Dagens film

Datum: 2011-06-30 /11:08:00 / Allmänt /  

Eko..!

Datum: 2011-06-27 /23:08:01 / Melroose & Tindra /  
Jag hade skrivit en lååång text om idag. Men självklart krånglar blogg.se.. Det har krånglat i flera dagar :@ Så nu får det bli såhär. Har haft en underbar dag med bara hästar och Tindra på schemat! Kram på er

Dagens film

Datum: 2011-06-26 /12:01:00 / Allmänt /  

Tjoho!

Datum: 2011-06-25 /17:05:06 / Melroose & Tindra /  
Det här med lusten att blogga går i vågor. Jag är sån - en periodare. Just nu ligger jag halvt utslagen och myser med Tindra. Har haft en härlig midsommar! Idag red jag ut på Melroose med mamma och Gullet. Det var helt underbart, vi travade större delen! Jag och Melroose klättrade upp och ner lite varstans, vi är nyfikna ju ;D Vilken 4-åring jag har!! Så stolt är jag. <3

Glad midsommar!

Datum: 2011-06-24 /14:29:14 / Melroose & Tindra /  
Blogg.se krånglar (som vanligt).. Så detta blir ett halvtråkigt inlägg från min iphone. Just nu sitter jag i min prickiga klänning på golvet med Tindra i knäet. Hon gillade inte när jag var och duschade, mattes lilla plåster <3 Hihi. Nu ska jag iväg till stallet och anordna midsommarfirande!

Ridstövlar

Datum: 2011-06-23 /17:48:00 / Allmänt /  

Jag måste verkligen införskaffa mig ett par nya ridstövlar snart.

Dessa är mina absoluta favoriter: Königs lady




Men det lutar lite åt dessa: Tretorn




Grejen är den att jag gillar absolut inte utseendet på dem. Men har testat ett par sådana och de är grymt sköna! Dessutom är de praktiska, hållbara och i en bra prisklass. Får se..

Jag älskar dig.

Datum: 2011-06-23 /14:39:00 / Kärleken /  

Det finns ingen som du, min själsfrände. <3


Gos

Datum: 2011-06-23 /11:42:00 / Melroose & Tindra /  




Tävling, jag vill vinna lindorna!

Datum: 2011-06-22 /20:56:01 / Bloggtävlingar /  



http://mlidahlgren.blogg.se/2011/june/tavling-vinn-en-kingsland-t-shirt-blaa-lind.html

Rolig tävling!

Datum: 2011-06-22 /20:46:49 / Bloggtävlingar /  




http://ishestarna.blogg.se/2011/june/tavling.html#comment

Puss på livet idag.

Datum: 2011-06-22 /20:18:06 / Melroose & Tindra /  

Idag har varit en bra dag :) Tänk att det kan svänga så fort. Jag och Robban var och köpte lite grejer till Tindra på Pias hund & fritid.

Sen har jag ridit Melroose. Idag gick det helt fantastiskt bra!! Hon gick i form i stort sett hela passet och det kändes helt underbart! Nu är mitt självförtroende tillbaka igen. Till helgen blir det uteritt och sen blir nästa dressyrpass på ridbanan, nästa vecka.


Morrhoppor...

Datum: 2011-06-21 /19:32:23 / Melroose & Tindra /  
Idag har både Melroose och Tindra trotsat mig rejält.......

Vackra ståtligheter.

Datum: 2011-06-21 /12:06:00 / Allmänt /  


























Magnetterapi

Datum: 2011-06-20 /20:10:00 / Allmänt /  

Magnetterapi

Magnetterapi

Med benämningen magnetterapi, avser vi behandling med magnetprodukter. Dvs. att Magnet Health inte arbetar med någon typ av fysisk magnetbehandling, utan det vi erbjuder är ett komplett sortiment av magnetprodukter, både för människor och djur.

Magnetterapi klassas som en alternativ- eller sk. komplementärmedicin, det är inte produkter som på något sätt ska ersätta tradionell läkar- eller veterinärvård.

Våra magnetprodukter har sk. permanenta, unipolära läkemagneter med en korrekt polarisering och uppmätta styrkor. Gauss är den måttenhet vi använder (1 tesla = 10 000 Gauss, dvs. 100 Gauss = 10mT).

Som vi alla känner till har en magnet en nord- och en sydpol, som stöter ifrån eller attrahera olika magnetiska material. Magneter kan också skapa en attraktions-kraft på järn.

I magneter spinner alla elektroner åt samma håll och dess effekt är att den får elektroner i andra material att också spinna. Rotationens olika riktningar skapar en attraktion.

Magnetfält främjar läkningsprocesser, ökar blodflödet, har viss smärtstillande effekt och psykologiska effekter (
Polter: 1999).
Blodcirkulationen

Läkningsprocesser påskyndas av ökat blodflöde, då syre och näringsämnen snabbare förs ut till skadad muskulatur och vävnad.

Blodet består av blodplasma och blodkroppar, främst röda blodkroppar. Dessa röda blodkroppar består i sin tur av miljontals hemoglobinmolekyler, där var och en har en central järnatom som påverkas av magnetfält till ett ökat blodflöde. (R. Coghill:2000).

