Bloggtävling med 3 priser!

Datum: 2012-05-30 /23:31:24 / Bloggtävlingar /  

http://isabellaochsara.blogg.se/2012/march/utkast-mars-26-2012.html#comment


Avkoppling

Datum: 2012-05-30 /20:09:56 / Melroose & Tindra /  

Just nu tar jag ett avkopplande varmt bad efter ett par timmar i stallet. Lyx!

Red dressyr på Melroose idag. Hon var framåt och skötte sig verkligen super-bra! Men... Hon har fått friktion efter novabettet, så nu blir det till att testa stålbetten igen. Hoppas att hon trivs på något iaf. Annars blir det bara hackamore tills jag hittar ett som hon gillar...

Red ett dressyrprogram idag, för att testa på. Det gick fint! Var lite krångel i galoppen bara. Imorn kommer kiropraktorn igen för att kolla igenom henne, om hon känns bättre än sist. (Det vet jag att hon kommer göra, men lite kan behöva fixas denna gången!)

Bjuder på en bild från i söndags:


Färskpotatis med smör

Datum: 2012-05-30 /14:14:21 / Allmänt /  

Nu är nästan alla kurser i skolan avklarade, har bara ett prov kvar att göra på fredag. GÖTT!

Åt förresten mina första färskpotatisar idag, mums. Är inte så förtjust i potatis annars, men färskpotatis är typ det godaste som finns!


Bildbomb!

Datum: 2012-05-29 /20:02:06 / Melroose & Tindra /  
Barbackaridning fredag 25/5


Tindra ska vaccineras.

Datum: 2012-05-29 /13:20:15 / Melroose & Tindra /  

Idag ska Timpen till veterinären och vaccineras, sedan ska det pluggas. Min dag är inte så mycket mer intressant.

Svänger förbi stallet och pussar på Melroose också, min medryttare ska rida henne idag. Men eftersom veterinären typ ligger granne med stallet så kan jag inte låta bli!

Hur ser er dag ut?


Mer tävling hos teamjumpers!

Datum: 2012-05-29 /10:37:24 / Bloggtävlingar /  

http://teamjumpers.se/?p=183


Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-05-29 /10:32:33 / Bloggtävlingar /  

http://teamjumpers.se/?p=266


Effol broms blocker+

Datum: 2012-05-28 /23:06:23 / Allmänt /  

Jag berättade ju om att jag testat en ny flugspray på Melroose. Åkte till sussies häst idag och köpte denna. Är nöjd än så länge, verkar vara den bästa jag har testat faktiskt. Men när det är hög-säsong för de jävlarna så blir täcket ett måste.

Effol broms blocker+

Effol broms blocker är en högeffektiv och dermatologiskt testad insektsspray. Den bruksfärdiga lotionen har tagits fram i samarbete med det Tropiska institutet som specialskydd mot bitande bromsar, flugor, myggor. Högeffektivt skydd m eteriska oljor.

Även mot fästingar och garanterar ett långvarigt skydd. Godkänd hos Kemikalieinspektionen.


Vi har badat :D

Datum: 2012-05-28 /00:47:25 / Melroose & Tindra /  

Det blev en barbackaritt idag igen, var ute i ca 1 tim och 30 min. Så underbart! Travade även och det gick mycket bra, hon är så skön att sitta på.

Melroose var lugn men ändå framåt, hon älskar verkligen detta lika mycket som jag! Vi red till sjön och badade lite också. Jag älskar min häst så himla mycket! Är lyrisk! Hon är bäst, tänk att det är hon som vi planerade. Hon som låg i Majkas mage i 11 månader, hon som gick på sina långa stappliga ben, hon som jag ridit in. Melroose är nu en 5-åring som mognar mer och mer för varje dag!

Testade ett nytt flugmedel på M innan jag släppte ut henne i hagen och det verkar funka riktigt bra. Stället jag stod på förra sommaren hade redan i april helt sjukt mycket broms. Blinningarna kom i maj och i juni kom hästflugorna, allt i ENORMA mängder. Det är iaf inte så extremt här, känns väldigt skönt. Men högsäsongen för dessa jävlar är inte än... Vi får njuta så länge!


Barbackaritt på min älskade häst!

Datum: 2012-05-27 /12:03:12 / Melroose & Tindra /  

I fredags red jag barbacka på Melroose för andra gången någonsin, hade förväntat mig att hon skulle spänna sig lite. Men ååååh så fin hon var! Hon var verkligen positiv, harmonisk, pigg och duktig! Ville inte hoppa av när vi var tillbaka ^^ Då vet jag hur mycket hon gillar det!


Pikeur candela jeans

Datum: 2012-05-26 /11:05:00 / Allmänt /  
VILL HAAAAA!
Här händer det grejer!

Datum: 2012-05-25 /14:15:25 / Melroose & Tindra /  

Igår höll jag hopplektion för Melroose och min medryttare. De skötte sig båda riktigt bra! Ååh så fin min häst börjar bli nu! Hon har självklart alltid varit fin, men nu börjar bli i en riktigt bra form. Har tyvärr inga bilder.. Men det såg riktigt trevligt ut igår!

Idag har jag varit på en anställningsintervju och fått jobb i sommar :D :D

Ska strax åka till stallet med Tindra och Robban. Det blir en lugn uteritt idag eftersom M gick så hårt igår. Vädret är dessutom perfekt för det! Sedan styr vi bilen mot Skövde för att hälsa på en vän.

Vad gör ni en dag som denna? :)


Bärrandsröta - repris med tanke på gårdagens inlägg!

