Envis 4-åring

Datum: 2011-10-31 /20:05:29 / Melroose & Tindra /  

Idag red jag ut på Melroose, hon var pigg och mjuk! Hon tjafsade lite på det vanliga stället, men sedan efter en busig galopp så slappnade hon av.

Sedan kom vi till ett dike med vatten. Vi har hoppat över där flera gånger, hon har alltid varit lite osäker på det. Men idag var hon extra osäker. Fick över henne och sen skulle vi tillbaka..

Det tog ca 15 min att få henne att hoppa över..! Haha! Tur att jag är envisare. Sedan brände vi av i en riktigt härlig bus-galopp. Så var tillbaka med ett stort leende på läpparna och M var nöjd.

Nu måste appen funka..!


Efterrätt hos Båge!

Datum: 2011-10-29 /21:56:22 / Melroose & Tindra /  

img_5397 (MMS)

Efterrätt hos Båge!


Låt blogg.se appen funka..!

Datum: 2011-10-28 /13:24:02 / Melroose & Tindra /  

Har precis varit hos läkaren. Ska snart kasta mig in i duschen, sedan ska Tindra få sig ett bad. För vi ska träffa en av hennes systrar idag!

Melroose fick massage i onsdags, hon var spänd överlag. Inget som har med min tidning att göra. Utan gamla skador som gjort att hon belastat sig mer på ena sidan osv. Sedan var hon väldigt spänd i käken, pga att det händer mycket i tänderna nu. Även i nacken, så ska spara till ett träns med anatomiskt nackstycke.

Igår gosade vi bara. En rejäl ryktning, borstade och flätade svansen, smörjde hovarna, borstade med massage-borsten, kliade henne på hennes favorit ställe (i öronen!) och massa mys! Melroose älskar när man pysslar med henne och jag älskar det också!

Hoppas verkligen att appen funkar nu.. Troligtvis blir det ingen bild med. (j*a app!)


Anna Nordin

Datum: 2011-10-27 /12:53:00 / Allmänt /  


http://enastående.seVi träffar Anna i stallet söder om Stockholm där hennes häst Ginni står uppstallad. När man ser henne till häst är det svårt att tro att hela vänster underskänkel är en protes. Det märks först när hon kommer ner från hästryggen och inte ens då är det uppenbart. Om man inte vet…
Anna berättar osentimentalt om olyckan som kostade henne benet och hennes ponny livet.
- Jag hade ridit ridlektion på Dicken på ridskolan. Det var september och när jag red från ridskolan började det skymma. Jag red en genare väg än den som mina föräldrar sagt att jag skulle rida, en väg som var mer trafikerad. Jag fick möte och den bilen blev omkörd. Han som mötte oss körde för fort, det har han erkänt, men såg oss. Bilen som körde om såg oss inte. Jag försökte få ner hästen i diket, men vi blev bländade och diket är tre meter djupt, så hästen tyckte inte att det var en bra idé. De har berättat att jag låg 200 meter bakom bilen när han väl fick stopp. Ponnyn dog med en gång, han blev träffad i bröstet. Om jag hade suttit på en stor häst hade jag förmodligen klarat mig oskadd!

Benet slets av
Annas ben slets mer eller mindre av under vänster knä och det hade kunnat gå riktigt illa om hon inte fått ett stigläder draget som tryckförband runt benet. Dessutom kom Annas kompis förbi olycksplatsen precis efter olyckan och hade sinnesnärvaro nog att hålla Anna vaken tills ambulansen kom.
- Hon var väl 18 år då och det är helt otroligt att hon fattade att hon skulle hålla mig vaken. Hon satt med mig och jag ville bara sova. Jag fattade inte alls att jag låg i ett dike och jag har inga minnen av att jag åkte ambulans, vilket jag var jättebesviken över efteråt. Jag är motorintresserad och efteråt ville jag veta vad det var för märke på ambulansen, men det var det ingen som noterat, säger Anna och garvar.
Hon fick stanna på sjukhuset i två veckor och samma dag som hon kom hem från sjukhuset var hon uppe på hästryggen igen. Samma kompis som hållit Anna vaken efter olyckan ringde på dörren och menade att om man ramlat av så måste man upp på ryggen igen direkt, för att inte bli rädd och nu hade det trots allt gått två veckor. Det var inget att be för.

Red i två timmar
Med hjälp av staplade drickabackar och lite baxande lyckades kompisen få upp Anna på ryggen på sin supersnälla d-ponny, trots att Anna var gipsad upp till höften! Egentligen skulle de bara gå en liten sväng, men innan Anna visste ordet av var de tillbaka på ridskolan och Anna fick träna på att trava!
- När vi kom tillbaka hade vi varit ute i två timmar! Då var min mamma ganska nervös, säger Anna.
I början tror hon inte att hon fattade hur mycket olyckan påverkat hennes liv. Hon hade dålig koll på vad en protes var och hon trodde att det var som att få tandprotes, ett ben av plast som alltid satt där. När hon fattade att det inte var så, att protesen skulle av och på när hon skulle sova, duscha och så vidare så struntade hon i den.
- Det här hände i Sundsvall och de är inte så bra på att göra proteser där, så den gjorde mest ont. Första året gick jag bara på kryckor och jag red utan protes. Jag fick lära om balansen, men allt annat satt där. Jag var förmodligen den enda som red på nybörjarlektion med ledare och red hästen på tygeln! Då var det inget konstigt att rida utan protes, nu skulle jag aldrig sätta mig på hästen utan.
I tonåren var det desto jobbigare. Ingen tonåring vill sticka ut från mängden och i en mindre stad så visste alla vem Anna var och vad som hade hänt.
- Mina kompisar skröt om mig, men jag ville bara vara som alla andra.

Mer liksidig än andra hästar
Anna beskriver sin häst Gianini som världens största pussgris.
- När jag går ut med kärran till dyngstacken så ser han mig från hagen och gnäggar hysteriskt tills jag kommer och hämtar honom. Han älskar att kela och jag kan inte gå upp i ridhuset om han inte har fått gosa en kvart. Det är viktigt för honom. Han ska pilla med håret och stoppa in huvudet under armen. Däremot hatar han att bli borstad!
Tvärt emot vad man skulle kunna tro så är Ginni liksidigare än de flesta hästar.
- Det är solklart för mig vad som är min svaghet, vilket det kanske inte är för alla ryttare. Jag tänker på det varenda sekund! Sedan är jag väldigt högerhänt och just nu tränar vi på att få min vänsterhand att göra saker själv. Vi har en tjej här i stallet som är nästan blind och jag funderade mycket över hur hon gör. Jag försöker rida som om jag var blind och känna varje steg hur hästen känns och inte titta så mycket. Om jag känner efter om hästen är mjuk i munnen så upptäcker jag det mycket snabbare än om jag koncentrerar mig på hur det ser ut, berättar Anna.

