Jag är med och tävlar såklart!

Datum: 2012-10-31 /21:39:03 / Bloggtävlingar /  

http://capirossin.blogg.se/2012/october/bloggtavling-sponsrad-av-emmishopen.html


Gosan!

Datum: 2012-10-31 /21:04:33 / Melroose & Tindra /  

Idag har jag pysslat länge med Melroose. Vi testade både tränset och grimman. De satt väldigt bra och var så himla fint!

M var så gosig och mysig idag. Blir alldeles lycklig hela jag av henne. Deppigheten var som bortblåst! Älskar min fina-fina häst helt enormt mycket! Kan inte beskriva med ord. Ååh, älskade finaste pålla <3 <3


Utställning!

Datum: 2012-10-31 /14:44:28 / Melroose & Tindra /  

Den 17 november är det dags för utställning igen med Tindra. Det är SRIV (svensk rasklubb för italiensk vinthund) som håller i den, så ska bli extra kul!


Deppig.

Datum: 2012-10-30 /23:35:20 / Melroose & Tindra /  

Blir så deppig pga min hand... Det har inte ens gått en vecka och får inte använda den på tre veckor..! Blir deppig för det är massa saker jag varken kan eller får göra. Jag kan inte rida och göra alla stallsysslor. Jag kan inte ens ta på/av Melroose täcket. Jag känner mig så överflödig, blir galen!! Knjläcfucsdbb@kr)5;(.(:&@@@@kr5;?,>|%$
Det hade självklart kunna vara värre. Men en sån person som jag, som vill vara självständig och göra massa saker. Blir väldigt bitter av en sån här sak. Så, nu har jag gnällt färdigt här.

Michaela har ridit Melroose, i tre dagar nu. Är oerhört tacksam, hon är underbar! Det har gått bra, Melroose har allt testat henne (obligatoriskt ^^) men Michaela sköter det fin-fint!

Nu hoppas jag på en god natts sömn utan mardrömmar. Vill drömma om Melroose <3


Det jag köpte på hööks:

Datum: 2012-10-30 /22:12:43 / Melroose & Tindra /  

- Ett träns med anatomiskt nackstycke. + kantflätade tyglar. Modellen på tränset heter: Gold Medal Hera. Det är ännu finare i verkligheten än på bild. Färgen är mörkt-mörktbrun och har även anatomisk nosgrimma. Tror det kommer passa perfekt på Melroose!

- En röd fluffig grimma med glitter + ett snart grimskaft


Har handlat till Melroose!

Datum: 2012-10-30 /21:31:51 / Melroose & Tindra /  

Kommer upp bilder snart :)


Dagens hiss!

Datum: 2012-10-30 /11:42:01 / Allmänt /  

Går till dessa snygga mössor från Kingsland


Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-10-29 /14:31:32 / Bloggtävlingar /  

http://wilmafur.blogg.se/2012/october/tavling-vinn-rubber-chucks.html


Du är underbar.

Datum: 2012-10-29 /00:18:03 / Melroose & Tindra /  

En favoritbild <3


Fina vinthundshalsband

Datum: 2012-10-28 /14:39:18 / Melroose & Tindra /  

Har hittat en som gör så himla fina halsband, bl.a. till italiensk vinthund. Är sugen på att beställs ett i julklapp till Tindra.

Finns här: http://thewhitecarnation.blogg.se/

http://thewhitecarnation.m.webs.com/


Imorse skämdes jag över Tindra...

Datum: 2012-10-28 /12:12:20 / Melroose & Tindra /  

Var ute på morgonpromenad med Tindra. Hon är i slutet på sitt löp nu, så hon har skällt och morrat på både människor och hundar idag... Det är tydligen väldigt vanligt att tikar blir sådana i slutet på löpet. En var hon till och med arg på.

Men detta är Tindras tredje löp och hon har aldrig gjort så här innan. Självklart sa jag till henne och hon slutade då. Men det märks att hon är överbeskyddande nu.

Suck... Tjejer med humörsvängningar säger jag bara.


Brutit handen...