Datum: 2012-05-24 /14:45:00 / Allmänt /  

Det är mycket vanligt att oskodda hästar får bärrandsröta vid blött väder. Det beror på att hovarna blir mjukare och att smuts och småstenar lättare trampas upp i lamellagret, det är också lättare att få sprickbildning då inte fullgott samband finns mellan vägghorn och sulhorn. Om hästen har en felbelastning i hoven är det oftast den överbelastade sidan av hoven som drabbas.

Man märker rötan genom att tex dra med hovkratsen i lamellranden. Om det lossar mjukt hovpluver så skrapa lite extra. Rötan luktar skit! Så ett tips är att lukta på "pulvret" :P Om det stinker så bör du gräva/skrapa bort allt de mjuka tills det är hårt igen. Om det blir ett hål så kan man behöva slå en pling till Hovis =) Kolla noga igenom alla 4 hovarna! Det kan gå långt innan man märker rötan, så det kan va värt nu när det börjar bli geggigt ute, för det är ett riktigt helvete när det väl börjar, tro mig!Bärrandsrötan kan senare utvecklas till hålväggar om man inte behandlar rötan. I värsta fall kryper rötan långt upp o förstör hovkapseln - hälta o tex hovbölder är vanligt.
I värsta fall kan man bli tvungen att operera bort förstörda partier- vilket medför lång kovalecens m gipsbandage.


Kratsa noga ur barfotahovar, skura ev rent m vatten. Om du hittar småsten o kan peta upp hål i bärranden- kontakta din hovslagare-rengör dagligen med tex en liten skruvmejsel som
kommer ner bättre än hovkratsen. Använd virkon i hålet motverkar bakt/röta/svamp mm.Rötan vill gärna ha syrefritt- därför ska det hållas öppet o ej packas igen med smuts eller tex plastning(end i nödfall anv plastning).

Om man skor hästen skyddar skon bärranden från intrampning av smågrus.
Även en skodd hov kan drabbas-i tex sprickor. Fånghästar drabbas lättare pga försvagad hovkapsel vid lamellranden.Det luriga med bärrandsröta (liksom tex strålröta,mugg mm) är att hästen klarar det ofta ganska länge (utom vissa känsliga individer)
När man nonchalerat det en period-och det lite osynligt har utveckats- får hästen helt plötsligt ordentliga problem..

2 MIN RENGÖRING OM DAGEN- SPAR DIN PLÅNBOK O DIN HÄST!

Avslutar med en frisk hov
Melroose hov-historia del 1.

Datum: 2012-05-23 /23:22:00 / Melroose & Tindra /  

Här kommer den!

När hon var ungefär ett år gammal så hände det som inte fick hända.. Vi fick avliva Majka (Melroose mamma och min fina ängel), det kom så plötsligt. Från den dagen lovade jag mig själv att för evigt vaka och ta hand om min Melroose oavett vad.Det gick ett par dagar så haltade Melroose.. Hon haltade lite, sen var hon helt bra ett par veckor. Vi pratade med vår hovslagare, andra kunniga hästmänniskor och en veterinär. Vi fick rådet om att avvakta, troligtvis hade hon trampat på en vass sten eller något liknande och blivit öm. Men sen kom det tillbaka igen, värre än någonsin. Hon ville knappt stödja på höger bak. Tecknen visade på en hovböld. Vi tog kontakt med vår dåvarande hovslagare, han kom ut och sa att det inte var några problem. Att det måste vara något annat, typ en sträckning. Men vi visste att det var något skumt med hovarna. (När vi ser tillbaka på detta idag, så brydde sig hovslagaren nämnvärt. Han hade inte kunskapen direkt om sjukdomar i hovar, utan kunde slå på skor. Eftersom vi inte hade någon som helst kunskap eller erfarenhet vad det kunde vara förutom hovböld, så litade vi blint på honom. Det är ju han som ska sitta på kunskapen!)

Men vi bestämde oss för att åka och kolla upp henne direkt. Vi åkte till klinik med henne och det visade sig att hon hade bärrandsröta i tre hovar, det hade letat sig upp och blivit hålväggar. Speciellt en bakhov var riktigt illa däran.  Veterinären uttryckte det som så "Hovarna ser ut som råttbon, vet inte om hon kommer klara detta. Om det kommer bli bra." 

Jag visste inte vad jag skulle känna och säga. Jag mådde så jäkla dåligt, likaså mina föräldrar. Vi hade dåligt samvete och tankar som: att vi borde upptäckt det själva, åkt till kliniken tidigare. Men veterinären lugnade oss och förklarade att det fanns inget vi kunnat göra bättre. Sådant här är lurigt och att hovslagaren ska kunna se det. (Innan detta hände M så hade vi aldrig ens hört talas om bärrandsröta.) Man är ju tvungen att skära ner i hoven för att upptäcka det. På kliniken upptäckte de det med röntgen såklart, eftersom man kan inte börja skära i hovar för att man TROR att det kan vara bärrandsröta. Det börjar smått och Melroose hade sådan otur att det ätit sig upp i hovbenet.Bild från premieringen som hon var med på precis innan allt hände. Hon fick super-bra poäng och skötte sig perfekt! Minns det som igår.

 

Del 2 finns precis nedanför.


Melroose hov-historia del 2.

Datum: 2012-05-23 /21:21:00 / Melroose & Tindra /  
Melroose var tvungen att sövas ner och opereras. Kommer aldrig glömma veterinärens ord: "Det finns en liten chans att hon klarar det här, ni måste vara beredda på det värsta." Det är stora risker med att söva ner ett såpass stort djur. Tiden gick så långsamt under operationen. Jag låg hemma med influensan från hell och 40 grader feber. Vi gick runt i en fet bubbla med ångest och väntade på ett samtal, ett mycket viktigt samtal.

