31 december 2011

Datum: 2011-12-31 /15:29:43 / Melroose & Tindra /  


Var i stallet vid 7, morgonfodrade hästarna och släppte ut dem. Så himla mysigt! Sedan åt vi lite frukost (jag, Robban och Tindra)

Sen blev det en härlig uteritt i solen med Sandra & Idde! Melroose var pigg och skötte sig mycket bra :) Red på hackamore, hade Rumpvärmare och M fick ha sitt fina randiga ridtäcke.

Nu är jag hemma och ska laga 3-rätters, sedan ska hästarna kvällsfodras. En helt underbar nyårsafton med andra ord!!

Gott nytt år!!


Jag är trött på...

Datum: 2011-12-30 /16:15:42 / Allmänt /  

..att vara sjuk
..att vara andras dörrmatta
..att vara rädd för att säga ifrån
..att sova dåligt
..att vara trött, så nu sätter jag punkt.


Nyårsafton

Datum: 2011-12-30 /12:48:11 / Allmänt /  


Imorgon är det nyårsafton!
Har ni tänkt på vilket "måste" det är att festa just den dagen? Det är klart att man bestämmer själv, men det blir som en press att festa.

Man bygger upp så höga förväntningar, så blir det inte precis som man vill.. Jag menar verkligen inte att det är fel att festa på nyårsafton. Det har jag gjort varje gång de senaste åren.

I år ser min nyårsafton helt annorlunda ut och jag trivs med det! Har helgtjänst i stallet på lördag, sen ska jag äta gott och dricka mousserande vin med min fästman.

Ta hand om er imorn och tänk på alla djuren som är rädd för fyrverkerier!Sjuk...

Datum: 2011-12-29 /19:25:47 / Allmänt /  


Händer inte mycket här.. Har hög feber.

Hur är det med er?


Bloggtävling!

Datum: 2011-12-29 /16:56:16 / Bloggtävlingar /  


http://missbelinda.blogg.se/2011/december/64.html#comment


Tävling hos töltaren!

Datum: 2011-12-29 /16:49:08 / Bloggtävlingar /  


http://toltaren.se/4/index.html


Så mycket fint.

Datum: 2011-12-29 /00:16:03 / Bloggtävlingar /  


Finns det på www.tail.se
Gå in och kika!


Pikeur Diana

Datum: 2011-12-28 /21:37:34 / Allmänt /  


Är den snyggaste kavajen! Någon gång i framtiden ska jag skaffa mig en sådan.

Bilder lånade från: tesskliintestam.blogg.se


Bildbomb!

Datum: 2011-12-28 /19:19:07 / Melroose & Tindra /  

Mer bäbisbilder på Tindra. Mitt hjärta smälter, så söt är hon!

Hon är 9 veckor på bilderna <3


Thailand, Kata

Datum: 2011-12-27 /21:58:32 / Allmänt /  


I januari åker jag och Robban utomlands! Det blir första gången för mig som jag åker utomlands :D Vi ska åka till Kata i Thailand!

Kata brukar beskrivas som ett av de lugnaste resmålen på den södra halvan av Phukets västkust. Men utvecklingen går fort och idag finns det lika mycket att välja på i Kata som i de större resmålen längre norrut. Ändå är det hit man ska åka om man vill undvika det mest högljudda nöjeslivet och de mest ihärdiga försäljarna, och dessutom få lite mer för pengarna. Av Katas två stränder är Kata Noi - eller Lilla Kata - den lugnaste, kanske för att Kata Noi domineras av större anläggningar riktade främst mot charterresenärer. Men eftersom detta är Thailand tar man vara på alla sina besökare, charter eller inte, och det finns restauranger, barer och guesthouses även för de som bara vill njuta av Katas stränder under ett par dagar innan man reser vidare.


Lyckat dressyrpass!

Datum: 2011-12-27 /17:22:08 / Melroose & Tindra /  

Idag åkte dressyrsadeln på! Melroose var på bra humör, väldigt gosig :)

Ridningen gick bra, handbromsen var i ett par gånger. Men det släppte. Hon går mer och mer fram för egen maskin nu (när det blir jobbigt). Så vi är nöjda. Åååh, vad jag älskar min häst. Hade de nya metallicbootsen på i färgen brons, fina!

Hennes vintertäcke med hals trivs hon prima i, det sitter riktigt bra! Nu är vi redo för snö! Kom igen moder jord, lite snö iaf..!

Sen vill jag tillägga: Tack Robban, du är bäst. <3


Bloggtävling!

Datum: 2011-12-26 /14:14:18 / Bloggtävlingar /  


http://josefineochevelina.blogg.se/2011/december/bloggtavling-1.html#comment


Har en härlig jul!