Datum: 2012-10-27 /12:10:56 / Allmänt /  

I torsdags red jag en annan häst i stallet, hon blev livrädd för några människor i skogen och kunde inte släppa detta. Så hon kastade sig, bockade, drog iväg, ryckte/kastade med huvudet och steppade. Det gick bara bra ändå!

Trodde jag... Väl hemma på kvällen började det bränna i min högra handled. Tog smärtstillande och gick o la mig.

Fredag morgon fick jag bara ondare och ondare. Kunde knappt fokusera mig i skolan, gjorde så fruktansvärt ont att jag kunde svimma. Direkt när jag slutat lektionen så tog jag mig till min mamma som jobbar på lasarettet. Visade handen och förklarade läget, hon tyckte jag skulle gå till akuten.

Så igår var jag på akuten i ca 3 timmar, fick massa smärtstillande och röntgades. Sedan visade det sig att jag brutit två småben i handleden...

Frustrerande! Kan inte använda höger handen, bara fingrarna smått och får inte rida. Det är ju olidligt...!!! Vill rida och kunna göra allt som vanligt. Kan inte ens mocka liksom. Så lite bitter är jag allt...

Hoppas allt är bra med er!


<3

Datum: 2012-10-26 /23:52:46 / Melroose & Tindra /  


Nyfiken och filosoferande

Datum: 2012-10-25 /22:26:29 / Allmänt /  

Känner att jag är tillbaka där när jag bestämde mig för att starta en blogg. Uppehållet jag har haft har dels berott på prestationsångest. Har haft press på mig att skriva här, känt att jag bara kan skriva vissa saker osv. Ville göra det så intressant som möjligt för er. Så förlorade mig själv lite på vägen. Fastande i tanken på vad ni skulle gilla helt enkelt.

Är himla glad för er som kikar in, ni är en del men man hör er sällan ;) Det är kul men samtidigt läskigt att såpass många är intresserade av mitt liv. Vet ju inte vilka många av er är.

Jag är en stor tänkare, med ett tungt bagage och mycket känslor. Älskar att skriva, skriver gärna om djupa saker. Så eftersom jag öppnar mig såpass mycket för er så önskar jag att ni kunde berätta lite om er själva.

Vilka är ni? :)Jag är med och tävlar hos Lamia!

Datum: 2012-10-25 /14:37:22 / Bloggtävlingar /  

http://lamias.se/?p=7883#respond

Favoritprodukt: http://www.abnianhastsport.com/hst/sadeltillbehr/schabrak/hello-kitty-schabrakset-med-luva


Det går åt mer protein för att bygga 1 kg päls än 1 kg muskler

Datum: 2012-10-25 /11:32:20 / Allmänt /  

Hittade en mycket bra artikel på http://alltomhastar.se

Det är viktigt med rätt foderstat till hästen vid uppbyggnad av päls eftersom hästens kropp behöver näring både till uppbyggnaden av ny päls och till ”byggandet” av muskler och fett. Om näringstillgången i hästens foder är låg eller om hästen får för lite foder så prioriteras uppbyggnaden av päls före uppbyggandet av muskler och fett!

På våren när ljuset kommer och hästarna börjar att ”byta” päls då är det många hästägare som upplever att deras hästar tappar både muskler och energi, hästarna kan även kännas ”lite sega”. Det här är inte konstig för när hästarna ska ”bygga upp” ny päls så krävs det både protein och energi, ofta så pratar hästägarna om att hästarna blir trötta när de fäller päls, men så är alltså inte, de blir trötta när de producerar ny päls!

I Foderbladet Häst får läsarna veta att hår till ca 90 % består av protein och att det går åt mer foder för att bygga upp 1 kg päls än 1 kg muskler. En viktig sak att tänka på är att pälstillväxten prioriteras framför ansättningen av muskler, så om näringstillgången är knapp så kommer ”ny päls” att prioriteras före ansättningen av muskler och fett i hästens kropp. Om man vill förhindra att hästen tappar ur eller blir hängig vid ”päls bytet” så ska man se över foderstaten redan i december, behöver man komplettera foderstaten eller öka den något så bör man göra det nu.