Hästen är bästa tränaren
Hon förklarar också att Ginni är van vid en svag och en stark skänkel och att han kan bli nervös när han känner en stark vänsterskänkel.
- Men han har god balans och är väldigt anpassningsbar, så när han lär känna en ryttare så anpassar han sig, säger Anna.
Anna är fylld av jävlar anamma och hon verkar inte låta sig hindras av någonting. I somras tog hon mc-körkort och köpte en motorcykel. Men även en sådan som Anna har dagar när det känns som om saker och ting går emot. Då blir hon peppad av Ginni.
- Min häst är min bästa tränare. Om jag tappar vår kontakt i en millisekund så talar han om det. Rider jag perfekt, så går han perfekt. Jag vet att om han går med båda öronen framåt så är jag körd, då har jag tappat kontakten och då gäller det att fort få tillbaka den. Skiter det sig så funderar jag över vad jag missade. Det är en väldig fördel att ha en så lyhörd häst för jag blir duktig på att rida, säger Anna.

Artikeln är ifrån 2005 och går att hitta på hippsonI senaste numret av hästmagazinet kan du läsa en ny artikel om henne och hennes OS-satsning!


Veckans outfit

Datum: 2011-10-27 /10:08:00 / Allmänt /  


Julia & Daven

http://dressagejfh.blogg.se

Massage

Datum: 2011-10-26 /18:03:00 / Melroose & Tindra /  

Just nu får Melroose massage!


Låt hästen få vara häst!

Datum: 2011-10-26 /15:46:30 / Allmänt /  
Isabella har skrivit ett mycket bra inlägg om att låta hästen vara häst;

http://isabellaf.se/2011/october/varfor-ska-man-lata-en-hast-fa-vara-hast.html?_tmp=09b2adb1696bc3a6c2845e39383b9d61bc07688f


Detta är ett ämne jag själv brinner för. Hästarna i stallet går på lösdrift förutom Melroose. Hon står inne på natten eftersom hon behöver mycket mer hö än de andra. Men, hon avskärmas ej från de andra - utan tvärtom. Lösdriften går in i stallet, där finns det två boxar. Varav Melroose står i den ena och resten av gänget kan hänga i boxen bredvid eller lösdriften.

Vi har inga galler mellan boxarna, utan helt öppet så de kan klia på varandra, nosa och gosa. Sedan släpps Melroose ut ca: 07.00 och tas in ca: 21.00. Detta är något som fungerar väldigt bra! Melroose har aldrig varit mer harmonisk eller mått bättre. Hagen är även väldigt stor, med mycket träd och kuperad mark.Så min åsikt är alltså att oavsett vad man använder sina hästar till så ska de få vara häst! Viktigt att understryka är att alla hästar har inte möjlighet att gå på lösdrift av olika anledningar.

Det gör verkligen ont i hjärtat av att se hästar lida av stress, rastlöshet pga av att de ej får utföra sina naturliga behov. Att se unga hästar, väva/krubbita/luftsnappa större delen av tiden i boxen (även gamla) är så sorgligt. Var/hur gick det så fel?

Det finns mycket som spelar in.. Hästar ska gå tillsammans! Allt för många har sina hästar ensamma i hagen. Alla behöver inte gå som en enda stor flock, men helt ensamma - nej tack! Jag förespråkar att alla går tillsammans men den möjligheten finns inte alltid. De är flockdjur! Jag förstår att man är rädd att hästen ska skadas. Vem är inte det? Hästarna är det bästa som finns, vår stora kärlek. Men att ruta in dem helt ifrån deras naturliga beteenden är inte rätt. Då tycker jag man valt fel intresse (sorry, för att jag är hård). Det finns leksakshästar till det.
Till stor del handlar det om oss, människor som vill göra saker enklare för oss. Vi borde fråga oss själva ifall vi verkligen tänker på hästens välbefinnande i första hand eller vårt eget? Jag säger inte att vi bara ska släppa de lösa vind för våg, jag pekar inte heller med fingret åt dem som inte gör som jag förespråkar.

Hästarna har det väldigt bra i Sverige, som tur är. (Det finns en del som brister såklart). Men här har vi lagar på hur länge hästarna måste gå ute jämfört med flertal länder i världen. Där står de i box hela dagarna, för att de ska hålla - prestera och vinna massa pengar till oss penga-kåta människor.

Pussa, krama och ta hand om era underbara hästar nu!


Var med du också!!

Datum: 2011-10-26 /13:57:30 / Bloggtävlingar /  


http://islandscarro.blogg.se/2011/october/hestbolaget-bloggtavling.html#comment

http://www.hestbolaget.se/

Bloggtävling hos Fjordingstyle!

Datum: 2011-10-26 /13:52:10 / Bloggtävlingar /  


http://fjordingstyle.blogg.se/2011/september/en-bloggtavling-for-er.html#comment
Sofia hoppar Melroose

Datum: 2011-10-26 /13:16:59 / Melroose & Tindra /  
Ifrån i söndags, så duktiga! Det var första gången Sofia hoppade Melroose, är så stolt över båda två. :) Sofia är medryttare på Melroose nu, bara bra att någon annan rider henne än jag ibland och att jag får lite hjälp med tanke på min opålitliga hälsa.

Dessutom gillar Sofia hoppning bäst och jag dressyr - Perfekta teamet med andra ord!
Om jag kunde köpa en till häst.. 1. Dressyrhäst

Datum: 2011-10-25 /09:50:00 / Allmänt /  Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2000  
Namn: Gretzky  
valack f.2000, imp Holland. 172cm mkh.
Detta är en häst med ett stort hjärta, som alltid gör sitt bästa. Tre mycket bra och taktmässiga gångarter. Gör alla rörelser öppnor, slutor trav och galopp, byten, påbörjade galopp-piruetter & passage.
En häst utöver det vanliga som syns i mängden. Många lovord från etablerade ryttare.
Har gått Finalen i Msv lag-DM, varit med i Talang skåne osv.
Startad upp till Msv:b i år på 65%, kapacitet för mycket mer! sparsamt tävlad, en häst med många år framför sig på tävlingsbanorna.
Snäll i ALL hantering och väldigt trevlig att ha och göra med. Inga olater och aldrig varit skadad!
måste ses!
http://www.youtube.com/watch?v=NF96FQL-eRQ

Säljes endast pga av tidsbrist.
 
