http://youtu.be/uVmCcNzJ9yg 

Här är den senaste jag har på mobilen, den är ifrån oktober 2013: 


Nu bjuder vi på oss, så be nice :))

Jag MÅSTE verkligen bli bättre på att få någon att filma när jag rider, haha! För sen i oktober har det hänt massoooor. Det har ju varit dåligt väder, vinter och kallt; inte lika mycket filmande. Men tusan! För nu är hon så elektrisk, går ännu bättre, bättre steg, ännu mer framåtbjudning och bara massa mer positivt - japp! 


Men från och med nu ska jag verkligen försöka få till fler filmer. Har lite andra roliga filmer också, ska nog lägga upp dem! Sen får ni tåla att jag bloggar via mobilen, så ni får ingen snygg ruta, utan en ful länk att klicka på. ;)

Idda van Munster

Datum: 2014-03-13 /00:10:50 / Inspiration /  
Jag ramlade över en bild på en helt otroligt vacker tjej på Facebook. Jag blir typ kär. Hon är en bosnisk tjej vid namn: Idda van Munster. 

Alltså, detta är nog enligt mig den absolut vackraste kvinnan jag någonsin sett:
Om jag såg ut så hade jag nog tittat mig i spegeln hela tiden, jisses så vacker. 

Bilderna är lånade från hennes FB-sida; https://m.facebook.com/IddavanMunsterOfficial Tipsar även den till er om ni gillar vintage, som jag! 

Underbart

Datum: 2014-03-11 /23:14:04 / Melroose & Tindra /  
Idag har vi varit på en underbar tur och plaskat lite i sjön.


Alltså min häst är verkligen den bästa terapeuten någonsin. 

Några som längtat efter sol.

Datum: 2014-03-09 /23:11:04 / Melroose & Tindra /  

Helt underbara, tänk vad jag älskar dem <3
Alltså Tindras min, haha. Sååå go! 

Det gör ont i hela själen, men jag skäms inte.

Datum: 2014-03-09 /20:28:36 / Allmänt /  
Läste just en artikel om, 4 män och 2 kvinnor som hade blivit attackerade inatt när de gick en lugn demonstration som kallas: Ta natten tillbaka. Det är en demonstration mot allt våld mot kvinnor. 

Två män greps på plats, som det nu har kommit fram att de är nazister. Men att jag ogillar nazister starkt är inte det jag tänker skriva om.

Jag tänker fokusera på detta med våld mot kvinnor. Eftersom jag själv levt i ett sådant förhållande, vet jag mycket väl hur det är. Jag har blivit utsatt för sexuella övergrepp, fysisk och psykisk misshandel. Jag vet hur vanligt det är och hur mycket det förstör människor. Jag blev förstörd, jag är förstörd. 

Så det spelar ingen roll för mig om det är nazister (som uppenbarligen bär på extremt mycket hat) eller någon random människa som attackerar vid en sån här demonstration. Det ökar självklart mitt förakt mot nazister. MEN! Fokuset ska ligga på att MÄNNISKOR FAKTISKT TAR SIG RÄTTEN ATT GÖRA SÅ. Det tar sig rätten att begå mordförsök på några som demonstrerar för en god sak, på den internationella kvinnodagen. 

Det är precis som alla dessa män som tar sig rätten att kontrollera kvinnor med psykiskt och fysiskt våld. Alla mina tankar går just nu till de utsatta från inatt, men även alls utsatta kvinnor ute i världen. Vi måste få ett stopp. Vi måste våga prata om det. Så detta ska inte ske på en demonstration.

Jag sitter med världens största klump i halsen, tårar i ögonen. Jag vet inte riktigt vad jag känner. Mina egna erfarenheter, minnen och känslor tar över. Så detta blir inte min bästa text. Men jag ville bara få detta ur mig. Jag vill framför allt få det ur för mig för alls kvinnor som fortfarande är utsatta där ute! Jag vill inte att det ska pågå mer sånt här nu, det får vara nog!

Å du ynkliga människa som säger att feminismen gått för långt, läs på lite och kom tillbaka. Jag blir illa berörd av kvinnor som misshandlar män, men - som tur är, är inte detta ett lika stort samhällsproblem. Män blir inte stenade i länder, män blir inte ifrågasatta hur kort kjol de hade när de blev våldtagna, män har makten. Ge mig jämnställdhet, tack. 
Terränghoppning!