Plötsligt ringde dem från kliniken; "Hon är en riktig kämpe! Melroose mår jätte bra och operationen gick bra." Vilken lättnad!!! När vi senare kom till kliniken stod min ögonsten med alert blick och gnäggade till oss. Känslan är obeskrivbar som jag kände där och då. Hon hade varit vaken bara ett litet tag, men var redan sitt näst intill vanliga nyfikna jag. Hon var tvungen att stanna där ett par dagar innan vi fick ta med henne hem. Det var sjukt jobbigt att lämna henne där över natten. Men vi visste att hon var i goda händer.Har inte en enda bild från detta. Så bjuder på ännu en härlig bild från premieringen. Som vi var på precis några dagar innan allt detta..

Den jobbiga resan var inte slut där. Väl hemma fick vi sköta om hovarna varje dag, hon hade en lång boxvila och gick med gips på tre hovar. En månad fick hon stå inne i box och inte sätta en enda hov utanför boxen. Var där varje dag och umgicks med henne. Sedan var det en lång period som hon bara fick gå rasthage, endast någon timme per dag som sedan utökades försiktigt. Under denna perioden var det många återbesök (förutom under boxvilan just). För att byta gips, kolla hur det läker osv. Vi märkte snabbt att hon mindes vad som händer i en klinik. Hon gick på transporten som en pärla. Men när vi kom fram så frös hon fast i backen och TOTAL-vägrade att gå in i kliniken. Så var det varje gång. Tillslut började hon till och med vägra även när vi skulle ut därifrån. Hon visste att vi skulle tillbaka igen och då var det något nytt som skulle kollas/göras och hon hade ju ont i hovarna. När gipset väl var borta, så såg inte ens bakhovarna ut som hovar längre. Vi trodde hon aldrig skulle bli normal igen. Det kändes hopplöst för en stund där, oddsen var inte jätte-bra att hovarna skulle bli helt normala. Tiden gick och vi var envetna på att hennes hovar skulle bli bra igen. Att vår älskling skulle bli bra igen! Det blev bättre och bättre. Hon var mycket bättre ett år efter operationen.Jag och mamma fixade med hennes hovar varje dag, med elastic hov och annat medel vi fått från veterinären. Jag minns inte hur länge som vi gjorde detta varje dag, men VÄLDIGT länge var det iaf. Än idag gör vi detta några gånger/vecka, just smörjer på elastic hov. Efter detta har det hänt ca 5-10 gr att hon haft små fickor som till en början av bärrandsröta. Då har vi hällt i virkon i hålan. Eftersom det var så mycket av hovarna som fick skäras bort, försvann allt naturligt skydd. Det var även en period då hon fick bärrandsröta om och om igen ("bara" det, inget som hann klättra sig uppåt). Därför fick hon skos fram så snart det gick, när hovarna var såpass normala. Sedan fick hon skor bak strax innan hon fyllde 4 år. Eftersom hon ömmade väldigt mycket, högst troligt pga operationen. För det tar många år att få tillbaka de starka och helt friska hovarna. Så även om jag är för att unghästar ska gå barfota länge. Så gick det inte..

Så har vi detta med hovslagare.. Eftersom Melroose bara förknippade sina hovar med smärta. Så var en veterinär tvungen att komma ut och ge henne lugnande i blodet de första gångerna. Jag och mamma tränade även varje dag på sådana enkla saker som att lyfta hovarna. Men hon sparkades, stegrade, tryckte in en i väggen osv. Både jag och mamma har fått oss några sparkar. Men vi gav oss inte, för det var ju för hennes skull! Tillslut kunde vi använda ett slags pulver som blandades med vatten, så gav vi henne det under tungan. När det funkade fint så trappade vi ner detta försiktigt. I måndags fick hon i stort sett ingenting och skötte sig perfekt! Det var verkligen HELT UNDERBART!!! Hovslagaren vi haft de senaste åren är även helt fantastisk. Han har sådant tålamod med M, han är lugn och naturlig. Och framförallt envis!Fina tjejen, mars i år.

Idag kan vi lyfta hovar utan problem, även kratsa. Det var längesen hon försökte pricka in en spark eller liknande. Men än idag märker man att hon är väldigt privat med sina hovar. Det är fullt förståeligt. Hon är en ögonkännare, "vem tänker pilla på mina ben/hovar nu. Är detta verkligen helt okej?..." Vi har ju byggt upp en enorm tillit pga detta, så för mig och mamma är det inga problem. Inte för att hon sparkat någon annan, men man ser skeptisen. Speciellt mot hovslagare, de ska ju låta om sig, slå i sömmar och sådant skumt. 

Nu lever jag inte med skräcken: Imorn kanske hon har bärrandsröta. Men hennes hovar ska bli ännu mer stärkta, även fast de redan är starka! Så har vi ett par år kvar innan jag vågar pusta ut helt.

Sommaren är här!

Datum: 2012-05-23 /13:09:02 / Melroose & Tindra /  

På riktigt, vi har 25 grader i skuggan. Så mina bleka ben får äntligen möta lite solljus. Hoppas detta håller i sig nu! Jag deppar inte ihop om det kommer lite regn, men vill inte att det ska bli kyligt igen.. Ljumma sommarkvällar är typ det bästa som finns!

Min uppdatering kommer bli sporadisk ett tag framöver. Mina dagar består av: Njuta av det underbara vädret, vara i skolan, plugga, jobba, stallet, Tindra och umgås med min man.