 
 
Pris   150 000 kr

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=541216&inriktning=4&typ=


Om jag kunde köpa en till häst.. 1. Dressyrhäst

Datum: 2011-10-24 /10:07:00 / Allmänt /  


Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2000  
Namn: Dolores MB  
Mycket fint sto e lasandos-seclusive z xx. 160. En häst som tycker om att arbeta! Positiv med egen framåtbjudning både på bana/ridhus och i skogen.Tävlad msv b4 dressyr 120 hoppn lätt fälttävlan. Trafiksäker lätt att lasta o sko. Frisk häst. rids ut ensam eller i sällskap av andra. mycket snäll att ha med på träning och tävling. snäll vid andra hästar. En perfekt häst vid övergång från ponny eller allround häst för dig som vill kunna göra allt! Ej tittig eller rädd. Hoppar allt! Byter i varannat! pris diskuteras beroende på utrustning. maila eller ring! för bilder o videos se www.123minsida.se/DoloresMB
 
Msv dressyr 110 hoppn lätt fälttävlan
 
Pris  95 000 kr

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=543119&inriktning=4&typ=

Dagens hiss!

Datum: 2011-10-23 /20:47:00 / Allmänt /  

Om jag kunde köpa en till häst.. 1. Dressyrhäst

Datum: 2011-10-23 /09:59:00 / Allmänt /  


Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2005  
Namn: Fahrenheit  
Vallack f.2005 ca.163 cm.e. His Highness

u. DonnerhallEn underbar 6årig kille, som har tre fantastikska gångarter. Han är en dröm att rida och förmmedlar en fantastisk ridkänsla.

En häst som med rätt utbildning kommer att gå långt. Han är idag mycket väl grundutbildad.

Han är underbar att hantera, mycket okomplicerad i allt vad man begär, han blir också glad om han ibland får hoppa, vilket han gör mycket väl.

Vill du ha en underbar kille så måste du prova Fahrenheit!Röntgad u.a

VIDEO FILM FINNS på www.teamcaf.se
För mer information kontakta Camilla på 0703-88 97 44 ellerinfo@teamcaf.se
 
 
 
Pris  99 000 kr


http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=544302

Underbart

Datum: 2011-10-22 /23:45:00 / Melroose & Tindra /  
Igår till idag passade jag och Robban stallet och djuren! Det gick bra som alltid. Morgonfodringen tog jag och Tindra, det blåste helt galet mycket ute - svinkallt.. Men inne i stallet så möttes jag av gnäggande hästar, mysigt!

Såhär ser en kvällsfodring a lá Robban & Julia ut:
Tindra 6 månader!

Datum: 2011-10-22 /22:50:14 / Melroose & Tindra /  
Hurra, hurra för Tindra är ett ½ år idag!!

Tänk vad tiden går fort, älskar dig underbaraste <3


Om jag kunde köpa en till häst.. 1. Dressyrhäst

Datum: 2011-10-22 /09:55:00 / Allmänt /  


Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2005  
Namn: Rouge KS  
Vackert sto f-05 e Richfield- Gaugain de Lully- Urbino, 170 cm. Rouge har tre mkt bra elastiska gångarter. Hon är tävlad tom LA:3 med vinster och plac i alla starter utom en. Hon gör skolor och galoppombyten. Som treåring visades hon med 48p och som fyraåring fick hon ett klass 1 föl. Hon har meriterade syskon med svårklasshästar. Mor och mormor elitsto. Rouge är BT-ansluten och får tävla som 6-åring nästa år då hon haft föl. Rouge hoppar även mkt bra och gärna och fick god kritik som treåring även i hoppningen. Exportrtg ua-08. Frisk och sund!
 
MSV
 
Pris   155 000 kr

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=543537&inriktning=4&typ=

28. någon som älskar mig (jag är efter med listan)

Datum: 2011-10-21 /20:29:00 / Allmänt /  
Min familj.
Där ingår alla, min mor & far, mina två storebröder, katterna, Tindra, Melroose och Robban.


Om jag kunde köpa en till häst.. 1. Dressyrhäst

Datum: 2011-10-21 /14:54:09 / Allmänt /  

Börjar med en liten "serie" av hästar jag skulle kunna tänka mig köpa om jag haft råd. Det kommer upp en annons varje dag i 7 dagar. Detta är första delen och då letar jag dressyrhäst!
Nu drömmer vi oss bort lite.. Så prisklassen spelar ingen roll.Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Dressyr  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2002  
Namn: Finest Nose "Fina"  
Ambitiöst dressyrsto med flertalet vinster och placeringar i MsvC 1 o 2 och Msv B 2 o 3. Passar dig som vill ha en trevlig häst att tävla på men också kunna ta en tur i skogen och hoppa lite med. Finest Nose har varit placerad på varenda tävling som hon deltagit i den här säsongen.

Finest Nose är e Future Cup (e Florestan –Disco Star). Future Cup tjänstgjorde hos det välkända stuteriet Blue Hors i Danmark under ett antal år och är idag såld som tävlingshäst för sina tävlingsmeriters skull. Florestan används inom dressyraveln för sin ridbarhet. Han har gett hingstar som Florencio I, Fidemark, Fürst Heinrich mm.

Future Cups morfar Disco-Star har också lämnat ett flertal godkända söner. Future Cup blev som 3-åring två i finalen av Bundeschampionatet i Tyskland. Han fick betyget 10 i ridbarhet av testryttarna. År 2000 gjorde han sitt bruksprov i Danmark, där han fick högst betyg av alla hingstar i dressyrdelen. Han fick även 10:or i ridbarhet både av testryttare och domare. Han tävlas nu i Svår dressyr.

Finest Nose blev bästa dressyrsto vid 3-årstestet i Örebro. Vid kvalitetsbedömningen blev hon diplomerad i hoppning (9-9). Finest Nose moder, Chablis har tävlats i svår dressyr i Tyskland. Hon är efter den tyske hingsten Freimoore och i tredje led hittar vi den gamle svenske dressyrförärvaren Chagall. Freimoore är undan Furioso II som också är Florestans farfar. Stostammen (8) har visats sig ge många fina dressyravkommor i svår klass.

Röntgad ua aug 2010

Pris 200 000 kr exkl moms

Film på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=LfHUOAYEM8I

http://www.youtube.com/watch?v=VYG_vh3u6fY

Vi har även ett hingstföl till salu. Han är helbror till riksfölvinnaren Zingh och heter Zhiva e BH Zack-Del Piero. Svart fölunge m bläs och mkt bra gångarter!
 
Msv B - tävlad m vinst i Msv B samt plac
 
Pris   250 000 kr


http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=543661
26. Hur mina vänner beskriver mig

Datum: 2011-10-21 /14:13:13 / Allmänt /  

 - Snäll, glad, ställer upp i alla lägen och sprallig.

