Inspiration

Datum: 2013-12-31 /09:17:03 / Inspiration /  

Fången i sin egen kropp

Datum: 2013-12-30 /17:48:58 / Allmänt /  
Idag har jag haft migrän, igen.. Har haft det varje vecka nu. Behöver få ur mig lite tankar. 

Jag känner mig faktiskt som fången i min egna kropp. Det finns en sprudlande, energisk och social tjej i min kropp. Men detta förstörs av att äta inderal varje dag och ändå ha flera migränanfall i veckan. Jag är maktlös över mitt liv i nuet och absolut för framtiden.

Det brukar göra så ont att jag trycker mitt ansikte i en kudde och gråter. Vill bara skrika, smärtan är så svår att man vill bara dö. Jag är väldigt öppen om detta för jag vet att det fins andra som mår som jag, har en kronisk sjukdom och känner sig fången i sin kropp. Det är klart att jag oftast är glad och social. Men, förut orkade jag allt - idag kan jag bara drömma om det. Förut var jag grym i skolan och hade inte problem med att ta studenten. Idag har jag inte ens klart min gymnasiebehörighet. Pga av en så vanlig sjukdom som Migrän. 
Det är också víktigt för mig att vara ärlig och öppen om detta för när jag berättar att jag lider av migrän, så är det många som rynkar på näsan - många om inte förstår - många som tycker jag överdriver. 

Jag har tur som har min underbara familj, önskar jag var den friska och perfekta dottern. Men när jag var elva så kom det, migränen. De är vana idag att jag bara ligger på rummet som en zombie och de får ta hand om allt. Jag kan inte äta något, spyr ofta i mina anfall och dagen efter är jag fortfarande som en zombie. Kan inte ens hosta utan att det gör ont i huvudet.

När jag fick min migrän kommer jag ihåg att jag beskrev det som attha en stor spindel som klämmer sig fast och biter i min hjärna. 

Önskar inte ens min värsta fiende detta och har nästan helt tappat hoppet på en medicin som fungerar. Jag är bara en bricka i spelet, en person som ännu inte fått hjälp. 
Folk lever livet, jag vill också leva livet..
J
Villkorslös kärlek.

Datum: 2013-12-30 /16:54:42 / Melroose & Tindra /  
Mina vovvar är det absolut bästa som finns. 
Träningshoppning.

Datum: 2013-12-28 /19:33:44 / Melroose & Tindra /  
Imorn gäller det, jag och Melroose ska på vår alla första träningshoppning. Det kommer finnas vattenmatta och utfyllnad på hindrena. Jag är taggad men samtidigt full av rädsla/nervositet.

Såhär laddar vi inför imorn just nu:


Med varmskoning där hon får nya fina hoppskor laddar vi inför imorn! 
Melroose var helt galen idag när jag red, det bara kröp i kroppen på henne, hon kunde inte hålla sig från att busa. Hon gjorde verkligen allt bus man kan, kämpade med att hålla 600 kg krut någorlunda på mattan. 
Vi får väl se hur det går imorn, men vi ska klara det på bästa sätt! Tjatar hål i huvudet på folk om min nervositet, men jag blir knäpp på mig själv. Rädslan att misslyckas är så stor, rädslan för vad andra ska tänka... Men jag har bestämt mig, jag och M är ett team och vi ska ta oss över detta stora trappsteg! Å sen vidare!

Inspiration

Datum: 2013-12-28 /00:48:53 / Inspiration /  


GOD JUL!!!

Datum: 2013-12-26 /23:13:37 / Allmänt /  
Hoppas ni har haft en underbar jul! Min har varit upp och ner... Men ändå bra!


Inspiration

Datum: 2013-12-23 /08:57:34 / Inspiration /  Den sista hade varit perfekt nu till jul.

Skydd på hästen i hagen

Datum: 2013-12-22 /20:54:52 / Melroose & Tindra /  

Melroose får faktiskt ha skydd runt om och boots när jag släpper henne i stora sommarhagen. Brukar inte ha det i hagen annars. Men det är tur att jag har det, haha! Hon sprang och gjorde krumbukter. Hagen är ju stor dessutom! Syntes på skydden efteråt att de var välanvända. Jag är inte det minsta orolig att en annan häst ska skada henne, utan det är om hon skadar sig själv. Jag är hellre på den säkra sidan eftersom VARJE litet sår ger henne lymfangit. Men det är bara just de timmarna, sen tar jag av skydden.

Min åsikt om detta är alltså att jag tycker att man ska ha skydd på hästen i hagen om det verkligen behövs, utan att andra tycker man är fånig. Jag skulle aldrig få för mig att ha skydd på M jämnt och behandla henne som en porslinshäst. Det är faktiskt väldigt viktigt att hästen får vara häst!