Har även börjat springa igen! Vi har en helt fantastiskt bokskog här, så jag och Timpen tog oss en runda igår. Är glatt överraskad över min form, är i mycket bättre form än vad jag trodde! Fick ingen mjölksyra och hade ett gött flås, utan att dö. Kör inte stenhårt direkt, utan bygger upp mig. Mitt mål efter denna sommaren är att kunna jogga/löpa 30-40 min i streck! Använder förresten en app som heter runkeeper, rekommenderas varmt!

Ni var förresten några stycken som ville höra om Melroose hov-historia. Kul! Ska försöka få ihop det ikväll.

Ha det underbart nu och hoppas vädret är lika gott hos er!


Soliga måndag!

Datum: 2012-05-21 /15:00:08 / Melroose & Tindra /  

Jag älskar sol, så det får bli ännu en sådan rubrik. Sitter just nu och laddar inför ett stort matteprov, ska ta bussen snart och sedan skriva det. (Suger på matte så håll tummarna!)

Kom nyligen hem ifrån stallet, Robert skodde Melroose för sista gången idag. Han har annat arbete så har tyvärr inte tid längre. Tackade honom så himla mycket för denna tiden, M gillar verkligen honom och det är tack vare honom som hon nu godkänner att skos.

Longerade henne lite innan, hon skötte sig verkligen perfekt och blev svettig. Sen skötte hon sig så bra vid skoning som hon aldrig gjort förut! Glad matte :D

Idag fick hon släppas ut i sin flugdräkt faktiskt, de jävlarna (flygfäna) börjar komma..

Förresten ni är nog en del som inte vet om Melroose "hov-historia". Om ni är intresserade av att höra den så är det bara att säga till!


Veckans outfit

Datum: 2012-05-21 /00:01:12 / Veckans outfit /  

Bea och Doxa

http://bedressage.blogg.se/


Scapa sports scabrak

Datum: 2012-05-20 /22:27:56 / Allmänt /  

Jag har aldrig tidigare varit något fan av deras grejer, men det här är schabrak i min smak!

Jag vet att många tycker det är fint men fjolligt med blommorna i trean, men blommorna är typ det finaste av allt tycker jag! Gillar allt med dessa schabrak.

HISS från mig!

Bilder lånade från tophorse.se, chevalridsport.se


Hoppning/markarbete

Datum: 2012-05-20 /16:55:07 / Melroose & Tindra /  

Idag ställde jag fram en liten kombination med 4 galoppsprång i mellan. Det första började jag med ett kryss och de andra ett litet plank i sveriges glänsande färger. M är lite tittig på just plank.

Just i hoppning har jag de senaste åren inte haft något självförtroende i stort sett. Jag har hoppat in M och det har gått bra. Men har inte sett glädjen i hoppningen (och det har sina skäl..).

Idag såg jag fram emot att få hoppa! Så detta var en stor grej för mig! Vi avslutade när hindret låg på 1 m. Jag var så lycklig!! Är fortfarande glad över detta. Vi hoppade idag, det var roligt, det gick bra och jag var duktig. Framförallt min häst var duktig, min fina Melroose. Hon gillar verkligen att hoppa!

Första gången vi hoppade så tittade hon på planket, men det var jag som var lite dålig med att stötta dessutom. Lätt att glömma bort det när hon annars hoppar allt med glädje och självförtroende.

Hennes galopp har blivit mycket bättre också, den är rund och avslappnad. Förut orkade hon inte riktigt, kröp ihop ibland (speciellt på kortsidorna) och fick mjölksyra ganska snabbt. Idag kunde jag få igång henne i en mycket framåt galopp, hon frustade, sökte sig ner i en låg form och lyfte ryggen. Hon var även mjuk och tillfreds i munnen.

Svettiga red vi sedan tillbaka till stallet med ett stort leende på läpparna! Hon fick äta sin efter ridning-mat och spolas av, sen släpptes hon ut i gräshagen med lite flugmedel.

UNDERBARA SÖNDAG, tack för det! Här får ni en halvkass bild på en nöjd men trött häst efter ridpasset, vi matchade oss i lila idag!


Soliga söndag!

Datum: 2012-05-20 /12:23:01 / Melroose & Tindra /  

Igår tog jag en dags paus från bloggen. Hade det mysigt med min pojkvän. Först åkte vi till stallet, pysslade och gick och gosade med Melroose i hagen. Sedan åkte vi vidare till Emelie, vi blev bjudna på hemmagjord sushi. Det var så sjukt gott! Sen åkte vi på bio, vi såg dark shadows. Den nya Tim Burton filmen med Johnny Depp. Den var mycket bra men inte alls så bra som vi hoppades.

Nu äter jag nybakt bröd och ska åka till stallet snart! Se denna underbart söta bild Robban tog på M igår:


Novabett

Datum: 2012-05-18 /18:05:33 / Allmänt /  

Det är så att novabettet är det enda bettet som Melroose trivs med just nu. Hon ratar vanligt rakt med fasta ringar och tredelat med fasta ringar. För något år sedan testade jag ett rakt gummibett på henne, det gillade hon men fick tyvärr friktion av det i mungiporna...

Novat funkar suveränt! Men M har börjar bli väl het ibland vid uteritt, jag får absolut stopp på henne. Hon blir inte rå-stark utan bara lite, men eftersom hon är så känslig i munnen så vill jag inte behöva segdra. M trivs inte med det och självklart inte jag heller, vill försöka hitta ett till bett hon trivs på!

Därför söker jag ett bett som är likt Novat. Men inte fullt så milt (det är verkligen super-milt). Gillar inte uttrycket "att betsla upp sin häst", det är inte heller det jag behöver göra. Bara något komplement, för vill inte bara rida på novat heller.

HIT ME med tips nu!


Ligger på sofflocket och käkar praliner.