Det ökade blodflödet gör att slaggprodukter (mjölksyra) transporteras bort i högre grad än normalt efter muskelarbete, vilket ger mindre negativa effekter såsom träningsvärk och stelhet.

De röda blodkropparna är negativt laddade, vilket innebär att de repelleras (skjuts ifrån) av kärlväggarna som också är negativt laddade.

Röda blodkropparDen mikroskopiska bilden visar de röda blodkropparna före applicering av magneter. Notera blodkropparnas ihopklumpning, vilket är typiskt för tillstånd av trötthet, stress och andra hälsoproblem.

99 % av det syre som transporteras i blodet till cellerna är bundet till hemoglobin (järnhaltigt protein). Som vi vet - påverkar magnetism järn.

Vidare är järn känt för att öka syretransporten från lungor till muskler. Dvs. att en bra järnnivå  ger ökad syretransport och därmed ökad prestationsförmåga, uthållighet och motståndskraft.

Det vi också kan gå in på är att blodet även består av natriumklorid, dvs. koksalt. Natriumklorid är en sk. elektrolyt som påverkar vätskebalansen mellan blodet och kroppens celler.

Vad är då en elektrolyt ? Jo, en substans som är elektriskt ledande (fritt rörliga joner).

(Studie: I Massachusetts, på koksaltlösning i samband med magnetpaddar, bevisade en markant ökning i flödet.)

Den andra mikroskopiska bilden av de röda blodkropparna är efter 20 minuters applicering av magneter.

Bilden visar tydligt hur magneterna återskapar energi till de röda blodkropparna och ger dem kraft att frigöra sig från varandra. Därigenom frigörs mer cellyta för syretransport.

Här kommer även påverkan på betaendorfiner in (kroppens eget ämne för smärtlindring), då det ökade blodflödet även leder till ett ökat flöde av endorfiner, då de kan transporteras genom blodomploppet på ett mer effektivt sätt. 

(Studie: 1998 / Vanderbilt University, Nashville, Tennesse – smärtlindring /4 neodymium magneter).
Cellens ämnesomsättning

Alla celler har en elektrisk laddning, innanför cellmembranet är den negativ (-) och utanför positiv (+).

Cellens ämnesomsättningFör cellens ämnesomsättning behövs syre och näring, som ger energi och slaggprodukter. Allt det här sker med en kemisk process som är elektronrelaterad. (Elektron = elementpartikel med negativ laddning). Reaktionen sker med hjälp av enzymer.

I en magnet, spinner alla elektroner åt samma håll & dess effekt är att den får elektroner i andra material att också spinna. Dvs. att den kemiska processen, som är elektronrelaterad, påverkas här av magnetismen, eftersom den får elektronerna att spinna likadant och i samma riktning.´

(Studie: Mount Sinai Hospital i NY (1994), en ökning på hela 94% påvisades på ett andningsenzym.)

Det har också visat sig att magnetterapi har en positiv effekt på immunsystemet (påverkar lymfosyter).

 




Text lånad ifrån: Http://magnethealth.se

Vad hände här...

Datum: 2011-06-20 /17:06:00 / /  

När Melroose var ett dygn <3

Datum: 2011-06-20 /14:19:00 / Melroose & Tindra /  

Första gången utomhus!











Majka var världens finaste mamma <3


Depp som i deppig

Datum: 2011-06-20 /12:53:22 / Melroose & Tindra /  
Idag har jag feber + allt det andra. Hoppas jag mår bättre senare så jag kan rida! Är verkligen så trött på att knappt orka någonting. Tindra ligger just nu och sover hos mig, gosan :) Tänker i vilket fall åka till stallet sen. Var där igår kväll och gosade med Melroose. Hon ger verkligen oändligt med kärlek! Tindra och Melroose har blivit kompisar, känns skönt. Åskan kommer och går, så det blir nog ingen ridning. Men hoppas!! Mår riktigt kasst av att känna att min energi inte räcker till. Jag vill bara vara i stallet, med min älskade M. Inte den mesta sammanhängande texten.. Ha överseende :p

Back on track

Datum: 2011-06-20 /11:08:00 / Allmänt /  


Så fungerar Back on Track

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilken är detsamma som långvågig infraröd strålning.

Värmestrålning

Det är väl belagt och dokumenterat att långvågig infraröd värmestrålning ökar blodcirkulationen. Den ökande blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och bidrar till ökad prestationsförmåga. Ett viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.

Fördjupning av funktionen

Värmeenergi kan transporteras på tre sätt konduktion (ledning), konvektion eller strålning.

  1. När värmeledning eller konduktion sker sprids värme i ett material från en del av materialet till övriga delar.
  2. Konvektion innebär att uppvärmd vätska eller gas (till exempel luft) förflyttas och tar värmen med sig. Vanliga kläder och ledskydd med isolerande material som till exempel bomull, ull och neopren, syftar till att förhindra konvektion och på det viset behålla kroppsvärmen i luften utanför huden.
  3. Strålning innebär att en värmekälla utstrålar värmestrålning som träffar en annan yta och värmer upp denna. Back on Tracks produkter arbetar med strålningsvärme och syftar inte till att stänga inne värmen genom isolering, vilket gör att skydden kan ha en andningsfunktion samtidigt som värmeenergin i kroppsvävnaderna ökar.


