Viktig dag.

Datum: 2013-05-30 /10:42:01 / Melroose & Tindra /  

Idag ska vi åka med Melroose till veterinären och kolla upp oliksidigheten. Har försökt hålla mig naturlig hela tiden, men min oro har pendlat väldigt.

Så håll alla tummar, tår, tassar och hovar för att det går bra! Ska försöka höra av mig senare idag om hur det gick.


Inspiration

Datum: 2013-05-28 /21:51:27 / Inspiration /  


Första officiella utställningen.

Datum: 2013-05-27 /23:34:21 / Melroose & Tindra /  

Ingen återvändo! Nu är Tindra anmäld till sin första officiella utställning. Spännande men såå nervöst!

Den 29 juni i Borås är det som gäller!

Underbara älsklingen får mig att le varje dag.


Tisdag - söndag

Datum: 2013-05-27 /16:17:32 / Melroose & Tindra /  

TISDAG
Åkte till tandläkaren med Melroose. Hennes mun såg väldigt fin ut, skönt! Så nu blir det återbesök om ett år i stället för 6 månader. Pratade även om Melroose oliksidighet med veterinären. Det visar sig ännu mer tydligt nu för tiden, vill bara veta så det inte är något fel med M.. Så vi bokade en tid till på torsdag, för att undersöka detta. Skulle kunna gråta varje dag och oroa mig för vad det kan vara OM det är något. Hon är ju min guldklimp! Men jag tänker bara vara naturlig och se på torsdag helt enkelt. Fram tills dess ska hon gå som vanligt. Det blev iaf en lång dag på kliniken. Melroose fick mycket lugnande, så det tog en stund för henne att vakna upp tillräckligt för att åka hem i transporten.

ONSDAG

Idag fick M vila och bara vara häst, efter lång/intensiv dag, dagen innan. Hon släpptes även ut i betes-hagen. De går där denna veckan mellan 12-17 för att vänja sig vid gräset. Melroose blev otroligt lycklig av att få komma ut! Film från släppet:

http://www.youtube.com/watch?v=b4k2uXQaEcs

Själv var jag på mitt nya jobb. Ja, hör där! Har fått ett jobb på ett korttids-rehab-boende för folk mellan 45-65 år. Jag jobbar som extrapersonal, ska jobba heltid i juli.

TORSDAG

Var på en introduktion på jobbet. Mycket att ta in. Drack tre koppar kaffe, så var som en duracell-kanin resten av dagen.

Melroose fick sig en kort tur.

FREDAG

Idag var det dags för Melroose markarbete. Hon reds på hackamore och hoppade gymnastikövningar. Hon var på ett super-bra humör och drar sig verkligen mot hindrerna! Härligt med en hinder-glad häst!

LÖRDAG

Idag red jag och Melroose ut med Minna och Evelina. Vi klättrade i skogen och galopperade på förbjudna vägen. Melroose var så otroligt positiv och pigg! Hon älskar verkligen att galoppera. Vi turades om med att vara först, när M var först spetsade hon öronen framåt och rullade på så gött. De andra två var långt bakom oss, hihi.

På kvällen fick Robban födelsedagspresent av mig i efterskott. Vi åt middag ute och kollade på bio. Underbar kväll <3

SÖNDAG

Melroose vila. För jag mådde inte alls bra under dagen pga nya mediciner. Usch :( Så inget mer intressant här...


Mors-dag

Datum: 2013-05-27 /00:15:39 / Melroose & Tindra /  

(detta inlägg skulle kommit upp tidigare idag)

Idag är det mors-dag som de flesta vet. Jag har i mina ögon världens bästa mamma. Hon ställer alltid upp och är så fantastisk. Så många extra kramar och pussar till henne idag! <3


Fullt ös, ingen vila

Datum: 2013-05-23 /20:00:53 / Melroose & Tindra /  

Har knappt någon tid att blogga just nu. Har fullt upp med skola, stallet, hund och nytt jobb. Försöker hinna mysa med min sambo också, hihi.