Datum: 2012-05-18 /16:39:08 / Melroose & Tindra /  

Tindra löper så rubriken passar perfekt. Jag sympatiserar med henne och latar mig. Känner att detta är ingen bra dag. Nya tag imorn!

Då är det stalltjänst som gäller på morgonen, sedan blir det sushi och bio med Robban.


Bloggtips!

Datum: 2012-05-18 /00:11:01 / Allmänt /  

Dressyrsnack.se

Detta är min absoluta favoritblogg. Det är två tjejer vid namn Maria med sin fux-valack Arras och Emma med sitt bruna sto Minardi, som skriver om sitt liv med häst och satsningen i dressyr.

Det är alltid välskrivna inlägg. Intressant och inspirerande läsning! Tjejerna verkar mycket ödmjuka och det är roligt att följa deras resa. Båda är mycket duktiga ryttare och jag blir peppad av att läsa om deras framgångar.

Så om du letar efter en dressyrblogg där den/de som skriver har båda fötterna på jorden; så kommer du absolut gilla denna!


Härlig uteritt!

Datum: 2012-05-17 /20:58:35 / Melroose & Tindra /  

Vi var ute i ca en timma och det vad uppehåll nästan hela tiden! Duggade lite ibland, burr vad vinden var kall...

Melroose var het och framåt idag! Gick och taktade nästan hela tiden. Hon bara väntade på galoppen men vi travade och skrittade bara. Snacka om besvikelse ;) Nä, men hon var riktigt fin idag. Bra i munnen och glad!

Här får ni ett suddigt bildbevis, jag sitter på en häst som taktar därav suddigheten. Min mamma och Rebell skötte sig bra de med ^^


Uteritt med mamma.

Datum: 2012-05-17 /13:01:03 / Melroose & Tindra /  

Idag ska jag och mamma rida ut tillsammans. Ska bli himla kul och mysigt!

Hörs senare!


Uteritt i regnet

Datum: 2012-05-17 /00:41:23 / Melroose & Tindra /  

Har haft en del att göra idag, därför får ni ett inlägg om dagens ridning nu.

Trotsade regnet, klädde på mig regnställ och red ut en sväng. Melroose var fin och positiv! Hon känns helt bra i munnen nu, så skönt.

Vi tog oss en galopp på förbjudna vägen (haha, lustigt namn jag vet) och fröken blåste upp sig en del. Vi har aldrig ridit just där själva förut, saker var läskiga förstår ni. Men hon gick framåt hela tiden, slingrade lite som en orm ibland bara.

Efter lite trav tog vi oss en galopp till, kollade så hon lyssnade på förhållning och när jag märkte att hon gjorde det så släppte jag efter lite. Då kunde vi galoppera på i full fart, det är verkligen underbart!

Sen skulle jag vända tillbaka lite, där sa M: GLÖM DET!
Hon började backa, små-stegra, låta som en tjur (haha), kasta sig, bocka. Hon försökte faktiskt bli av med mig. Men jag var envis som en igel, efter någon minut gav hon upp - gött! En bra ritt ändå som vi avslutade bra :) För sen gick hon fint och innan det också.


Drömmer om en rockard..

Datum: 2012-05-16 /22:35:27 / Allmänt /  

Vill verkligen köra in Melroose på riktigt! Tänk vad mysigt; en sommardag och flyga fram bakom hästen på en grusväg.

Jag vill inte ha någon komplicerad, utan bara till hobbybruk. Jag har faktiskt en händig pojkvän *hint hint*

Men denna är såklart drömmen:
(bild lånad från http://www.kuskringen.se/)


Du gör min dag.

Datum: 2012-05-15 /22:15:08 / Melroose & Tindra /  

Älskade busa!


Att ha skydd på hästen i hagen.

Datum: 2012-05-15 /20:06:19 / Allmänt /  

Melroose fick faktiskt ha skydd runt om och boots när vi släppte dem i gräshagen i söndags. Brukar inte ha det i hagen annars. Men det var tur att jag hade det, haha! Hon sprang och gjorde krumbukter. Hagen är ju stor dessutom! Syntes på skydden efteråt att de var välanvända. Jag är inte det minsta orolig att en annan häst ska skada henne, utan det är om hon skadar sig själv. Jag är hellre på den säkra sidan eftersom VARJE litet sår ger henne lymfangit.

Min åsikt om detta är alltså att jag tycker att man ska ha skydd på hästen i hagen om det verkligen behövs, utan att andra tycker man är fånig. Jag skulle aldrig få för mig att ha skydd på M jämnt och behandla henne som en porslinshäst. Det är faktiskt väldigt viktigt att hästen får vara häst!

Men som sagt det finns dem som väljer att ha det på sin häst av olika anledningar och jag skulle aldrig kritisera deras val, menar inte så. Utan detta är vad jag väljer och tycker. Det funkar bra för mig och min häst!

Jag tycker de som sätter sig på tvären och kritiserar ägare som väljer att ha skydd på sina hästar, borde tänka steget längre. Det finns väl en anledning till det, det är faktiskt inte din ensak. Den enda gången jag "lägger mig i" andras sätt att ha häst är om hästen plågas på ett eller annat sätt. Om inte ägaren sköter hästens välbefinnande som skötsel, mat, hovar osv. Ja, ni förstår!

För de som har skydd på sin häst är faktiskt väldigt mån om att hästen inte för skav, att skydden inte stör och att göra rent dem. Det är för mig INGET djurplågeri.

Men jag står fast vid att det finns en del hästägare som behandlar sin häst väl mycket som porslinshästar, men då är det så mycket mer än skydd i hagen. (Även om detta med skydd verkligen kan gå till överdrift). Vi kan förmänskliga våra hästar väl mycket ibland... Hästen behöver ju lära sig själv att hålla koll på sina ben.