Människor och djur utstrålar kroppsvärme både i vila och vid aktivitet. Vid vila är utstrålningen dock mindre än om kroppen arbetar. När ett material träffas av värmestrålar kan tre saker hända:

  1. Strålarna kan gå rakt genom materialet, så kallad transmittans. Ett exempel på detta är när solens värmestrålar träffar en glasskiva. Övervägande delen av värmestrålningen går genom glaset, vilket känns som man står i ett rum där solen skiner in.
  2. Det andra som kan hända är att strålarna studsar på materialets yta och reflekteras bort, så kallad reflektans. Om all värme reflekteras blir inte materialet uppvärmt och ingen värme strålar igenom materialet.
  3. Det tredje som kan inträffa är att materialet absorberar värmestrålarna, så kallad absorbans. Värme som strålar kan ha olika våglängder beroende på värmekällans temperatur och material. Värmestrålning ligger oftast inom det som kallas infraröd strålning vilket innebär våglängder mellan ca 0,7 μm och 1 mm. Ett material absorberar värmestrålning olika mycket beroende på vilken våglängd strålningen har, detta kallas för materialets absorptionsspektra. Den värmestrålning som absorberas höjer värmeinnehållet i materialet.

Ett material har inte bara ett absorptionsspektra utan även ett emissionsspektra. Emissionsspektra innebär i korthet att olika material utstrålar värme av olika våglängder vid olika temperaturer. Strålningsmängden och strålningens våglängd varierar beroende på värmekällans temperatur och vilket emissionsspektra värmekällans material har. Generellt kan man säga att ju lägre temperatur värmekällan har desto längre blir våglängden på värmestrålningen.

Precis som andra material har kroppens vävnader också ett absorptionsspektra. Den våglängd som de keramiska partiklarna emitterar absorberas i cellerna och en signal går till hjärnan om att värmeenergin ökar och hjärnan öppnar då blodkärlen. Absorptionen sker inte bara på huden utan även en bit ner i vävnaderna, vilket gör att blodkärlen vidgas inte bara ytligt utan även i muskler och kring leder. Den ökade blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och stärker kroppens egna förmåga till att häva inflammationer och läka skador. Därför används produkterna ofta vid problem där det finns inflammationer med i bilden. Ett annat viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när skydden används inför träning och tävling.



Text lånad ifrån: http://backontrack.com


Hissar!

Datum: 2011-06-19 /20:14:00 / Allmänt /  

Detta pannband tycker jag är så himla snyggt!





Finns att köpa för ett bra pris på: http://kyro.blogg.se

Back on track & Magnethealth

Datum: 2011-06-19 /18:12:00 / Allmänt /  

Jag har beställt ett sådant här nackskydd till mig själv:



Nackskyddet skapades i samarbete med Pisksnärten, rehabföreningen för whiplash-skadade.
Har en "haklapp" framtill och baktill, som är lika stora. Baktill täcker den kappmuskeln. Det är en viktig aspekt vid whiplashskada eftersom kappmuskeln bidrar starkt till smärtproblematiken. Skyddet går också ut över hela axeln.


Funderar även på att köpa denna till Melroose:




Flexibel magnetplatta med kardborre på ena sidan.
Kan placeras på hästens rygg/länd under ett vanligt täcke, mot tex. olika ryggproblem.
Går även att linda under ett stallbandage för tex. skador på knän, svullnader etc.
Ökar blodcirkulationen och tar bort spänning och värk. Främjar självläkning.
Bipolära magnetfält (magnetstripes) täcker hela plattan genom ett randigt mönster.
Med kardborre för bättre fäste under tex. pads och täcken.
Nu till kampanj-pris!
Storlek: 20x12 cm.

Magnetplattan finns på: http://magnethealth.se

Tindra

Datum: 2011-06-19 /13:59:00 / Melroose & Tindra /  
Vaknade imorses med ögoninflammation, rejäl förkylning och urinvägsinfektion. Så ingen ridning idag som jag tänkte.. Det som gick så bra igår, så jag var laddad inför idag. Mamma och pappa åkte till stallet och allt var bra med Melroose. Här spöregnar det, hela dagen.

Robban är iväg just nu en sväng så jag har fullt upp med lilla Tindra. Synd att matte är sjuk idag, inte lika rolig att leka med då. Just nu ligger hon och sover som en stock, därför passar jag på att gå in här!

Bildbomb på Tindra:



Vi tog en liten paus påvägen hem i fredags.



Hemma i lilla gården!





