Hästfilmer

Datum: 2011-10-20 /10:16:00 / Allmänt /  

Vill tipsa om de bästa hästfilmerna jag sett (de är även bland de bästa filmer jag sett):

Flicka - den bruna mustangen



Katie är en tonårstjej som bor tillsammans med sin familj i natursköna Wyoming. Skolan intresserar henne inte, men hon dagdrömmer om att ta över gården. Hennes pappa har helt andra planer för henne, han vill att hon ska börja på college. När Katie en dag hittar en vild Mustang som hon döper till Flicka tämjer hon den och gör den till sin egen i hopp om att övertyga sin pappa om att hon är kapabel att en dag överta gården. Men han anser att en mustang inte hör hemma på en ranch.. Filmen är baserad på den klassiska romanen av Mary O'Hara.

Handlingen kan låta klyschig, men filmen är inte det. Jag kommer ihåg när jag tittade på denna, jag var som fastklistrad. Det fanns inte en enda sekund som jag tappade fokus. Den är härlig, rolig men också mycket sorglig. Jag grät väldigt mycket när jag tittade på den. Mycket pga av att jag såg den inte så lån tid efter Majka hade avlivats. Relationen mellan Katie och Flicka är identiskt med den relation jag hade till Majka. Detta är en film alla hästnördar borde se! Det spelar ingen roll om du är gammal som ung, jag lovar att du kommer bli berörd. Den är vacker och har ett bra budskap - håll fast vid det du tror på. 5/5 hästhovar!

Mannen som kunde tala med hästar





Grace och hennes kompis Judith är med om en svår ridolycka, där Judith dör och Grace blir av med ena benet. Annie förstår att dotterns fysiska och psykiska tillfrisknande är starkt sammankopplat till flickans älskade häst Pilgrim. De beger sig alla tre till Montana för att besöka Tom Booker, en s k hästviskare som sägs kunna kommunicera mentalt med hästar. Det blir ett besök som förändrar deras liv.. Baserad på en roman av Nicholas Evans.

Såklart är denna klassikern en favorit. Detta är inte bara en film för hästnördar, utan en film alla kan njuta av. Har sett denna flera gånger och tröttnar aldrig. Skådespelarna är riktigt bra och handlingen är gripande. Den är mycket sorglig men samtidigt glädjespridande. Jag gillar budskapet i denna film med - ge aldrig upp, du klarar allt. Jag blir stärkt av att titta på denna filmen. Om du inte har sett den måste du SE DEN! 5/5 hästhovar!








Postat av: ida
Datum: 2011-10-20 Klockan: 15:44:27 | Kika in här: http://teamnyman.se

sv: hahah visst är han ;) åååh jag älskar dom filmerna!!!!



Postat av: Anna - unghästutbildning
Datum: 2011-10-20 Klockan: 19:22:27 | Kika in här: http://colts.blogg.se/

sv: Så rätt så rätt! Tappar handställningen rätt mycket och cyklar så one point to you!



Ja, han är ett sådant charmmonster min lilla svampbob 4kant







Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?


Kommentar:

Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.