Angående detta med att gå till överdrift med skydd så kan jag ta ett exempel: En kvinna som satte på sin häst lindor på alla fyra, plus boots runtom i boxen. Sedan hade hästen boots runtom, lindor på alla fyra + skydd runtom i hagen. Bara för att hästen inte ska skada sig..

Detta tycker jag är att verkligen gå till överdrift!

Detta är min åsikt om ämnet, vad tycker ni?


Boots och vardagsskydd.

Datum: 2012-05-15 /12:48:50 / Allmänt /  

Står överst på inköpslistan till M nu. Gummiboots måste hon ha! Hon har bara ett par boots nu, de metallicfärgade från Catago. När vi var ute på långritten så gick den ena booten sönder.. I gummit som att någon hade skurit sönder den. Vi galopperade så hon råkade väl trampa på den och tjoff..!

I vilket fall så behöver hon boots när man rider och de i gummi är så bra. Det är lätta att göra rent och praktiska. Jag vet att vissa stör sig på att det snurrar lite och kan ge skav. Men jag har inga problem med det, sen används de bara vid ridning! Behöver bara hitta några bra och billiga! Inte lätt när man är fattig student..

Vardagsskydd behövs eftersom det ena framskyddet börjar gå sönder..


En regnig måndag.

Datum: 2012-05-14 /20:50:16 / Melroose & Tindra /  

Denna dagen har varit ganska ointressant, men ändå skön. Det har regnat, regnat, regnat och regnar fortfarande. Har varit ute med Timpen, sen var det skolan och prov som gällde.

Efter det så var det en sväng till stallet som gällde, kollade igenom Melroose och Lukas (åt en i stallet). De var så bra med dem :) De var nöjda efter att ha betat lite igår. Ni skulle sett vilka lyckliga pållar det var igår, Melroose höll täten som alltid och sen stod de och åt gräs.

Jag är så lyckligt lottad som har en så underbar hund och häst!


Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-05-14 /20:17:04 / Bloggtävlingar /  


http://pernilladannberg.blogspot.se/2012/04/bloggtavling_23.html

3 saker om..

Datum: 2012-05-14 /14:08:23 / Melroose & Tindra /  

MIG
- Jag kan inte äta yoghurt med bitar och gillar inte bitarna i sylt.
- Jag tycker sällan det är skönt att duscha, blir bara kall..
- Jag är morgontrött av mig.

TINDRA
- Hon smaskar alltid innan hon ska sova.
- Hon hälsar aldrig på främmande människor, det tar lång tid att låta någon komma inpå.
- Hon är väldigt mammig.

MELROOSE
- Hon älskar shetlandsponnysar och andra små hästar.
- Hon är extremt matglad.
- Hon hatar regn.


Veckans outfit!

Datum: 2012-05-14 /01:59:40 / Veckans outfit /  

Charlotta och Audina

http://audinadenfina.se/


Löshoppning 13/5-12

Datum: 2012-05-13 /22:37:39 / Melroose & Tindra /  

Hej på er!
Det gick riktigt bra att löshoppa Melroose idag! Hon tycker verkligen det är roligt och OJ vad duktig hon är. Hon har verkligen tekniken, spänsten, självförtroendet och konsten att bedöma avstånd.

Jag skryter lite och det får man faktiskt om sin egna häst på sin egna blogg ;D Hon rev en gång och hon blev så arg. Haha! Efter det lyfte hon verkligen på hovarna.

Bloggar via mobilen så ni ska få ett litet klipp via en länk. På den ligger hindret på 130 - så nytt rekord! Bör understrykas att jag bryr mig knappt om vilken höjd osv. Men självklart ska man testa kapaciteten på en duktig häst som gillar det! Men det är inte vilken höjd som räknas. Dessutom sliter det på hästen, men ett skutt utan mig på ryggen är bara kul!

Jaja, nog tjatat ^^ Hon vänder lite i början för strax innan upptäckte hon hur kul det var att testa springa åt det hållet, haha! Har nog film på det om ni vill se? Därav lite kort ansats, men det fixade hon utan problem. här får ni:

http://www.youtube.com/watch?v=AZDVnviSA5k

Melroose motto: No stress


Idag ska Melroose löshoppas och sedan blir det betessläpp!

Datum: 2012-05-13 /13:32:00 / Melroose & Tindra /  
Senast M löshoppades i september förra året! Hindret ligger på 120 och observera Tindra ;D


Julia hissar!

Datum: 2012-05-12 /17:03:33 / Allmänt /  

Mia rs paddar. Köpte ett par sådana svarta och vita på mässan i februari och de är verkligen super-bra!


Grattis på födelsedagen!

Datum: 2012-05-12 /11:08:33 / Kärleken /  

Bästa Robban <3


Jag är med!

Datum: 2012-05-11 /23:49:53 / Bloggtävlingar /  

http://johannagrant.se/2012/05/08/bloggtavling-eskadrontacke/#comments


Det blev inget..

Datum: 2012-05-11 /16:33:32 / Allmänt /  

Min migrän kom på ovälkommet och oväntat besök. Ligger som en levande död. Som tur är detta anfallet mildare än förra. Det är jag glad för.

Jag hatar min migrän. Vill till min häst och ha ett normalt liv! Men så är det att leva med en kronisk sjukdom, ett handikapp..


11 maj 2012

Datum: 2012-05-11 /11:46:05 / Melroose & Tindra /  

Hästarna avmaskades igår, så de står inne idag och imorn. Växlat med lite ute i rasthagen.
Senast M stod inne vid avmaskning fick hon sån kolik, så ska åka till stallet strax och gå en promenad med henne!
Sen går min medryttare en promenad med henne senare.