Datum: 2011-12-26 /13:18:42 / Melroose & Tindra /  

Julklappar jag fått:

- Boxskylt från Erikas trädesign, som jag designat helt själv!
- Jan Stenmark bok
- Hängare till garderoben i stallet
- Rumpvärmare
- Yogaset
- Lapp till resväska
- Iphoneskal
- Två hästböcker
- Mat/vattenskål att ta med till Tindra
- Tofflor
- Spakit
(hoppas jag inte glömt något)

Julklappar Melroose fått:

- Vintertäcke med hals
- Knäckebröd/morots/betfor/korn-tårta
- Skritttäcke
- Lila benskyddsset
- Massvis av morötter
- Metallicboots

Julklappar Tindra fått:

- Torkad kyckling
- BoT täcke
- Massa hundgodis
- Olika ben med kyckling
- Lila handduk som det står Tindra på
- Dentastix


Veckans outfit 3

Datum: 2011-12-25 /17:33:00 / Allmänt /  Caroline & Corazon


GOD JUL! Önskar: Julia, Tindra & Melroose....

Datum: 2011-12-24 /22:43:32 / Melroose & Tindra /  

GOD JUL! Önskar: Julia, Tindra & Melroose. Hoppas ni har en underbar jul!


SMS-inlägg

Datum: 2011-12-24 /22:43:32 / Melroose & Tindra /  

img_5689 (MMS)


Veckans outfit 2

Datum: 2011-12-23 /10:58:00 / Allmänt /  


Emelie & Corline Fly

http://tavlingsryttarninorr.blogg.se/index.html

Denna post handlar om nötkräm

Datum: 2011-12-22 /23:51:39 / Allmänt /  

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Hämta bloggmaterial här: http://unicef.se/sprid-budskapet/blogga-och-radda-barns-liv-i-jul

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar liv: http://unicef.se/gavoshop

FOTO: UNICEF


Mitt arabiska fullblod

Datum: 2011-12-22 /22:32:39 / Melroose & Tindra /  


(Skämt o sido)

Melroose rörde sig som en arab idag! Svansen rakt upp, svävande trav med HÖGA benlyft, upp med huvudet och blåste i näsborrarna. Synd att jag inte har någon bild.. Men hon är allt snygg när hon gör så (och det vet hon). Jag tycker iof sig att hon alltid är snygg :)

Började med en promenad men det var så halt på vissa ställen.. Sedan blev det lite tömkörnings/longering/NH. Hon var på ett riktigt bra humör och väldigt pigg! Är inte helt kry idag så blev helt slut efter det.. Men det är kärlek att få gosa med sin alldeles egna häst!


Nämen :D :D :D

Datum: 2011-12-22 /21:42:49 / Allmänt /  


Fick just veta att jag vunnit dessa ifrån Hööks, lilla jag!!

Läderridstövel Massolin CRW®


Mycket läsvärd text lånad av: minfux.blogg.se !

Datum: 2011-12-22 /19:35:36 / Allmänt /  


Spånar vidare på det jag nämnde i dagens ridpass-inlägget, ang. att vi fokuserar så mycket på det negativa.

Så varför gör vi det? Gör ni det? Många gör det. Jag kan bara gå till mig själv och om ett ridpass inte går helt bra så känner man sig genast som en dålig ryttare som inte kan lösa situationerna som uppstår. Och sen kanske det finns en viss skuldkänsla och ångest i det hela oxå. Man vill ju gärna ge sin häst så bra upplevelser som möjligt, och alltid vara mjuk och fin i handen. Men om man av någon anledning har en häst med en dålig dag, där den blir dragig/seg osv. i munnen så går det inte alltid att vara helt mjuk t.ex när man ska göra halt.

Ibland när B blir för taggad och har pannkaka i skallen så lyssnar hon inte på mig oavsett om jag är lugn och mjuk, och har milslångt tålamod, eller tvärtom. Och då måste jag segdra för att få stopp. Och sånt gör mig så uppgiven, jag vet liksom inte vad jag ska göra. Jag är lugn och försöker vänta ut henne, och tillslut brukar det ju bli bra. Men för att komma dit så har jag måstat vara lite hård tillbaka när hon är det.

Så även om vissa delar i passet gått bra, till och med bättre än nånsin, så är det fortf. domdär bitarna där vi hade lite dragkamp som fastnar i tankarna. Varför? Det hjälper ju inte att gå omkring och tänka att man är sämst som inte kan rida, eller att fokusera på man gjorde dåligt. Som på dressyrlektionen här om dagen.. när tränaren frågade om vi var nöjda på slutet så säger jag "Njaaaae... hon var ju så springig.:/" Jävla pucko! När jag såg filmen här hemma flög jag av stolen (skoja) för jag blev så glad över hur mkt bättre vi är nu, än förut. Så jag har ingen rätt att klaga eller vara missnöjd ens. Jag ska vara nöjd för det som ÄR bra!

Så jag ska garanterat bli bättre på att plocka fram det som var bra under passet. För många ggr, iallafall för mig och B, så är det så att vi gör framsteg, men jag ser det inte så lätt just uppe i denhär frustrationen när det går dåligt emellanåt.

Ett tips till er är att alltid analysera ridpassen, särskilt om det gått dåligt. Jag brukar tänka på vad som gick bra, och glädjas över det. För då går det ju iaf åt rätt riktning! Sedan kan jag fråga mig själv om jag hade kunnat göra något bättre, och isåfall vad? Om jag inte kunnat göra något bättre, nä då får jag helt enkelt bara vara nöjd med passet iallafall, och hoppas att det går bättre nästa pass.