Men som sagt det finns dem som väljer att ha det på sin häst av olika anledningar och jag skulle aldrig kritisera deras val, menar inte så. Utan detta är vad jag väljer och tycker. Det funkar bra för mig och min häst! 

Jag tycker de som sätter sig på tvären och kritiserar ägare som väljer att ha skydd på sina hästar, borde tänka steget längre. Det finns väl en anledning till det, det är faktiskt inte din ensak. Den enda gången jag "lägger mig i" andras sätt att ha häst är om hästen plågas på ett eller annat sätt. Om inte ägaren sköter hästens välbefinnande som skötsel, mat, hovar osv. Ja, ni förstår!

För de som har skydd på sin häst är faktiskt väldigt mån om att hästen inte för skav, att skydden inte stör och att göra rent dem. Det är för mig INGET djurplågeri.

Men jag står fast vid att det finns en del hästägare som behandlar sin häst väl mycket som porslinshästar, men då är det så mycket mer än skydd i hagen. (Även om detta med skydd verkligen kan gå till överdrift). Vi kan förmänskliga våra hästar väl mycket ibland... Hästen behöver ju lära sig själv att hålla koll på sina ben.

Angående detta med att gå till överdrift med skydd så kan jag ta ett exempel: En kvinna som satte på sin häst lindor på alla fyra, plus boots runtom i boxen. Sedan hade hästen boots runtom, lindor på alla fyra + skydd runtom i hagen. Bara för att hästen inte ska skada sig..

Detta tycker jag är att verkligen gå till överdrift!

Detta är min åsikt om ämnet, vad tycker ni?(Random bild från Google)

Lite ovisade bilder på Tindra och Fiona <3

Datum: 2013-12-22 /15:13:49 / Melroose & Tindra /  Lycka

Datum: 2013-12-22 /13:05:00 / Melroose & Tindra /  
Om jag är borta en dag från stallet så märker jag att Melroose blir så glad o se mig. Igår gnäggade hon till mig när jag kom, blev alldeles varm och lycklig inombords! Hon är tjejen med stor integritet så det är speciellt, jag känner mig liksom utvald. Mammas tös <3
Ett litet test.

Datum: 2013-12-22 /11:19:25 / Allmänt /  

Höger- eller vänsterhänt? Högerhänt.
Humör just nu: Opeppad, neutral och lugn.
Favoritgodis: Cola nappar och salta lakritsbalkar.
Finns det något du absolut inte äter? Kött
Kläder just nu: T-shirt och trosor.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då? Jag skulle vilja testa att leva på medeltiden. Men har svårt att se mig verkligen leva i en annan tidsepok.
Fisk eller badkruka? Badkruka.
Favoritväder: Soligt, 15 grader och lätt vind. 
Spelar du något instrument? Kan spela trummor, men det har varit dåligt med det på senaste. 
Morgon- eller nattmänniska? Nattmänniska.
Sparare eller slösare? Hmm, varken eller. Jag är ett mellanting. 
Bästa film: Lemony snicket, syskonen baudilaires olycksaliga liv. (Har säkert stavat fel) 
Tror du på liv på andra planeter? Låter det vara öppet, har ingen aning. Men hoppas på det! 
Har du några homosexuella vänner? Jajamänsan.
Tror du på mirakel? Ja, faktiskt, ibland.
Tror du att det är möjligt att vara trogen för alltid? Ja.
Hur många barn vill du ha i framtiden? Tre
Stjärntecken: Lejon
Rädd för insekter? Vissa är jag rädd för. 
Äckligaste insekten: Vårtbitare.... En stor skräck. 
Största svaghet: Jag är alldeles för hård mot mig själv. 
Det här är jag bra på: Djur och att rida. Har dessutom sjukt bra minne.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna bli osynlig eller att flyga tror jag.
Vad vill du jobba som? Socionom 
Skriver du dagbok? Ja
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? I så fall var? Haha, har varit piercad och är tatuerad på tre ställen. Har ett enormt sug efter att tatuera mig mer, så det blir fler. 
Skulle du kunna tänka dig att hoppa bungy-jump? Ja, men får tyvärr inte pga min nackskada.
Vilken hand håller du gaffeln i? Höger
Är du rädd för blod? Inte det minsta, är till och med fascinerad av det, haha.
Saltar du på maten? Ibland.
Gillar du att sjunga? Verkligen!
Brukar du sola? Nej, blir uttråkad.
Kaffe eller te? Te <3


PS. Jag älskar ugglor DS.

Perfekt.

