Rosa till en fux, valack eller stor häst.

Datum: 2012-04-04 /21:19:55 / Allmänt /  

"Du kan inte ha rosa på en fux, valack eller stor häst".

Detta är tydligen en oskriven lag. Varför undrar jag? För vissa skär det i ögonen på en fux, jag kan tycka det är riktigt snyggt! Sen att en kille inte kan ha rosa; alltså vi lever inte på vikingatiden längre.. Jag tycker samma med människor, varför dessa eviga tjej och killfärger. Sen kan vissa skämmas över att ha rosa till sin stor häst, eftersom det blir fjolligt och ponnyaktigt.

Nu är detta verkligen inget allvarligt ämne och du tänker kanske: "Men hjälp, ingen tänker väl såhär?!"
Jo, det är tyvärr så.

I framtiden när jag skaffar barn och det skulle bli en pojke, så är det inte så att jag skulle tvinga på honom rosa bara för att. Kalla honom hen och envisas med balett. Men om han väljer rosa så spelar det ingen roll!

Så om du vill klä din valack i rosa, go for it! Det är snyggt. Men du behöver ju inte gå till överdrift :p (se bilden)




Postat av: TeamKT
Datum: 2012-04-04 Klockan: 22:03:16 | Kika in här: http://teamkt.blogg.se/

ny hästblogg, där vi uppdaterar regelbundet med nya bilder och videos, kolla gärna http://teamkt.blogg.se

KRAM!



Postat av: Ziingogirls
Datum: 2012-04-05 Klockan: 07:46:05 | Kika in här: http://ziingogirls.blogg.se/

söt hund i headern! allt bra med dig?



Vill du vara med och vinna ett påskägg med värde 300 kr? Då kan du anmäla dig hos oss --> http://ziingogirls.blogg.se/2012/april/pasktavling.html#comment. Vi väljer vinnaren och sedan skickar ett besked när vi är klara. Kram Ziingogirls! www.ziingogirls.blogg.se



Postat av: Jenny
Datum: 2012-04-05 Klockan: 13:21:57 | Kika in här: http://islandstokan.bloggplatsen.se

I grund och botten är det ju tyvärr ren och skär könsindelning, vilket är så 1700-tal (på riktigt). Trist att det ska vara så här, jag tycker man har rätt att ha vilken färg man vill både till sig själv och sina djur utan att bli kritiserad.



Postat av: Linda
Datum: 2012-04-05 Klockan: 21:16:27 | Kika in här: http://mittangsull.blogg.se/

Idag är det ett jäkla snack om att pojkar måste börja leka med dockor och få ha rosa. Läste i en artikell vi fick av skolan att det är så mansdominerande språk exempelvis snögubbe, (gubbe) varför kunde de inte heta snögumma. Men lägg av orka peta i allt sånt? Låt allt vara, låt barnet säga snögubbe eller snögumma, låt pojken ha rosa eller svart. Man skall grubbla i allt hela tiden ellr hur?



Nej rosa på killar funkar, rosa på fux är inte snyggt enligt mig men bryr mig inte heller om folk har det till sina fuxar. Man gör som man vill



Postat av: Anna S
Datum: 2012-04-05 Klockan: 22:51:45 | Kika in här: http://missbelinda.blogg.se/

Ja, klart man kan ha rosa till stor häst! :D







Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?


Kommentar:

Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.