Felicia:
Julia är en mycket envis och bestämd tjej. Hon står för vad hon tycker och håller oftast väldigt hårt på sina åsikter. Hjälper gärna andra och delar med sig av sina erfarenheter och av sig själv. Dock inte alla endast dem hon känner tilltro till.
Älskar djur och natur och umgås med människor som ger positiv energi. Har svårt att visa sig svag men tar faktiskt emot hjälp nu för tiden. Skrattar mycket och försöker se allt från den ljusa sidan så länge det går. Det är min Julia det! :)

- Empatisk, fördomsfri och en väldigt bra vän.

- Social, rolig och finns alltid där.

Robban:
Julia är världens bästa. Hon gör mig lycklig! Har lätt till skratt, ger aldrig upp, ser otroligt bra ut, fantasifull och kreativ.
Bryr sig alltid om hur det är med alla andra och glömmer bort sig själv. Julia är ärlig, fantastisk, underbar och världens bästa vän. Tack för allt du gjort/gör för mig och att du är finaste flickvännen!

- Snygg, utåtriktad och omtänksam!

- Tokig, busig, bra lyssnare, teaterapa, vacker och helt underbar!

Malin:
Julia du är en snäll person som bryr dig om både människor och djur otroligt mycket. Du ger aldrig upp fast det ibland är tungt.. Tindra och Melroose måste vara världens lyckligaste djur som får ha en sån go matte som du. Du är helt enkelt bäst och jag är lyckligt lottad som har fått lära känna sig och ha dig som vän.

- Väldigt bra med djur, lätt att prata med och lära känna. Finns alltid där, står för sina åsikter och är inte rädd att säga ifrån om någon behandlas illa.

Vill bara säga TACK alla! Skrev bara Robbans, Malins och Felicias namn (vet inte om alla vill ha sitt namn här), men alla ni som skrivit detta om mig är underbara. Jag blir så rörd <3 Tack, tack, tack och åter tack!!Bloggtävling :D

Datum: 2011-10-20 /20:44:43 / Bloggtävlingar /  http://enewe.blogg.se/2011/october/bloggtavling-shockemohle-ridbyxa-roxanne.html#comment

Tävling hos teamnyman!

Datum: 2011-10-20 /19:49:53 / Bloggtävlingar /  


Detta schabraket är så snyggt att jag dreglar nästan!

http://teamnyman.se/2011/october/bloggtavling-1.html#comment

Tävlar om snygga benskydd!

Datum: 2011-10-20 /19:40:54 / Bloggtävlingar /  


http://camillahastskotare.blogg.se/2011/october/vinn-ett-set-benskyd-ifran-schockemohle.html#comment


Lite hoppning idag!

Datum: 2011-10-20 /19:34:56 / Melroose & Tindra /  
Jag och Melroose hoppade lite idag. Tanken var en uteritt, men M var så solskenshumör (okej, en liten överdrift. Men för att vara höst med pälssättning o hela faderullan, så var hon på solskenshumör ^^) och när vi red förbi ridbanan kände jag att hon ville rida där! Testade det raka bettet för att se om det var bättre just nu, hon var fortfarande något tjafsg i munnen på vänster sidan. Så bytte sedan till hackamoret.Har ett par filmer som ni får se från hoppningen. Be nice! För har knappt hoppat något de senaste åren, har dåligt självförtroende och Melroose är fortfarande grön.

Jag är iaf super-nöjd! I grund och botten är jag en dressyrryttare, men hoppning är så kul! Ju mer vi kommer hoppa tillsammans desto mer självkänsla kommer jag få! Jag ser fram emot att få hoppa mer och högre hinder, för mig är det ett stort framsteg!


Nu får ni berömma mig tycker jag ;D

Hästfilmer

Datum: 2011-10-20 /10:16:00 / Allmänt /  

Vill tipsa om de bästa hästfilmerna jag sett (de är även bland de bästa filmer jag sett):

Flicka - den bruna mustangenKatie är en tonårstjej som bor tillsammans med sin familj i natursköna Wyoming. Skolan intresserar henne inte, men hon dagdrömmer om att ta över gården. Hennes pappa har helt andra planer för henne, han vill att hon ska börja på college. När Katie en dag hittar en vild Mustang som hon döper till Flicka tämjer hon den och gör den till sin egen i hopp om att övertyga sin pappa om att hon är kapabel att en dag överta gården. Men han anser att en mustang inte hör hemma på en ranch.. Filmen är baserad på den klassiska romanen av Mary O'Hara.

Handlingen kan låta klyschig, men filmen är inte det. Jag kommer ihåg när jag tittade på denna, jag var som fastklistrad. Det fanns inte en enda sekund som jag tappade fokus. Den är härlig, rolig men också mycket sorglig. Jag grät väldigt mycket när jag tittade på den. Mycket pga av att jag såg den inte så lån tid efter Majka hade avlivats. Relationen mellan Katie och Flicka är identiskt med den relation jag hade till Majka. Detta är en film alla hästnördar borde se! Det spelar ingen roll om du är gammal som ung, jag lovar att du kommer bli berörd. Den är vacker och har ett bra budskap - håll fast vid det du tror på. 5/5 hästhovar!

Mannen som kunde tala med hästar

Grace och hennes kompis Judith är med om en svår ridolycka, där Judith dör och Grace blir av med ena benet. Annie förstår att dotterns fysiska och psykiska tillfrisknande är starkt sammankopplat till flickans älskade häst Pilgrim. De beger sig alla tre till Montana för att besöka Tom Booker, en s k hästviskare som sägs kunna kommunicera mentalt med hästar. Det blir ett besök som förändrar deras liv.. Baserad på en roman av Nicholas Evans.

Såklart är denna klassikern en favorit. Detta är inte bara en film för hästnördar, utan en film alla kan njuta av. Har sett denna flera gånger och tröttnar aldrig. Skådespelarna är riktigt bra och handlingen är gripande. Den är mycket sorglig men samtidigt glädjespridande. Jag gillar budskapet i denna film med - ge aldrig upp, du klarar allt. Jag blir stärkt av att titta på denna filmen. Om du inte har sett den måste du SE DEN! 5/5 hästhovar!


Benlindor.

Datum: 2011-10-20 /09:57:00 / Allmänt /  

Benlindor jag vill ha :) Vill inte ha alla men detta är en bra bild, färger jag vill ha av dessa är:

Lavendel
Lime
Turkos
Cerise
Blå/lila
Mossgrön
Ljusgrå
Cremevit
Marinblå
Mörkgrå

Andra jag gillar:

Blogg-tips!