Lite gos <3





Tindra var väldigt trött efter en liten tripp till stallet och godisaffären. Det var inte många grader ute och det spöregnade så hon frös. Vi fick göra en provesorisk lösning med en udda raggsocka. Det funkade bra. Men vi ska hitta ett regntäcke till hjärtat!

dagens film

Datum: 2011-06-18 /11:08:00 / Allmänt /  

Du finns här för mig som jag finns där för dig.

Datum: 2011-06-17 /19:19:00 / Melroose & Tindra /  

För evigt.


Italiensk vinthund

Datum: 2011-06-17 /12:08:00 / /  

Den italienska vinthunden är den minsta representanten i gruppen vinthundar. Den är en läcker liten varelse, som idag främst utmärker sig som behaglig sällskapshund. Med dess lätta rörelser och avsaknaden av dvärghundsprägel, fulländigas bilden av graciös elegans. Den är livlig, nyfiken och vill alltid vara i centrum.





7 veckor gammal <3 Noster Mirabilis Beautiful Barbie

Historik
Man tror att denna eleganta varelse härstammar från de egyptiska vinthundarna, som var avbildade i faraonernas gravar. Från tideräkningens början har dvärgvinthundar avbildats på konstföremål och målningar i poser som klart förknippas med dagens italienska vinthund; hundar med bakbenen indragna under kroppen som om de var på väg att sätta sig ned, liggande med de smala, finlemmade frambenen korslagda framför sig eller där ena frambenet är uppdraget hos såväl stående som sittande hundar.
Italienaren har använts till jakt på småvilt, men var också en populär sällskapshund hos förnäma adelsfamiljer. Dagens italienska vinthund är utformad på kontinenten, främst i Italien, Tyskland och Österrike.
Redan vid 1900-talets första år fanns rasen med på svenska utställningar, men har troligtvis funnits i landet tidigare än så.


Kararktärsdrag
Den italiensk vinthunden är en högbent, kvadratisk hund. Med väl synlig, men inte för fyllig, muskulatur och starka senor ger den intrycket av ädel elegans, vighet och snabbhet. Huvudet är långsträckt och har sparsamt markerat stop. Det har en flat hjässa med ett fint utmejslat nosparti. Italienaren har stora, runda och uttrycksfulla ögon. Öronen, som är relativt lågt ansatta är små och tunna.

Ett av rasens adelsmärken är det högt burna huvudet och den långa, vackra nacken. Ryggen är lätt välvd med ett sluttande kors. Bakbenen är väl vinklade och får gärna visa de rastypiska S-kurvorna. Skuldran är däremot knappt vinklad. Karaktäristiskt för rasen är dess dansanta rörelser med höga benlyft, dock inte så att harmonin i steget förstörs. Italienaren ska röra sig elastiskt och graciöst.
Den är känd för att ha minimala hårfällningsproblem. Den tunna huden är täckt med kort, fin päls. Tillåtna färger är enfärgat svart, skiffergrått och isabellefärgat i alla nyanser. Vita tecken accepteras på tassarna och på bringan. Tvåfärgade eller fläckiga hundar är enligt rasstandarden diskvalificerande. Mankhöjden vara mellan 32 och 38 cm.

Man bör inte höja rösten till en italienare, då den lätt blir sårad av hårda ord. Men den ska uppfostras med en fast hand, den lär sig snabbt om man narras av dess ömkliga blick, "tyck synd om mig", och utnyttjar detta till fullo.
Den italienska vinthunden är inte känd för att vara skällig, men "pratar" desto mer. Inte bara med rösten, som påminner om ett sjungande morrande, utan även med hela sin kropp. En del italienare kan vara lite reserverade mot främmande människor, vilket är rastypiskt. Andra kan dock uppvisa ett helt motsatt beteende.
Det ytterst finlemmade skalet kan lätt förleda en att tro att den italienska vinthunden är ett bräckligt och lättskrämt väsen, vilket är helt missvisande. Italienaren är i grunden en mycket sund hundras. Det enda man egentligen måste skydda italienaren emot är just dess eget mod, framför allt hos små valpar. De kan till exempel kasta sig oförskräckt utför soffor och andra höga höjder.



Hihi, ser ni katten? :)

Italienaren som sällskap
Italienaren är sällskapssjuk och kan vara ganska fodrande när det gäller uppmärksamhet.
På natten sover den i sängen, helst under täcket. Detta är ett rasdrag, som är närmast omöjligt att avvänja den ifrån. Under dagen vill den gärna ligga i soffan med en filt, som den kan "gräva" ner sig i.
Precis som andra vinthundar, älskar italienaren att springa lös och leka med likasinnade. Långpromenader i kyligt väder är inget hinder och så länge hunden är i rörelse behövs inget täcke. Däremot vid regn och blåst uppskattas inte utevistelsen lika mycket.
Italienaren är en glad och aktiv hund. Det finns representanter från rasen i många olika tävlingsgrenar, såsom agility, lydnad, lure coursing och utställning. Lure coursing är jakt med vinthund på konstgjort byte, där bland annat snabbhet, uthållighet och viljan att jaga bytet som värdesätts. I flera länder används italienaren som kapplöpningshund och det finns speciella löp för dem, dock inte här i Sverige.



Storleksskillnad!