Datum: 2014-03-09 /16:56:36 / Melroose & Tindra /  

Alltså jäklar vilken häst jag har! Vi hoppade över flera stora stockar, mindre träd och buskar efter varandra idag. Det gick så SJUKT fort, aldrig varit med om något liknande. Mitt hjärta slog typ i 200 och jag satt verkligen på 600 kg krut. Sista gången tog det tid innan jag fick stopp. Vi gjorde det sjävklart ett par gånger, för det var ju sååååå kul! Min mamma och pappa är vittnen för detta idag, och till och med när pappa har hjärtat i halsgropen - då går det undan och är GALET. Jag bara längtar efter att få göra det igen, har aldrig varit med om en bättre känsla! Min älskade, tokiga bomb till häst <3 Med dig vågar jag allt. 

Internationella kvinnodagen <3

Datum: 2014-03-08 /23:24:58 / Inspiration /  
Massor av kramar till alla starka kvinnor där ute, som på ett eller annat sätt kämpar för våra rättigheter. Även för dem som har kämpat och nu inte lever längre. JÄMNSTÄLLDHET ska vara en självklarhet.


http://youtu.be/E0CazRHB0so

Mina finaste <3

Datum: 2014-03-07 /20:21:00 / Melroose & Tindra /  


Läs och förstå.

Datum: 2014-03-06 /00:10:34 / Melroose & Tindra /  
Nu behöver jag skriva av mig lite här. Det kanske inte blir världens mest sammanhängande text. 

Men det jag undrar över just nu är, varför är vissa trauman så mycket enklare att berätta och så mycket enklare att hantera för anhöriga? Ett trauma är ju alltid ett trauma.

Jag funderar över detta nu, för jag var nyligen med om att trauma. De säger att jag fortfarande är i chock-fas. (Förlåt, för att jag skriver A och inte B nu). Men jag är iaf inte helt mig själv. Eller helt ärligt jag är inte mig själv nu. Men det finns stunder där jag känner lycka, som tex igår när jag hoppade Melroose. Jag blev euforisk av lycka, jag kände lycka. Jag var mig själv, jag var den fokuserade och engagerade hästtjejen. 

Så det finns stunder. Men i överlag är jag rädd att jag aldrig kommer bli normal igen. Jag är rädd att detta har påverkat mig så djupt och med tanke på mitt tidigare bagage, så är jag nu förstörd. 

Jag erkänner - jag måste ta ångestdämpande varje dag nu för att ens fungera någorlunda normalt. Detta är skämmigt, skämmigt som tusan. Men min vårdkontakt och mina nära säger att det är inget jag ska skämmas över. Men jag genomgår en kris. Kan inte ens fatta det, jag genomgår en kris. 

Så om du träffar mig så var beredd på att jag låtsas som ingenting. För det mesta är jag helt likgiltig. Jag fortsätter med mitt liv så gott det går, jag ser iaf till att göra precis allt det som får mig att må bättre. 

Tack min älskade blogg för att jag fick skriva av mig och hoppas att jag kan få en ökad förståelse, för att jag inte är helt som vanligt. Ännu mer tack till mina nära och kära som finns där <3

Jag försöker verkligen, jag försöker vara perfekt för alla. Jag försöker att inte ha brister, men detta kan jag inte styra. Inte fullt ut iaf.

Tack igen och nu ska jag verkligen försöka sova. 


Mina tre tjejer som ger mig oändligt med styrka. Ni är mitt liv <3 


Bildbomb 25:e februari 2014

Datum: 2014-03-03 /23:00:51 / Melroose & Tindra /  
Bilderna tycks se likadana ut, men icke då! Det är inte lätt att få till någon/några bra bilder med tre tokar. Hihi, så det är detaljer ni ska titta på.

Den bilden som blev bäst av alla, precis ovanför. Ett perfekt exempel på hur det inte ska se ut, haha!
Lite humor behövs när det är tufft

Datum: 2014-03-03 /00:11:03 / Allmänt /  

Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.