Datum: 2011-10-19 /22:30:51 / Allmänt /  
Tänkte tipsa om lite mindre häst-bloggar om jag läser.http://hasteriet.blogg.se

Här får du följa Åsa och hennes 3-åring High Way. Åsa är min underbara ridlärare. Så självklart gillar jag hennes blogg!
Men den är iaf ett hett tips till er, eftersom: Hon är ödmjuk, naturlig, rider mycket fint, är en bra tränare, har en fin häst och är bara BRA helt enkelt!http://frieserkar.blogg.se

Här får man följa Anna och hennes 2-åriga friesersto Sunny i deras utveckling.
Gillar denna bloggen eftersom Anna är en ödmjuk tjej med bra hästvett. Sen är Sunny en mycket fin frieser!
Det är roliga inlägg om allt möjligt, som miljöträning, fina bilder i hagen och tömkörningspass.http://eventingbyjulia.blogg.se

Här får man följa fälttävlansryttaren Julia och hennes hästar. (Presentationerna om dem får ni läsa mer om på bloggen!)
Jag gillar denna bloggen eftersom Julia likaså är en ödmjuk tjej med bra hästvett. Sedan att hon har flera super-fina hästar och är framgångsrik i tävlingar är kul! Gillar att det inte är en renodlad tävlingsblogg, utan det är mycket om vardag osv.


Veckans outfit

Datum: 2011-10-19 /19:55:00 / Allmänt /  


Amanda och Pippi

teamnyman.se

Azorerna

Datum: 2011-10-19 /13:16:00 / Allmänt /  
Vill åka utomlands!!
Detta stället är ju bara för underbart:
http://www.quintadaterca.com/home.sw.html
Så rider man på lusitano hästar.

2 år och 9 månader.

Datum: 2011-10-19 /09:52:00 / Kärleken /  


Jag älskar dig mer än någonsin <3

Tävla om magic brush!

Datum: 2011-10-18 /19:38:32 / Bloggtävlingar /  

http://catago.blogg.se/2011/october/tavling-vinn-borstar-fran-magic-brush.html#comment

Grym tävling hos Lamia!

Datum: 2011-10-18 /19:34:35 / Bloggtävlingar /  


http://lamiamichelle.se/?p=1859#comments

Tänder och regn.

Datum: 2011-10-18 /19:32:58 / Melroose & Tindra /  

Igår red jag M och kände direkt att det var något hon inte trivdes med. Upptäckte att det var i munnen, att det händer mycket där nu igen. Nya tänder som kommer osv. Det får bli hackamoret ett tag framöver!

Sen är hon extra grinig just nu, pga av pälssättning, växtvärk sen gillar hon inte hösten..

Idag pysslade jag bara i stallet, Melroose fick stå inne och käka lite lucern/lin/kalk/mineraler/foderjäst. Har fått en fin garderob med lådor som går att dra ut av mamma. Så jag fixade i ordning bland mina grejer! Jisses vad det regnat idag.. Fick typ tvinga ut Tindra så fort jag öppnade dörren. Men hon hade det ganska bra i sitt nya, fina regntäcke :)


Högstadiet.

Datum: 2011-10-18 /17:31:00 / Allmänt /  
Tänkte tillbaka på den där tiden, när man gick på högstadiet.

Jag var absolut inte perfekt, jag var omogen på de mesta sätt. Men jag hade ambitioner, behandlade inte någon illa. Försökte inte vara cool. Jag sa ifrån när någon behandlades illa, jag tyckte och tänkte vad jag ville - det är inte okej. Inte när man går högstadiet. Det är som att vara i en liten instängd bubbla, världen existerar bara där.

Jag hade min egna bubbla, jag var på tok för ung för att  bära på det som jag bar på. Ryggsäcken blev för tung, jag trodde det var kärlek. Tänk att man kan ha så fel. Jag var ung och naiv. Tänk att jag var så noggrand med rätt och fel, men att en person kan göra en så blind för allting.

Jag drack inte, tjuvrökte inte eller låg runt. Det jag gjorde var värre - för mig själv. Jag bildade en enorm mur av sten, ville bara klara mig själv. Men alla behöver hjälp. Jag var bara 14 år gammal och var van att bli kränkt. Stötte bort folk för att skydda mig själv, när jag ändå accepterade att den som var mig närmast sparkade på mig ständigt när jag låg ner. Jag trodde jag var starkast i världen för jag hade denna person, men jag var svag i mig själv. Så svag att det var som att varenda ben i kroppen var brutet, mitt hjärta var trasigt. Hur skulle jag kunna ta mig upp igen?

Det gjorde jag, idag är jag starkare än någonsin.

Nu efteråt har jag blandade känslor inför denna period, tack vare den har jag instinkt. "Tack" vare den blev jag förstörd. Muren är ju som tjockast nu.

När jag ser högstadie-elever idag känner jag igen mig. Man tror att man är så stor, klarar allt och är oövervinnlig. Om det ändå vore så, men icke.. Att krossas under tiden man är som svagast är ingen bra idé. Såklart tänker ni, men kärleken är blind.

Bra med hösten:

Datum: 2011-10-18 /14:42:00 / Allmänt /  
Ja, det blir en bildbomb nu igen.. Jag blir ju så glad ju!
27. såhär vill jag att mitt liv ser ut om 20 år

Datum: 2011-10-16 /13:24:00 / Allmänt /  

Ska vi se, om 20 år så är jag 40år..! Melroose är 24! Då vill jag ha en gård tillsammans med Robban och vår familj. Jag vill ha barn och djur.
Hästar, hundar, katter och frigående höns. Detta är så jag vill att mitt liv ska se ut om 20 år. Det enda som är viktigt för mig är att vi är lyckliga!


wedding inspiration

Datum: 2011-10-15 /21:41:00 / Inspiration /  


bäst i Idol 2011

Datum: 2011-10-15 /19:36:00 / Allmänt /  25. Någon jag träffar vardagligen

Datum: 2011-10-15 /15:53:00 / Kärleken /  


Robban <3

Fantastisk tävling hos dressyrmupparna!!

Datum: 2011-10-15 /14:43:23 / Bloggtävlingar /  


http://dressyrmupparna.se/vinn-ett-par-mountain-horse-jeanie-ridbyxor/12982#comments


Dessa har jag suktat efter länge, men har inte råd. Så nu håller jag/vi alla tummar, tår, hovar och tassar här hemma!

Tävling hos Karin!