Uppifrån:

Greyhound
Whippet
Italiensk vinthund


Full rulle!

Datum: 2011-06-16 /18:26:10 / Melroose & Tindra /  

Har fullt upp just nu, egentligen borde jag inte ens sitta här :P Men vill bara tala om att jag lever! Imorn blir det som ni läst ; JAG OCH ROBBAN SKA HÄMTA EN HUNDVALP!!

Bild på finaste snuttan 5 veckor gammal:



Bild lånad från kenneln - http://noster-mirabilis.webs.com/

Vi är båda två störtförälskade och helt lyriska! Tänk vad Melroose kommer älska lillan också! Ni kan vara lugna, min älskade M har jag inte glömt bort :P I onsdags fick hon nya skor på alla fyra och.. hon visade inte sin bästa sida om man säger så. Tur att Robert är så duktig med henne, hon gillar honom trots allt! Melroose har svårare för män överlag än kvinnor, vet inte varför. Men är som sagt evigt tacksam till min grymma hovslagare! Idag blir det ingen ridning kom precis hem, har varit på möte och umgåtts med min bror. Det blir ridning till helgen :)

Tävling på stallekekullen!

Datum: 2011-06-16 /18:10:22 / Bloggtävlingar /  



http://stallekekullen.blogg.se/2011/june/bloggtavling-i-samarbete-med-mountain-horse.html

Dagens film

Datum: 2011-06-16 /09:53:00 / Allmänt /  

Dagens film

Datum: 2011-06-15 /10:15:00 / Allmänt /  

Kärlek

Datum: 2011-06-14 /23:25:00 / Melroose & Tindra /  
Idag red jag Melroose på ridbanan. Testade det nya bruna pullartränset med mässingsklinkers. Hon passade jätte bra i det! Min snygging :) Idag fann hon formen i trav, det är bara mer balans som behövs. Väldigt kul att börja rida "på riktigt"! Mot slutet av ridpasset får hon mycket mjölksyra, då kickar hon och piper av min skänkel eller spö, haha! Hon har åsikter, det går inte att missa ;) Det märks även att hon börjar förstå att denna sadeln inte sitter illa, hon trivs allt. Ska försöka uppdatera mer imorn! På morgonen ska M skos, håll tummarna allihopa. Godnatt

Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som får leva mitt liv med något så underbart som hästar. Eller jag säger nog leva mitt liv för hästar. Allting mår man bra av runt dessa underbara varelser. Ens egna hälsa kan gå upp och ner men att få pussas med en varm mule, galoppera ut i friheten, bara lyssna på det lugna tuggandet av hö - underbart.

















Ska hämta en valp på fredag :D

Datum: 2011-06-14 /20:23:36 / /  
Det blev annorlunda än vad jag trodde. Hade tappat hoppet om att hon skulle bli vår. Men hon är min och Robbans prinsessa nu!! En italiensk vinthund tik, grå. Längtar galet till fredag :D

Hundvalp

Datum: 2011-06-14 /12:18:15 / Allmänt /  
Jag fann den perfekta hundvalpen. Har gått spänt i ett par dagar och väntat på besked om hon skulle bli vår. Men nej, en annan person erbjöd mer pengar... Så just nu är jag väldigt besviken. Vill hitta en annan valp, men hittar ingen jag fastnar för.

Dagens film

Datum: 2011-06-14 /10:20:00 / Allmänt /  

Dagens film

Datum: 2011-06-13 /10:14:00 / Allmänt /  

fantastiska juni-klänningar

Datum: 2011-06-12 /20:08:00 / /  










Självklart är hela familjen välkomna vid middagsbordet!

Datum: 2011-06-12 /15:01:00 / Allmänt /  




Håll er borta insekter!

Datum: 2011-06-12 /12:13:00 / Melroose & Tindra /  

Melroose är extremt känslig för flugor, blinningar, hästflugor, bromsar osv. Alla dessa hemskingar.

Till henne har jag:

Mark Todd flugtäcke & huva



Absorbine ultrashield flugspray




Visa det med en slits

Datum: 2011-06-11 /20:59:00 / /  



Lea Michelle



Blake Lively




Kate beckinsale



Megan Fox




Miranda Kerr



Diane Kruger



Kate Hudson



Selena Gomez



Gränsen är hårfin mellan snyggt och smaklöst med slits på klänningen. Personligen tycker jag alla dessa är snygga, men skulle inte bära det själv. Favoriten är Selena Gomez.

Sommartävling!

Datum: 2011-06-11 /17:56:37 / Bloggtävlingar /  





http://brusella.blogg.se/2011/june/sommartavling.html


Tävling i samarbete med Libresse.

Datum: 2011-06-11 /17:46:45 / Bloggtävlingar /  



http://ponnysanning.blogspot.com/2011/06/tavling-i-samarbete-med-libresse.html#comments

Hemma från en härlig ridtur!

