Som en nojig mamma.

Datum: 2012-07-11 /18:42:00 / Melroose & Tindra /  
Något som jag tror ingen har missat i min närhet är att jag nojar som en oroande mamma över en sak...
 
Melroose flugtäcke, behövs det eller inte?!
 
Det är nämligen så som ni vet, så är M extremt känslig för broms, blinningar, hästflugor osv. Hon har ett täcke + huva som fungerar suveränt. MEN! Vädret har varit så ostabilt det senaste och vår bil är trasig (suckar stort)... Så jag kan inte ta mig till stallet snabbt eller spontant just nu. Bor ca 25 min bilväg från stallet. Det innebär om man ska ta sig till stallet utan bil, får det bli två bussar. Dessa bussar passar inte varandra bra om man säger så. Jag menar två timmar sammanlagt, inklusive väntan?!?! Om man har tur tar det ca 1 tim och 5 min inklusive väntan... Jag och Robban har möjligheten att låna en lägenhet i Alingsås under sommaren, då är det ca 5 min bilväg till stallet. Men nu har Robban jobbat natt i ett par veckor härute, så då passar det ej bra att bo i alingsås. Vi letar iaf egen lägenhet i Alingsås, men det är inte så lätt att hitta, plus att tillfället ska passa.
 
Iaf, när det regnar massor så kan inte M ha på sig flugtäcket. För det blir dyngsurt, regnar igenom, blir tungt, äckligt och obekvämt. När man då tar av henne, så kommer det nästa dag strålande sol och kvav luft. Då måste flugtäcket på igen. Så är det fram och tillbaka. Ja, ni förstår. Så jag har tur som har världens bästa stallkompisar som hjälper mig med detta. Nu har de inte behövt slava så mycket för mig, haha ;) och snart SKA bilen vara fixad. Jag och Robban ska även bo i lägenheten till helgen. Då behöver jag inte gå och oroa mig.
 
Fick bekräftat från min medryttare att hon klarade sig utan flugtäcke just nu och verkade nöjd, då kan jag pusta ut! Jag hade aldrig oroat mig över detta, om det inte var så att jag vet att hon kan springa ihjäl sig pga av de jävla insekterna.
 
Kära väder, jag skulle bli hemskt nöjd om du kunde bestämma dig någon gång.
Tack för mig. (Nu fick ni en lång roman angående detta ^^)
 



Postat av: Wilma
Datum: 2012-07-11 Klockan: 19:02:25 | Kika in här: http://Wilmafur.blogg.se

Hej! Just nu har jag en tävling där du kan vinna en valfri vara hos Hööks upp till 300 kr http://wilmafur.blogg.se/2012/july/tavling-vinn-valfri-vara-hos-hooks-upp-till-300kr.html Skulle vara sjukt kul om du ville vara med
:)



Postat av: Linda
Datum: 2012-07-11 Klockan: 23:44:30 | Kika in här: http://www.mittangsull.blogg.se

Jag förstår hur du känner. Nu har ju jag hästarna på gården hehe, lite lyx men jag är också velig om täcket, Bitter går med eksemtäcke för jag tycker dom sitter och skyddar mycket bättre. Men det är som du säger man vill gärna inte ha det på vid regn, men som här har det regnat, slutat, regnat, slutat så ´man vill ju liksom inte gå ut tio gånger om dagen ta av och på. Men efter regn kommer ju asen tillbaka så han får ha på sig täcket om det regnar till och från en dag. Ös regnar det hela dagen åker det av.

Sv: jaha hon är inte äldre? Trodde det ja, men dåså då har hon hela livet framför sig :) Fifa är förvisso sju år vilket räknas som unghäst än.



Postat av: Ellen
Datum: 2012-07-12 Klockan: 09:40:32 | Kika in här: http://imsobumbled.blogspot.com

Bucas Buzz-Off Rain är ett hett tips! Flugtäcke med regnskydd över ryggen. Jag ska iaf hålla utkik efter om det finns något på rea i höst, att ha till nästa sommar. Hade jag haft råd hade jag köpt ett redan nu! :)

"The Buzz-Off Rain is perfect as weather is changeable, warm and wet days are not unusual which is why we have combined features of our Buzz-off fly sheets and Sun Shower light weight Turnout to create the Buzz-off Rain. The upper part of the Buzz-off Rain is waterproof and breathable while the lower part is made of Buzz-off fly sheet fabric. Together you have a light weight UV protective and waterproof rug. The unique elasticated and detachable belly pad gives protection to the belly of the horse and also helps to stabilise the rug in position"

http://www.bucas.com/products/fly-sheets-and-speciality-rugs/buzz-off-rain







Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kom ihåg mig?


Kommentar:

Hej! Trevligt att du hittat min blogg. Jag heter Julia och älskar djur, lakrits, fjärilar & klänningar. Min blogg kretsar mestadels runt min hund och häst. Men jag delar även med mig av mina tankar och min kreativitet. Hoppas du hittar något kul!

Melroose f. 07 (swb) e. Hip Hop 1045 ue. Astaire. Hon är en nyfiken tjej med stark personlighet! För att läsa mer om henne tryck på "om Melroose" i menyn.

Tindra f. 11 är en italiensk vinthund. Hon är en mycket kärleksfull och busig tjej! För att läsa mer om henne tryck på "om Tindra" i menyn.