B-vitamin är nog det som de flesta hästägare tänker på som extra tillskott vid pälssättningen. Anna Jansson docent på SLU anser inte att extra tillskott av B-vitamin har någon större effekt, det finns inte någon vetenskaplig dokumentation som styrker att det skulle behövas under själva pälssättningen det kan däremot vara bra med B-vitamin vid andra tillfällen.
Något som kan påverka och underlätta hästens pälsbyte är foderjäst, enligt Foderbladet Häst är det en gammal tradition att ge hästar foderjäst på vintern, det kan underlätta ”päls bytet” positivt eftersom foderjästen innehåller protein.

Är problemen värre när hästen ”byter” vinterpäls mot vårpäls? Många hästägare upplever att det är större problem med pälsfällning under våren, en anledning till att det kan vara är att många hästar fortfarande går på näringsrika beten i augusti.
Hästar som är i ”hårdare” träning får inte alltid samma ”problem” vid päls bytet, de sätter vanligtvis inte så ”kraftig vinterpäls” en orsak till detta kan vara att dessa hästar får relativt mycket foder.

En signal på att hästen kan behöva få i sig mera näring kan vara att den under vårvintern börjar att äta träck, det kan vara en signal på att hästen behöver få i sig flera ”byggstenar” den kan ha brist på protein och i träck finns det bakterieprotein från döda tarmbakterier.

Foderjäst: Generella riktlinjer är att ge 1 deciliter foderjäst per dag till 500 kg häst.


Valpar i mina tankar

Datum: 2012-10-24 /21:18:45 / Melroose & Tindra /  

Det finns folk som gärna vill ha valp efter Tindra. Eftersom Tindra har så fin stam, ett bra temperament och är väldigt rastypisk så har jag och Robban övervägt detta.

Just nu sitter jag och kikar efter en passande hane. Känner mig smått nervös... Vet inte riktigt om jag vågar göra detta. Tindra är ju vår ögonsten. Men har gott om tid på mig att bestämma mig. Hon ska i så fall paras tidigast i slutet på april nästa år. Ska fundera vidare.

Tindra som valp:


Mys!

Datum: 2012-10-24 /13:53:45 / Melroose & Tindra /  


Melroose är duktig på att vädra älg ^^

Datum: 2012-10-23 /21:10:51 / Melroose & Tindra /  

Var ute på en kort ridtur idag, vi travade ordentligt för första gången efter behandlingen. O det gick bra, M tyckte det var skönt att få släppa loss lite och inte bara skritta! Hon började vädra ganska tidigt och misstänkte att det var något djur i närheten. Det var som Melroose uppmärksammade; två älgar stod längre fram och sprang iväg när vi kom.

Bild på en nöjd tjej efteråt:


Maskkontroll

Datum: 2012-10-23 /12:45:52 / Melroose & Tindra /  

Har nu beställt en maskkontroll, här ska kollas om Melroose har några parasiter!

http://www.maskkontroll.se/


Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-10-23 /10:37:53 / Bloggtävlingar /  

http://ztreliin.se/2012/october/bloggtavling.html


Uppe med tuppen!

Datum: 2012-10-23 /07:38:51 / Melroose & Tindra /  

Snart sätter jag mig på cykeln och åker till skolan. Ska ha prov idag och är nervös (som alltid). Är därför så trött, har sovit oroligt...

Förresten så tänkte jag anmäla mig och Melroose till vår första clear round snart! Vi ska bara komma igång ordentligt först. Men tanken är att det ska bli i slutet på november. De har ju clear round på Alingsås ryttarsällskap varannan torsdag och jag har ju skrittavstånd dit :)

Ha en bra tisdag!


Prestationsångest, I hate you!

Datum: 2012-10-22 /21:16:18 / Allmänt /  

Att aldrig bli nöjd med sig själv, att aldrig räcka till, att aldrig göra något tillräckligt bra och att alltid kunna pressa sig själv mer o mer o mer tills man faller.

