Melroose inridning och nu

Datum: 2013-03-31 /15:20:08 / Melroose & Tindra /  

Har stall och ridabstinens, vill till min Melroose. Så kikar på ridfilmer. Väldigt kul att se utvecklingen och skillnaden!

Här har ni en film från andra gången jag red M:

http://youtu.be/56AyUlJCaPU

Här har ni den senaste filmen, ca 1 månad gammal:

http://youtu.be/uVmCcNzJ9yg


Tänk vad tiden går fort! Är väldigt stolt över min fina pärla.



Dagens status:

Datum: 2013-03-31 /11:07:35 / Melroose & Tindra /  

Vaknar upp i min egna säng. Huvudet känns tungt som 1 ton sten. Detta var en förjävlig matförgiftning. Mår iaf mycket bättre än igår och i fredags går det inte ens att jämföra med. Idag kan jag stå på mina egna ben och ska få i mig lite rostat bröd. Hoppas innerligt jag orkar pussa på min häst ikväll.


Saknar dig så det gör ont.

Datum: 2013-03-30 /20:08:12 / Melroose & Tindra /  

Har inte träffat dig på en vecka nu, känns som en oändlighet. Typiskt att man ska åka på matförgiftning...

Gråter en skvätt och vill bara borra in ansiktet i din goa päls. Du är min solstråle, min guldklimp. Jag älskar dig, Melroose.


Hej på er!

Datum: 2013-03-30 /12:10:58 / Melroose & Tindra /  

Resan slutade i ett mardrömsscenario... Åkte på en väldigt aggressiv matförgiftning. Så skulle vi åka buss och flyg till Sverige. Kollapsade i Turkiet och det var nära att jag inte fick åka hem. Fick ligga med dropp och sedan var jag tillräckligt bra för att kunna flyga. Men fick köras i rullstol överallt, kunde inte stå på benen.

Väl hemma kändes det tryggt. Hade slutat att kräkas, men plötsligt hade jag 39 grader feber.

Så är helt utmattad idag... Så får fortsätta att sakna Melroose ännu lite till.


Mys med hundar i Turkiet

Datum: 2013-03-26 /20:42:58 / Allmänt /  

Vi har gjort så mycket grejer att jag knappt minns. Men en av de absoluta höjdpunkterna var att få mysa med dessa hundar.

Äntligen lite djur-kärlek! Saknar mina tjejer galet. Jag är verkligen en djur-nörd.

Tillbaka till dessa hundar, de hade ägare som jobbade i en butik. Vi stannade för en toa-paus och då såg jag dessa två sötnosar. De var inte gamla och så mysiga. Speciellt den mörka blev jag förälskad i.

Många tyckte vi var knäppa som gosade med dem. De sa saker som: "Usch, de behöver ett bad." "De har säkert skabb." "Jag är en djurvän men det där är bara äckligt."

Jag blir nästan irriterad på all okunnighet. Bara för att dessa rör sig löst och hälsar på oss så betyder inte det att de är herrelösa! Hundlivet är såhär i många länder. Dessa två var super-fina i pälsen och var välmående. Inga konstigheter. De hade ägare och var som sagt välmående. Majoriteten av hundar jag sett i Turkiet och Thailand har verkligen varit lyckliga, fria och välmående hundar. Som respekteras och får vara hund.

Oj, nu går mina ögon i kors. Godnatt!


Saknar er!

Datum: 2013-03-23 /18:03:58 / Melroose & Tindra /  

Saknar såklart redan mina älsklingar! (Gjorde det redan när jag sa på återseende till dem ^^) Men jag vet att de är väl omhändertagna.

Mina fina prinsessor <3


Turkieeeeet!

Datum: 2013-03-23 /10:09:57 / Allmänt /  

Hej på er från Turkiet!

Sitter nu på hotellrummet, vi ska snart åka ut och vandra i naturen, se vattenfall. Grymt kul! Jag älskar ju natur och djur!

Sen får vi väl se vad dagen bjuder på. Just nu har vi ca 15 grader här, imorn ska det bli ännu varmare. Solen skiner och himlen är blå!

Vi kom fram inatt vid ca 00.00 och somnade ca 03-halv 4. Det var mycket turbulens strax innan landning, snacka om kill i magen, haha!

Saknar självklart mina älsklingar, Melroose och Tindra <3


Plugg, plugg, plugg, plugg.

Datum: 2013-03-21 /12:23:48 / Allmänt /  

Dagen spenderas med pluggande och tvättande.. Måste hinna packa också, för åker till Turkiet imorn i 1 vecka!


Snöstorm i slutet på mars...

Datum: 2013-03-21 /10:22:42 / Allmänt /  

Bild lånad härifrån: http://maloukastman.blogg.se/


Tystnad.

Datum: 2013-03-19 /19:48:09 / Allmänt /  

Det har varit tyst här igen... Förlorade nämligen en anhörig i helgen. Så vet inte riktigt när jag kommer finna motivationen till att uppdatera kontinuerligt.

Ta hand om varandra! Kram


Humor

Datum: 2013-03-18 /23:52:09 / Allmänt /  


Kärlek.