Men här får ni en liten hälsning från oss, ett underbart filmklipp!

http://www.youtube.com/watch?v=d1w1yO-75Ss


Maskeradhoppning

Datum: 2013-05-19 /21:23:36 / Melroose & Tindra /  

Nu har jag gjort något galet, men kul; anmält mig och Melroose till maskeradhoppning! Den 6:e juni är det. Då är bara frågan vad vi ska klä ut oss till. Men det kommer vi väl på!


Fredag och lördag

Datum: 2013-05-18 /23:19:40 / Melroose & Tindra /  

Igår gick Melroose ett riktigt hårt markarbetespass i värmen, så vi tog oss en härlig skrittur ut idag.


Tänkvärt

Datum: 2013-05-16 /11:10:17 / Melroose & Tindra /  


Ambitiös häst!

Datum: 2013-05-14 /19:48:25 / Melroose & Tindra /  

Idag red jag ett tufft dressyrpass på Melroose i paddocken. Vi tränade på tempoväxlingar, halter och korta o länga steget.

Jag gjorde en övning där vi travade på en volt, halva volten kortade jag henne så mycket det bara gick (hon trampade nästan på stället DUUKTIG!), sedan gjorde jag en halt, räknade till 6 och sedan direkt fram i en kvick trav, ville få ett längre steg halva volten för att sedan korta igen. Bytte varv i mellan åt, när jag bytte flyttade jag henne lite för skänkeln. Hon kändes väldigt fin och blev väldigt mjuk av denna övning.

Sedan jobbade jag lite med galoppen. Lät henne rulla på ett par varv. Tog sedan upp stigbyglarna och gick in på en volt. Minskade och förstorade volten, samlade henne så mycket som möjligt när jag minskade volten. Hennes förmåga att samla galoppen har verkligen förbättrats, hon har aldrig kunnat samla sig såhär mycket. LYCKA! Jag måste ge henne mycket stöd i galoppen fortfarande, för att hon ska orka bära upp sig riktigt bra. Men hon blir starkare hela tiden!

När jag rider Melroose nöter jag aldrig en övning för länge. Tar t.ex. ut henne på spåret i mellan, rider snett igenom eller ger henne en skritt-paus. Dels för att hon behöver omväxling för att inte bli uttråkad, men också för att minska mjölksyra.

Melroose var iaf väldigt fin idag! Hon var samarbetsvillig och ambitiös. Älskade häst <3 Jag jobbade på väldigt bra också ;) Red större delen av passet utan stigbyglar.


Mycket galopp!

Datum: 2013-05-10 /20:30:33 / Melroose & Tindra /  

Igår red jag och Melroose till förbjudna väggen och galoppera massor. Det var verkligen kul! M var pigg och kändes riktigt fin.

Förbjudna vägen (som den kallas bara, den är inte förbjuden) är långa grus/sandvägar utan trafik i skogen. Perfekt ställe att köra galoppintervaller på. Bortåt går den lätt uppåt hela tiden, så blir det extra styrketräning. Älskar't!


Tårta till födelsedags-tjejen

Datum: 2013-05-09 /13:20:31 / Melroose & Tindra /  

Självklart fick Melroose en alldeles egen tårta på sin födelsedag!


HURRA, HURRA för Melroose blir 6 år idag!

Datum: 2013-05-08 /13:51:42 / Melroose & Tindra /  


Woop woop

Datum: 2013-05-07 /23:33:54 / Melroose & Tindra /  

Nu får vi hålla tummarna! Var på arbetsintervju idag och den gick mycket bra! Sen fick jag veta att jag och Robban ska på en lägenhetsvisning om en vecka! Hoppas, hoppas.

Skulle vara så skönt med lite medvind.

Med Melroose är det bara bra. Var ute på promenad igår och idag red Michaela henne lite i paddocken. Alltså fröken är såå brunstig nu, hon är härlig att ha o göra med då. (Hon är däremot en bitch precis innan brunsten). Men tankarna kan ibland flyga iväg till nåt annat om killar är i närheten, haha. Det märktes på promenaden, hon spanade efter snygga killar i mellan åt, haha!