Det är bra att vilja göra saker ordentligt men det går inte att nå perfektion i allt. Jag vill nästan riva ut min hjärna sån prestationsångest har jag. Jag har ett prov imorn då blir det självklart värre. Men jag har prestationsångest även i vardagen. Den finns överallt...

När jag var en ung tonåring som försökte finna sig själv. Fanns det en nära person som dagligen talade om för mig hur värdelös jag var. Jag kommer ihåg hur gärna jag ville ha dennes gillande, jag sökte desperat efter bekräftelse. Efter år av att få skit kastat på sig så bröt jag kontakten med denna person. Jag kände mig ändå inte värdig, jag bar på en skam att jag inte var bra nog. Det satt inpräntat i min hjärna. Jag reflekterade inte ens över det. Utan jag hade lärt mig att jag var värdelös.

Idag vet jag att jag inte är värdelös. Men blir ändå aldrig nöjd, verkligen aldrig.

Om det ändå gick att få bort detta på något sätt. Om jag ändå kunde klappa mig på axeln och säga "bra gjort!"

Prestationsångest - jag hatar dig!


Världens lyckligaste häst!

Datum: 2012-10-21 /19:15:11 / Melroose & Tindra /  

Hann ta mig en liten ridtur på M mellan plugget. Fick sällskap av Michaela på Lilly, mycket trevligt! Melroose taktade typ 90 % och skrittade 10 % av tiden. Hon är så himla pigg och glad nu! Känns helt underbart! Ingen kan missa hur lycklig min häst är nu alltså ^^


Plugg, plugg, plugg.

Datum: 2012-10-21 /14:39:37 / Melroose & Tindra /  

Just nu sitter jag och pluggar o detta kommer jag göra större delen av dagen! Så har inget spännande att uppdatera om.. Hade mycket hellre suttit på Melroose rygg och tagit en härlig ridtur, för att sedan pyssla med henne i flera timmar.


Inspiration

Datum: 2012-10-21 /12:30:20 / Inspiration /  


Lördag den 20:e oktober 2012

Datum: 2012-10-20 /11:52:41 / Melroose & Tindra /  

Robban ligger och sover tungt. Själv längtar jag till stallet. Vill bara stoppa in mitt ansikte i Melroose mjuka päls. Hon luktar ju så gott!


Nu vet jag att Melroose kan passage ;)

Datum: 2012-10-19 /22:45:24 / Melroose & Tindra /  

Fick sällskap med på dagens skritttur av Sofie, Evelina och Sandra. Det var mörkt och lite regnigt när vi red så har inte en enda bild... M var som igår fast höll sig på mattan! Hon började ritten med att takta, pipa och vifta på svansen. Hon vill vara först nämligen ^^ Sen taktade hon en del, men var betydligt mer avslappnad idag. Känslig för skänkeln och explosiv, men inte fullkomligt tokig med andra ord, haha!

Eftersom jag inte skulle rida lika långt som de andra, så vände jag tillbaka hemåt efter ett tag. Detta accepterade hon väl, tyckte det var lite konstigt först men. Var väl ute i sammanlagt 45 min. Påvägen tillbaka såg jag och Melroose två älgar framför/bredvid oss. Detta tyckte M var väldigt spännande så hon började frusta högt och gick i passage. Hon gick verkligen i passage, 4-5 steg! Men hon var inte rädd utan mer lite osäker, det var mörkt och hon såg inte ordentligt. Älgarna bara kikade på oss, de visste att vi inte ville något illa.

Väl tillbaka så pussade jag massor på min lyckliga, fina pålla <3


Explosiv fröken.

Datum: 2012-10-18 /20:28:42 / Melroose & Tindra /  

Dagens uteritt var allt annat än tråkig, satt på en mycket explosiv Melroose. Fick sällskap med ut så av det blir M ännu gladare! Eftersom hon fick behandling i måndags så ska vi bara hålla oss till skritt just nu, detta var ju lättare sagt än gjort..! M gick och taktade mestadels och var hyper-känslig för skänkeln. Kunde inte nudda det minsta, hon var så otroligt pigg att hon var som en tickande bomb. Hon gick på snedden, pep och till och med stegrade sig en gång. Hon tycker skritt går alldeles för långsamt, haha! Så hon blir frustrerad på mig som stoppar henne. Hon har ju vilat ett par veckor för jag har väntat på equiterapeuten så inte konstigt att M hade mycket energi. Det går upp i huvudet på henne också (därav stegringen, hon stegrade sig HÖGT men balanserat). Så eftersom vi bara ska hålla oss till skritt får det bli paddocken imorn...