Himalaya saltsten

Datum: 2011-12-21 /22:28:00 / Allmänt /  

Köpte även en sån här hos Sussies idag, till Melroose!Välj de naturliga till din häst, Himalaya Saltsten innehåller inga tillsatser. En ren naturprodukt fritt från föroreningar och rikt på mineralämnen. Naturligt Kalcium, magnesium och järn.

Består av 98% natriumchlorid

Himalays saltstenen är hårdare än valiga saltstenar vilket gör att den är drygare, hästen kan inte tugga i sig den på samma sätt som vissa hästar gör med en vanlig saltsten. Även bra att ha ute i hagen på sommaren då den inte är lika ömtålig för väder som de vanliga saltstenarna är.Jag är med!

Datum: 2011-12-21 /21:46:00 / Bloggtävlingar /  


http://isabellaochsara.blogg.se/2011/december/bloggtavling-hos-isabellaochsarabloggse.html


Kata i thailand

Datum: 2011-12-21 /20:37:20 / Allmänt /  
I januari åker jag och Robban till Kata!


Kläder till Tindra

Datum: 2011-12-21 /20:21:22 / Melroose & Tindra /  

Ni har ju sett hennes fina regntäcke, lila stickade tröja och svart/vit stickade tröjan. Här är lite nya tillskott:Fleecetäcke, märke horse guard. Stl 35. Fyndade det idag hos Sussies! 50 :- Det var halva reapriset! (bilden gör täcket inte till rätta..)Hurtta värmetäcke stl. 36. Världens bästa täcke, varmt, super-bra passform, mycket reflexer och snyggt! Tindra mår som en prinsessa i det :)
Overall som är teddyfodrad. Denna har min mamma sytt helt själv efter Tindras mått. Åter igen visar bilden inte den till rättvisa. Men den är super-mysig, varm och Tindra älskar den.

Dressyrschabrak

Datum: 2011-12-21 /13:07:00 / Allmänt /  
Är något jag behöver nu.EskadronHorzeHV-poloHööksSchockemöhle


Några snygga!

Dagens fråga!

Datum: 2011-12-21 /10:04:00 / Allmänt /  
Hur ofta putsar du?

Mer tävling hos töltaren!

Datum: 2011-12-21 /00:10:51 / Bloggtävlingar /  


http://toltaren.se/3/index.html


Tävling hos töltaren!

Datum: 2011-12-20 /23:19:48 / Bloggtävlingar /  


http://toltaren.se/2/index.html


Tindra bäbis!

Datum: 2011-12-20 /17:57:00 / Melroose & Tindra /  

Hon är fortfarande valp, men här kommer en bildbomb på när hon var ännu mindre bäbis!5 veckor <3


8 veckor, samma dag vi hämtade henne!


This or that.

Datum: 2011-12-20 /16:16:00 / Allmänt /  
Rida i ösregn och blåst

eller

Rida i 30 grader varmt och inte ett moln?

Veckans outfit 1

Datum: 2011-12-20 /15:37:47 / Allmänt /  

Denna veckan blir det 3 st som blir veckans outfit! Dels för att jag missade förra veckan och för att det är jul!Isabelle & Loya

http://ponnitjejer.blogg.se/index.html


Riders company träns

Datum: 2011-12-20 /14:53:36 / Allmänt /  
Såhär nära jul så vill jag verkligen ha detta tränset:Jag trodde inte detta om mig själv att jag skulle tycka om ett så "pråligt" träns. Men detta är verkligen super-fint! Skulle passa perfekt på min pärla!

Finns att köpa här: http://www.tahorseware.se/

Tävling hos Lamia!

Datum: 2011-12-20 /01:55:19 / Bloggtävlingar /  


http://lamiamichelle.se/?p=2604


Julaftons-tävling!

Datum: 2011-12-20 /01:47:45 / Bloggtävlingar /  


http://www.toltaren.se/1/index.html


Nyårstävling

Datum: 2011-12-20 /01:41:45 / Bloggtävlingar /  


http://sodressage.blogg.se/2011/december/nyarstavling.html#comment


Dagens ridpass!

Datum: 2011-12-19 /23:56:52 / Melroose & Tindra /  


Red lite på ridbanan idag. Började med att longera och hon var lugn som en filbunke. Tänk att hon har så olika dagar..!

Väl uppe i sadeln så kände jag mig säkrare än någonsin, efter lektionen i fredags. M hade handbromsen i mycket och jag var på henne och på henne och på henne!

+ Hon kickade bara en gång mot skänkeln.
+ Hon har fått bättre kondis.
+ Är mer samarbetsvillig.
+ Koncentrerar sig mer på mig.
+ Jag var konsekvent och mega-tuff hela tiden.

- Hon hade handbromsen i mycket och ville inte riktigt gå ärligt fram
- Var stundvis spänd.
- Jag har fortfarande ont i ländryggen så var inte helt 100.

Älskar min fina M


3-årstest

Datum: 2011-12-19 /20:14:02 / Melroose & Tindra /  


I maj nästa år blir Melroose 5 år, jisses vad tiden går fort! Det känns nästan som om det var igår M var 3 år.
Nu börjar hon verkligen bli HÄST och inte bäbis.