Med Tindra är det också väldigt bra! Var ute på en långpromenad häromdagen, mötte även upp en kompis som också har en IG. Alltid kul för kompisarna att träffas. Tindra blev dock rädd för stora gäss och andra stora hundar som var väldigt på... Men hon blev sig själv sen iaf. Behöver jag ens säga att hon älskar solen? Haha! Vädret som varit de senaste dagarna, har ju varit underbart! Speciellt idag, vinden var inte ens sådär ruggigt kallt. Sommarvärme liksom. Men så ska det regna imorn...

Förresten, Falsterbo + Skåne är bokat! Den 10-12 juli är vi borta. Jag, mina föräldrar och Robban. Wiho! Ska ni till falsterbo?


Svarta skönheter.

Datum: 2013-05-06 /22:10:56 / Allmänt /  


Jag svävar på moln!

Datum: 2013-05-05 /20:19:29 / Melroose & Tindra /  

Efter dressyrpasset på Melroose idag! Hon var så otroligt fin! Hon gjorde tre klockrena byten när jag bad henne. Snacka om att jag gick med största smilet.

Underbara häst, vad jag älskar dig!


Funktionär på ponnydressyr

Datum: 2013-05-05 /12:57:07 / Allmänt /  

Är på Alingsås ryttarsällskap och har ansvar för framridningen. Det är ponnydressyr. Alltid kul att vara runt hästar och att få gotta sig i solen!


Mina älsklingar.

Datum: 2013-05-04 /22:29:32 / Melroose & Tindra /  

Kärleken jag känner till Melroose och Tindra går inte att beskriva med ord. De betyder verkligen otroligt mycket för mig, skulle inte vara hel utan dem. De gör mig glad när livet är mörkt och finns alltid där. Älskade, underbara tjejerna.


Inspiration

Datum: 2013-05-04 /14:49:04 / Melroose & Tindra /  

http://flashesofstyle.blogspot.se/


GALEN häst!

Datum: 2013-05-02 /22:14:39 / Melroose & Tindra /  

Idag red jag ut på en helt galen Melroose. När vi skulle galoppera kröp det verkligen i kroppen på henne, sen pep hon iväg. Typ från stillastående till 150, haha! Hon bockade även väldigt mycket, tokan kan göra riktigt knäppa konster. Så blev hon självklart tjurig på mig när jag höll in och upp henne, för att hon inte ska bocka som en galning. Det ska gå fort juuuuue, tycker M.

Jag höll mig iaf kvar och kan faktiskt säga att jag fattar inte hur jag kan hålla mig kvar så bra, haha. Peppar peppar ;)

Tindra var med och sprang lös, detta gjorde M sådär extra tokig. När Tindra kommer i full fart så vill inte M att hon ska komma ikapp, haha. Hon har sån jäkla vinnarskalle..! Älskade galna häst.


1 maj - vår!

Datum: 2013-05-01 /14:36:26 / Melroose & Tindra /  

I måndags red jag Melroose för första gången efter en veckas vila. Hon var verkligen taggad och ville ut och rida. Hon steppade i gången när jag gjorde i ordning henne, haha!

Red lite lätt på ridbanan. Hon kändes väldigt fin men stel (förståeligt). Gjorde lite sidvärtes. Hon har klart mycket svårare för vänster skänkel. Bara o kämpa! Men åååh så underbart det var o sitta på min älskade häst igen!

Igår var M på uteritt med Michaela. Jag var på praktiken under dagen, sedan klippte jag mig - WOHO! Var år sen sist, så det är lyx. Direkt efter det åkte jag ut till gräfsnäs för lite mysigt valborgsmässoafton firande med familjerna.

Idag är jag ledig. Svärfar, Åsa och Robbans farmor har varit här och fikat. Mycket trevligt! De gick precis. Ska slänga på mig ridkläder och dra till stallet. Vet inte om det blir ridning idag, vill hemskt gärna! Men denna veckan när hon sätts igång igen ska hon bara gå 4 dagar, så lägger upp det lite mer jämnt. Men vädret är ju så underbart! En uteritt skulle sitta fint, men det härliga vädret ska hänga kvar resten av veckan. Det ska tydligen bli ännu härligare! Ska pussa på Melroose iaf! Var där i förmiddags och tog av henne täcket, så hon kan gotta sig i solen.

Ha det bra såhär den 1:a maj! Nu kan jag nog säga att våren är kommen!Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.