Snyggt schabrak!

Datum: 2012-05-11 /02:46:47 / Allmänt /  

Vill ha..

BR balance dressyrscabrak

Finns här: http://www.butikquse.se/


Vad tycker du är det bästa med hästar?

Datum: 2012-05-11 /00:49:06 / Melroose & Tindra /  

Fortsätter på hästnörd-temat och nu vill jag höra med dig, vad är bäst med hästar?

Själv tycker jag att deras ärlighet, den villkorslösa kärleken, samspelet mellan häst och ryttare, avkopplingen och doften är bäst! Listan kan göras lång.


Hej alla hästnördar!

Datum: 2012-05-10 /21:10:15 / Allmänt /  

Jag har tänkt mycket på det hur stor del hästar är av ens liv. Det är verkligen en livsstil! Det är inte många som inte har hästar som förstår detta.

Det tar verkligen tid och fyller en. Jag tycker aldrig att stallet eller hästar tar upp för mycket av mig. Jag älskar ju det!

Men icke hästintresserad ifrågasätter ofta hur man orkar och har tid. De menar inget illa utan undrar bara av ren nyfikenhet. Jag har tänkt på det och att vara utan häst skrämmer mig. Jag tänker aldrig vara utan det. Vad skulle jag göra då?!

Det är mitt liv som sagt. Så mina facebookuppdateringar kommer fortsätta att handla om i stort sett bara mina djur! Utan dem är jag tom.


Melroose tandläkarbesök.

Datum: 2012-05-08 /23:42:18 / Melroose & Tindra /  

M var duktig i transporten och var lugn när vi kom dit. Kikade lite omkring sig bara, ja hon tar saker med ro :)

Väl inne så skulle hon få lugnande, det blev en hel del sprutor innan det verkligen verkade. Som veterinären sa: "Hon är allt skarp i huvudet, kämpar emot för att inte bli trött." Haha, ja har man en envis häst så har man ;)
M hade blicken på veterinären i stort sett hela tiden tänkandes "Vad ska du göra nu för konstigheter? Vet inte riktigt vad jag tycker om det här alltså.."
Men det var verkligen inte så att M var bråkig, utan det krävdes en del för att hon skulle bli tillräckligt dåsig.

Väl till tänderna nu då; hon hade en del mycket vassa kanter... Dessa hade gett upphov till sår i munnen. Usch det gjorde ont i matte-hjärtat, kändes som mitt fel. Men vet sa att det har ingenting med mig att göra, utan detta var en vanlig unghästmun. (Vet ju det men får ändå dåligt samvete..)

Hon hade även en liten bit av en mjölktandskappa som pillades bort. Alla hennes tänder har växt upp, vissa inte helt men i stort sett. Några hade inte fått det hela skyddande emaljen än. Tänk jag hade ingen aning om att det funkade så! Sa till vet innan att jag vill se och lära mig, det tycker jag är viktigt men också intressant!

Ursäkta om texten blir rörig, men min hjärna är som sås har pluggat (analys, miljö och ekonomi) som en dåre.

Åter till Melroose mun. Längst bak, till höger i överkäken så var det en liten-liten vass prick som irriterat också. Den hade gjort så slemhinnan var något irriterad där. Utifrån sett så sitter detta strax bakom ganaschen, därav har M fått ont när hon ska gå i form..

Alla vassa kanter slipades ner och det avslutades med flourlack! Nu blir det remontgrimma med novabett ett tag framöver.

Hade med mig min ena pusselbit, Robban och han var fantastisk. Körde transporten och hjälpte mig. Tack! <3

Min älskade fina tjej, jag gör allt för dig.


Är just nu så lycklig att jag kan dansa naken!

Datum: 2012-05-08 /18:21:44 / Allmänt /  

MVG+ på argumenterande talet, MVG på nationella och MVG på språkhistoria-föredraget!!

Woho, fasen vad gött!


Det gick riktigt bra!

Datum: 2012-05-08 /14:09:35 / Melroose & Tindra /  

Melroose gick på transporten direkt och skötte sig som en pärla på kliniken. Har mycket mer att berätta! Gör det senare, för nu ska jag äta och senare åka till skolan och hålla ett föredrag.

Dagsfärsk bild på fina 5-åringen <3
(Haha, Robbans min!)


Hurra, hurra för det är Melroose födelsedag!

Datum: 2012-05-08 /08:43:00 / Melroose & Tindra /  
Idag blir älskade hjärtat 5 åroch vi är just nu påväg till veterinären...! Hennes tänder ska kollas. Vilket firande va? ^^ Hon får extra gott när vi kommer tillbaka :)

Fredagens outfit!

Datum: 2012-05-07 /20:09:00 / Melroose & Tindra /  


Jag:

Ridbyxor - mountain horse
Pikétröja - CRW hööks
Säkerhetsväst - riders company
handskar - CRW hööks
ridstrumpor - mountain horse
Ridstövlar - pioneer
ridhjälm - john whitaker, charles owen

Melroose:

Hackamore/träns - ihopplock globus, hööks
nackludd - medilamb
benlindor - börjes
schabrak - schockemöhle
dressyrsadel - knight eva marion x-change
sadelgjord - tekna
sadelgjordstunnel - medilamb
boots - catago

Haft näsan i plugg större delen av dagen...och fortsätter med det..

Datum: 2012-05-07 /17:04:00 / Allmänt /  

Jag är med och tävlar!

Datum: 2012-05-07 /12:29:39 / Bloggtävlingar /  

http://ponilovers.blogg.se/2012/april/vinn-en-pikeur-blus.html


Ni är underbara!