Nu, till ämnet jag tänkte prata om; 3-årstestet.

Vi gjorde inget 3-årstest. Vi var varken redo eller hade viljan till det. Inget ont alls om de som genomför det, bra jobbat verkligen! Men vi gjorde det inte.

Varför ska det vara så svårt för andra att acceptera? JA, M är svenskt halvblod. JA, hon har en fantastisk stam. Men det blir inte per automatik nödvändigt för oss. Hon var verkligen bäbis vid 3 års ålder. Jag bryr mig inte om vad andra skulle sätta för betyg på min älskling. De är ju jag som ska ha henne resten av livet iaf, i mina ögon är hon perfekt. Melroose fick i stället växa in i sin kropp utan stress eller press.

Nu undrar säkert ni varför jag skriver om detta. Därför att jag hade en enorm press på mig inför detta (inte från min familj). Jag mådde riktigt dåligt.. Vi skulle vara på ett visst sätt och 3-årstestet var en självklarhet. Till de personerna som pressade mig vågade jag inte säga nej till förrän efter lång tid. Men det var ingen större idé, för de lyssnade inte..

Jag är så oerhört glad att jag bröt kontakten med dessa människor. Medans andra var på 3-årstestet, red vi ut i skogen, byggde upp varandra.

Om ni inte vill något, så stå på er! Lyssna till dig själv och låt ingen trycka ner dig! Jag har som sagt inget emot 3-årstestet, men jag tycker det är väl överskattat. Det är få hästar som "klarar" det. Ha nu kul med din häst och pussa den ifrån mig!Rösta !!

Datum: 2011-12-19 /01:00:47 / Allmänt /  


Rolf-Göran är nu en av 8 finalister till Jerring-priset. Och nu behövs det fler röster för att han ska bli den förste ryttare att vinna detta pris!

Alla som har röstat, kan nu rösta igen, så kom igen! Rösta!

Rösta på Rolf-Göran via telefon 099-20603 eller via webben: https://response.questback.com/sr/jerringprisetdel2/

Det kostar inget, om man röstar via webben, ett samtal kostar drygt 3 kr.


Nyklippt!

Datum: 2011-12-19 /00:03:11 / Melroose & Tindra /  


Det gick bra! Lite känslig bara. Gillade inte när Kicki skulle klippa vid armbågen och bakom öronen. Men det blev så himla bra. Tack Kicki!

Longerade henne efteråt på lite inspänning och hon var SÅ FIIIIIIN! Min vackra och snygga tjej. Blir stolt!


Idag ska Melroose klippas!

Datum: 2011-12-18 /15:42:20 / Melroose & Tindra /  


Spännande ska det bli. Får se vad hon kommer att säga om det..! Håll tummarna!

(Vinterpäls är väldigt mysigt, men M blir hemskt svettig..)


Musikhjälpen

Datum: 2011-12-18 /13:50:35 / Allmänt /  


Har spenderat större delen av dagen på Gustav Adolfs torg i Göteborg.

Musikhjälpen är grymt!! Missa inte det!! Imorn är sista dagen.

Nu ska jag iväg och tvätta Melroose :)

(detta skulle komma upp igår, lördag..)


Melroose var ungefär

Datum: 2011-12-17 /18:52:27 / Melroose & Tindra /  


Såhär igår på lektionen:


Pikeur lucinda

Datum: 2011-12-16 /20:08:23 / Allmänt /  


Äntligen har jag köpt mina älsklingsridbyxor! Ett par pikeur lucinda, helskodda.

Helt underbara! Vill inte ta av mig dem, hihi. De har stretch längst ner i stället för kardborre.

Red i dem idag, eftersom jag red lektion för Åsa. Mer om den får ni höra senare..


Sadelgjordstunnel

Datum: 2011-12-15 /14:58:51 / Allmänt /  


Nästa inköp får bli en sadelgjordstunnel, till dressyrgjorden. Har hittat denna ifrån medilamb, den verkar bra.

Någon av er som har koll?
Får kika in hos sussies imorn!


Tävling hos Asslatjejerna!

Datum: 2011-12-14 /22:55:49 / Bloggtävlingar /  


http://asslatjejerna.blogg.se/index.html


Kikar i min favorit-tidning, Hästmagazinet

Datum: 2011-12-14 /22:48:28 / Allmänt /  


Och längst bak är min favorit; Lurifax!

"IBLAND UNDRAR MAN OM MAN ÄR MED I DOLDA KAMERAN, I ETT RÅN ELLER I EN SKRÄCKFILM...

DET SKA DOCK VISA SEJ VARA GRANNEN SOM HAR HAKAT PÅ ETT TRAVFOLKSMODE I STARK KYLA"

Haha!


Ni är underbara mina läsare!

Datum: 2011-12-14 /18:31:53 / Allmänt /  


Ville bara ha det sagt.


En tisdag

Datum: 2011-12-13 /21:39:57 / Melroose & Tindra /  


Har drabbats av en snutt blogg-torka. Vädret gör att det blir dåligt med bilder.