Datum: 2011-10-15 /14:31:13 / Bloggtävlingar /  


http://warnmark.blogg.se/2011/october/bloggtavling-vinn-fran-pikeureskadron.html#comment

24. Mitt motto

Datum: 2011-10-15 /14:12:59 / Allmänt /  
Hoppade över 23.

Ovan molnen är himlen alltid blå
Hej på er!

Datum: 2011-10-15 /13:32:59 / Melroose & Tindra /  

Det har ekat tomt här nu ett par dagar, jag har varit sjuk (är fortfarande). Har verkligen inte orkat att sitta framför datorn.. Dessutom krånglar blogg.se appen hela tiden.

Red ut på M i onsdags, vi körde intervallträning och hon skötte sig prima! Sedan har hon vilat pga av att jag varit sjuk.
I torsdags fick hon nya skor, hovis sa att hon var dyr! Det är otroligt skönt att hon lugnat sig med hovarna.


Foggen!

Datum: 2011-10-12 /16:04:00 / Allmänt /  
Här får ni se en film där jag rider en annan häst än M :)

Tävling hos Anneli!!

Datum: 2011-10-11 /18:02:59 / Bloggtävlingar /  


http://stallekekullen.blogg.se/2011/october/tavla-om-en-kavajpase-fran-pfiff-hos-mig.html#comment

http://webbhorse.jetshopfree.se/Default.aspx

Bloppis - säljes!

Datum: 2011-10-11 /17:31:38 / Allmänt /  Gummiklädd pelhamstång 13,5

Endast använd ett par gånger.
225 :-Lädergrimma stl. Cob

50 :-Hundtäcke i nyskick, endast prövat.
25 cm i rygglängd, reglerbar runt bröstkorgen, med mjukt foder och specialsydd för bästa komfort! Reflexer på sidorna.

300 :-Kort dunjacka i mycket fint skick! stl. S

50 :-
SÅLD!Aquatex jacka, använd endast ett fåtal gånger. stl S

Varmfodrad samtidigt som den andas, perfekt i stallet i vinter!

230 :-


22. Någon jag vill träffa igen

Datum: 2011-10-11 /10:26:00 / Allmänt /  

Maria Gretzer och Hip Hop 1045


Metallic schabraken

Datum: 2011-10-10 /20:56:00 / Allmänt /  


Vilken föredrar du?HV poloHööks

Filmkväll med kompisar och feber

Datum: 2011-10-10 /19:45:21 / Melroose & Tindra /  

Igår var jag, Robban och Tindra på filmkväll med kompisar. Mycket mysigt!

Idag vaknade jag av ännu mer halsont.. Hej feber, du är inte välkommen. Så idag har det varit en slappdag, även deppdag (pga av privata skäl). Men sedan åkte vi till Stallet och det gav en glädjeboost! Melroose fick en välförtjänt vila.


21. Någon jag vill träffa

Datum: 2011-10-10 /13:04:00 / Allmänt /  

Coco Chanel


Veckans outfit

Datum: 2011-10-10 /10:08:00 / Allmänt /  


Maria & Castor

dressyrbloggaren.blogg.se

20. Något jag vill göra

Datum: 2011-10-09 /20:52:00 / Allmänt /  

Rida en lektion för Marcus Ehning


Vinn ett pannband!

Datum: 2011-10-09 /17:11:54 / Bloggtävlingar /  


http://tesskliintestam.blogg.se/2011/october/bloggtavling-i-samarbete-med-charlies.html

Var med du också!

Datum: 2011-10-09 /17:02:27 / Bloggtävlingar /  


http://livetblandhastar.blogspot.com/2011/10/tavling-med-emmishopen.html#comments

Torsdag - söndag

Datum: 2011-10-09 /16:55:13 / Melroose & Tindra /  

Torsdag

Red jag Melroose på ridbanan och hon var VÄLDIGT grinig.. Så passet var mest frustrerande. Märks att det är pälssättnings-tider, att hon är en trotsig tonåring och sto.

fredag

Red ut kravlöst för att bara kolla läget efter det dåliga ridpasset dagen innan. Hon var super-fin och positiv!! Vi galopperade och Robban med Tindra sprang med. Hade hackamoret idag då jag märkt av en del tjafs i munnen. Gick mycket bra.Lördag

Melroose vilade, var på ett mycket bra humör. På kvällen var det party som gällde för mig, vi var på stures och bowlade (vårat nya favoritställe!). Det var en fantastisk kväll som avslutades med baguetter!

Söndag

Idag red jag ut en sväng och hon testade mig en del, men när hon märkte att det inte var någon idé så slutade hon. Vi galopperade i en riktig busgalopp, Tindra hängde självklart på. Jisses vad hon gjorde krumbukter ett tag, haha! Hon var överallt som ett urväder, oops så var vi i diket. Sen upp igen :P  Känns bra att ha en häst med så stor livsglädje!


19. bild på min bästa vän och varför han/hon är det

Datum: 2011-10-08 /10:56:00 / Allmänt /  

Det är två personer som är mina allra bästa vänner.

AnnaAnna är min bästa vän eftersom vi vet alltid var vi har varandra. Det spelar ingen roll hur lång tid det går i mellan vi ses, vi är alltid bästa vänner. Just nu bor hon i singapore sen ungefär 6 månader tillbaka. Jag saknar verkligen henne.. Hon är som en syster för mig. Hon står där för mig i vått och torrt, jag detsamma för henne.

Det klickade mellan oss redan första gången vi träffades för ca 8 år sedan. Hon är helt enkelt en del av mig, vi är så lika på alla sätt! Detta är en vänskap på en nivå över allt annat. Jag älskar dig.

ROBBANRobban är också min bästa vän. Han är allt, det finns ingen som är mig så nära som honom. Jag har en ring på mitt vänstra ringfinger med hans namn som förenar oss, han har en ring med mitt namn. Det finns inget jag inte kan säga till Robban, det finns ingen som får mig att må så bra och jag delar allt med. Mitt förflutna spelar ingen roll, vi är bara här och nu.

Det finns vissa saker man bara vet, att vi är själsfränder är en sak. Kärleken jag känner till honom är lika självklar som luften i mina lungor. Åh, vad jag älskar dig.