Datum: 2011-06-11 /17:45:18 / Melroose & Tindra /  

Det blev en lyckad ridtur. Vi mötte ett par älgar, sedan en älgko med kalv. Melroose ha plaskat i vatten, hoppat stort över vatten och gått i värsta terrängen. Idag är jag stolt och nöjd :D Hon hade lite svårt att gå förbi grannens valack (hon är ju så käääär), efter ett par minuter märkte hon att jag inte bryr mig om hennes kaxmörtsfasoner - så då gick vi hemåt.

Det var så längesen vi red ut allihopa, ska göras om nästa vecka igen! Jag och Melroose fullkomligt älskar att rida ut, hon är så taggad att det verkligen spritter i benen på henne. Hon skrittar iväg först i ett friskt tempo, vi får vänta in de andra två - men oj, vad svårt det är att stå still tycker M!

Bjuder på ett par bilder från tömkörningen i veckan:











Melroose tvättad & uteritt

Datum: 2011-06-11 /13:22:57 / Melroose & Tindra /  
I veckan har Melroose tömkörts och igår red jag ut. Det gick bra, använder hackamore vid uteritt och det funker super! Melroose är lite av en kaxmört just nu, ena stunden jätte glad att rida ut och andra stunden försöka bestämma var vi ska gå. Hon vinner aldrig och gör det bara halvhjärtat, haha undra när hon ger upp ;) Vi har mött en älgko med en alldeles nyfödd kalv, det skötte hon bra. För första gången lyckades vi plaska genom vatten igår :) Ibland undrar jag om det är en häst eller en bergsget jag har! Om Melroose får bestämma väg i skogen (självklart åt det håll vi ska åt) då väljer hon självklart inte stigen. Nej-nej, berg ska det vara! Igår klättrade vi bara högre och högre, tillslut fick jag lösa det för oss. Vi fick hoppa över ett brett dike med vatten, till en början var hon mycket skeptisk men efter ett par minuter hoppade hon jätte fint. Tvättade henne ordentligt igår, första gången faktiskt. Hon tyckte det var riktigt skönt! Lite läskigt är det när vattnet rinner ner, annars är det okej tycker M :) Idag ska jag rida ut med Maja och Amanda. Hoppas vi slipper spöregn och åska. Hoppas ni har en fin helg!

Jag vill vara med som seriefigur i Fana!

Datum: 2011-06-10 /22:27:21 / Bloggtävlingar /  

http://konstigness.blogspot.com/?m=1

Finaste känslan

Datum: 2011-06-10 /12:08:00 / Melroose & Tindra /  

Det mest fantastiska jag varit med om <3


Dagens film

Datum: 2011-06-09 /10:00:00 / Allmänt /  

Finaste M

Datum: 2011-06-08 /20:15:00 / Melroose & Tindra /  


Jag är med och tävlar :)

Datum: 2011-06-08 /17:01:56 / Bloggtävlingar /  


En bra dag :)

Datum: 2011-06-08 /16:52:34 / Melroose & Tindra /  

Idag har jag en riktigt bra dag! Så himla skönt med tanke på att jag var deppig igår och mådde kasst. Min bates sadel är nu tingad - woho! Känns så himla bra, en riktig energiboost.

Ska snart åka till stallet och påvägen dit ska jag hämta ett paket. Det är de fina läderskydden ifrån jacson till Melroose! Det är senskydd och kotskydd. Hoppas det är bra kvalité för annars blir jag besviken.. De verkar himla bra iaf!





Förresten.. Här ute på landet händer det grejer ska ni veta, haha! Stöter på nya kompisar varje dag. För några dagar sen var det ett litet rådjur, (sen får vi inte glömma alla älgar jag stöter på härs och tvärs) och häromdagen bevista jag bekantskap med Rufus. Han har mött mig varje dag när jag är påväg till Robban. Visst är han söt?






Bilder från Hjulets dag

Datum: 2011-06-08 /12:30:00 / Allmänt /  





















Dagens film

Datum: 2011-06-08 /09:58:00 / Allmänt /  

Hissar!!

Datum: 2011-06-07 /21:12:00 / Allmänt /  

Dessa pannband som finns att köpa på charlies:

Skulle gärna vilja ha i färgerna.. Lila, turkos och äppegrön






populärt.

Datum: 2011-06-07 /17:17:00 / Allmänt /  

Det finns ett par saker inom ridsporten som är MKT populära. Det spelar ingen roll om du är en nybörjare med en shetlandsponny eller om du är en renodlad tävlingsryttare. Självklart är det dyra saker också.

Dessa saker tycker iaf jag är riktigt överskattade:



Jag kan väl inte vara den enda hästmänniskan på jorden som inte förstår grejen med detta??!! Varför är det ett "must have" att ha storbrittaniens flagga över hela hästen? Ni kommer iaf aldrig se mig rida ut med detta schabrak matchandes med huvan.. Eller separat. Vi bor ju i sverige. Inte för att jag skulle använda de saker som finns med svenska flaggan på. Varför liksom? Det finns ju så mycket snygga saker.



Kingsland är nog det mest överskattade märket. Desto mer saker i detta märket - desto mer "cool" är du..



Dessa ormskinnmönstrade stövlar som är på var och varannan unge, vad händer?! Jag menar läs bara:
ormskinnsmönstrade. Dessutom är de inte bra kvalité.




