Varför rider jag på graman?

Datum: 2014-10-20 /17:19:02 / Melroose & Tindra /  
Jag använder det om jag ska rida ut på min häst och jag känner att hon har en "exploderar-som-en-bomb-när-som-helst"-dag. 

Man förstår inte hur hon blir om man själv inte sitter på. Hon är verkligen explosiv och elektrisk, hon lättar gärna fram då och snöar in. Detta är dock väldigt sällan. 

Den är som en extra säkerhet som jag kan välja att använda om det behövs.

Använder den alltså inte för att få henne att kröka på nacken, eller när jag sitter och trimmar på ridbanan. 

Är ganska trött på alla dessa diskussioner om gramanen och dömandet för de som använder den. I rätt händer och av rätt anledning är det ett hjälpmedel. Jag skäms inte och jag är inte en sämre ryttare för att jag använder den ibland. Jag ser mig snarare som en mogen ryttare som hellre använder den, än att riskera att det händer nåt allvarligt med mig eller min häst. 

Jag tror att det finns många som förstår mig ändå, som har ridit den typen av häst som min är. Hon gör det inte för att vara dum, utan hon är så väldigt taggad de dagarna bara. Brukar säga att hon tror att hon är en hingst då ;) 

Så; ett utmärkt hjälpmedel i rätt händer. Lärde mig förresten att rida med det av min tränare. Det är viktigt att man gör rätt.

Förresten så är det den enda hjälptygeln som jag använder. Med graman kan jag flexa hästen själv, så förstår inte de som säger att de låser sig. Det är ju precis det andra hjälptyglar gör; låser sig i ett visst läge. Du kan inte flexa de själva. 

Om man tycker att hästen låser sig på graman, då rider man fel med den eller så trivs inte hästen med graman.


Min diamant ❤️💎

Datum: 2014-10-02 /13:14:57 / Melroose & Tindra /  
Lever fortfarande på det fantastiska dressyrpasset igår! Melroose var verkligen hur fin som helst. Men hon har allt rävar bakom öronen, men det är ju en del av hennes personlighet. Å jag älskar hennes personlighet! 

Hon hade mkt energi men till en början jobbade hon lite emot mig. Men jag fortsatte att envisas och mjuka upp henne. Så tillslut blev hon som en dröm att rida! Det roliga med henne är att hon är väldigt ambitiös, men visar VÄLDIGT tydligt när saker är jobbiga/tråkiga. Likaså som hon visar VÄLDIGT tydligt när saker är skoj! Det är en häst med mkt känslor och humör. Vi passar varandra så bra. 

Vet inte vad jag skulle ta mig till utan henne. Hon är min största lyckokälla. När jag är med henne är jag i mitt esse. Den lyriska känslan efter ett bra ridpass är obeskrivbar!  

Snyggingen:


Kan typ inte sluta titta på denna bilden. Tycker verkligen hon är hur fin som helst! Känner mig stolt. Tänk vilken stor tjej hon är nu. Kommer ihåg när vi skulle vänja henne vid grimma, som om den dagen var igår. Älskade toka!

Igår gick hon så bra att hon själv inte ville sluta! När hon var så mjuk så fick hon bara mer energi, det var underbart att jobba med. Så känslan efter igår tänker jag leva på länge nu. 
Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.