18. en bild jag aldrig publicerat förut

Datum: 2011-10-07 /10:36:00 / Melroose & Tindra /  


Sista gången jag var med Majka innan hon flög vidare till trapalanda <3

17. låtar jag lyssnar på när jag är arg, ledsen, glad

Datum: 2011-10-06 /16:06:00 / Allmänt /  

Det beror verkligen helt på.. Men ungefär såhär:

ARG
LEDSEN


GLADSöndag-onsdag

Datum: 2011-10-06 /12:38:00 / Melroose & Tindra /  

Söndag:

Red jag lektion för Åsa. Melroose hade en väldigt "tjejig" dag. Hon var alltså extra känslig för skänkel, spö och hade mycket åsikter. Med Åsas hjälp så kom vi framåt och hon har nog aldrig gått så fint! Jag har nog heller aldrig varit så mör i kroppen efteråt..! Var ju ute med kompisar på lördagen och lektionen var klockan 10.00 i dimman. Hade fullt med krafter under lektionen, men när jag kom hem så gick det typ 15 min så däckade jag och Tindra på soffan. Vi vaknade sedan vid ca 16.00 :P Det var en bra dag!

Måndag:

Melroose vilade. Var ute på en underba höstpromenad med Tindra. Senare gick jag, Robban och Tindra  ljus i alingsås, drack varm choklad med grädde och hyrde film. Bara mys helt enkelt. Hade mycket ångest hela dagen pga av ett möte tisdag morgon. Hade fruktansvärt ont i nacken.(Försökte få Tindra att posa och vara still..!)

Tisdag:

Var på mötet på morgonen. Sedan åkte jag till stallet och Melroose fick tömköras/longeras. OJ-OJ, vad hon var pigg! Började på crossbanan, men fick gå vidare till ridbanan eftersom hon verkligen behövde springa av sig. Vilka luftsprång hon gjorde, haha! Tillslut lugnade hon sig, gick harmoniskt och frustade. Det blåste nästan storm, så det gjorde väl att hon blev lite extra galen. Kände mig fortfarande konstig i kroppen, la mig tidigt. Hade även idag fruktansvärt ont i nacken..

(Suddiga bilder, men hon var vääääldigt het som sagt och det blåste storm)

Onsdag:

Hade migrän. Låg i sängen hela dagen och var bitter. Längesedan jag hade ett sådant anfall, kunde inte göra något.. Tindra höll mig sällskap mestadels. Även idag var min nacke överjävlig..

Bloggtävling!!

Datum: 2011-10-06 /11:50:42 / Bloggtävlingar /  


http://carlssonpataket.blogg.se/2011/september/utlottning-i-samarbete-med-cheval-ridsport.html#comment

http://www.chevalridsport.se/sv/


16. en bild som gör dig lycklig

Datum: 2011-10-05 /16:36:00 / Melroose & Tindra /  

Veckans outfit

Datum: 2011-10-05 /12:33:00 / Allmänt /  


Evelina och Sawanna

http://equilina.se

Rasstandard italiensk vinthund

Datum: 2011-10-05 /10:15:00 / Allmänt /   


Rasstandard

ITALIENSK VINTHUND
(Piccolo Levrieri Italiano)
Grupp 10
FCI-nummer 200
Originalstandard 1989-11-27
FCI-Standard 1992-09-04; engelska
SKKs Standardkommitté 1998-05-26
Ursprungsland/ hemland: Italien
Användningsområde: Sällskapshund, kapplöpningshund.
FCI-Klassifikation: Grupp 10, sektion 3.

Bakgrund/ändamål:

Den italienska vinthunden härstammar från små vinthundar, som förekom vid faraonernas hov i det antika Egypten. Via Grekland, där rasens existens bekräftas av en mångfald avbildningar på vaser och skålar, kom rasen till Italien i början av 400-talet f Kr.
Sin främsta utveckling fick den italienska vinthunden under renässansperioden vid hoven. Det är inte ovanligt att italienska vinthundar återfinns på målningar av stora mästare från Italien och andra länder.

Helhetsintryck:

Italiensk vinthund skall vara högbent och kvadratisk. Till formen påminner den om en greyhound eller sloughi i miniatyr. Rasen kan stå modell för begrepp som grace och förnämitet.
Viktiga måttförhållanden:
Kroppslängden skall vara densamma som, eller något mindre än, mankhöjden. Skallens längd skall utgöra hälften av hela huvudets längd. Huvudets längd kan uppgå till 40% av mankhöjden.

Uppförande/karaktär:

Rasen skall vara reserverad, tillgiven och foglig.

Huvud:

Huvudet skall vara långsträckt och smalt. Längden kan uppgå till 40% av mankhöjden. Skallens och nospartiets plan skall vara parallella.

Skallparti

Skallen skall vara flat. Skallpartiets längd skall utgöra hälften av hela huvudets längd. Partiet under ögonen skall vara väl utmejslat.

Stop

Stopet skall endast vara mycket svagt markerat.
Nostryffel, nostryffeln skall vara mörk, helst svart, med vida näsborrar.
Nosparti, nospartiet skall vara spetsigt.

Läppar

Läpparna skall vara tunna och strama. Läppkanterna skall vara mycket mörkt pigmenterade.

Käkar/Tänder
Käkarna skall vara långsträckta och förhållandevis kraftiga i relation till hundens storlek.Tänderna skall vara friska och sluta i ett komplett och regelbundet saxbett.

Kinder

Kinderna skall vara torra.

Ögon
Ögonen skall vara stora och uttrycksfulla med mörk iris och pigmenterade ögonkanter. De får varken vara utstående eller djupt liggande.

Öron
Öronen skall vara mycket högt ansatta, små och tunna. De skall vara vikta i längdriktningen och bäras liggande tätt an mot nacken och halsens övre del (rosenöra). Vid lystring reses öronen till hälften medan spetsen hålls vågrätt åt sidan.

Hals:

Halsen skall vara konformad och av samma längd som huvudet. I profil skall halsens övre kontur vara lätt välvd. Övergången till manken skall vara tvärt markerad. Halsen skall vara muskulös. Huden på halsen skall vara torr, tunn och utan löst halsskinn.

Kropp:

Kroppslängden skall vara densamma som, eller endast något mindre än, mankhöjden.

Överlinje
Överlinjens främre del skall vara plan, men rygg - ländpartiet skall vara välvt. Ländpartiets välvning skall harmoniskt övergå i det starkt sluttande korset.

Manke

Manken skall vara tämligen väl markerad.

Rygg

Ryggen skall vara välmusklad och plan i sin främre del.

Ländparti

Ländpartiet skall vara välvt.

Kors

Korset skall vara brett, muskulöst och starkt sluttande.

Bröstkorg

Bringan skall vara smal och djup. Bröstkorgen skall nå ned till armbågarna.

Svans

Svansen skall vara lågt ansatt och tunn även vid roten samt gradvis avsmalnande mot spetsen. Den övre delen av svansen skall bäras hängande rakt ner, medan den undre delen skall vara uppåtböjd. Svansen skall vara så lång att den når något över höftbenskammen
när man för den mellan bakbenen och upp mot höften.