Datum: 2013-03-15 /12:47:22 / Melroose & Tindra /  

Just nu är jag inne i en omotiverad period som jag skrivit tidigare. Uppdateringen blir lite sporadisk och kanske inte så värst intressant.

Djuren ger iaf enormt mycket kärlek. Hade varit tom utan dem.

Såhär myser jag och Tindra varje kväll. Det värmer mitt hjärta så himla mycket. Älsklingen <3


Min pärla.

Datum: 2013-03-13 /20:34:29 / Melroose & Tindra /  

Jag älskar verkligen min häst. Just nu känner jag mig deppig och omotiverad till det mesta. Tog mig en uteritt på Melroose idag och hon lyfte upp mig. Vi hade det så mysigt och kul! Det känns som att hon märkte att jag inte mådde bra, så då ville hon få mig att må bra.

Älskade underbara häst, du är min guldklimp.


Jag har tatuerat mig!!!

Datum: 2013-03-12 /20:06:53 / Allmänt /  


Fler bilder från igår.

Datum: 2013-03-11 /15:52:45 / Melroose & Tindra /  


Dagens tävling

Datum: 2013-03-10 /20:05:32 / Melroose & Tindra /  

Jag är nöjd med Melroose idag. Lilla hjärtat gick nästan och gnäggade hela tiden. Hon var mycket fin på framridningen men blev spänd i ridhuset. Detta är verkligen något vi behöver få rutin på! Så M tillslut vänjer sig. Något som är roligt med M är att hon gör sitt bästa ändå efter omständigheterna. Vi ska helt enkelt fortsätta kämpa!


Tiden springer iväg.

Datum: 2013-03-09 /16:43:38 / Melroose & Tindra /  

Har haft fullt upp hela tiden senaste veckan, så har glömt av att blogga...

I onsdags red jag ett dressyrpass på Melroose och det var riktigt tufft. Hon testade mig riktigt ordentligt. Det verkar som att hon kommit in i en trots-period igen... Hon var verkligen en bitch! Hon gick på tvären, stannade till vid utgången och vägrade ta höger galopp. Jag blev orolig att något var fel. Hoppade av och longerade henne, då tog hon höger galopp klockrent. Vänster galopp var hon även klockren i.

Tog nya krafter efter mycket kämpande, ställde henne överdrivet mycket utåt och fattade. Hon bockade in i fattningen, men tog rätt!! Lycka! Jag var helt slut i kroppen.

Igår tog jag därför ett kort dressyrpass i paddocken. Kände att jag ville kolla av läget inför tävlingen. Igår var hon super-fin och positiv! Så krävde inte mer av henne. Vi red igenom programmet en gång bara.

Denna dagen går åt till tävlingsförberedelser. Det känns lite som att det kan gå hur som helst imorn. Men jag vet vad vi kan! Vi ska iaf åka iväg och bli en erfarenhet rikare.


Älskade soldyrkaren

Datum: 2013-03-09 /14:13:26 / Melroose & Tindra /  


Massage och stretch.

Datum: 2013-03-05 /19:25:35 / Melroose & Tindra /  

När jag masserar och stretchar Melroose är det detta jag använder mig av:

- Arnika gel
- Slicksten-godis
- Godis


Nya krafter!

Datum: 2013-03-05 /10:32:12 / Allmänt /  

Igår var det en riktig skit-dag. Jag blev sviken av en vän och mådde dåligt hela dagen.

Idag vaknar jag med nya krafter! Jag måste tro på mig själv. Jag är bra och jag klarar allt.

Köpte mig ett skal till telefonen igår, som ska påminna mig om min inre styrka. Lejon är så majestätiska.

Lite pepp till mig själv så här på morgonen ^^ Hoppas allt är bra leder och att ni får en fin dag!


Idag har jag och

Datum: 2013-03-03 /18:58:55 / Melroose & Tindra /  

Melroose ridit ut i det underbara vädret.
Glad pålle måste ses:

http://www.youtube.com/watch?v=O3hJoeIqh2I


Om en vecka!

Datum: 2013-03-03 /11:27:02 / Melroose & Tindra /  

Är det dags för den första tävlingen i år. Det blir en LC:1 i gråbo. Nu när det bara är en vecka kvar vet jag inte riktigt vad jag gett mig in på, haha. Har ju så dåligt självförtroende när det gäller tävlingar.. Men jag är samtidigt riktigt taggad! Jag vet att jag och Melroose klarar det.

Hon har gått fantastiskt bra med mig den senaste tiden. Men man kan aldrig veta säkert hur det går på andra ställen. Hon är såpass grön än när det gäller tävlingar. Jag kan hålla mig lugn, har inga dåliga tävlings-nerver egentligen, utan jag tror inte på mig själv bara. Jag får prestationsångest.

Jag vet att jag inte är ensam om att känna så. Många tävlar aldrig för de får sån prestationsångest. Det viktigaste är att man gör det för att det är kul! Inte för prestationens skull. Jag är till och med rädd för vad andra ska tycka och tänka. Speciellt de som tävlar mycket.

Men nu kör vi! Jag tänker att jag och Melroose ska ha kul i gråbo om en vecka! Hoppas ni håller tummarna för oss och hänger med på vårt äventyr!



Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.