Kladdkaka med after eight.
Recept
Ganska mäktig kaka, så jag har mindre after eight i än vad man egentligen ska ha. Så det är ju ditt egna val. Tar ca. 40 min att göra varav 23 min i ugn och räcker till ca 10 pers.
INGREDIENSER
100 gram smör
6 rutor After eight
2 st ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
GLASYR
7 rutor After eight
Så här gör du:
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.
Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.
Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.
Lät som trevligt kvällsfika. Så snart sambon kommer hem ska vi äta glögg och pepparkakor. Fira första snön. Typ. Fast jag gilar ju egentligen inte snö, så det är inte så mycket att fira. Men glögg & pepparkakor är mysigt.
Postat av: Julia
Datum: 2010-11-10 Klockan: 13:39:59 |
Åh, glögg och pepparkakor. Jag får allt vänta ett tag med det, men det lät mysigt! Jag gillar inte heller snö, men känslan runt omkring är härlig!

Postat av: Art By Tina
Datum: 2010-11-09 Klockan: 21:43:40 | Kika in här: http://trueborn.blogg.se/