Om du känner att det är för lite action i ditt liv kan du komma och rida min donna, lovar dig ett äventyr ;)


Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-10-18 /16:05:21 / Bloggtävlingar /  

http://wilmafur.blogg.se/2012/october/tavling-vinn-ett-tagelarmband-fran-tailse.html


Alla hästar är till salu för rätt pris

Datum: 2012-10-18 /14:56:26 / Melroose & Tindra /  

Detta läste jag någonstans för ett tag sedan. Det satte igång olika funderingar i mitt huvud.

För mig är Melroose aldrig till salu. Hon är en familjemedlem, min bästa vän, min kärlek. Hon betyder mer än vad ord kan beskriva för mig.

Det finns dem som tycker annorlunda. De som bedriver försäljningsstall tex. De bryr sig fortfarande om sina hästar men det är ett jobb för dem. Har full förståelse för detta. Men sen finns de dem som säger sig älska sin häst mer än allt annat, men för tillräckligt mycket pengar skulle de sälja sin häst. Jag förstår faktiskt inte det riktigt, är människan verkligen så kär i pengar att man är villig att sälja sin bästa vän?
Vad ska man då med alla dessa pengar till? Köpa sig en "bättre häst"? Jag ser inte ner på dem som väljer att göra så. Har bara så svårt att själv tänka mig in i den situationen. Jag och Melroose är som gjorda för varandra, en stor del av mig skulle dö om jag var tvungen att göra mig av med henne.

Vad tänker ni om detta?


Saknar dig, för evigt

Datum: 2012-10-17 /20:52:34 / Melroose & Tindra /  

Majka har en speciell plats i lägenheten <3


Just nu:

Datum: 2012-10-17 /16:46:25 / Melroose & Tindra /  

Kom nyss hem ifrån stallet, min sambo står och lagar spagetti med färssås och jag pluggar medicin.


1320 olästa inlägg..

Datum: 2012-10-17 /00:36:33 / Allmänt /  

..på bloglovin.


I'm back!

Datum: 2012-10-16 /19:18:43 / Melroose & Tindra /  

Hej allihopa!

Nu är jag äntligen tillbaka. Den 1:a oktober flyttade vi och nu har vi vårt egna lilla ställe. Idag fixades äntligen vårat internet!

Det har hänt en del sen jag senast skrev här. Melroose fick en ca 2 veckors vila för hon kändes inte helt hundra; misstänkte att låsningen i korset + höger bakben som kommit tillbaka. Så equiterapeuten var ute och behandlade henne igår, det var som jag misstänkte. Hon hade en låsning i korset, lite i ryggen, i höger bakben och spänningar lite varstans. Margita (equiterapeuten) behandlade med kiropraktik, massage, stretching och laser. Nu ska M vila i två dagar och sedan skrittas en vecka, för att sedan sättas igång långsamt och försiktigt. Så det blir ingen tävling på Alingsås den 3:e november. Melroose är sjukt pigg nu, det var hon innan vilan också så längtar till att få sätta igång igen!

Sen har vi som sagt flyttat och jag pluggar för fullt. Har precis börjat på en ny mycket intensiv kurs; medicin 1 och nästa vecka börjar vi läsa hälsopedagogik. Vi kommer ha vår första praktik denna terminen, spännande!

Med Tindra är allt bara bra! Hon känner sig hemma här och trivs så himla bra. Just nu löper hon så hon går runt med sin lilla trosa och är lite extra orolig, men inte så farligt.

Jag älskar att vara sambo med världens bästa kille, vår fina hund och bo ca 5 km från stallet!

Hoppas allt är bra med er :)Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.