Scapa är på allas läppar.. Just dessa schabrak tycker jag är överskattade. Deras äldre modeller finns det faktiskt ett par godingar!


Om just du tycker om någon/några av dessa grejer så - go ahead! Mitt budskap med detta är att dessa sakerna är alldeles för överskattade.. Det är sådan enormt grupptryck inom ridsporten att man ska ha viss utrustning, ett visst märke och det ska aldrig se billigt ut. Oh, nej - då går världen under...

Sen tycker jag faktiskt allt detta bling är överskattat. Jag tycker verkligen det är jätte snyggt med vissa pannband! (Kommer upp ett par jag gillar sedan!) Men när det är bling överallt.. På hjälmen, på tränset, på ridbyxorna, på schabraket, på sporrarna, på spöet, på sadeln, på stiglädrerna, på skärpen, på täcken, på benskydd, på lindor etc. Ja - ni förstår!


Något annorlunda med min häst.

Datum: 2011-06-07 /13:11:00 / Melroose & Tindra /  
Melroose älskar att ta av mössor, hon gör det så smidigt att hon inte tar med något hår. Hon öppnar även dragkedjor och kardborreband. Melroose har massvis av speciella grejer för sig, hon älskar att pussa mig ansiktet med hela sin överläpp, hon är expert på att pilla ut de hon inte vill ha sin mat. Verkligen expert! Ju surare ett äpple är desto godare tycker Melroose. Hon blir väldigt grinig när det regnar/snöar blötsnö och töar. Gillar att springa lös med mig och leka, älskar små ponnysar och andra små djur. :)



Dagens film

Datum: 2011-06-07 /09:57:00 / Allmänt /  

Favorit-bilder ifrån i vintras.

Datum: 2011-06-06 /23:00:00 / Melroose & Tindra /  

Jisses vad jag älskar min häst!! <3 <3 <3



Hon står lite i nerförsbacke..




KÄRLEK!




Hon har grimman på sig som hon fick av mig i julklapp, passar himla bra i den :)



Woho!




Bus bus!




Härliga pussar!



Kan inte beskriva med ord hur lycklig du gör mig Melroose <3




Nyfiken :)



Jag älskar dig.




Hon pussar mig massor tillbaka :)



Vi är inte trötta utan tar bra en foto-paus :)



Du & Jag <3

 


Söndag fast på en måndag.

Datum: 2011-06-06 /22:15:06 / Melroose & Tindra /  
Hej på er! Idag har det åskat massvis här så har inte suttit vid datorn. Men det är som sagt lite bloggande ifrån min sida eftersom det är tomt på inspiration. Mitt självförtroende är i botten också, det påverkar sånt här mer än vad man tror.. Idag har jag varit i stallet, som vanligt :) Melroose hade sprungit som en tok för de jävliga insekterna.. Med 29 grader i skuggan så kommer de ju fram.. Stackars gumman, hon var alldeles orolig och svettig. Så det blev lite mys och sedan åkte flugtäcket på. Melroose får liten vila denna veckan, hon är inne i en väx-period nu igen och det händer även mycket med tänderna. Känner helt enkelt att hon behöver ett litet brejk. Hon har ju skött sig så himla bra och lärt sig massvis! Får se om jag rider något i slutet på veckan. Igår red jag iaf ut på hackamoret, vi hoppade lite terränghinder! Det älskar hon minst sagt!! Annars var hon ganska slö, blev svettig fort osv. Värmen har ju kommit så plötsligt sen har hon nyligen börjat gå ute dygnet runt. Känns bra att hon trivs så med hackamoret och hon lär sig så snabbt när jag visar att det är dags att svänga osv. :) Annars idag så har jag varit en sväng i Göteborg. Åt en glass på triumf glasscafe - mums!! Hälsade på en sväng i min brors lägenhet :) Det var min dag det.

Dagens film

Datum: 2011-06-06 /09:57:00 / Allmänt /  

Dagens film

Datum: 2011-06-05 /10:55:00 / Allmänt /  

Natt-inlägg!

Datum: 2011-06-05 /02:36:20 / Allmänt /  
Hej på er mina goingar :) I fredags började Melroose gå ute dygnet runt på gräs så hon har vilat. För att vänja sig vid dygnsrytmen och lite vila är alltid bra! Ska rida imorn (söndag, haha) så det blir ändå 4 dagar i veckan som vanligt. Idag har jag varit med killarna och lyssnat när de repat, härligt att ni börjat igen! Sedan var det hem en snabbis, käka mat och göra sig i ordning. Nu ligger jag i sängen med en vääääldigt trött Robban bredvid mig <3 Vi kom precis hem efter en jätte rolig utekväll med kompisarna! Imorn är det hjulets dag här i parken, så vi ska kika runt lite på det :) Som sagt sedan blir det ridning. Det får allt bli på kvällen annars lär det bli pannkaka i den stek-heta värmen.. Ta mig inte fel!! Tycker det är underbart ute! Okej, nu blir det massa jobbig text utan styckeindelning.. Sorry, skriver från min iphone. Vill avsluta med att skicka massor av pussar till Anna min bästa vän. Hoppas du har det underbart! Saknar dig galet.