Skulle rida Melroose idag, men vi myste i stället. Vädret var (är!) kasst. För mig spelar det ingen större roll, men ingen idé eftersom Melroose hatar sånt väder. Det är inte direkt höstregn, utan 0 gradigt, lite storm, snöblandat och ruggigt. Brr..!

Det var härligt att mysa iaf, känslan var ömsesidig. :)

Just nu kollar jag på House med Tindra. Det går fortfarande bra med löpet, hon har blivit lite mer ängslig bara.. Det är så jobbigt för henne med vulvan nu. Det kliar o så, då blir hon frustrerad och vill bara att det ska sluta. Lill-tjejen <3

Vill avsluta med att säga: Robban, jag älskar dig min underbara fästman. Tack för att du finns!

Ta hand om er därute, i detta perfekta jul-väder ;DTack mormor! För att du stickat en så härl...

Datum: 2011-12-12 /21:34:52 / Melroose & Tindra /  

img_5053 (MMS)

Tack mormor! För att du stickat en så härlig tröja. / Tindra


Nyårstävling!!

Datum: 2011-12-11 /21:34:40 / Bloggtävlingar /  


http://sallberglina.blogg.se/2011/december/nyarstavling-i-samarbete-med-hippoteket.html


Tävlar om en grimma!

Datum: 2011-12-11 /21:18:36 / Bloggtävlingar /  

http://kajsaochtuva.blogg.se/2011/november/tavling-i-samarbete-med-emishopen.html


Härligt ridpass!

Datum: 2011-12-11 /20:52:12 / Melroose & Tindra /  


Idag fick jag testat dressyrsadeln ordentligt! Melroose var på bra humör, pigg och samarbetsvillig.

Det känns så himla bra! Hon trivs med sadeln och jag trivs med sadeln. Nu finns det inget som kan stoppa oss! Vilket steg hon fått, hon är så mycket häst nu. Dressyr är verkligen vår grej!

Jag är lyrisk helt enkelt. Galoppfattningarna var klockrena, kunde flytta henne sidvärtes med mycket små hjälper och hon slappnar av mer och mer!

Men att sparka bakut har hon inte gett upp än ;D Hihi, det och en del brall!


Veckans outfit

Datum: 2011-12-11 /18:49:39 / Veckans outfit /  


Sandra och Joly's top Gun

http://ponnybruden.blogg.se/
fölbilder

Datum: 2011-12-11 /10:14:00 / Melroose & Tindra /  

på Melroose <3
kan inte få nog!Mer tävling :D

Datum: 2011-12-10 /22:44:43 / Bloggtävlingar /  


http://ponnytravarnas.blogg.se/2011/december/tavling.html#commen


Jag är med!

Datum: 2011-12-10 /19:32:50 / Bloggtävlingar /  


http://horsetail.blogg.se/2011/december/jul-tavling.html#comment


Tikskydd

Datum: 2011-12-10 /19:10:17 / Melroose & Tindra /  

Idag fick Tindra inviga sitt tikskydd, då hon börjat löpa. Fick köpa ett av Hanna som var för litet till hennes tjej.

Har inte märkt någon skillnad på Tindra i sättet, men hon är ju inte i höglöpet nu.

Ett sånt här har hon på sig; fast ett svart med ljuslila rosett


Tävlar om choklad :)

Datum: 2011-12-10 /18:56:30 / Bloggtävlingar /  


http://varmblod.devote.se/blogs/14545518/taevlingsdags-.htm#WriteComment


Islandshäst

Datum: 2011-12-10 /14:56:58 / Allmänt /  
En dag ska jag köpa mig en underbar isis.
Den finaste jag har sett är denna damen:bild lånad från; http://sweetbyjenny.blogg.se/index.html

Jag är med!

Datum: 2011-12-09 /23:34:31 / Bloggtävlingar /  


http://warnmark.blogg.se/2011/december/bloggtavling-vinn-set-fran-k9-horse.html


Knights Eva Marion x-change

Datum: 2011-12-09 /19:26:20 / Melroose & Tindra /  


Så heter sadeln! Glömde skriva det :p

Det är ett SKIT-väder här.. Storm, kallt, ösregn och hagel.. Så Melroose var inte på bra humör. När det var dags att pröva sadeln. Så var hon enormt taggad och känslig.. Som sagt, hon var på väldigt dåligt humör pga vädret.

Hon ställer sig rätt upp på bakbenen..suck säger jag bara. Det gick iaf bra och fick testat sadeln. Inte länge pga vädret (usch på det).

Den är helt underbar :D :D


Köpt ny sadel!

Datum: 2011-12-09 /17:19:11 / Allmänt /  


En klassisk dressyrsadel med djup sits och mellanstora klossar fram.

AMS stoppning med neoprene och ull för en slät yta mot hästens rygg.

Sadeln är förberedd för att flytta främre stroppen.

20 års garanti på bommen. X-Change system, utbytbart koppjärn.