Datum: 2012-05-06 /22:56:29 / Allmänt /  

Vill bara skicka en stor kram till alla er som kikar in här! Era kommentarer betyder mycket. :)

Så tack för det!


Veckans outfit

Datum: 2012-05-06 /19:18:01 / Veckans outfit /  

http://sirieinarsson.blogg.se/


Oskar Linnros - Annie Hall

Datum: 2012-05-06 /10:00:00 / Allmänt /  


F.A.N.T.A.S.T.I.S.K

Just nu!

Datum: 2012-05-06 /09:43:44 / Allmänt /  

Är på alleby ridklubb, kikar när Anna rider!


Blogg-tips!

Datum: 2012-05-05 /14:44:00 / Allmänt /  

Jag vill tipsa om en blogg jag följer flitigt som skrivs av en tjej vid namn Paulina, där man får följa henne och islandshästen Saga.

Jag gillar denna bloggen främst för alla fantastiska bilder! Hon verkar även vara en ödmjuk tjej, skriver bra, intressanta inlägg och Saga är ju för charmig!

Bilden är lånad just ifrån hennes blogg: http://fotopaulina.blogg.se/


5:e maj

Datum: 2012-05-05 /10:50:03 / Melroose & Tindra /  

Sitter just nu med Tindra i knäet och tittar på djursjukhuset. Borde väl äta frukost snart.. Timp har självklart ätit och varit ute redan.

Robban har jobbat natt så vi åker till stallet när han vaknat till liv. Efter det ska vi åka mot Mölndal till min fina vän Anna!

Avslutar med en bild på soldyrkaren som husse tagit :)


5 favoritbilder på Melroose

Datum: 2012-05-04 /15:50:00 / Melroose & Tindra /  
Åh, det är svårt att välja bara 5. Delar upp det, så här får ni bilder på bara Melroose. Utan inbördes ordning!tack för tipset; http://loveponni.blogg.se/
Vardagslyx med vita lindor och fin-schabrak

Datum: 2012-05-04 /13:41:38 / Melroose & Tindra /  
Igår red jag ett lätt dressyrpass i paddocken med Melroose. Vi kände för att lyxa till det, så klädde M i vita lindor och det fina schockemöhle schabraket.Red mycket på långa tyglar för att göra henne uppmärksam på mina vikthjälper och tränade galoppfattningar. Hon är fortfarande stelare i vänster sida, så vi gjorde mycket mjukgörande saker som serpentinbågar, små åttor och flytta för skänkeln. Hon skötte sig mycket bra och blev svettig. Det finns ett ställe på ridbanan där hon alltid tjurar emot skänkel, det är i vänster varv och i stort sett bara galopp. Igår tappade hon motorn och la av nästan helt, jag smackade och la på spöt. Till svar fick jag ett pip, en bakutspark och en viftande svans men hon gick fram! Woho, jag har nog aldrig fått till en sån bra galopp i båda varven på ridbanan som igår!Efteråt fick hon sig ett välförtjänt bad! Min snygga, bästa älsklingsM.

Hej underbara torsdag!

Datum: 2012-05-03 /14:59:34 / Melroose & Tindra /  

Denna dagen är inte så intressant egentligen, men jag gillar den! Har idag pluggat matte (det går både bra och mindre bra), tvättat bla schabrak och bara njutit av det underbara vädret - 20 grader :D

Ska strax åka till stallet och ikväll vankas det jobb. Avslutar med en bild där Tindra står i "äta-dentastix-pose"

Ska ni göra något speciellt idag eller har ni gjort något speciellt? Är vädret lika gött hos er? :)


Soldyrkaren!

Datum: 2012-05-02 /19:39:44 / Melroose & Tindra /  

Mmm, så härligt det är :)


Titta vad som hittade till min brevlåda häromdagen..

Datum: 2012-05-02 /10:15:00 / Allmänt /  

Ett tvådelat pannband dark amethyst.
Ifrån: http://www.kyroridinggear.com/

Bilden gör det inte till rättvisa! Det glittrar mycket i verkligheten och är verkligen så himla snyggt!


Bloggtävling!

Datum: 2012-05-01 /23:22:36 / Bloggtävlingar /  

http://munderstreckn.blogg.se/2012/april/bloggtavling-vinn-ett-equus-pearl-pannband.html#comment


En underbar långritt!

Datum: 2012-05-01 /17:05:30 / Melroose & Tindra /  
Var ute och red i över 2 timmar, ca 8 km långt. Detta är livet! Körde intervaller mellan skritt, trav och galopp. Stannade även vid sjön, där man kan bada med hästarna. Jag hoppades att få Melroose att iaf nosa lite. Hon tvekade en sekund sedan plaskade hon i. Åh, så lycklig jag var! Detta är första gången någonsin som M badar!

Här ser ni en film nedanför: (Observera
när Tindra hoppar i vattnet nere i högra hörnet, mot slutet.)

Jag är så full av lyckliga känslor just nu efter denna underbara ridtur. Hoppade även över en liten stock på ca 40 cm, Melroose flög självklart över HÖGT. Hon hoppade ifrån långt innan, flög högt över och landade långt efter. Hon blev så glad att jag knappt fick stopp på henne efteråt :D

Plockade förresten en fästing på Tindra nyss, hennes allra första. Den lilla jäkeln hade sugit sig fast i hennes högra skinka.


Underbara, soliga 1:a maj.

Datum: 2012-05-01 /12:05:55 / Melroose & Tindra /  

Idag ska inget få stoppa mig från att ha en underbar dag. Ska strax till stallet för att rida en uteritt på min fina tjej.

Vad ska ni göra idag såhär 1:a maj? :)Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.