Svenska hästars värn.

Datum: 2011-09-01 /10:09:00 / Allmänt /  

Här tycker jag alla ska kolla in:

http://www.shv.org/



Svenska Hästars Värn, SHV, är en djurskyddsorganisation som har medlemmar över hela landet, både stödjande och aktiva. Föreningen har funnits sedan 1993, och blir bara större för varje år. SHV värnar om den svenska hästens rätt till foder, skötsel, omtanke och stimulans.

Vi kommer i kontakt med, vad man kan kalla, baksidan av "Hästsverige". Tyvärr finns det en del hästar som far mycket illa. Det är ingen självklarhet att alla hästar får sina primära behov, såsom foder och vatten tillgodosedda. Många går ute hela vintern i sträng kyla utan ens ett vindskydd, andra står i en spilta hela sitt liv utan att någonsin få se dagsljus. Detta, bland mycket annat, ser vi inom SHV allt för ofta.

Föreningen har köpt in ett antal hästar, som varit i mycket dåligt skick. Dessa placeras i akuthem hos någon av våra aktiva medlemmar. Där rehabiliteras de både fysiskt och psykiskt. När hästarna sedan är i god kondition igen, placeras de ut hos fodervärdar, noggrant kontrollerade och medlemmar i SHV. Föreningen har även ett antal gåvohästar sedan tidigare. Tyvärr kan vi inte längre ta emot gåvohästar pga ekonomin. Svenska Hästars Värn äger idag drygt 100 hästar. Dessa hästar stannar i SHV:s ägo livet ut.

Du kan bla läsa om

Svarten








Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?


Kommentar:

Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.