True

Datum: 2011-12-08 /21:21:09 / Allmänt /  


You know horses are smarter than people. You never heard of a horse going broke betting on people. ~Will Rogers


Ridning och stallmöte

Datum: 2011-12-08 /19:57:39 / Melroose & Tindra /  


Kom precis hem ifrån stallet. Red ett litet pass på M idag (på den perfekta ridbanan!!) Hon var super-go och framåt idag med! Hon har fått ett helt fantastiskt steg och framåtbjudning. Sitter bara och ler :D

Imorgon kommer Lena ut, för ska pröva ut en dressyrsadel! Känner att jag är i en positiv period nu, så underbart!

Sen hade vi stallmöte, så himla härliga människor. Vi fikade lite och gick igenom lite grejer.

Tänk att JAG känner mig verkligen som en i gänget i stallet. Jag som blivit mobbad och kränkt tidigare i mitt liv. Det går bra nu helt enkelt!!

Hoppas ni har det bra där ute! Kramar


Tävlar om en snygg tröja!

Datum: 2011-12-08 /12:05:28 / Bloggtävlingar /  


http://asslatjejerna.blogg.se/2011/december/december-tavling.html


5 saker ni inte visste om mig

Datum: 2011-12-08 /00:21:02 / Melroose & Tindra /  


- Lantchips är det godaste jag vet!

- Jag har mycket problem med ångest.

- Har ett grovt synfel sen 11 års ålder.

- Min favoritfilm är: Lemony Snicket, syskonen baudilaires olycksaliga liv

- Jag sminkar mig i stort sett aldrig. Bara till mycket speciella tillfällen.


Bikini

Datum: 2011-12-07 /20:51:02 / Allmänt /  


Letar bikini till Thailand. Dessa är mina favoriter! Alla är ifrån asos.

Vilken är er favorit?


Hissar!

Datum: 2011-12-06 /23:06:39 / Allmänt /  


Detta snygga pannband får en MEGA-hiss av mig!

Finns hos: http://kyro.blogg.se/


Fantastiskt ridpass!

Datum: 2011-12-06 /21:10:38 / Melroose & Tindra /  


Idag red jag min älskade M! Det gick så himla bra. Hon hade en härlig framåtbjudning. Denna lilla vilan har gjort henne gott! Jag bara satt och log så underbart var det.

Sen är underlaget på ridbanan helt AMAZING! Det är gummiflis, mjukt och inte det minsta tungt. Det sviktar så bra också. Det kändes som vi flög fram på moln.

Nu ska sökandet efter den perfekta dressyrsadeln börja :D


Mobbning del 1.

Datum: 2011-12-06 /12:25:38 / Allmänt /  


Varför berättar man inte?
Här är några punkter om varför ett offer inte berättar händelserna för andra:

- Av skam. De skäms över att utsättas för något så förödande för självkänslan

-Rädsla för hämnd. Mobbarnas hot innehåller oftast krav på tystnad. -Säger du nåt så…

-De tror inte att någon kan hjälpa dem. Mobbningen skapar ensamhet och isolering.

- Ingen kommer att hjälpa dem, tror de. Speciellt om de fått höra att mobbningen är deras eget fel.

- De kan tro att mobbning hör till det normala när man växer upp

- Om vuxna inte är tydliga i sin inställning till mobbning eller inte ingriper, tror de mobbade till sist att de vuxna också ingår i en komplott, som de måste stå ut med.

- Om de vuxna behandlar den mobbades berättelse som ”skvaller” eller ”tillfällig konflikt” gör han/hon knappast ett försök till.

- Den utsatte kan ibland förneka sin egen utsatthet för att klara av att överleva


Mer tävling :D

Datum: 2011-12-06 /10:52:46 / Bloggtävlingar /  


http://vanersborgryttarna.blogg.se/2011/november/bloggtavling.html#comment


Tävling hos vänersborgsryttarna!

Datum: 2011-12-06 /10:47:07 / Bloggtävlingar /  


http://vanersborgryttarna.blogg.se/2011/november/bloggtavling-en-till.html#comment


Tävlar om snygga ridbyxor!

Datum: 2011-12-06 /10:20:48 / Bloggtävlingar /  http://hamreryttarna.blogg.se/2011/november/utlottning-i-samarbete-med-emmishopen.html


Thailand!!

Datum: 2011-12-05 /22:10:59 / Allmänt /  


Den 16:e januari åker jag och Robban till Thailand :D


Mer tävling :D

Datum: 2011-12-05 /15:42:55 / Bloggtävlingar /  


http://ztreliin.blogg.se/2011/december/bloggtavling.html#comment


Nya skor

Datum: 2011-12-05 /15:27:29 / Melroose & Tindra /  


Idag fick Melroose nya skor runt om. Det blev snösulor fram.

Hon skötte sig bra, lite trots bara. Brunstig som hon är så är humöret ojämnt. Helst av allt vill hon bara stå med rumpan mot en valack och kissa. (Romantiskt..)

Det blir en del tömkörning och longering denna vecka, för att sedan rida! Woho - som jag längtat :DBloggtävling!

Datum: 2011-12-05 /14:33:51 / Bloggtävlingar /  


http://stallkompisaar.blogg.se/2011/december/bloggtavling.html#comment


Tävling man bara inte får missa!