Datum: 2013-12-17 /23:12:58 / Melroose & Tindra /  
Vilket lyckorus jag har haft i kroppen efter att ha ridit Melroose. Vi hade ett helt fantastiskt markarbetespass! Hon är verkligen min perfekt för mig, min pigga och tokiga tjej. Känner mig så otroligt taggad inför framtiden! 


Har verkligen inga nya bilder... Vädret har liksom inte varit så bild-vänligt..  Så bjuder på en från i somras. Min fining!!

5 månader

Datum: 2013-12-11 /19:31:31 / Melroose & Tindra /  
Vad tiden går fort, älskade Fiona blir 5 månader på juldagen!
Melroose

Datum: 2013-12-08 /19:27:00 / Melroose & Tindra /  
Tänk att min pärla blir 7 år i maj nästa år. Tänk att jag var med när detta liv föddes, att Majka var så målmedveten med att ge mig denna underbara varelse. Skulle inte byta henne mot något i hela världen. Hon är min, för evigt. Oavsett om hon är på monster-humör eller gull-humör. Jag tror allt att jag har en själsfrände i henne, vi förstår varandra. Vi kan vara osams men gör ändå allt för varandra. Det är underbart och obeskrivligt. Jag har inte tiden eller hälsan till att stå och rykta henne varje dag, men hon är också av den personligheten att hon hade inte tolererat det. Vissa dagar måste hon bara få vara, vi kompletterar varandra helt enkelt. 
 
 
 
 

Ensamhet

Datum: 2013-12-08 /17:07:14 / Allmänt /  
En av mina absoluta största svagheter det är att vara ensam. Jag är inte trygg i mig själv, så det är olidligt. Just nu är inte ens mina älskade vovvar här. Det är så tyst och tomt. Tomrummet jag har inombords får rum att eka. Stressen att alltid fylla tomrummet är jobbig, jag vill fylla den varje sekund. Jag blir lätt beroende av människor/djur som får mig att må bra, de som lyckas fylla tomrummet. Det är inte så konstigt, alla vill ju må bra. Det är bara naturligt. Men jag önskar att jag älskade mig själv, att jag trivdes i mitt egna sällskap, att jag kunde må bra i min ensamhet. Det är svårt, så svårt. 
 
Jag är så avis på folk som trivs med att vara ensamma. Varför är inte jag sån? Jag vet att mycket grundar sig i de jobbiga sakerna jag gått igenom. Men samtidigt så vad jag minns så har jag ALLTID varit sån. Det är som att jag föddes sådan. Jag föddes självständig, men med det enorma behovet av bekräftelse och närhet. För mig behöver inte det vara bokstavlig närhet, utan att bara vara i samma rum som någon som fyller ens tomrum, hämmar ensamheten. Men jag försöker träna på att vara ensam. Nu sitter jag ju här ensam, jag har inte värsta ångesten iaf. Det är så skönt att kunna skriva av sig lite. 
 
Om du läst enda hit, vill jag ge dig cred. Tack för att jag får dela med mig. Jag mår bra av att få skriva. Jag är inte heller rädd för att dela med mig, det är något fler borde göra. 
 
Sitter förresten och lyssnar på världens just nu bästa låt:
  

Igår, måndag

Datum: 2013-12-03 /13:24:20 / Melroose & Tindra /  
Det var en lycklig häst som mötte mig i hagen, en lycklig häst som hoppade med mig i paddocken. Men lyckan vände.. När det var dags att klippa henne så bad hon oss milt sagt att sticka och brinna..! Vilket temperament hon har ibland, hon ville inte vara med på noterna alls. Så klippningen blev mer praktisk än snygg, haha!

Lyckan kom iaf tillbaka sen när hon fick komma ut i hagen och äta lunchhö. 

Sen åkte jag och mamma o lunchade, hur mysigt som helst. Med god thaimat och mycket skratt. Sedan åkte vi tillbaka till stallet och tog in hästarna. 

Skrev även mitt sista prov på morgonen, som jag fick B på. Woho! En lång dag med andra ord.
Världens bästa föräldrar <3

Datum: 2013-12-01 /00:53:18 / Melroose & Tindra /  
Jag vill ägna ett inlägg till mina underbara föräldrar. De har alltid ställt upp för mig och stöttat mig i min livsstil med hästar.

Tack vare dem tog vi föl på Majka, så att Melroose finns idag. Tack vare dem har jag råd att ha Melroose trots att jag är student.

Jag är inte bara tacksam, utan det är även roligt att dela sitt intresse med sina föräldrar. Mamma älskar att vara i stallet lika mycket som jag. Å att vara där tillsammans med henne är så kul och mysigt. Jag är lyckligt lottad. 

Jag älskar er, mamma och pappa! 

Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.