Bilder ifrån Jolines studentkalas

Datum: 2011-06-04 /12:52:00 / Allmänt /  















Självklart var det fler folk, men jag glömmer alltid att ta kort :P

Dagens film

Datum: 2011-06-04 /10:55:00 / Allmänt /  

Utvärdering av grejerna från Style by tyra

Datum: 2011-06-03 /21:00:00 / /  

Lip balm med chiliextrakt som ska ge extra fylliga läppar

Det kändes på läpparna kan jag lova, men inte så farligt. Blev besviken på resultatet, men det är ju så olika. På mig syntes det iaf knappt någonting. Har tyvärr ingen före och efter bild. Men kan kanske fixa det någon gång. Men det är som sagt ingen märkbar skillnad tyckr jag.






Ear cuff

Jätte snygg, enkel att sätta på och perfekt till mig som inte har hål i öronen!





Lip stick black cherry

Jätte snyggt, lätt att applicera och håller bättre än många andra läppstift. Minus till att när det börjar försvinna så ser det mest ut som man druckit massa rödvin, haha!






Ingen inspiration

Datum: 2011-06-03 /13:47:42 / Allmänt /  
Just nu sitter jag ute i solen. Ska snart åka till stallet. Har ingen inspiration eller lust att blogga. Jag började ju blogga för min egna skull och för att skriva om Melroose. Alltid kul att kunna titta tillbaka :) Men nu har jag börjat förstå andra bloggare med det där med kommentarer. Lugnt, jag ska inte tvinga någon :p Men jag har många unika besökare, känns verkligen jätte kul. Så det är klart att nu försöker jag lägga upp saker som ni tycker är kul osv. Det känns bara som att det är ingen ide, för får knappt någon respons alls. Som sagt detta är inget bedjande till kommentarer. Men det kommer bli mindre inlägg ifrån min sida, hoppas verkligen att jag inte tappar lusten helt bara.. Detta är ju min "dagbok" främst om mig och Melroose. Så jag vill aldrig sluta. Jag är i en dipp just nu och då märks det såklart här. Skulle iaf vara roligt att höra vilka ni är, varför ni läser, vad ni tycker om att läsa om osv. Hoppas ni har en underbar dag i det fina vädret!


Tillägger nu: Min inspiration har kommit tillbaka! Ni ser vad det går upp och ner. Förresten upptäckte nu också att jag hade 782 unika besökare igår :D :O Vad hände?! Jätte kul såklart, men jag hade ingen aning såg det nu. Hihi. Hoppas några av er hittade något kul och vill stanna :)


dagens film

Datum: 2011-06-03 /09:54:00 / Allmänt /  

Önskeoutfits.

Datum: 2011-06-02 /13:51:00 / Allmänt /  

Idag ska jag visa två önskeoutfits utifrån dessa två schabrak ifrån Mia RS:



Till det rosa:



Neopreneskydd - SHIRES



Stigbyglar - Freejump soft up



Piké - Gina tricot


Till det limegröna:




benlindor - BR



Pannband - Swarowski



Stigbyglar - freejump soft up


Som ni ser så är jag inget matchningsfreak, som bryr sig om att färgerna ska vara i exakt samma nyans ;)

Grålle leker!

Datum: 2011-06-02 /10:12:00 / Allmänt /  

Min söta katt leker <3


Hissar!!

Datum: 2011-06-01 /18:40:00 / Allmänt /  

Mountain Horse Lauren ridbyxor





Hedmans häst och hund

Lena Hedman är utbildad diplomerad sadelinpassare, det var hon som hjälpte mig att hitta den perfekta sadeln. Hon är trevlig och jordnära. Hon har även massvis av andra fina grejer i sin mysiga butik utanför sollebrunn. Så vill hissa henne och butiken!




Hej på er!

Datum: 2011-06-01 /14:06:03 / Melroose & Tindra /  

Jag hinner kika in här en snabbis innan jag ska iväg på studentkalas. Jag och Robban sov i gäststugan i stallet måndag-idag, det var himla mysigt. I måndags red jag lite på ridbanan, fokuset låg på att Melroose ska vänja sig vid sadeln och hitta formen. Igår red jag ut på hackamoret (för första gången!) Det gick jätte bra, hon blev livrädd för ett par skyltar som någon satt upp som inte varit där innan :P Vi tog oss en ordentlig galopp och jisses!! Det var så härligt, hon hade en enorm framåtbjudning och bockade en del.. Haha! Jag satt bara och log och tänkte "upp med huvudet, upp med huvudet". Hon lyssnade på mig direkt när vi skulle sakta av, det känns bra. Det är nog det roligaste i ridningen att galoppera ute i full fart :)

Här får ni en liten film ifrån i måndags. Sorry för liten bild, men mamma glömde vinkla telefonen.


Dagens film

Datum: 2011-06-01 /09:52:00 / Allmänt /  


Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.