Datum: 2011-12-05 /14:28:36 / Bloggtävlingar /  


http://sallberglina.blogg.se/2011/november/jultavling-i-samarbete-med-smeagardens-hastsh-1.html


Du vet att du är hästtjej när..

Datum: 2011-12-05 /13:51:03 / Melroose & Tindra /  


du som tjej planerar din graviditet så att det blir lämpligt att skicka bort din häst på tillridning under 8:e och 9:e graviditetsmånaden

du drar en 200 000-kronors trailer med en 20 000 -kronors bil

du kör gladeligen en timme i rykande snöstorm för att rida, men gud förbjude att du har fem minuters körsträcka till affären

du anser golfbanor vara slöseri med bra betesmark

din häst får nya skor oftare än du.

din partner klagar över att du älskar din häst mer än honom/henne, och ditt svar blir "Jaaa, och?"

du försöker klämma dig förbi någon i ett trångt utrymme, och istället för att säga "Ursäkta!", smackar du.

ingen (icke hästintresserad) vill åka i din bil eftersom de får betfor-fnas och höboss i kläderna. Men, det gör ju ingenting, du hade ju ändå fått stuva om alla hästsaker för att de skulle få plats.

du har ingenting emot att kasta frusna "hästbollar" så att stallhunden får apportera.

det första du gör när du kommer på jobbet är att gå på toaletten och plocka bort spån/halm som fastnat på skorna.

ditt bagageutrymme är en extra sadelkammare.

du inte kan förstå varför folk kan tycka att det är perverst att äga spön och piskor

regniga dagar städar du sadelkammaren, inte huset.

böcker och filmer är HELT förstörda för dig om "hästiga" saker är felaktiga.

din häst är det självklara valet då du känner att du behöver prata ut med någon.

du kan hitta dina stövlar i mörkret - på lukten.

du kör in på stallplanen, kliver ur bilen och inandas i djupa andetag parfymen "Eau de Dynghög".

du pratar med hästar som om de vore barn. (även att du pratar OM dina hästar som de vore dina barn)

den enda bild du har av din partner är från den (ENDA) gången du lät partnern rida din häst.

du hatar att vara med på bild, såvida du inte sitter till häst, förstås.

du vet mer om näringslära för hästar än för männinskor.

ALLA dina kläder är fulla med hästhår. Oavsett om du har varit i stallet med dem eller inte.

du kliver upp ur din varma, sköna säng 03:00 på morgonen för att ta in hästarna eftersom det regnar ute. Du torkar också av dem lite innan du går och lägger dig igen.

varje gång du är i stallet, tar det 3 timmar och du kan inte förstå vart tiden har tagit vägen.

de första räkningarna du betalar varje månad är hästrelaterade. Du behöver ju EGENTLIGEN inte någon telefon (om man inte behöver ringa veterinären? ooops! Nog bäst att betala DEN i alla fall).

du väljer hundras efter hur väl den går ihop med hästar.

du köper morötter i 25 kg säckar

det ösregnar ute, du drar på dig gummistövlarna, vilka det är hål på, (som du vant lagar med eltape) för att knoga genom den leeeriga hagen för att titta till hästen som lagt beslag på den enda torra fläcken inom en mils radie.


någon frågar efter en skruvmejsel och du halar fram en hovkrats.

det första som blir renoverat på den nyinköpta gården är stallet.

du har något skräp mellan tänderna och du tror att det kommer från popcornen du smaskade på, men att det vid närmare undersökning visar sig vara ett litet höstrå.

du studerar fundersamt 10-poängaren som är ute och joggar och tänker "Hmm, så mycket bättre han/hon skulle gå om graden av samling vore något högre".

du släääpar dig ur sängen klockan 7 på vardagsmorgnarna (efter ett antal "snooz:ar", men studsar upp, pigg som en lärka, 05:00 på lördagsmorgonen, eftersom du hade tänkt rida ut på långtur.

du har hästens vaccinations-, avmasknings- och hovslagarschema i huvudet, men minns inte när du själv var till tandläkaren senast.

Du kommer inte ihåg vad du själv åt till middag, men hästens foderstat kan du utan till.

Du hittar hästgodis i fickorna

Du lägger alla pengar på saker till hästen i stället för till dig själv.Veckans outfit!

Datum: 2011-12-04 /22:36:46 / Veckans outfit /  


http://ylvalarson.blogg.se/

Ylva och Super Hit


Söndagsmys

Datum: 2011-12-04 /20:44:32 / Melroose & Tindra /  


Hihi


Tokig Melroose

Datum: 2011-12-04 /17:28:32 / Melroose & Tindra /  


Kom nyligen hem från stallet.

Melroose var mer uppe i luften idag än på backen. Longerade henne med lite inspänning, åh så snygg hon är!

Hon var full av energi, lyckades få mig en spark på låret... Men, det är ingen fara! Sen är M brunstig också..

Vi trivs så himla bra i stallet, vilka härliga människor! Kan inte bli bättre. :)


Tävlar hos Catago!

Datum: 2011-12-04 /17:20:45 / Bloggtävlingar /  


http://catago.blogg.se/2011/november/tavling-vinn-bettlost-walnut-trans.html


Tääävling!