Extremiteter:

Framställ: Frambenen skall vara raka med torr muskulatur. Benstommen skall vara mycket fin.

Skulderblad

Skuldrorna skall endast vara lätt sluttande, med väl utvecklad, torr och tydligt framträdande muskulatur.

Överarm

Vinkeln mellan skuldra och överarm skall vara mycket öppen och parallell med kroppens medellinje.

Armbåge

Armbågarna skall varken vara inåt- eller utåtvridna.
Frambenens längd, mätt från marken till armbågen, skall endast något överstiga avståndet mellan armbågen och manken. Benen
skall vara helt raka sedda såväl framifrån som från sidan.

Underarm

Framifrån sedd skall mellanhanden vara en obruten fortsättning på underarmens vertikala linje.

Mellanhand

Från sidan sett skall mellanhanden vara lätt vinklad.

Framtassar

Framtassarna skall vara små och nästan ovala med höga, väl knutna tår. Trampdynorna skall vara pigmenterade. Klorna skall vara svarta eller mörka beroende på pälsfärgen samt med hänsyn tagen till att vit färg är tillåten på tassarna.

Bakställ:

Bakifrån sedda skall bakbenen vara raka och parallella.

Lår

Låren skall vara långa och torra. De skall ha väl markerade men ej alltför välutvecklade muskler.

Underben

Underbenen skall vara synnerligen väl vinklade med fin benstomme och tydligt framträdande muskulatur.

Has/Mellanfot

Has och mellanfot skall vara placerade i förlängningen av en tänkt lodrät linje från sittbensknölarna och neråt.

Baktassar

Baktassarna skall vara mindre ovala än framtassarna, för övrigt som framtassarna.

Rörelser:

Rörelserna skall vara fjädrande och harmoniska, inte höga steppande frambensrörelser (s k hackneyrörelser). Galoppen skall vara snabb med påtaglig spänst.

Hud:

Huden skall vara tunn och stram på alla delar av kroppen utom på armbågarna där den inte skall vara fullt så stram. Huden på halsen skall vara torr, tunn och utan löst halsskinn.

Päls:

Pälsstruktur, pälsen skall vara kort och fin över hela kroppen utan minsta tendens till behäng eller fransar.
Färg
Pälsfärgen skall vara enfärgat svart, grå, skiffergrå eller isabella i alla tänkbara nyanser. Vitt är tillåtet endast på bringan och tassarna.

Storlek/vikt:

Mankhöjd, hanhund och tik: 32-38 cm
Vikt, hanhund och tik: max 5 kg

Fel:

Varje avvikelse från standarden är fel och skall bedömas i förhållande till graden av avvikelse.
- Passgång som ständig gångart
- Höga steppande frambensrörelser, s k hackneyrörelser
Diskvalificerande fel:
- Påtaglig konvergens eller divergens mellan skallplan och nosplan
- Helt eller till hälften avpigmenterad nostryffel
- Konkav eller konvex nosrygg
- Sporrar på bakbenen
- Svans som bärs över ryggen
- Flerfärgad päls
- Vit pälsfärg förutom på bringan och tassarna (se ovan)
- Mankhöjd som understiger 32 cm eller överskrider 38 cm, hos hanhund såväl som hos tik
- Över- eller underbett
- Blå ögon
- Total avsaknad av pigment på ögonkanterna
- Svanslöshet, medfödd eller beroende på kupering

Nota bene:

Hund får ej prisbelönas om den är aggressiv eller har anatomiska defekter som menligt kan påverka dess hälsa och sundhet.
Testiklar:
Hos hanhundar måste båda testiklarna vara fullt utvecklade och normalt belägna i pungen.

15. varför får hästar och ridning dig att må bra?

Datum: 2011-10-04 /18:26:00 / Allmänt /  


Hästar och ridning får mig att mår bra eftersom de är så underbara djur! Det finns inget ståtligare och vackrare djur.
De är dessutom ärliga och finns alltid där. Känslan att rida är som att dansa fram - fast ännu bättre!

Att övervinna svårigheter, att lära sig nya saker och dela upplevelser, som ett team.
Melroose är min bästa vän, sticka nosen i hennes mjuka päls, få pussar av hennes goa mule..


Det är helt enkelt: Det bästa som finns!
Något jag aldrig klarar mig utan.
13. min högsta dröm

Datum: 2011-10-04 /15:51:29 / Allmänt /  

Är att bo på en underbar gård med Robban, hästar, hundar, katt och vår framtida familj. Vill även ha frigående höns.
Huset ska vara gammaldags, rött med vita knutar och två våningar. Trädgården ska vara rik på växtligheter och blommor, men även plats för spring och lek.

Stallet ska vara ganska litet. Med 4-6 boxar och lösdrift. Sadelkammaren ska vara uppvärmd och en spolspilta med varmvatten. Det ska inte vara något galler mellan boxarna. Luften ska vara bra i stallet, ingen kondens eller mögel.

Det ska vara lagom mycket mark, så man har sommarbete, kan slå eget hö och har skog. Hästarnas hagar ska vara kuperade. Vill även ha en liten gäststuga på tomten och en traktor och ett garage till Robban. Skulle även vara underbart med en ateljé/musikrum. 

Det ska finnas ett ridhus, en lagom stor ridbana och hemmagjorda "hobby-terränghinder." Ute på landet ska det vara i västra götaland, men ej för långt från civilasitionen. Detta är min allra största dröm, att bo i ett eget paradis med min fina familj.

Utställning och LC

Datum: 2011-10-04 /14:45:50 / Allmänt /  
I lördags var jag, Robban och Tindra i borås och tittade på flera fina hundar. Det var en underbar dag med fint väder och vi träffade även Monica - Tindras uppfödare.

Träffade även några riktigt fina italienare! Som tjejen fick hälsa på. Glömde att ta fler bilder, men här får ni några!Dessa finingar är ifrån: http://www.qvickelyckan.se/

12. Favoritgren

Datum: 2011-10-02 /09:45:00 / Allmänt /  

Dressyr

Gillar hoppning, fälttävlan och distans. Men dressyren ligger närmast hjärtat. Har alltid varit så.
Det finns ingen bättre känsla än att få sin häst att dansa under sig.
Butik quse

Datum: 2011-10-01 /12:06:00 / Allmänt /  

Har fina och annorlunda grejer!

http://www.butikquse.se/

Min favorit, så snygg!

Denna fickspegeln är ur-fin!

11. en låt som påminner om en häst du älskar

Datum: 2011-10-01 /09:50:00 / Melroose & Tindra /  
Har faktiskt ingen, men det finns en som får mig att tänka på både Majka & Melroose.

Christina Augilera - Beautiful

Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.