Datum: 2011-12-04 /17:13:07 / Bloggtävlingar /  


http://josefinstromberg.blogg.se/2011/december/december-tavling.html


Test

Datum: 2011-12-04 /12:02:17 / Allmänt /  


Har du ridit en…
Arab?: Ja
Shettis?: Ja
Ardenner?: nej
Nordsvensk?: Ja
Fjording?: Ja
Islandshäst?: Ja
Quarterhäst?: Nej
Connemara?: Ja
Korsning?: Ja
Svensk ridponny?: ja
Gotlandsruss?: Ja
Falabella?: Nej
A-ponny?: Ja
B-ponny?: Ja
C-ponny?: Ja
D-ponny?: Ja
Storhäst?: Ja

Äger du (en/ett/flera)…
Pälsglans?: Ja.
Hovolja/hovfett?: ja
Flätgelé?: Nej.
Torrschampo?: Nej
Hästschampo?: Ja
Ryktsten?: Ja
Rotborste?: Ja
Ryktborste?: Ja
Ryktskrapa?: Ja
Hovkrats?: Ja
Mankam?: Ja
Svansborste?: Ja
Plastborste?: Ja
Massageborste?: Ja

Hur många... har du?
Schabrak: 10 +
Hjälm: 2
Spö: 4
Sporrar: 2 par
Ridbyxor: 5
Ridstövlar: 2
Grimma: 5 +
Sadel: 1
Täcken: 5 +

Den första...
Häst du red? Hambo
Egna hästen? Majka
Ridskolan du red på? Loo ryttarförening
Ridläraren? Sten Lindgren
Gången du ramlade av? Kommer inte riktigt ihåg, men det var nog när jag var 10 år. På Milou ett envist gotlandsruss
Unghäst du red? Herkules
Tävlingen? Hoppning på Milou när jag var 10

Har du suttit på en häst som..
Stegrat? Ja
Bockat? Ja
Skenat? Ja
Sparkat bakut? Ja
Lagt sig ner? Ja

Har du hoppat..
Barbacka? Ja
Över 1 m? Nej
En hel bana? Ja
In en häst? Ja
En oxer? Ja
Terränghinder? Ja
På en gräsbana? Ja
I ösregn? Ja

Har du..
Ridit piaff? Ja
Passage? Nej
Galopppiruett? Ja
Skänkelvikning? Ja
Sluta? Ja
Öppna? Ja
Förvänd galopp? Ja


Förra inlägget!

Datum: 2011-12-03 /21:30:09 / Allmänt /  

Det blev något fel..

Västarna ligger i denna ordning:

1. Horze
2. HV-polo
3. Pikeur


Trio av snygga västar!

Datum: 2011-12-03 /21:28:07 / Allmänt /  


1. HV-polo
2. Pikeur
3. Horze


Tävlar om ett presentkort på MyOne

Datum: 2011-12-03 /20:38:54 / Bloggtävlingar /  


http://camillahastskotare.blogg.se/2011/december/tavla-om-et-presentkort-vart-300kr-hos-my-one.html


Är med och tävlar om en perfekt julklapp!

Datum: 2011-12-03 /20:26:55 / Bloggtävlingar /  


http://sweetbyjenny.blogg.se/2011/november/vinn-schabrak-huva-handskar-har-pa-sbj.html


Grattis Nicklas 25 år!

Datum: 2011-12-03 /19:06:48 / Allmänt /  


Idag var vi på lindelöv och åt julbord, firade Nicklas min fina bror. Det var så smaskigt. 13 olika sorters lax - HIMMELRIKET!

Sen har vi bara myst, vädret är kasst.. Jag och Robban planerar även en resa :)

Hoppas ni har en underbar helg, ta hand om varandra!


Rolig tävling!

Datum: 2011-12-02 /19:23:16 / Bloggtävlingar /  


http://ponniejumper.blogg.se/2011/november/julkalender-2.html


Jag är med och tävlar!

Datum: 2011-12-02 /18:38:32 / Bloggtävlingar /  


http://dressyrmupparna.se/ny-bloggtavling-2/16587


Mys i stallgången!

Datum: 2011-12-02 /18:18:32 / Melroose & Tindra /  


Tindra passar Melroose täcke.


Hallå på er!

Datum: 2011-12-02 /17:33:04 / Melroose & Tindra /  


Blogg.se appen vill inte fungera nu igen.. Hoppas att det kommer med någon bild till detta inlägg iaf.

Idag tog jag in en VÄLDIGT lerig Melroose från hagen. Hon har regntäcke på sig, men täcket var fullt av lerklumpar. (Att rulla sig är en av hennes talanger)

Myste med henne, är taggad inför att sätta igång med ridningen igen! Hovis kommer på måndag, sen är det bara att köra på ;D Ska börja med att tömköra henne, för nu har hon ändå haft ca 2 veckor vila.

Vi trivs både alldeles ypperligt i stallet! Hoppas ni får en härlig helg!


Tomt

Datum: 2011-12-01 /01:09:30 / Allmänt /  

Det har ekat tomt här för vi har varit med om något fruktansvärt.. Nu mår alla bra och så. Ville bara kika in och säga det!

Orkar inte skriva om det nu..Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.